Musiland Monitor 10 US (σφαγή)

Re: Απάντηση: Re: Musiland Monitor 10 US (σφαγή)

Για να ξεκαθαρίσουμε την κατάσταση, ως USB Receiver εννοώ την οικογένεια ολοκληρωμένων PCM270X http://focus.ti.com/docs/prod/folders/print/pcm2707.html και τα παρόμοια τους που έχουν USB input αλλά μόνο 16Bit@48KHz, και είναι η εύκολη λύση που προτιμάται εδώ και καιρό από σχεδόν όλους τους κατασκευαστες DAC.

Κανένα πρόβλημα Αρη. Απαντούσα στον Δημήτρη.
Και μια που το πιάσαμε, για να είμαστε "σωστοί" ο όρος είναι USB controller.

όπως και νάχει Μανώλη, ενημέρωσέ μας γιά παρακάτω γιατι το θέμα i2s με ενδιαφέρει επίσης.

Ενδιαφέρων και αναμένουμε τις εξελίξεις...

Παρεπιμπτόντως, επειδή συνεχώς τα μπερδεύουμε στις συζητήσεις μας, ο όρος SPDIF ή S/PDIF κατά το σωστότερο περιλαμβάνει και τις δύο ψηφιακές συνδέσεις δηλ. την οπτική και την ομοαξονική (coaxial). Δεν είναι σωστό να λέμε δεν βγάζει S/PDIF παρά μόνο οπτική...

Νομίζω πως υπήρχε ένα πρόβλημα όσο αφορά την έξοδο του S/PDIF.
http://www.audioasylum.com/cgi/vt.mpl?f=pcaudio&m=66884
Έχουν προταθεί κάποιες λύσεις και εκεί εντοπίζονται κατά τη γνώμη μου οι τροποποιήσεις (τουλάχιστον όσο αφορά τη ποιότητα του ψηφιακού σήματος). Ως DAC δεν γνωρίζω τι μπορεί να καταφέρει. Το ενδιαφέρον εστιάζεται στη δυνατότητα εξόδου HD 24/192 από το USB 2.0. Επίσης δεν είναι απόλυτα γνωστή η μεθοδολογία χρονισμού (ασύγχρονη; adaptive; κάτι άλλο;)

Παρεπιμπτόντως, επειδή συνεχώς τα μπερδεύουμε στις συζητήσεις μας, ο όρος SPDIF ή S/PDIF κατά το σωστότερο περιλαμβάνει και τις δύο ψηφιακές συνδέσεις δηλ. την οπτική και την ομοαξονική (coaxial). Δεν είναι σωστό να λέμε δεν βγάζει S/PDIF παρά μόνο οπτική...

Πολύ σωστά. Ο τυπολάτρης την πάτησε.

Έχουν προταθεί κάποιες λύσεις και εκεί εντοπίζονται κατά τη γνώμη μου οι τροποποιήσεις (τουλάχιστον όσο αφορά τη ποιότητα του ψηφιακού σήματος). Ως DAC δεν γνωρίζω τι μπορεί να καταφέρει. Το ενδιαφέρον εστιάζεται στη δυνατότητα εξόδου HD 24/192 από το USB 2.0. Επίσης δεν είναι απόλυτα γνωστή η μεθοδολογία χρονισμού (ασύγχρονη; adaptive; κάτι άλλο;)

Το κύριο κριτήριο ήταν η έξοδος I2S.
Θα στοιχημάτιζα στην ασύγχρονη κύρια λόγω κοινοτυπίας.

Απάντηση: Re: Musiland Monitor 10 US (σφαγή)

Μπροστα σε m-audio 2496 κανα δυο αλλες καρτες σχετικα καλες , αυτο το σκατουλι που εκατσε πολυ καλυτερα.
Βασικα η δουλεια του ειναι να μεταφερει ψηφιακη οσο μπορει καλυτερα και οχι τοσο το αναλογικο κομματι.

με προβλημάτισες τώρα....:guitarist:

Re: Απάντηση: Re: Musiland Monitor 10 US (σφαγή)

με προβλημάτισες τώρα....:guitarist:

Κοιτα ειδικα η maudio παντα που ακουγοταν λεπτοηχη και τσικι τσικι και με εκνευριζε.
Απο την αλλη για να πω την αληθεια ποτε δεν εχω ευχαριστηθει μουσικη απο το pc μου και εχω δοκιμασει αρκετα πραγματα.

