Musical Paradise MP-D2 DAC

Απάντηση: Re: Musical Paradise MP-D2 DAC

Αν μου επιτρέπεται η παρέμβαση, ανέβηκε πολύ η ένταση από συγκεκριμένη πηγή και συντονίστηκαν κι άλλοι για να απαντήσουν επί ίσοις όροις. Προσωπικά μπαίνω στην ιστοσελίδα για να πληροφορηθώ και να χαλαρώσω. Η ένταση με αποσυντονίζει και με κουράζει, ενώ πλήττει την εικόνα για το ύφος και το ήθος του av club, το οποίο με τόσο κόπο έχει χτιστεί βήμα προς βήμα από εθελοντές συμφορουμίτες.

Ένας ακόμη κινέζος θα μου πείτε, και θα έχετε δίκιο.

AK4490, XMOS, DSD κλπ κλπ

Καλά ως εδώ.

Όμως βλέπω και κάποιες σημαντικές διαφορές:

USB2 και USB1 (με επιλογέα...). Δεν ξέρω σε τι χρησιμεύει αυτό. Μιλάνε επίσης για απομόνωση του USB καθώς και του ρολογιού.

Λαμπάτο αναλογικό τμήμα με δυνατότητα επιλογής λυχνιών ανάμεσα σε: 6N11 (μαμά), 6H6, 6H30, E88CC, E188CC,6922, 6DJ8, 12AU7, 12BH7 και E80CC για έξοδο και 6Z5P (μαμά), 6X5, 5R4, 5AR4, 5U4G, 5Y3 και GZ34 στην ανόρθωση.

Επίσης έχει δυνατότητα εναλλαγής πυκνωτών χωρίς κόλληση (μιλάνε για παγκόσμια πρωτιά!)

Δυνατότητα χρήσης του DAC ως προενισχυτή.

RCA και balanced εξόδους.

MP-D2_01-1024x683.jpg

MP-D2_02-1024x683.jpg

Βάρος 12,5 (δωδεκάμισι !!!!) κιλά και τιμή 999 δολλάρια με δωρεάν μεταφορικά.

Όμως...

Θα εμπιστευόσασταν μια εταιρία που εκτός από την πρώτη λέξη ξεσηκώνει και όλο το λογότυπο και τη γραμματοσειρά άλλη γνωστής musical εταιρείας;

Από drivers; xmos θα μου πείτε. Όταν όμως κατέβασα το αρχείο από το site αυτό, είχε ένα ολόκληρο directory του foobar. Δεν ξέρω αν είναι καλό ή κακό αυτό.

Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ.

Έτυχε το Δεκέμβρη του 2015 να βρίσκομαι Κίνα μαζί με συνάδελφο που έψαχνε ντόπιες ευκαιρίες στα αναλογικά.
Μετά αρκετό ψάξιμο πήρε αυτό το phone stage της ιδιας εταιρείας

MP-P1_01-1024x683.jpg

MP-P1_03-1024x683.jpg

Δεν έχω τις γνώσεις να το αξιολογήσω, ούτε διαθέτω αναλογικό σύστημα για να το δοκιμάσω, αλλα τόσο το όνομα της εταιρείας όσο και η σπαρτιάτικη σχεδίαση με ανάγκασαν τότε να αναρωτηθώ μήπως ήταν βιαστική επιλογή βασισμένη στη τιμή... ο φίλος είχε κάνει το ρεσερτς του. Ο τύπος που τα φτιάχνει έχει στήσει σημαντικό όνομα στον Καναδά όπου ζει. Δεν είναι κλασσική κινεζιά η εταιρεία.
Για μένα έχει ενδιαφέρον ο μετατροπέας. Για τους λάτρεις της λάμπας θαρρώ πως θα έπρεπε να έχει ακόμα περισσότερο.

Απο εκεί και πέρα ο ήχος του είναι αυτό που θα μετρήσει.

Νίκο ,πολύ καλό αυτό πού ανέβασες .
Από κεί και έπειτα οπτικά φαίνεται μια συμμαζεμένη -προσεγμένη κατασκευή ,αλλά μηδένα πρίν ακούσεις μακάριζε

Το κακό είναι ότι δε μπορούμε να το ακούσουμε

Σπαρτιάτικο είναι, αλλα ο Κινέζος φαίνεται να ξέρει τι κάνει και το κυριότερο α) χρησιμοποιεί καλά υλικά, β) κάνει την έστω τυπική τεκμηρίωση και γ) δίνει features στα δημιουργήματά του.

Προσωπικά δίνω μεγάλες πιθανότητες το dac να έχει ενδιαφέρον για όσους αρέσκονται στα μηχανάκια με χαρακτήρα και να στέκεται πάνω απο τη κατηγορία τιμής του.

(το phono λογικά κάποια στιγμή θα το ακούσω, αλλα αργεί αυτή η ώρα και πιθανότατα δεν θα έχει νόημα παρα μόνος ως δείγμα του ήχου της musical paradise)

Λίγες συμβουλές για τους φίλους που μας διαβάζουν ...Έστω και αν είναι προσωπικές,αλλά σε μια περίοδο κρίσης θα πω ξεκάθαρα την αποψη μου .

