Musical Fidelity A1

αν θες να εχεις προ τελικο παρε τοτε προ τελικο δεν υπαρχει λογος να παρεις το A1 για να τον κανεις τελικο η διαθεσε ολα τα χρηματα αν σε περνει οικονομικα κατι τετοιο σε εναν πολυ καλο ολοκληρωμενο

ριξε μια ματια και στα μεταχειρισμενα υπαρχουν πολυ καλες ευκαιριες ειδικα τωρα με την κριση δες και εδω μεσα στις αγγελειες αλλα και σε καταστηματα που αχολουνται με μεταχειρες

αν θες να εχεις προ τελικο παρε τοτε προ τελικο δεν υπαρχει λογος να παρεις το A1 για να τον κανεις τελικο η διαθεσε ολα τα χρηματα αν σε περνει οικονομικα κατι τετοιο σε εναν πολυ καλο ολοκληρωμενο

ριξε μια ματια και στα μεταχειρισμενα υπαρχουν πολυ καλες ευκαιριες ειδικα τωρα με την κριση δες και εδω μεσα στις αγγελειες αλλα και σε καταστηματα που αχολουνται με μεταχειρες

O λόγος που σκέφτομαι να το κάνω αυτό είναι επειδή οι χροιές του MF ταιριάζουν απόλυτα σ αυτές που αναζητάω..

απο τις καλες επιλογες ριξτου μια ματια ισως σε αυτα τα χρηματα να εχει και η MF καποιο σετ αφου σου αρεσει ο ηχος τους ματαξυ μας και εμενα μου αρεσει

Αγαπητέ greguitar...

εφόσον σου αρέσει ο MF ήχος... μην πάρεις κάτι άλλο... μείνε στα MF...

εγώ εδώ και 20 κάτι χρόνια αυτά ακούω και δεν τα αλλάζω... μπορεί το όνομα να φαντάζει "λούμπεν" σε μερικούς...αλλά ο ήχος είναι hi-end ακόμα και στα ταπεινά μοντέλα.

Πρόσφατα έκανα "αναπύκνωση" (αλλαγή πυκνωτών) στον γερασμένο μου MX (προενισχυτή) και έπαθα πλάκα...

Οι παραπάνω προτάσεις που σου έγιναν ΔΕΝ είναι ισοδύναμες με τον MF ήχο, ο Α1 είναι ακουστικά καλύτερος από ΟΛΕΣ τις παραπάνω συστάσεις που σου έγιναν... μπορεί να υστερεί σε δύναμη, αλλά τα ταπεινά του βατ, είναι πραγματικά, και να ξέρεις ένα πράγμα ότι τα βατ δεν οδηγούν ηχεία αλλά τα αμπέρ...

Είναι γνωστή, σε αυτούς που ασχολούνται με το αντικείμενο, η σχεδιαστική ανωτερότητα των MF τροφοδοτικών και ταυτόχρονα η απλότητα των κυκλωμάτων ακόμα και όταν τα συγκρίνεις με ενισχυτές άλλων κατασκευαστών και άλλων μεγαλυτέρων κατηγοριών.

Αυτά τα λέω όχι για να ξεκινήσω κάποιο τσακωμό με αυτούς που δεν γνωρίζουν ή πιστεύουν αλλιώς, αλλά για να "ενισχύσω" την αρχική σου πρόταση... (ας μου επιτραπεί το λογοπαίγνιο)...

Αν αγοράζεις από e-bay υπάρχουν πάντοτε ευκαιρίες όπως αυτή την στιγμή σε MF υπάρχει ο A5 ολοκληρωμένος (2x250 wrms) αν χρειάζεσαι πολύ δύναμη, και ο τελικός P180 (2χ85 wrms) με CRPS... πολύ πιθανών να φύγουν σε τζάμπα τιμές... δες τα λίγο και αυτά...

για τον a5 που λεει ο φιλος δεν εχω καλες εντυπωσεις των εχω ακουσει αρκετα για αυτο το λεω ο p180 αν και παλιος εινια πρωτο πραμα αν τον βρεις παρτον τσαμπα θα ειναι και με ενα καλο ρετουσαρισμα στους πυκνωτες και οπου αλλου θες θα ειναι σουπερ

και ναι εγω εχω ακομη και τωρα μηχανηματα τις MF και ακουω με αυτα και φυσικα ειμαι πολυ ευχαριστημενος αλλιως δεν θα τα ειχα

αληθεια ποσα χρονια εχεις τον MX;

Τον ΜΧ τον έχω από το 1992-3 δεν θυμάμαι ακριβώς, τότε ήθελα τον MVX-2 αλλά παραήταν ακριβός για την διαφορά ήχου και έτσι επέλεξα τον ΜΧ.

