My First HTPC (προτασεις,σχολια,συμβουλες)

6xXx6

Established Member
13 May 2011
209
Καλησπερα σε ολους.
Είμαι πρώταρης
στο χώρο και αναζητώ περισσότερo συμβουλές, εχω στησει μονος μου ενα HTPC
κυριος απο τα κομματια του παλιου μου υπολογιστη αλλα πιστευω πως στεκεται αξιοπρεπη.

Eψαξα αρκετα στο forum αλλα επειδη υπαρχουν εκατονταδες οδηγει και υπομνήματα και καπου χαθηκα σκεφτηκα να παρουσιασω εδω το μηχανημα μου και
και να μου πείτε τη γνώμη σας και τις συμβουλές σας :ears:

My First HTPC

Hardware

Καρτα γραφικών: ATI Radeon HD2600 PRO
Kαρτα ηχου
: Realtek High Definition Audio
Επεξεργαστής: Intel Core2 Duo Ε4500 (2,2GHz)
Μνήμη RAM
: 2 Gb (ddr3)
ΟΠΤΙΚΟ ΜΕΣΟ
: Samsung SH-222AL LightScribe DVD-RW

Software
windows 7 64 bit
CyberLink PowerDVD 10
CCCP: Combined Community Codec Pack

Περιμένω τις προτάσεις σας
και την βοηθεια σας κυριος για το λογισμικο κομματι:a0210:

Last edited:
οι 2 πιο συνηθισμένες επιλογές, τουλάχιστον εδώ μέσα, είναι το XBMC και WMC των Windows 7.

Το ποιο σημαντικό είναι, τι αρχεία παίζεις.

Aπό την στιγμή που hd audio, bluray δισκάκια & 3D δεν σε αφορούν

Εγώ ψηφίζω xbmc σε win7 που είναι αρκετά πιο απλό και πιο γρήγορο.

Σουλουπώνεις ένα απόγευμα τις ταινίες σε δικό τους φάκελο (με χρονολογία)
διαβάζεις και τις πρώτες σελίδες από τον οδηγο του Αυγερινού Π. [Οδηγός XBMC (Win 7)]
και είσαι έτοιμος.

Απάντηση: Re: My First HTPC (προτασεις,σχολια,συμβουλες)

Φίλε με γεια το PC. Αν θέλεις γράψε πως ακούς ήχο, δηλαδή ποια έξοδο ήχου χρησιμοποιείς (optical?) και τι setup ηχείων;
Και ποια έξοδο εικόνας επίσης, σε ποιο μέσο και με τι ανάλυση προβάλεις τις ταινίες;
Αν σε ενδιαφέρει να έχεις ένα ολοκληρωμένο περιβάλλον διαχείρησης και προβολής ταινιών, εκτός από το desktop των windows, μπορείς να βρεις τα αντίστοιχα θέματα στο φόρουμ, που σου πρότειναν τα παιδιά, είτε για Windows Media Center περιβάλον, είτε το XBMC.

Τα CCCP & PowerDVD πιθανότατα θα σου προτείνουμε να τα εγκαταλείψεις και απεγκαταστήσεις από τον υπολογιστή σου, ανάλογα το setup και τυχόν ολοκληρωμένο περιβάλλον που θα επιλέξεις. Η ποιο αξιόπιστη προβολή συνήθως γίνεται με το Media Player Classic με εγκατάσταση μόνο συγκεκριμένων codecs που τυχόν χρειάζεται το σύστημά σου και τις κατάλληλες ρυθμίσεις.
Τα "γενικά" codec packs μπορεί να μπερδέψουν αρκετά τα πράγματα μερικές φορές. Θα βρείς οδηγούς για ρυθμίσεις στο τμήμα HTPC του φόρουμ και ανάλογα τι προτιμάς θα σε κατευθύνουμε και από εδώ.

εγω χρησιμοποιησα πολυ καιρο το Media center των win 7 με καρτα τηλεορασης , πολυ καλη ποιοτητα εικονας απλο ,ευχρηστο και ομορφο.Αυτην την εποχη δοκιμαζω το mediaportal με εχει αφησει αφωνο κυριως με το πληθος plugins που κυκλοφορουν και πραγματικα μετατρεπουν το htpc σε υπερθεαμα!Αν αποφασισεις να το χρησιμοποιησεις πες μου να σου προτεινω μερικα !

στήνω ένα παρόμοιο σύστημα (με ποιο αδύναμο επεξεργαστή amd χ2 4600- socket 939). ίδια κάρτα γραφικών ίδια μνήμη 2gb. με μια ελαφριά έκδοση windows 7 (πχ starter) και xbmc beta 3 eden πάει πολύ καλά.

Περιμένω τις προτάσεις σας
και την βοηθεια σας κυριος για το λογισμικο κομματι:a0210:

Αφού έχεις ήδη αποφασίσει για την πλατφόρμα (win7), για players προτείνω:
mpc-hc ή vlc ή xbmc

Με τα 2 τελευταία δεν χρειάζεσαι καν codec packs. Παίζεις με DXVA και αμελητέο cpu usage.

Αλλη μια θετικη ψηφος στο XBMC. Παιζει αψογα σχεδον χωρις ρυθμισεις και οσο το ψαχνεις τοσο καλυτερα.

Για καρτα γραφικων, οι περισσοτεροι προτεινουν NVidia αυτην την εποχη. Μια GT430 - GT440 στο 1GB θα σε καλυψει πληρως.