Musical Fidelity X-Ray V8 CD-player, γνώμες..

neXTgen

AVClub Enthusiast
3 July 2007
764
west coast
γειά σας, θέλω να αναβαθμίσω το παλιό καλό μου μαραντζάκι 73 που τα παίζει σιγά σιγά, με κάτι πιο σύγχρονο. ενισχυτής παίζει ένας αγαπημένος nad 60ρης κοντά 20ετίας γρήγορος (σε αντίθεση με τους καινούριους της) και πάντα βέβαια μουσικός. ηχεία την παρούσα στιγμή παίζουν τα indiana line arbour 5.04, ιδιαίτερα ισορροπημένα για τα λεφτά τους και όλα κυλούν καλά. πλην της πηγής.

στρεφόμουν προς τη λύση του επερχόμενου marantz 5003 (£200 μόνο!) ή του ακόμα καλύτερου 6002 που παίζει καλά και μ' αρέσει. μέχρι που είδα αγγελία για το Musical Fidelity X-Ray V8 CD-player, μαζί με το 3x psu του (το εξωτερικό τροφοδοτικό) σε φοβερή τιμή...

σαφώς το x-ray είναι μια κλάση πάνω απ' τα marantz, το έχω ακούσει με το xt-100 (φοβερές χροιές το μηχανάκι αυτό, με κέρδισε αμέσως) και βέβαια κάποια proac (στο γνωστό μαγαζί-αντιπροσωπεία). το έχω ακούσει (το x-ray v3 αυτή τη φορά) και σε αλλο setup , με προ-τελικό advance και ηχεία τα προηγούμενα callas.
και στις δύο περιπτώσεις έπαθα πλάκα με την ανάλυση που έβγαζε, λάβετε υπόψη πως ακούω μανιακά jap. remastered 24bit cds.... jazz/rock/blues .

τι λέτε θα συνεργαστεί ο μουσικός nad (υπογραμμίζω τέτοιοι nad, ΔΕΝ κυκλοφορούν τώρα, κατασκευαστικά και ηχητικά) ενας μή ουδέτερος σχετικά γλυκόηχος ενισχυτής με το x-ray ?

στη θέση μου , αν ήταν να δώσετε 3-4 κατοστάρικα για ένα καινούριο μοντέλο marantz cd (όσοι είστε marantzάκηδες, αντιλαμβάνεστε) και βλέπατε αντί για 1500 ευρώ που κάνει το combo v8/3xpsu να βγαίνει κάτω από το μισό, τι θα κάνατε ?

ευχαριστώ.

ps τα λεφτά υπάρχουν, εννοείται, το αν αξίζει για το παρόν setup ερευνάται, δύσκολο να το βρω και να το φέρω σπίτι μου..

Last edited:
γειά σας, θέλω να αναβαθμίσω το παλιό καλό μου μαραντζάκι 73 που τα παίζει σιγά σιγά, με κάτι πιο σύγχρονο. ενισχυτής παίζει ένας αγαπημένος nad 60ρης κοντά 20ετίας γρήγορος (σε αντίθεση με τους καινούριους της) και πάντα βέβαια μουσικός. ηχεία την παρούσα στιγμή παίζουν τα indiana line arbour 5.04, ιδιαίτερα ισορροπημένα για τα λεφτά τους και όλα κυλούν καλά. πλην της πηγής.

στρεφόμουν προς τη λύση του επερχόμενου marantz 5003 (£200 μόνο!) ή του ακόμα καλύτερου 6002 που παίζει καλά και μ' αρέσει. μέχρι που είδα αγγελία για το Musical Fidelity X-Ray V8 CD-player, μαζί με το 3x psu του (το εξωτερικό τροφοδοτικό) σε φοβερή τιμή...

σαφώς το x-ray είναι μια κλάση πάνω απ' τα marantz, το έχω ακούσει με το xt-100 (φοβερές χροιές το μηχανάκι αυτό, με κέρδισε αμέσως) και βέβαια κάποια proac (στο γνωστό μαγαζί-αντιπροσωπεία). το έχω ακούσει (το x-ray v3 αυτή τη φορά) και σε αλλο setup , με προ-τελικό advance και ηχεία τα προηγούμενα callas.
και στις δύο περιπτώσεις έπαθα πλάκα με την ανάλυση που έβγαζε, λάβετε υπόψη πως ακούω μανιακά jap. remastered 24bit cds.... jazz/rock/blues .

τι λέτε θα συνεργαστεί ο μουσικός nad (υπογραμμίζω τέτοιοι nad, ΔΕΝ κυκλοφορούν τώρα, κατασκευαστικά και ηχητικά) ενας μή ουδέτερος σχετικά γλυκόηχος ενισχυτής με το x-ray ?

στη θέση μου , αν ήταν να δώσετε 3-4 κατοστάρικα για ένα καινούριο μοντέλο marantz cd (όσοι είστε marantzάκηδες, αντιλαμβάνεστε) και βλέπατε αντί για 1500 ευρώ που κάνει το combo v8/3xpsu να βγαίνει κάτω από το μισό, τι θα κάνατε ?

ευχαριστώ.

ps τα λεφτά υπάρχουν, εννοείται, το αν αξίζει για το παρόν setup ερευνάται, δύσκολο να το βρω και να το φέρω σπίτι μου..