Έχω και δύο P180 χωρίς τα CRPS, και δεν πρόκειται να τα δώσω ακόμα και αν αναβαθμίσω σε κάτι καλύτερο...

Τον Α5 τον ανέφερα αν ο φίλος έχει ανάγκη από δύναμη... τι ακριβώς δεν σου άρεσε στον Α5?

Εχεις δικιο για το ηχειο οτι ειναι 8ωμο, μιλησα γενικα, λαθος μου. Παντως ενα φορτιο που δεν θα πεφτε κατω απο τα 4ω θα ηταν οτι πρεπει για τον Audiolab.

φιλε μου , εχω Audiolab γιαυτο λεω τα χαρακτηριστικα του ενισχυτη για να παρει μια ιδεα ο ενδιαφερομενος κ να κρινει αναλογα τα γουστα του. Υπαρχουν ανθρωποι που γουσταρουν εκταση χαμηλου περα απο την ταχυτητα, το τι ειναι δευτερευον κ τι πρωτευον για τον καθενα ειναι υποκειμενικο.

οσον αφορα τον Roksan γραφω απλα πως μου ακουστηκε εμενα σε σχεση με τον Audiolab, κι αυτο υποκειμενικο. Ο Roksan δεν ειναι αργος με απολυτα κριτηρια.

Οσον αφορα τους αντιπροσωπους , εδωσα τα στοιχεια επειδη ο φιλος τα ζητησε. Ουτε εγω κανω διαφημιση σε κανενα φιλε μου.

ας μη βγαλουμε το θεμα offtopic

:ernaehrung004:

Φυσικά και δεν θελω να βγεί το θέμα off topic απλά προσπαθούμαι και οι δύο γιά το καλύτερο για τον φίλο

Σ ευχαριστώ πολύ φίλε για τη συμβουλή σου, να σε ρωτήσω κάτι άλλο. Ανάμεσα στον Α1 με τελικό όμως και στον audiolab ποιον θα πρότινες?

Θα πρότεινα ΜF προ και τελικό
και audio lab προ και τελικό

απο οτι μπορώ να καταλάβω μάλλον σε μπλέξαμε
με προ- ενισχυτές ,τελικούς κλπ και τα πράγματα έγιναν χειρότερα γιά εσένα

Με κάθε καλή διάθεση γιά βοήθεια εχοντας υπ οψιν οτι το ποσό που μπορεί να διαθέσεις είναι γύρω στα 1500 ΕΥΡΩ αν δεν κάνω λάθος

λαμβάνοντας υπ οψιν οτι μάλλον σου αρέσει ο μελωδικός ευχάριστος ήχος

γιατί δεν προσπαθείς να ακούσεις και εναν λαμπάτο ενισχυτή???? για να μας πεις μία γνώμη γιά τα λαμπάτα μηχανήματα
Ισως ολοι μαζί να βρούμε κάποιον ενισχυτή να ταιριάζει με τα ηχεία σου και τον ηχο που θέλεις να ακούς

Τον ΜΧ τον έχω από το 1992-3 δεν θυμάμαι ακριβώς, τότε ήθελα τον MVX-2 αλλά παραήταν ακριβός για την διαφορά ήχου και έτσι επέλεξα τον ΜΧ.

Έχω και δύο P180 χωρίς τα CRPS, και δεν πρόκειται να τα δώσω ακόμα και αν αναβαθμίσω σε κάτι καλύτερο...

Τον Α5 τον ανέφερα αν ο φίλος έχει ανάγκη από δύναμη... τι ακριβώς δεν σου άρεσε στον Α5?

Νομίζω ότι θα ακούσω τις συμβουλές σου φίλε μου, γιατί και τα αυτάκια μου συμφωνούν μ αυτά που λες.
Μπορείς να δώσεις τις σελίδες απ το e-bay?

Last edited by a moderator:
καλα κανεις και δεν τα δινεις ουτε εγω εδωσα ποτε τον p270 ουτε και θα δωσω και τον f15 οπως δεν θα δωσω απλα εχω δανειση το προ f22

για τον A5 απλα μου φανηκε λιγο lite σε σχεση με αλλες σχεδιασης τις mf εχω δει απο κοντα και εχω ακουσει παρα πολλα mf

οσο για τον mvx και εγω τον ηθελα αλλα τοτε δεν επαιζαν και πολλα χρηματα και το μονο που καταφερα να εχω απο αυτον ειναι το σχηματικο του μηπως και τον εφτιαχνα καποτε,αλλα μονο τον p270 καταφεραμε να φτιαξουμε κλωνο μιας και υπηρχε το original μηχανημα οποτε ξεραμε τι καναμε