Musical Fidelity X-10D ....

απο οτι ειδες εγω εχω το original οποτε δεν υαπαρχει περιπτωση να εχει λαθος δεν ξερω απο που ειναι το σχηματικο που εχεςι αλλα οπως σου εχω πει εχουν κατασκευαστη τουλαχιστον 5 αντιτυπα απο αυτο και με το part list που ανεβασα χωρις κανενα προβλημα

και κατι ακομα μην περνεις τις μερτητης το σχηματικο του κινεζου δεν ειναι σιγουρο οτι ειναι απολυτως σωστο και σου το λεω γιατι εχω πολλα σχεδια απο musical fidelity καθως ο αντιπροσωπος ειναι φιλος και εχουμε βρει απο τα original σχηματικα μεχρι το original μηχανημα πολλες διαφορες με ποιο προσφατο παρδειγμα τον p270 που εχω κατασκευαση οποτε οτι θες ρωταμε να το δω απο το αυθεντικο

για τους πυκνωτες δεν παιζει προβλημα αφου δεν υπαρχουν μεγαλες τασεις στο μηχανημα

απο οτι ειδες εγω εχω το original οποτε δεν υαπαρχει περιπτωση να εχει λαθος δεν ξερω απο που ειναι το σχηματικο που εχεςι αλλα οπως σου εχω πει εχουν κατασκευαστη τουλαχιστον 5 αντιτυπα απο αυτο και με το part list που ανεβασα χωρις κανενα προβλημα

και κατι ακομα μην περνεις τις μερτητης το σχηματικο του κινεζου δεν ειναι σιγουρο οτι ειναι απολυτως σωστο και σου το λεω γιατι εχω πολλα σχεδια απο musical fidelity καθως ο αντιπροσωπος ειναι φιλος και εχουμε βρει απο τα original σχηματικα μεχρι το original μηχανημα πολλες διαφορες με ποιο προσφατο παρδειγμα τον p270 που εχω κατασκευαση οποτε οτι θες ρωταμε να το δω απο το αυθεντικο

για τους πυκνωτες δεν παιζει προβλημα αφου δεν υπαρχουν μεγαλες τασεις στο μηχανημα

προφανώς τα σχέδια είναι οι "αντιγραφές" των Κινέζων....π.χ LS29 !!!
http://www.diygene.com/schemas/ls-29sch.pdf

Όντως τελικά το part list σου δεν είχε σοβαρά λάθη. Όμως οι αντιστάσεις R2,R6=6,7kΩ , R3,R7=4,6kΩ και R104,R204=8kΩ δεν ήταν απολύτως σωστές. Οι σωστές τιμές είναι 6,8kΩ , 4,7 kΩ και 8,2kΩ. Το υποψιάστικα από τις τιμές του κινέζου άλλα το επιβεβαίωα με τον χρωματικό κώδικα στις αντιστάσεις και γι'αυτό σου ζήτησα και τις φωτογραφίες. Τώρα δεν ξέρω αν έχουν διαφορές σε τόσο μικρές αποκλίσεις.

κοιτα οι τιμες που λες εχουν τοση μικρη διαφορα που δεν υπαρχει περιπτωση να κανουν καποια διαφορα αφου ετσι και αλλοιως και μονο την ανοχη που εχουν οι αντιστασεις απο κατασκευης να βαλεις θα δεις οτι τετοιες διαφορες ειναι απλα φυσιολογικες και για να βαλεις ακριβως τις τιμες που ειδες απο τον χρωματικο κωδικα θα πρπει να αγορασεις καμια δεκαρια απο καθε τιμη για να μην πω παραπανω και δεν υπαρχει και περιπτωση να δεις καποια διαφορα

απλα βαλε καλους πυκνωτες αν μπορεις ζευγαρωσε τους ειδικα τους mkp και βαλε και καποιες καλλες λαμπες

Άρχισα να υλοποιώ το x10d.Όμως κάπου είχα μία φωτογραφία της pcb χωρίς κολλημένα τα υλικά άλλα κάπου την έχασα.Και σε κάποια σημεία ενώθηκαν κάποιες κολλήσεις χωρίς να θυμάμαι αν ήταν έτσι.Έχεις κάποιος να ανεβάσει την φωτογραφία της pcb σκέτης??Ο τάκης τα είχε ανεβάσει στις πρώτες σελίδες αυτού του θέματος στο rapidshare άλλα πλέον δεν είναι εκεί.

