MTV+: Το MTV επιστρέφει στην Θεσσαλονίκη…

Απάντηση: Re: MTV+: Το MTV επιστρέφει στην Θεσσαλονίκη…

Εδώ είμαστε φίλε panoulis για ό,τι χρειαστείς!
Αλλοίμονο σε αυτούς που ενώ έχουν γνώσεις δεν βοηθούν όταν μπορούν!
Εξάλλου κι εγώ παιδί των δυτικών είμαι και έχω φάει τα χιόνια και τα είδωλα με το κουτάλι!
Μου φάνηκε πολύ παράξενο να κόβεται το σήμα σου τόσο πάνω από το 66, και επειδή ξέρω τις ιδιαιτερότητες της περιοχής σου σπιθαμή προς σπιθαμή (η γιαγιά μου εξάλλου μένει και χαμηλά στη Ρήγα Φερραίου) δεν θα μπορούσε να μην λαμβάνεις το MTV χωρίς να μην υπάρχει και κάπου πρόβλημα στην εγκατάσταση!
Εγώ πάντως θα έλεγα εκτός από την κεραία να τσεκάρεις πρώτα και το καλώδιο μην κάπου δεν εφαπτεται καλά ή έχει κάποια ένωση που προκαλεί απώλειες!
Είναι δυστυχώς η συχνότητα τέτοια που είναι δύστροπη, θέλει και καλή κεραία και καλό καλώδιο χωρίς απώλειες στις υψηλές συχνότητες!
Πάντως από πλευρά ισχύος έχουν κάνει πιστεύω το καλύτερο δυνατό!

οκ...θα το κοιταξω....thnks.....
παιδια νομιζο οτι το MTV αρχιζει να διαφημιζει το προγραμμα του τις τελευταιες μερες....αντε να δουμε....

Περί απόψεων πολιτικής του κάθε καναλιού σε κάθε περιοχή,υπενθυμίζω ότι υπάρχει και η όποια νομιμότητα που πρέπει να εφαρμόζεται.

Κάθε περιοχή έχει μεν την ιστορία της στο τηλεοπτικό τοπίο,αλλά το τι γίνεται ή θα γίνει στο μέλλον,δεν εξαρτάται τι θέλουμε εμείς γιατί αφορά και άλλους που έχουν και αυτοί λόγους με βάση κάποια δεδομένα που ισχύουν.

Το προβλημα με τον ηχο που μοιαζει σαν καραοσε σε ορισμενα κλιπ ειναι το εξης : ο ηχος της κυριας φωνης παει μονο στο ενα καναλι του ηχου , απο τα δυο που περιεχει το στερεο!
Ετσι οι μονοφωνικες που παιζουν ενα καναλι ηχου μεταδιδουν τις πληροφοριες του ενος καναλιου , απο το οποιο λειπει η φωνη και υπαρχουν τα οργανα και τα φωνητικα.
Αραγε τοσες μερες δε το εχουν καταλαβει οι τεχνικοι ροης?
Μετα φταιω εγω που φωναζω?
Οσο για την εικονα περαν των παρεμβολων, ειναι ακομα τινγκα σε νερα κοινως ψαροκοκαλα!
Η 69 εχει τα ιδιια ψαροκοκαλα με την 44?

Oi τεχνικοι του mtvσεβονται για να μη πω φοβουνται την tv 100
Για να ρυθμιστει τεχνικα η πολη σωστα θα πρεπει να εχουν τεχνικους απο εδω και οχι μεταφερμενους απο αθηνα,γιατι μονο οι ντοπιοι τεχνικοι γνωριζουν καλα τον τροπο καλυωης της πολης!Και σσς ερωτω και απαντηστε μου πως να καλυψουν καλα την πολη οταν δεν εχουν ιδεα καν οι ανθρωποι του σταθμου τι ειναι το ανατολικα και τι το δυτικα της πολης!Οταν δεν ξερουν τι ειναι ο χορτιατης και τι καλυπτει και τιτο φιλιππειο και ποια η χρησιμοτητα του!Δεν εχουν ιδεα για την πολη ουτε γιατα κεντρα εκπομπης της ουτε για τις ιδιορρυθμιες στη καλυψη της ουτε για τη κατασταση με τις συχνοτητες αλλα παρολα αυτα ειναι που προσπαθουν να κανουν την εγκατασταση του mtv edv!