Ως προς το τελευταίο, οταν δεν πάει ο Μωάμεθ στο βουνό, πάει το βουνό στο Μωάμεθ ! Πάρε τα μηχανήματα και πήγαινε τα εκεί που άκουσες τα MF και ακουσε τα εκεί με τα δικά σου. Δέχομαι οτι ο χώρος ΔΕΝ θα είναι ο ίδιος αλλά τουλάχιστον θα ξέρεις περίπου τί παίζεται ...

Το V8 δεν είναι στην ίδια κατηγορία με κανένα απο τα Marantz που ανέφερες οπότε πρέπει πρώτα να αποφασίσεις εσύ σε τι κτηγορία θέλεις να παίξεις !

Τέλος, για τον NAD, είχα τον 3020ΕΕ και τον χρησιμοποίησα και με ένα Marantz CD63MkII KI και με το πρώτο X-Ray, και στα Monitor Audio ΜΑ14ΙΙ που είχα τότε, έπαιζε χάρμα !!!

Δεν είναι too much να έχεις Musical Fidelity X-Ray V8 για cd και indiana line arbour 5.04 για ηχεία ?
Το marantz 6002 μοιάζει λογικότερη επιλογή με βάση το συνολικό budget.
Επίσης μπορείς να κοιτάξεις για dac κρατώντας το παλιό marantz transport.
Aν δε το dac έχει και usb τότε θα μπορείς να παίζεις και τα ελπιδοφόρα Hidef audio files 24/96.

έτσι το σκέφτομαι κι εγώ, αλλά πάλι αν δώσει έναν τόνο ανάλυσης παραπάνω, τον χαίρομαι στο βαθμό που τον παίρνω απ τα ηχεία τώρα, και όταν αλλάξω ηχεία (ή και ενισχυτή) ακόμα καλύτερα.. έτσι το σκέφτομαι, θα δούμε... το παλιό marantz τα χει παίξει... δεν κάνει για transport..

αν είναι να δώσεις περίπου τόσα χρήματα,
γύρω στα 750 είναι το rega apollo,
αλλά έχει νομίζω δύσκολο στήσιμο..

έτσι το σκέφτομαι κι εγώ, αλλά πάλι αν δώσει έναν τόνο ανάλυσης παραπάνω, τον χαίρομαι στο βαθμό που τον παίρνω απ τα ηχεία τώρα, και όταν αλλάξω ηχεία (ή και ενισχυτή) ακόμα καλύτερα.. έτσι το σκέφτομαι, θα δούμε... το παλιό marantz τα χει παίξει... δεν κάνει για transport..

Αν ψάχνεις για ανάλυση κοίτα αν μπορείς να ακούσεις αυτό ή και αυτό που ξεφεύγει σε τιμή αλλά έχει καλύτερα υλικά.

φίλε Aprile , πλάκα πλάκα (για το προηγούμενο που λέγαμε) μην υποτιμάμε τα indiana line ειδικά τα "ακριβά" της μοντέλα... ξέρεις για τι καλή κατασκευή και τονική ισορροπία (για τα λεφτά τους και ΟΧΙ ΜΟΝΟ) μιλάμε ?!

όσο για τα pioneer , το φτηνό το βλέπω περίπου 400, και το άλλο στα διπλά, αλλά και με διπλό + βάρος (τι έχει παραπάνω το 9άρι??? που διπλασσιάζει τιμή και βάρος ?) . πολλά δεν είναι για να μην παίξω σε musical fidelity κατηγορία?

Δεν τα υποτιμώ τα indiana line τα έχει ο αδερφός μου στη Ιταλία :music-smiley-005:
Αλλά πως να το κάνουμε είναι τα Sonus Faber του φτωχού.
To Pioneer PD-D6-J έχει πάρει βραβείο EISA
24.jpg

Compact Disc is still the most popular format for music lovers, and the two-channel PD-D6-J Super Audio CD player is currently the best way to enjoy the full potential of CD without spending a lot of money. Its build-quality and design are uncompromising, including a substantial power supply and aluminium front panel. Its D/A conversion and output stages employ 24bit/192kHz converters, a very efficient Legato Link PRO processor, and carefully selected electronic components. The PD-D6-J is also compatible with MP3 as well as WMA compressed audio formats. Its sound is dynamic, providing excellent high frequency definition without any hint of aggressive character.

αν είναι να δώσεις περίπου τόσα χρήματα,
γύρω στα 750 είναι το rega apollo,
αλλά έχει νομίζω δύσκολο στήσιμο..

Επιλεκτικό στα συνοδά, να το δεχτώ. Αλλά τώρα, το να λέμε δύσκολο στο στήσιμο cd player, είναι λίγο κάπως. Δεν είναι πικάπ, να πεις ότι είναι απαιτητικό στις ρυθμίσεις...

Το Apollo απ' όσο ξέρω έχει πολύ καλό transport.
Μετά παίρνεις κι ένα καλό DAC με USB ή Firewire και είσαι ΟΚ.

κάτι είχα διαβάσει ότι πρέπει να τοποθετησεί σε βάση..

με διαφορά η καλύτερη επιλογή σε αυτά ατα χρήματα νομίζω..

αλήθεια rack οικονομικά, από που;