MUSIC FIDELITY A5.5 VS AUDIA FLIGHT 3

Απάντηση: Re: MUSIC FIDELITY A5.5 VS AUDIA FLIGHT 3

παιδιά γειά σας και χρόνια πολλά...ποια είναι ακριβώς αυτή τη στιγμή η τιμή του audia fl three?

Καλημέρα και χρόνια πολλά.Ηταν στα 1890 ευρώ μετρητοίς.Δενξέρω αν έχει αλλάξει κάτι αυτές τις 'μέρες λόγω εορτών.Περισσότερες πληροφορίες στον αντιπρόσωπο audio evolution (210 9596288).

Συγχωρείστε μου το οφ τόπικ,αλλά με τα μισά περίπου βρίσκεις έναν μεταχειρισμένο YBA INTEGRE DT D,που δεν συγκρίνονται μαζί του(τον είχα και τον είχα συγκρίνει Α-Β με πάρα πολλούς ενισχυτές,που κόστιζαν πάνω απο τα διπλάσια,απ' αυτόν όταν ήταν καινούργιος,αλλά δεν τον πλησίαζαν κάν...).

Με λίγα παραπάνω απο το αρχικό σου budget παίρνεις έναν καινούργιο "μικρό" ΥΒΑ Passion.Κάνε την χάρη στον εαυτό σου και πήγαινε να τους ακούσεις...

Αν πάρεις και τα Proac θα είναι εξαιρετικά ζευγάρια.

Επίσης να πάς ν' ακούσεις και τον Luxman L 505u.

Last edited:
Αγαπητέ φίλε,

σίγουρα η επιλογή των ηχείων θα πρέπει να είναι το πρώτο βήμα όταν ξεκινά κανείς να ασχολείται με ένα καινούργιο σύστημα ήχου. Το τελικό ηχητικό αποτέλεσμα εξαρτάται κυρίως από αυτά. Το είδος των ηχείων και η σχέση τους με τον χώρο είναι πολύ μεγάλης σημασίας.

Ανεξάρτητα με το παραπάνω, ο Audia Flight Three είναι ένας εκπληκτικός ενισχυτής. Έχει εξαιρετικό έλεγχο, ταχύτητα, διαφορετικά μέτωπα χαμηλού (και όχι one-note-bass), πλούσια μεσαία και έκταση ψηλά.
Είναι ένας πολύ καλός σύγχρονος ενισχυτής.

Όταν σύγκρινε ο φίλος τον YBA με άλλους, πιθανώς να ήταν κάποια χρόνια πριν. Ο Audia Flight Three υπάρχει από το 2009...

Προσπάθησε να τον ακούσεις και σε κάθε περίπτωση εύχομαι να απολαύσεις τη διαδικασία αναβάθμισης του συστήματός σου.

Χρόνια πολλά σε όλους.

Last edited:
Ναί Ηλία ήταν πρίν δυό χρόνια περίπου.Αλλά τον σύγκρινα σε Α-Β προσεκτικά,με ενισχυτές που κοστίζουν 3+ φορές σαν τον Audia(Mimetism,2 EAR,Burmester,ζευγάρια ακριβών προ/τελ π.χ BAT....κλπ).

Καλό είναι να ανοίγουμε τα "φτερά" μας,πέρα απο τα "τετριμένα" της αγοράς...Δεν λέω,ότι ο Audia δεν είναι καλός(δεν τον έχω ακούσει,έχω όμως ακούσει τα πραγματικά πολύ καλά μεγάλα της εταιρείας),αλλά σκοπός εδώ είναι να βοηθάμε για περισσότερες και πιθανά καλύτερες επιλογές...

Να προσθέσω άλλη μία:Leema Tucana II.

Last edited:
Δεν μπορεί να συγκριθεί ο Audia Flight 3 με παλαιότερους είναι πολύ σύγχρονη σχεδίαση με τελευταία κορυφαία υλικά που εκτός των άλλων βγάζει και εκπληκτικό ρεύμα.
Δείχνει ικανός να οδηγήσει πολύ δύσκολα ηχεία όπως είναι τα Studio Monitor.

Ε εντάξει...Νέα υλικά σε κλασσικούς τρανζιστοράτους,με διαφορά κατασκευής μερικών ετών(ή και δεκαετιών),μπορεί να περιέχουν μόνο τα κουτιά τους...

Ποιά είναι η "σύγχρονη σχεδίαση",που δεν υπήρχε σαν τεχνολογία-τεχνοτροπία,πρίν 10-20-30... χρόνια;

Last edited:
Έχω ακούσει τον audia 3 κ μόνο καλά λόγια μπορώ να γράψω.
Δεν έχω ακούσει όμως τους yba, luxman, leema, οπότε νομίζω ότι το καλύτερο που μπορεί να γίνει είναι, να εμπιστευόμαστε τα αυτιά μας....οπότε, οι ακροάσεις είναι το καλύτερο που έχεις να κάνεις !