και σε εμενα επαιξε καλυτερα απο την maudio2496.

φιλος εχει το m2tech hiface και λεει οτι ειναι ακομα καλυτερο.

δεν το εχω ακουση ακομα.

Απάντηση: Re: Musiland Monitor 10 US (σφαγή)

βαζεις asio στο foobar - winamp, και εχεις ενα γ.....το USB transport!!!! με συμπαθητικο dac!
ε,μετα βαζεις και κανα καλυτερο dac... (κινεζοmod):D

Σωστά. Ξεκολάς αυτό που έχει και βάζεις ένα PCM1794 -το καλύτερο της ΤΙ σε αυτό το είδος μετατροπέων (της προκοπήςmod).

χμμμ, βλέπω ένα ρολόι 24.000 και δεν ξέρω τι θα πρώτο-χρονίζει.

Γιατί αυτό βγάζει SPDIF. Εγώ θέλω I2S για εξωτερικές/εξωτικές συνδέσεις αλλά και κάτι αυτόνομο.

Καταρχάς καλή συνέχεια!
Θα με ενδιέφερε πάρα πολύ να μας ενημερώσεις για τις περιπέτειες που θα έχεις με το i2s του.
Να φανταστώ ότι θα κόψεις Traces / pins ?
Όχι τίποτε άλλο αλλά θα χάσεις την φορητότητα του.
Ως μικρή συσκευή μπορεί εύκολα να κρυφτεί μέσα σε μια κατασκευή dac. Ή και δίπλα σε ένα dac με μια κοντή σύνδεση i2s.

Dino, υπάρχει περίπτωση να μπορούμε να παρατηρήσουμε το i2s και τα πιθανά σφάλματα του? Θα χρειαζόμασταν φαντάζομαι κάτι που θα έμοιαζε περισσότερο με protocol analyzer παρά με παλμογράφο.

γιατι τα λαπτοπ συνηθως δεν εχουν spdif εξοδο ενω τα pc εχουν (εστω και στην motherboard οπου την εκμεταλλευεσαι με το καταλληλο ανταπτορακι)

γιατί το καταλαβαίνεις στο λάπτοπ?

Γιατι φιλε Δημητρη σε ενα PC μπορεις να παρεις SPDIF σημα απ'ευθειας απο μια καρτα ηχου ή απο την on board με το ειδικο adapter (ή ακομα και να φτιαξεις ενα τετοιο adapter τερματισμενο σε BNC οπως εκανα εγω) και να το οδηγησεις σε ενα DAC με SPDIF εισοδο (π.χ. τον γνωστο κινεζο).

Ενω σε ενα laptop δεν εχεις απαραιτητα SPDIF εξοδο, οποτε η χρηση ενος τετοιου μετατροπεα συνηθως γινεται επιτακτικη.

....?

χμμμ, βλέπω ένα ρολόι 24.000 και δεν ξέρω τι θα πρώτο-χρονίζει.

Καταρχάς καλή συνέχεια!
Θα με ενδιέφερε πάρα πολύ να μας ενημερώσεις για τις περιπέτειες που θα έχεις με το i2s του.
Να φανταστώ ότι θα κόψεις Traces / pins ?
Όχι τίποτε άλλο αλλά θα χάσεις την φορητότητα του.
Ως μικρή συσκευή μπορεί εύκολα να κρυφτεί μέσα σε μια κατασκευή dac. Ή και δίπλα σε ένα dac με μια κοντή σύνδεση i2s.

Dino, υπάρχει περίπτωση να μπορούμε να παρατηρήσουμε το i2s και τα πιθανά σφάλματα του? Θα χρειαζόμασταν φαντάζομαι κάτι που θα έμοιαζε περισσότερο με protocol analyzer παρά με παλμογράφο.

Ευελπιστώ ότι δεν θα χρειαστεί να κόψω. Θα τολμήσω να τα παραλληλίσω.

Αρχικά θα δοκιμάσω να εξαλείψω τον θόρυβο απ τα τοπικά παλμοτροφοτικά. Στο μέτρο του δυνατού.

Ολοι κλαίγονται για το ρολόι αλλά όσες προσπάθειες είδα είναι για γέλια. Σούπερ ντούπερ ταλαντωτές τοποθετημένοι >10cm μακριά και συνδεδεμένοι με απλό καλώδιο. :flipout: