Μusic centre...Nέα πολυμηχανήματα...

DIPIE

AVClub Fanatic
13 July 2007
17,261
Η νέα τάση-στην ουσία όχι και τόσο-στα μηχανήματα ήχου.

Θές η κρίση,θές οι νεώτερες γενιές,που δεν πολυκατέχουν το...άθλημα ή βαριούνται να πολυασχολούνται,θές ο πανταχού παρών υπολογιστής και το ίντερνετ,μετά τα dac-pre-ενισχυτές ακουστικών,άρχισαν να κάνουν την (επαν)εμφάνισή τους πολυμηχάνηματα που τα διαθέτουν όλα,σ' ένα κουτί.
Ενισχυτής,player,streamer,tuner.....

Aπο την παλιά έκδοση...
DSC01642.JPG

Στα σημερινά πολυμηχανήματα...

Πρώτο παράδειγμα ο Naim UnitiLite(1650 λίρες).
Naim_UnitiLite_06.jpg
naim-unitilite-02.jpg

Cd player,MP3/iPod/USB memory stick,dac,32/192 khz stream player,50 wrms ενισχυτής.

http://www.whathifi.com/review/naim-unitilite
http://www.telegraph.co.uk/technology/reviews/9710978/Naim-UnitiLite-review.html

Last edited:
Εlipson Ice.Στα 1500 ευρό.

Προσφέρεται με την βάση,σε με μια κεντρική μονάδα με ψηφιακή οθόνη, και πλήκτρα αφής Η μονάδα περιλαμβάνει ένα CD player με θύρα USB (συμβατό με MP3 και WMA), σε συνδυασμό με ενισχυτή ICEpower της Bang & Olufsen 120 Watt 4ohm- 60 Watt 8 Ohm. Υπάρχει επίσης ένα ραδιόφωνο FM RDS ραδιόφωνο και DAB / DAB +.

Elipson-Music-Center-1.jpg

Elipson_MC_planet-HDZ.jpg

http://www.hdfever.fr/2011/08/06/elipson-music-center-mc1/

Last edited:
Mιά πιό παλιά,αλλά συνεχώς ανανεούμενη πρόταση.
ARCAM SOLO.Στα 1750 ευρο.

AUDIO OUTPUTS: Pre-out, zone two, CD optical digital out, 3.5mm mini-jack headphone socket
AUDIO INPUTS: 4x RCA, 3.5mm mini-jack, tape loop
OTHER CONNECTIONS: 12V Trigger, remote in x 2, remote out, RS232Â Â Â DAC: Wolfson 24-bit multilevel Delta-Sigma
POWER OUTPUT: 75 Watts into 4 Ohms
DIMENSIONS: 79 x 430 x 350 mm (H/W/D)
WEIGHT: 7.75kg

arcam-solo-music-player1-670x414.jpg

arcam_solo_neo_dos.jpg

http://www.arcam.co.uk/products,solo.htm

Last edited:
σόρρυ για το οφφ τόπικ, βλέπω στην πρώτη φωτο το υλικό των ονείρων [WHO, pictures of Lilly και καλά] των τότε 15χρονων και μαζί με την εξέλιξη των all in one συγκρίνω και την αντίστοιχη απο τις μαγιουδάρες στα xvideo.com, κλπ. κλπ... όλα αλλάζουν... τι να κάνουμε ...

Εύγε Διονύση,
βαλε και τα αλλά τα ναιμ το αξίζουν..
:SFGSFGSF:

Κι ο κινέζος της παρέας...

Shanling MC-2.Αρχική λιανική πάνω απο 1000,τον παίρνεις κάπου στα 550 ευρο...

MC-2-0001.jpg

http://www.china-highend-hifi.com/prod011231414.htm

Description:

●CD Player +Tuner +Integrated Amplifier
●Philipps VAM 12 mechanism + CD-7II servo
●BB PCM1732 D/A
●Quality FM/AM Radio system
●Power Output 65W x2 (@ 8 Ohms)

Specification:

●Power consumption: <200W
●Power supply: AC 220-240V 50Hz
●Dimensions: 430Wx346Dx110H mm
●Net weight: 8.8kg
●Power output: 50W×2 (8Ω RMS)
●Frequency response: 20Hz~20KHz (-1dB)
●Total harmonic distortion: ≤0.1%
●Signal to noise ratio: ≥85dB
●Input sensitivity: 230mV/47KΩ
●FM Frequency range: 87.50 MHz-108.00 MHz
●AM: 531KHz-1602KHz
●FM input sensitivity: 1.5μV/75Ω
●AM: 20μV
●FM stereo isolation: 35dB (1KHz)

Delivery With:

●Shanling MC-2 Music Center x1,
●Power Cable with Schuko plug x1,
●Remote Control x1,
●Manual x1,
●Warranty Card x1.

Αλλος ένας...Shanling MC-30..Γύρω στα 800 ευρο αρχική.

shanling-mc30.jpg

O MC-30 είναι ουσιαστικά ένα hi-fi CD player, δέκτης, βάση για iPod κι ενισχυτής λυχνίας SET με 3 watt ανά κανάλι για τα ηχεία.-συμπεριλαμβάνεται Τηλεχειριστήριο.