Re: Απάντηση: MUSIC FIDELITY A5.5 VS AUDIA FLIGHT 3

Ε εντάξει...Νέα υλικά σε κλασσικούς τρανζιστοράτους,με διαφορά κατασκευής μερικών ετών(ή και δεκαετιών),μπορεί να περιέχουν μόνο τα κουτιά τους...

Ποιά είναι η "σύγχρονη σχεδίαση",που δεν υπήρχε σαν τεχνολογία-τεχνοτροπία,πρίν 10-20-30... χρόνια;

According to Audia Flight, "…differential designs for amplification (voltage feedback) with quite extended frequency response have the drawback of a transient instability or, anyway, when excited with a step impulse, their output attains a steady state only after several extra oscillations which clearly affect the original signal with colorations. This new scheme exploits current feedback rather than the usual voltage feedback and the amplification is of the transimpedance kind (and, therefore, extremely linear) with the feedback closed before the output stage. The outcome consists of very fast, stable circuits with the utmost ability to control even the wildest reactive loads."

6Moons audio rewiew

To ξεχυλώσαμε πολύ το θέμα του φίλου και φταίω εγώ βασικά.
Συγνώμη φίλε...

Μια τελευταία παρατήρηση και δεν επανέρχομαι.Αυτό δεν είναι νέα τεχνολογία-ούτε νέα υλικά.Τέτοιες "μικροπατέντες"-δεν ξέρω κάν άν πρόκειται για κάποια εντελώς νέα-υπάρχουν χιλιάδες...

Αυτό που τελικά μετράει,σε τέτοιες σχεδιάσεις,είναι η στόφα του μεγάλου σχεδιαστή.Υπάρχουν σχεδιαστές μύθοι,που έχουν αυτή την στόφα, ανεξάρτητα ακόμα κι απο την ποιότητα των υλικών.Η Luxman δουλεύει με τους επανελθόντες εν ενεργεία "παππούδες",που έχουν γράψει ιστορία κι η ΥΒΑ μ' έναν αναγνωρισμένο σημαντικό σχεδιαστή,που έχει αφήσει την σφραγίδα του και στην Goldmund.Δεν μιλάω γι' άλλους ακόμα μεγαλύτερους,π.χ τον Ν.Pass,απλά γιατί δεν έχουν μηχάνημα σ' αυτή την κατηγορία χρημάτων.

Last edited:
yba δεν εχω ακουσει παρα μονον το cd και δε μου αρεσε..αλλα ισως να ειναι ασχετο με την αλλη κατασκευη της εταιριας

luxman που επισης δεν εχω ακουσει αλλα εχω το δεοντα σεβασμο και εμπιστοσυνη ..

το σετ βατ κατωτερο απο τον yba ?? λιγο υπερβολη ....

εγω θα ελεγα να ακουσεις τον audia two που σιγουρα ειναι ανωτερο μηχανακι απο τον 3....

Re: Απάντηση: MUSIC FIDELITY A5.5 VS AUDIA FLIGHT 3

φίλε DIPIE απλά είχα μια απορία σχετικά με την τιμή αλλά εδώ με τσιγγλάς με τον YBA τον INTEGRE DT D (που αν θυμάμαι είναι ένας υπεραναλυτοκός 50άρης, καλά θυμάμαι?) ή τον Luxman L 505u (αυτός είναι θηρίο, δεν ακουγεται καν για 100W/8Ohm.. αλλά ειπαμε είναι οι πατριάρχες της ιαπωνίας) λες θα ματσάρουν καλά τσ ProAc.. για δώσε μου λίγο detail παραπάνω σχετικά με τις τιμές των δύο (YBA (μεταχειρισμένο λες?) και κυρίως Luxman αλλά και την άποψη σου για ματσάρισμα με ProAc response (βάσης) ... στην κατηγορία μήπως πρέπει να βάλουμε και τον Hegel της προσφοράς αισίως? για δώστε φώτα γιατί το θέμα ProAc (πέρα από τον ακριβό Leben 600, που είναι απίστευτο ταίρι) με ενδιαφέρει άμεσα!

Συγχωρείστε μου το οφ τόπικ,αλλά με τα μισά περίπου βρίσκεις έναν μεταχειρισμένο YBA INTEGRE DT D,που δεν συγκρίνονται μαζί του(τον είχα και τον είχα συγκρίνει Α-Β με πάρα πολλούς ενισχυτές,που κόστιζαν πάνω απο τα διπλάσια,απ' αυτόν όταν ήταν καινούργιος,αλλά δεν τον πλησίαζαν κάν...).

Με λίγα παραπάνω απο το αρχικό σου budget παίρνεις έναν καινούργιο "μικρό" ΥΒΑ Passion.Κάνε την χάρη στον εαυτό σου και πήγαινε να τους ακούσεις...

Αν πάρεις και τα Proac θα είναι εξαιρετικά ζευγάρια.

Επίσης να πάς ν' ακούσεις και τον Luxman L 505u.

Βρε σείς δεν αγοράζω εγώ ενισχυτή,προτάσεις για τον φίλο κάνουμε.Ετσι κι αλλιώς αυτός θα αποφασίσει τι θέλει.Απλά άς πάει και λίγο παραπέρα,απο τους δυό που αναφέρει.Αντε γιατί θα αρχίσω να θυμάμαι κι άλλους π.χ Sugden A21se.:grinning-smiley-043

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: MUSIC FIDELITY A5.5 VS AUDIA FLIGHT 3

φίλε DIPIE απλά είχα μια απορία σχετικά με την τιμή αλλά εδώ με τσιγγλάς με τον YBA τον INTEGRE DT D (που αν θυμάμαι είναι ένας υπεραναλυτοκός 50άρης, καλά θυμάμαι?) ή τον Luxman L 505u (αυτός είναι θηρίο, δεν ακουγεται καν για 100W/8Ohm.. αλλά ειπαμε είναι οι πατριάρχες της ιαπωνίας) λες θα ματσάρουν καλά τσ ProAc.. για δώσε μου λίγο detail παραπάνω σχετικά με τις τιμές των δύο (YBA (μεταχειρισμένο λες?) και κυρίως Luxman αλλά και την άποψη σου για ματσάρισμα με ProAc response (βάσης) ... στην κατηγορία μήπως πρέπει να βάλουμε και τον Hegel της προσφοράς αισίως? για δώστε φώτα γιατί το θέμα ProAc (πέρα από τον ακριβό Leben 600, που είναι απίστευτο ταίρι) με ενδιαφέρει άμεσα!

Αναφορικά με τον YBA integre DT D(προσοχή στο D-είναι άλλος απο τον απλό DT),τον δικό μου τον τράμπαρα στην ABSOLUTE SOUND.Οταν τον έδωσα μου είπε ότι είχε ακόμα 1-2.Αν είσαι τυχερός...
Επίσης υπάρχουν ευκαιρίες και στο ίντερνετ.

Οταν τον είχα τον έπαιζα με Proac 1sc,σε μικρό χώρο,αλλά τον είχα ακούσει και με δαπέδου της σειράς studio,στο παλιό μου καθιστικό.Εδενε καταπληκτικά.Τα συνόδευα μ' ένα πολύ μουσικό cdp Cairn Fog V2 24/192 και καλώδια Analysis silver plus.Α!...Επίσης ακόμα καλύτερα έπαιζε με το 5αρι το Haberth.

Οσο για τα μικρά ΒΑΤ,είναι πολύ καλά.αλλά πολύ "easy listening" για μένα.Σε...αποκοιμίζουν.Ουδεμία σχέση με τον μικρό ΥΒΑ.

Last edited:
Χρόνια πολλά σε όλους .Εδώ και μερικές ημέρες έχω αγοράσει έναν xindak xa 6950 ολοκληρωμένο με πηγή το ταίρι του το cd player muse 1.0 deluxe με λαμπάτη έξοδο και ενα ζευγάρι ηχεία τα pmc fb 1i.Λόγω περιορισμού του budget δεν στάθηκε δυνατή η αγορά ενός απο τους δύο ενισχυτές του τίτλου του συγκεκριμένου θέματος.Στα ηχεία δεν ήθελα να αλλάξω την επιλογή μου με τίποτα απ'την στιγμή που τα άκουσα με διάφορους ολοκληρωμένους ενισχυτές μεχρι 2000 ευρώ.Ετσι αποφάσισα να κατέβάσω το κόστος σε ενισχυτή.Μόλις τα άκουσα με τον xindak μου άρεσε πολύ το ηχητικό αποτέλεσμα και βάση και της της τιμής του αποφάσισα να τον αγοράσω.Βέβαια η ακρόαση έγινε στο σπίτι μου μαζί με το muse 1.0 και με την βοήθεια του Κωνσταντίνου της auditorium που αντιπροσωπεύει τα xindak εγινε και η επιλογή των κατάλληλων καλωδίων (διασύνδεσης και ηχείων)για να μπορέσω να ακούσω τον ήχο όπως μου αρέσει απο τα συγκεκριμένα μηχανήματα.Ειμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος απο την επιλογή μου ,θέλω να ακούω συνέχεια μουσική απο τα παλιά μου cd αφου ακούω πράγματα για πρώτη φορά και νέα cd που εχω αγοράσει αυτές τις 'μέρες.Πιστεύω ότι τα xindak ειναι πολύ τίμια μηχανήματα με πολύ καλή ποιότητα κατασκευής και πολύ καλά ηχητικά αποτελέσματα και σε πολύ προσιτές τιμές για κάποιον που θέλει να ξεκινήσει το μουσικό του ταξίδι και οχι μόνο.Ευχαριστώ πολύ όλους τους φίλους για τις γνώμες και τις συμβουλές τους.Καλή χρονιά σε όλους και καλές ακροάσεις.

Καλές ακροάσεις να'χεις και να χαρείς τα μηχανήματα που πήρες. Από περιέργεια, με τι συνέδεσες τα μηχανήματά σου (interconnect και καλώδια ηχείων)?