Musical Fidelity X10-D (ερώτηση για λυχνίες)

teleologikos

New member
9 June 2008
92
Για τους παλιότερους και τους νέους, δείχνω το γνωστό βαρελάκι Musical Fidelity X10-D που συνδέεται με ένα Marantz 63.

2412gz5.jpg

35btonn.jpg

1zyzbyv.jpg

Έχω τώρα να θέσω τα εξής ερωτήματα:

1. Οι λυχνίες είναι οι Philips 6922 και θέλω να τις αλλάξω. Απ' ότι βλέπω στο ίντερνετ κοστίζουν 20 δολάρια, τσάμπα πράμα, αλλά σίγουρα είναι εφικτό να βάλω καλύτερες. Ποιες άλλες μάρκες μού συνιστάτε, και εντός λογικών πλαισίων, γιατί δεν έχω ιδέα από λυχνίες. Έχει πάρει το μάτι μου τις Sovtek αλλά δεν ξέρω ποιες κάνουν απ' όσες είναι Preamp and Driver Tubes.

2. Το X10-D συνδέεται σποραδικά και με ένα σχετικά χαμηλής τιμής DVD της Pioneer με καλά αποτελέσματα στην απόδοση του ήχου. Το ερώτημα εδώ είναι μεγάλο, επειδή κάποια στιγμή θα πάρω καινούριο CD player (μέχρι 400 υπολογίζω χονδρικά γιατί τα συνοδά είναι σε απόδοση μεσαίας κατηγορίας - που θα αλλάξουν κι αυτά σύντομα) κι ένα universal DVD (κατά προτίμηση της Pioneer πάλι), το X10-D μέχρι ποια κατηγορία τιμής μπορεί να σηκώσει τους σημερινούς players;

Συνυπολογίζω ότι από τότε που βγήκε το X10-D, οι (σοβαρών εταιριών) players έχουν βελτιωθεί σαφώς αλλά δεν ξέρω σήμερα πόσο θετικά μπορεί να "συνεργαστεί' το X10-D με αυτούς.

Αν κάποιος από εσάς έχει το βαρελάκι να μας πει τι εμπειρία αποκόμισε από δαύτο.

Ευχαριστώ για την υπομονή σας.

Το είχα και εγώ συνδεδεμένο με τον luxman M-03 χωρις προ και σαν πηγη το 67se... για αρκετά χρόνια άκουγα πολύ όμορφη μουσική (για τα χρήματα)... μετά έδωσα τον luxman (κλαψ) και μαζι ο αγοραστής του πήρε τελικά και το υπόλοιπα!

Του είχα αλλάξει κάτι λάμπες αν και δεν θυμάμαι τι είχα βάλει... Sylvania(;; ) νομιζω.
Εχω την εντύπωση όμως οτι για τα συγχρονα players πλέον δεν κάνει...
Απο την άλλη αφου θα το έχεις ουτως ή άλλως κατέληξε σε player και μετά βλέπεις αν του "κάθεται"

Αφου ειναι τοσο φτηνο το setup γιατι να δωσεις περισσοτερα για δυο λυχνιες.Κανε ενα search στο ebay,υποψη σου οτι μπορεις να χρησιμοποιησεις και τις 6dj8 και τις ecc88.

Μην παρεις ακριβες.Μπορει μια φτηνη να σου ακουστει καλυτερη.Πιο μεγαλη διαφορα θα ακουσεις αν αλλαξεις το σημειο λειτουργειας παρα αν χωσεις τα λεφτα σου σε 5 ζευγαρια λαμπες

Siemens E88CC,τιμες λογικες και θα ακουσεις διαφορες.Δεν προκειται βεβαια σε καμμια περιπτωση να ακουσεις ριζικες αλλαγες

Για μενα ,εαν σου αρεσει το <<μπολιασμα> του ηχου με την γλυκα της λαμπας,τοτε κρατα το,σε σχεση μεχρι τι τιμης πλετερ μπορει να παιξει ,ειναι εντελως σχετικο.Ειπαμε, εαν σου αρεσει αυτο που ακους προχωρα.-bye-

Αν κατάλαβα καλά έχει πάνω Philips οπότε ξεχνάς το να βρεις κάποια καινούρια να παίζει καλυτέρα. Πρέπει αναγκαστικά να πας σε κάποια NOS. δυστυχώς αυτοί που τις πουλάνε ξέρουν τι πουλάνε και έτσι δεν υπάρχει πλέων περίπτωση να βρεις φτηνό και καλό . το καλό το ξέρουν και το πουλάνε ακριβά. Δες για παράδειγμα μουλαρντ rca ρειθον GE , είναι όλες ανάλογα με το γούστο σου κορυφαίες λάμπες και ακριβές(σχετικά αφού δεν έχουν και κανα εκατομμύριο).
πρέπει να βρεις κάποιες να δοκιμάσεις