Ίσως λίγο άσχετο αυτό που θα παραθέσω κι εγώ, αλλά μπορεί κάποιος να μπορέσει να το εξηγήσει καλύτερα. Έτυχε να βρίσκομαι στην παρουσίαση του καναλιού τη Δευτέρα, και περνώντας δίπλα από κάποιο πηγαδάκι που είχαν στήσει κάποια στελέχη στο χώρο του μπουφέ, άκουσα να λένε ότι το πρόβλημα του σήματος οφείλεται σε "απατεωνία των προμηθευτών". Τι να εννοούσαν άραγε; Ποιοι προμηθευτές; Δεν έκατσα να ακούσω περισσότερα, αλλά αυτή τη φράση την άκουσα πεντακάθαρα και σίγουρα μιλούσαν πάνω σε αυτό το θέμα.

Τέλος πάντων, εγώ μένω κέντρο (Αριστοτέλους) και πιάνω στο MTV+ στο 69 με πολύ ψαροκόκκαλο αν και σήμερα σαν να βελτιώθηκε αισθητά η εικόνα. (λιγότερο κόκκαλο, αρκετο χιόνι) Ο ήχος ακούγεται καθαρός και γράφει stereo (χωρίς να το ψάξω πόσο πραγματικά στέρεοφωνικός είναι).

Στο 44 ούτε λόγος. Ελάχιστο σήμα, τόσο που το προσπερνάει το auto-tune.

Rizia επρεπε να ρωτησεις τι εννοουν?
αλλα δε κατανοω τι μπορει να εννοουσαν!
στην 69 το σημα εχει πολλα χιονια?
ξερεις αριστοτελους ειναι και τα studio τους

Διαβαστε και αυτο
Σημερα που ειχε διακοπη η 44 απο χορτιατη ,εντοπισα τα εξης μεσα απο τη συχνοτητα:
1) Μπαρες ( δεν ξερω απο που προερχονται)
2) Κοθαρο ειδωλο της εικονας του 902 τv!
3) καθαρος ηχος του ραδιοσταθμου imagine!
4)τις γνωστες παρεμβολες του 100 με τις γραμμες πανω στη συχνοτητα
5) και καποιο αλλο ηχητικο σημα με μουσικη ,που δεν καταλαβα απο που προερχεται
Καλα συγγνωμη ολοι αυτοι να υποθεσω οι παρεμβαλλουν στη συχνοτητα?

Βρέθηκα σε κάποιο χωριό της Κατερίνης και αλλάξαμε την εγκατάσταση της κεραίας ενός φίλου μου… θα σας ανεβάσω μερικά snaps για το πώς λαμβάνετε MTV+ στο 69 UHF (έγχρωμο, στέρεο με χιονάκι)…

MTV+ Λήψεις:

Από μια εγκατάσταση χαμηλότερου ύψους (με λογαριθμική κεραία), που ήταν στραμμένη προς Πήλιο και την γυρίσαμε δοκιμαστικά προς Χορτιάτη για να δούμε τι αποτελέσματα είχαμε…

Αντίστροφα σε μια ψηλότερη και παλαιότερη εγκατάσταση προς Χορτιάτη, με πλέγμα κεραία (20ετιας και πλέων…), δεν είχαμε καμία λήψη… Την αντικαταστήσαμε με νέο ενισχυτή, καλώδιο και κατευθυντικη κεραία DVB-T προς Χορτιάτη… Την κεντράραμε όμως προς Φιλιππειο και είχαμε αυτά τα αποτελέσματα…

Και για σύγκριση Mega + Star από Φιλιππειο...