Επαναφέρω το παρόν νήμα μετά από αρκετούς μήνες γιατί πριν λίγες μέρες ολοκλήρωσα την αντιγραφή του mf x-10d από την πλακέτα που μου είχε δώσει ο takis. Είναι η πρώτη μου κατασκευή. Θέλω κρίσεις και επικρίσεις γιατί μόνο έτσι βελτιωνόμαστε.

Στο μέλλον ίσως προχωρήσω σε αναβάθμιση κάποιων υλικών με ποιοτικότερα. Για αρχή πήρα κάποια φθηνά υλικά γιατί δεν ήξερα αν στο τέλος αυτό που θα φτιάξω θα λειτουργήσει. Τελικά λειτούργησε κανονικότατα:award:

Attachments

• DSC00714.jpg
    DSC00714.jpg
    73.1 KB · Views: 117
  • DSC00715.jpg
    DSC00715.jpg
    54 KB · Views: 92
  • DSC00716.jpg
    DSC00716.jpg
    90.3 KB · Views: 99
  • DSC00717.jpg
    DSC00717.jpg
    87.8 KB · Views: 84
καλημερα
καλο θα ηταν να βαλεις για καλωδιο στην εισοδο και εξοδο καποιο μπλενταζ και οχι αυτο που εχεις βαλει καλο θα ηταν να ειναι σχετικα καλης ποιοτητας

Γεια σου Τάκη και σε ευχαριστώ πολύ για την πλακέτα.

Τα καλώδια που λες, εννοείς το μπλέ και το κόκκινο που έχω στην είσοδο-έξοδο?? Πίστεψε με είναι πολύ καλής ποιότητας. Άλλαξα την εσωτερική καλωδίωση στα ηχεία μου και αυτό είναι ότι περίσσεψε από το καλώδιο των tweeter.

φιλε μονος σου τα λες! το καλωδιο ειναι για ηχεια, οχι για χαμηλης εντασης σηματα οπως ειναι της εισοδου-εξοδου.. :ADFADF1:
Καλυτερα βαλε ενα θωρακισμενο ομοαξονικο..:ernaehrung004:
Κατα τα αλλα μπραβο!Ομορφη κατασκευη!..απο ηχο ειναι οκ?

Απάντηση: Re: Musical Fidelity X-10D ....

Γεια σου Τάκη και σε ευχαριστώ πολύ για την πλακέτα.

Τα καλώδια που λες, εννοείς το μπλέ και το κόκκινο που έχω στην είσοδο-έξοδο?? Πίστεψε με είναι πολύ καλής ποιότητας. Άλλαξα την εσωτερική καλωδίωση στα ηχεία μου και αυτό είναι ότι περίσσεψε από το καλώδιο των tweeter.

Αν θέλεις μπορείς να βάλεις 1mm χάλκινο μονόκλωνο αλλά τα δύο σκέλη (L/R) να είναι συνεστραμμένα μεταξύ τους.

Γιατί ρε παιδιά τι πρόβλημα υπάρχει με τα αυτά τα καλώδια. Ίσα ίσα είναι και πολύ χοντρότερα από αυτά που χρησιμοποιούν για σήματα χαμηλής έντασης. Γιαυτό τα έβαλα κιόλας. Καλά δεν τα λέω?

Θα προτείνατε αλλαγη σε κάποια συγκεκριμένα υλικά που κάνουν διαφορά, με ποιοτικότερα? ίσως κάποιους πυκνωτές, ή αντιστάσεις?

Δε μεταφέρουν μεγάλα ρεύματα αυτά τα καλώδια για να είναι χοντρά.... μπορεί να είναι καλής ποιότητας αλλά είναι για άλλη δουλεια.....
Οπωσδήποτε θωρακισμένο καλώδιο εκεί....

Δε μεταφέρουν μεγάλα ρεύματα αυτά τα καλώδια για να είναι χοντρά.... μπορεί να είναι καλής ποιότητας αλλά είναι για άλλη δουλεια.....
Οπωσδήποτε θωρακισμένο καλώδιο εκεί....

Υπάρχουν θωρακισμένα με τρεις αγωγούς??Γιατί τόσα θέλει όπως φαίνεται στην φωτογραφία?

To σχέδιάκι έγινε με τη "ζωγραφική" (δεν έχω κάτι καλύτερο σ' αυτό το pc).

Νομίζω όμως πως θα καταλάβεις τι πρέπει να κάνεις.

Τα θωρακισμένα έχουν 2 επαφές αλλά στο άκρο στην πλακέτα οι 2 θωρακίσεις θα ενωθούν μαζί σε μία.

Attachments

• rca.JPG
    rca.JPG
    23 KB · Views: 84