Μπορεί κανείς να μου εξηγήσει, γιατί νοιώθω τόση συγκίνηση κοιτάζοντας την πρώτη φωτογραφία στο post #1 με το ραδιοενισχυτή-πικάπ-κασετόφωνο; :flowers::dancing:

Και δε νοιώθω το παραμικρό για όλα τα υπόλοιπα;

Και -για φαντάσου- δουλεύω μέρα-νύχτα με ψηφιακά! :coool:

Ξαναθυμόμαστε τα νιάτα μας Μιχάλη μου...Οταν είμαστε ακόμη παιδιά και ζούσαμε με τους γονείς μας...Γι' αυτό.

Μπορεί κανείς να μου εξηγήσει, γιατί νοιώθω τόση συγκίνηση κοιτάζοντας την πρώτη φωτογραφία στο post #1 με το ραδιοενισχυτή-πικάπ-κασετόφωνο; :flowers::dancing:

Μάλλον σου θυμίζει το έρμα που έχουμε στα καράβια!

Εφέτος στην έκθεση HI END η μεγαλύτερη έκπληξη ήταν η εξέλιξη αυτού του είδους συστημάτων όχι μόνο εργονομικά αλλα και ποιοτικά.

Είμαι βέβαιος οτι σε δέκα χρόνια απο τώρα στο καλό HI FI θα δεσπόζουν τέτοιου είδους λύσεις που θα προσφέρουν και ποιότητα ήχου ανείπωτη για το κόστος τους σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν αλλα και το παρόν.

Νομίζω οτι αυτή η "μετάλλαξη" στα συσστήματα αλλα και η πρόοδος στα ψηφιακά (πηγές και ενισχυτικά) δίνουν μια φρεσκάδα και ένα ενδιαφέρον στο χόμπυ που είχαμε πολλά πολλά χρόνια να βιώσουμε.

Εφέτος στην έκθεση HI END η μεγαλύτερη έκπληξη ήταν η εξέλιξη αυτού του είδους συστημάτων όχι μόνο εργονομικά αλλα και ποιοτικά.

Είμαι βέβαιος οτι σε δέκα χρόνια απο τώρα στο καλό HI FI θα δεσπόζουν τέτοιου είδους λύσεις που θα προσφέρουν και ποιότητα ήχου ανείπωτη για το κόστος τους σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν αλλα και το παρόν.

Νομίζω οτι αυτή η "μετάλλαξη" στα συσστήματα αλλα και η πρόοδος στα ψηφιακά (πηγές και ενισχυτικά) δίνουν μια φρεσκάδα και ένα ενδιαφέρον στο χόμπυ που είχαμε πολλά πολλά χρόνια να βιώσουμε.

+1

Re: Απάντηση: Μusic centre...Nέα πολυμηχανήματα...

Ξαναθυμόμαστε τα νιάτα μας Μιχάλη μου...Οταν είμαστε ακόμη παιδιά και ζούσαμε με τους γονείς μας...Γι' αυτό.

Eνα ηχοσύστημα σαν αυτό της πρώτης εικόνας μου έκανε την "Ζημιά". Έμαθα να βάζω βινύλια στο πικάπ απο τεσσάρων χρονών..

Last edited by a moderator:
Εντάξει, το θέμα είναι παλιό, πολύ παλιό. Πάντα υπήρχαν δύο αντίθετες τάσεις:

-Όλα σε ένα για εξοικονόμηση χώρου και για ευκολία. Η μία τάση.

-Όλα χωριστά για καλύτερη ποιότητα και περισσότερη ευελιξία. Η άλλη.​

Δεν βλέπω ν' αλλάζει κάτι σ' αυτό. Η μόνη διαφορά με τα σύγχρονα ψηφιακά είναι πως μπορούμε πια να πετυχαίνουμε πολύ μικρά μεγέθη, χωρίς να μειώνουμε την ποιότητα. Από εκεί ναι, ίσως επέλθει αλλαγή...

Εντάξει, το θέμα είναι παλιό, πολύ παλιό. Πάντα υπήρχαν δύο αντίθετες τάσεις:

-Όλα σε ένα για εξοικονόμηση χώρου και για ευκολία. Η μία τάση.

-Όλα χωριστά για καλύτερη ποιότητα και περισσότερη ευελιξία. Η άλλη.​

Δεν βλέπω ν' αλλάζει κάτι σ' αυτό. Η μόνη διαφορά με τα σύγχρονα ψηφιακά είναι πως μπορούμε πια να πετυχαίνουμε πολύ μικρά μεγέθη, χωρίς να μειώνουμε την ποιότητα. Από εκεί ναι, ίσως επέλθει αλλαγή...

θα διαφωνησω.
Υπηρξε μια εποχη που στην budget κατηγορια το συστημα της φωτογραφιας ηταν must.
Πολυ θα το ηθελα παντως...

Μόνο που τα σημερινά,δεν είναι και τόσο φθηνά...Μιλάμε για χιλιάρικα ουκ ολίγα.

Αν προσθέσεις κι ηχεία,όπου δεν υπάρχουν,πάμε ακόμη πιό ψηλά...