Και για να έχουμε μια πιο ολοκληρωμένη άποψη για τις παράλληλες λήψεις της περιοχής από Χορτιάτη- Φιλιππειο και Πήλιο…

…Η περιοχή εκεί έχει την πολυτέλεια (τύχη και ατυχία μαζί), παράλληλα να βαρανε ισχυρά σήματα των καναλιών τόσο από Χορτιάτη, όσο και από Πήλιο… Εάν μάλιστα οι εκπομπές των καναλιών συμπίπτουν στη ίδια συχνότητα, γίνεται το έλα να δεις (ανάλογα σε πια κατεύθυνση σκοπεύεις)… Στα βαθουλώματα προς νότο, κυριαρχεί το Πήλιο και στα υψώματα ο Χορτιάτης!! Έτσι σε μια γειτονιά μπορείς να δεις δυο σπίτια πολύ κοντά, να έχουν διαφορετική σκόπευση κέντρου εκπομπής, οι πιο ψαγμένοι έχουν δυο διαφορετικές ανεξάρτητες εγκαταστάσεις (μια προς Χορτιάτη και μια προς Πήλιο), οπότε διαλέγουν (από ποια εγκατάσταση θα δουν και ποια κανάλια)…

Οπότε καταλαβαίνεται τι γίνεται στο 44 UHF μεταξύ ΕΤ3 και MTV+ (ανάλογα από ποια εγκατάσταση λαμβάνουμε), με την ΕΤ3 να υπερισχύει γενικώς…

-Με κατευθυντικη κεραία UHF προς Πήλιο μπορείς να λαμβάνεις πολύ καθαρά Mega (31), Ant1(35), Skai (54), Star (58), ET3 (44), NET (41), και συμπαθητικά Alpha (25), Τηλεαστυ (49), Alter (64), TRT (24), Astra (32 &51- αναμεταδίδει το ΟΚ του MAD), ΖΕΥΣ (39), ΕΤ1 (62) και προβληματική εικόνα στο Μακεδονία (21), Θεσσαλια (37) … Η VHF κεραία εάν υπάρχει είναι πάντοτε γυρισμένη προς Πήλιο: με πολύ καλή εικόνα ET1 (6)

-Με κατευθυντικη κεραία UHF προς Χορτιάτη μπορείς να λαμβάνεις πολύ καθαρά ΤV Θεσσαλονίκη (22), ET3(27), 4Ε (28), NET(30), TV100 (33), Μακεδονία (38), Ωμεγα (43), Alpha (45), Europe One (57), και συμπαθητικά: Τηλεαστυ (34), ET1 (37), Διον (46-Βαβδος), Κανάλι 9 (48), Star (51), 902 TV (52), Βεργίνα TV (55), Time (60), Εγνατία (64)… Και προβληματική εικόνα, έως ανέφικτη εικόνα (ανάλογα με τις αντανακλάσεις), λόγο ταυτόχρονων εκπομπών από Πήλιο στις ίδιες συχνότητες: Mega (24), Ant1(32), Skai (35), Alter (41), MTV+ (44), Πανόραμα (54), Βουλή (58), Euro (62), και Γνώμη (42, που έχει για κλάματα πομπό)…

Σίγουρα δεν είναι προτεινόμενη λύση, αφού όλες αυτές οι περιοχές αναμένουν την επίγεια ψηφιακή τηλεόραση…

Απλά, εάν κάποιος είναι ΜΤΒακιας και διαθέτει 20ετιας αλλά και προβληματική εγκαταστάτη για άλλα κανάλια (κυρίως από Χορτιάτη) και δεν μπορεί να περιμένει τις εκπομπές σε DVB-T, τότε πάντοτε υπάρχει κάποια λύση στα πλαίσια του εφικτού…

Και για να ολοκληρώσουμε, θα δούμε και τις λήψεις στις ψηφιακές εκπομπές της περιοχής…

…Οι ψηφιακές εκπομπές του Χορτιάτη (26,50,56)…

…και του Πηλίου(42,53), λαμβάνονται κανονικά χωρίς κανένα πρόβλημα με δυνατό σήμα, ανάλογα προς τα πού κοιτά η κεραία UHF….

