Re: Απάντηση: Re: Music at a high end exhibition.....
Προσωπικά, στις ηλικίες που διαμορφώθηκαν τα μουσικά μου γούστα, άκουγα από τρανζιστοράκι, φορητό ηλεκτρόφωνο με κρυσταλλική κεφαλή και φορητό κασσετόφωνο της πλάκας.
Αυτό ρε παιδιά είναι η standard διαδικασία. Δεν είναι κάτι περίεργο και έχει συμβεί σε όλους μας.
Πλέον αυτών, ο όποιος εμπλουτισμός του μουσικού μου γούστου συντελείται τώρα, οφείλεται πάλι σε βιωματικά - αισθητικά κριτήρια και το μέσο αναπαραγωγής δεν παίζει ρόλο. Από φορητό ραδιοφωνάκι να τ' ακούσω, θα μου μείνει και θα επιδιώξω να το βρω.
Το αναπάντητο ερώτημα Δαμιανέ, είναι πόσα διαφορετικά είδη μουσικής θα σου "έμεναν" στην πορεία σου, αν τα είχες ακούσει από άλλο στέρεο.
Αυτό που προσπαθώ να πω είναι ότι με την βοήθεια ενός καλού αναπαραγωγέα, κάποια είδη μουσικής που ίσως δεν είναι του απολύτου γούστου μας, γίνονται
εύπεπτα λόγω της μηχανής η οποία προσεγγίζει καλύτερα το πραγματικό. Έτσι μπορούμε να τα μελετήσουμε, να τα δούμε με άλλο μάτι και ενδεχομένως να τα αγαπήσουμε. Τοιουτοτρόπως, για να έχει κάποιος εμπεριστατωμένη άποψη για ένα μουσικό έργο/είδος, οφείλει να το έχει σεβαστεί αναλόγως από πλευράς αναπαραγωγής και να του έχει δώσει έτσι…
ευκαιρίες. Ας μην γελιόμαστε, όλοι γνωρίζουμε τις αδυναμίες των συστημάτων μας. Αυτές μεταφέρονται απ' ευθείας και με συνοπτικές διαδικασίες στο μουσικό πρόγραμμα, εμποδίζοντάς μας καμιά φορά να το αξιολογήσουμε σωστά.
Απόδειξη των παραπάνω, αποτελεί η καρφωμένη καλά στο μυαλό μας εμπειρία από κάθε καλό live που έχουμε παρακολουθήσει, όπου είτε το μουσικό πρόγραμμα ήταν ενδιαφέρον είτε όχι, έχουμε κάτι να πούμε, μια καλή ανάμνηση.
- Εδώ ο Ντοκ πήγε και είδε
όπερα και έμεινε με τις καλύτερες εντυπώσεις...