1)Υπάρχουν φασόν κατασκευαστες που πηγαίνουν στα εργοστάσια της κινας και βάζουν την στάμπα τους .

2)Υπάρχει περίπτωση αν αγοράσεις ένα DAC και μετά από λίγο καιρό να αγοράσεις ένα αλλο για να το κάνεις δώρο στην φίλη σου (lol) να υπαρχουν άλλα υλικά.

3)Και μιας και μιλάμε για υλικά...Δυστυχώς οι κινεζοι έχουνε αντιγράψει τα πάντα...Οπότε εξετάζουμε αν τα υλικά είναι γνήσια,ψυχρές κολλήσεις κτλ.

Όλα παίζουν ... Το θέμα είναι πως παίζουν.

Και αν θυμάμαι καλά...Το περίφημο κινέζικο audio GT έμεινε στο δρόμο...

το πράγμα αρχίζει να αποκτά ενδιαφέρον (για αυτούς που διατίθενται να εκταμιεύσουν το ποσό).
Βέβαια μια σελίδα θετικά reviews δεν είναι για να σκίζουμε και το καλσόν μας αλλά έχει μια καλή βάση τελος πάντων.
Πότε κυκλοφόρησε?

Αυτό με το πυκνώτι-ρόλλινγκ με φοβίζει λίγο, μη κάνουμε κανα περμανάντ στα γεράματα!

το πράγμα αρχίζει να αποκτά ενδιαφέρον (για αυτούς που διατίθενται να εκταμιεύσουν το ποσό).
Βέβαια μια σελίδα θετικά reviews δεν είναι για να σκίζουμε και το καλσόν μας αλλά έχει μια καλή βάση τελος πάντων.
Πότε κυκλοφόρησε?

Αυτό με το πυκνώτι-ρόλλινγκ με φοβίζει λίγο, μη κάνουμε κανα περμανάντ στα γεράματα!

Εγώ Στέργιο δεν έχω τέτοιο πρόβλημα πάντως

Mαλιστα πιο κάτω με άλλα υλικά...Το περίφημο audio GT είχε και αυτό εξαίρετες κριτικές αλλά που?

Το μόνο σίγουρο είναι ο καθένας από εμάς είναι υπεύθυνος για την τσέπη του .

900x900px-LL-e9d692af_IMG_20160506_162424.jpeg

Mάκη αυτό που εσύ βλέπεις για αλλαγή είναι feature και είναι επιλογή του αγοραστή...
και μάλιστα χωρίς κολλητήρι... απλό σφίξιμο σύρματος...

Ναι βρε το κατάλαβα ...Για αυτό και είπα με άλλα υλικά.

Εξακολουθώ να πιστευω όμως ότι αλλού είναι τα μυστικά σε ένα dac .

Έχω δει υλικά μαϊμού για αυτό και δεν τους έχω εμπιστοσύνη.

Α οκ. δεν μπόρεσα να συνδυάσω τους διαφορετικούς πυκνωτές της φωτό που ανέβασες με τις άλλες ανησυχίες σου για τους κινέζους.
Εγώ πάλι Μάκη μου δεν έχω εμπιστοσύνη στους εφοριακούς τους γιατρούς και τους δικηγόρους. Κινέζους ή μη.

Έχεις κάποιο στοιχείο γι´αυτήν την καναδέζικη εταιρεία?

ΝΟ ...Περιμένω να δω πως θα εξελιχθεί το νήμα και να μας μεταφέρει κάποιος φίλος το πως ακούγεται.

Καλορίζικο το καινούργιο όνομα.

Ναι βρε το κατάλαβα ...Για αυτό και είπα με άλλα υλικά.

Εξακολουθώ να πιστευω όμως ότι αλλού είναι τα μυστικά σε ένα dac .

Έχω δει υλικά μαϊμού για αυτό και δεν τους έχω εμπιστοσύνη.

Γι αυτό κι αν το αγόραζα, θα το αγόραζα με τα μαμά υλικά και θα άλλαζα χαλαρά και μετά από εκτεταμένες ακροάσεις.

Αν δείτε π.χ. στο site της εταιρείας, 4 πυκνωτές mundorf για αναβάθμιση στοιχίζουν όσο το μισό dac, οπότε θα έπαιρνα κάτι εγγυημένα γνήσιο σε λυχνία ή πυκνωτές και από μαγαζί που εμπιστεύομαι

Απάντηση: Re: Musical Paradise MP-D2 DAC

εγω εχω ντακ...
και ειναι κινεζικο...
και μ@μ@ει οτι κινειται στα 1000+
και ετοιμαζομαι να το πειραξω...

τι πείραγμα - πείραμα θα κάνεις?

Να υποθέσω πως θα του επιμηκύνει το ...ρουξούνι;

Δεν πρόκειται να μάθουμε ποτέ, άλλωστε μας το είπε ότι το κοινό που απευθύνεται είναι τελείως διαφορετικό. Τώρα μη με ρωτήσετε, "από τι είναι διαφορετικό;". Θα σας γελάσω και δεν το θέλω.