Μάλιστα χθες στην κεραία προς Πήλιο (συνέβη και το εξής φαινόμενο), μετά από διάχυση σήματος κάναμε για λίγη ώρα λήψη της ΕΡΤ ψηφιακής, από το 48 UHF (Πάρνηθα), η οποία μετά χάθηκε!!!

Χθες το ΜΤV+, έκλεισε ένα μήνα πιλοτικών εκπομπών στην Θεσσαλονίκη και έχει ακόμη ένα μήνα πιλοτικών εκπομπών (εάν ξεκινήσει το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου, μαζί με την Digea)…

Μέχρι στιγμής ενεργοποίησε την 69 UHF από το Φιλιππειο, καλύπτοντας επιτυχημένα κυρίως την Δυτική Θεσσαλονίκη και μερικώς όσες περιοχές έχουν πρόσβαση με το Φιλιππειο… Στον επόμενο μήνα, πιστεύω να κινηθούν πιο δραστήρια και πιο δυναμικά με το Χορτιάτη (έχοντας γνωρίσει την περιοχή και τις ιδιαιτερότητες της), για την πιο σωστή κάλυψη σε όλη την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης (και ιδιαίτερα για το Κέντρο και την Ανατολική Θεσσαλονίκη)…

Ανάμεσα τους με επιλογές όπως: Ενίσχυση της 44 UHF από Χορτιάτη (σε επίπεδα Ant1/Mega= 5-10Κw), για να ξεπεράσει τις δυσκολίες εντός και εκτός πόλης…

`η ακόμη και την απόκτηση άδειας από την ΕΕΤΤ για προσωρινή έξτρα εκπομπή σε 63 UHF από Χορτιάτη, μέχρι και την παράδοση της συχνότητας στο ψηφιακό μέρισμα και φυσικά ανάλογα με τις εξελίξεις στη μετάβαση για την ψηφιακή εποχή…Πάντοτε σε αμφίδρομη σχέση και με το Switch-Off της TV 100, από το 44 UHF στο Φιλιππειο…

Αύριο `η Μεθαυρίο θα έχουμε στιγμιότυπα από την Καλαμαριά, για να έχουμε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα, από την Ανατολική Θεσσαλονίκη…

Yπάρχει και το σενάριο να γίνουν όλα όπως προβλέπει η άδεια που εξαγόρασε από το B.:idea:

Oποιος ξέρει επίσημα τι προβλέπει η άδεια εκπομπής που εξαγόρασε το ΜΤV από το B γράφει σχετικά.

Το σενάριο είναι ένα (στα πλαίσια του εφικτού), οι καλύτεροι δυνατοί τρόποι βελτίωσης του σήματος εκπομπής του καναλιού, από την μεριά του σταθμού (όπως έχουν αναλυθεί παραπάνω), για να υπάρξει και η μεγίστη πρόσβαση του καναλιού, σε όσο μεγαλύτερο ποσοστό πληθυσμού της Ευρύτερης Θεσσαλονίκης, έτσι ώστε να έχει και αντίκρισμα στη διαφημιστική πίτα που διεκδικεί το κανάλι από την αγορά της Θεσσαλονίκης… Εάν ήσουν στη συνέντευξη τύπου θα είχες πάρει το μήνυμα…

Δεν περιμένω απο συνέντευξη τύπου να μάθω την αλήθεια και τι σκοπεύει κάποιος ιδιώτης να κάνει στην πραγματικότητα,απλά την άποψη του λέει.

Οταν δεν υπάρχει αντίλογος σε ένα θέμα με τι ισχύει, όλα είναι απλά "θέλω". (το ίδιο με άλλους ενδιαφερόμενους)

Δεν έχω κόλλημα τι κάνει το κάθε ΜΤV, αν είναι σοβαρό κανάλι θα τηρεί καποιες προυποθέσεις.Τα σενάρια που άπτονται της όποιας νομιμότητας καθενός καναλιού είναι το προβλημα.

παντως μη μου ανησυχεις λεωνιδα 33
το mtv μεχρι στιγμης ειναι απολητως νομιμο και εφαρμοζει ακριβως οτι λεει η αδεια που αγορασε απο το b!
μη μου ανησυχεις