Μύγες

Πάντως παιδιά, ένα θηλυκό λυκόσκυλο που έχω τις κυνηγάει μανιωδώς, ειδικά το μεσημέρι ακούω τα σαγόνια του "κλάκ-κλακ" από τον κήπο.:smile:

Εμένα τα γατιά μου !! :operator:
(τα θηλυκά ,γιατί ο αρσενικός είναι μπούφος και μπουνταλάς..)

Πριν από οτιδήποτε, μια καλή απεντόμωση είναι απαραίτητη.

Σίτες, βασιλικό σε γλάστρες (αν και περισσότερο προστατεύει από τα κουνούπια)
γιασεμί.

Σκούπισμα-σφουγγάρισμα-ξεσκόνισμα 2 φορές την εβδομάδα, μια φορά το μήνα καλά.

Σπίτι σε εξοχή (χωράφια), τρία παιδιά, έντομα και ερπετά κάθε είδους, ποτέ όμως (αν είσαι προσεκτικός με τα πράγματα που είπα πιο πάνω) δεν έχω αντιμετωπίσει πρόβλημα

Re: Απάντηση: Μύγες

Η λύση είναι μια. Θα σφάξεις ένα κόκορα το πολύ ενός χρόνου. Το αίμα του θα το βάνεις σ ένα μπουκάλι αλλά δεν θα κλείσεις το πώμα από πάνω και θα το τοποθετήσεις στο παράθυρο . Το κεφάλι του θα το δέσεις μ ένα σπάγκο και θα το καρφώσεις στην εξώπορτα , και τα πούπουλα του θα τα σκορπίσεις στην αυλή σου. Μετά θα πάρεις τέσσερις πλεξούδες από σκόρδο και θα τις κρεμάσεις στις 4 γωνίες του σπιτιού. Σκόρπισε χοντρό αλάτι στις σκάλες μέχρι το χαλάκι της εξώπορτας και πες 3 φορές τη με δυνατή φωνή τη φράση Φτου σκουλικομυρμηγκότρυπα (μη ξεχάσεις το ΦΤΟΥ μπροστά)

Ααααα ΚΑΙ ΚΑΛΟΎ ΚΑΚΟΎ ΨΕΚΑΣΕ Μ ΕΝΑ ΑΕΡΟΖΟΛ ΓΙΑ ΤΗΣ ΜΥΓΕΣ

Εαν με βγάλω φωτογραφία δεν με πιστέυετε...παραλίγο να πάθω εγκεφαλικό απο τα γέλια :bigcry:..σε κάποια φάση παρακάλαγα να σταματήσω γιατί επρεπε να πάρω ανάσα..ν'αστε καλά ρε παιδιά..έχω πολύ μα πολύ καιρό να γελασω έτσι..για την ακρίβεια να κλάψω έτσι..
Ξεκίνησα να διαβάζω το ποστ με ενδιαφέρον ,λέγοντας μέσα μου βρε τι μακάβριες μεθόδους έχουν για να διώχνουν τις μύγες (τι αφελής..)....βέβαια προς το τέλος είναι που έπαθα το παραλίγο εγκεφαλικό...Κώστα ευχαριστώ..μόλις μετρήθηκα και έχω χάσει 2 πόντους κοιλιακής περιφέριας μέσα σε 5 λεπτά ...αυριο πρωί πρωί στέλνω στον κάδο αυτό το ηλεκτροζώνη μασαζ με μπαταρίες...μιας και μου είναι άχρηστη πλέον..:award:

Μετά απο 7 ώρες με σακούλες νερού μέσα στο σαλόνι (οχι τίποτα άλλο..θα έρθει κανένας επισκέπτης και θα πει...παει τοχασε αυτός..) μπορώ να πώ με βεβαιότητα
1)μην εμπιστεύεστε τις διάφανες σακούλες τροφίμων...δεν είναι αντοχής..
2)Εριξα στο σπίτι σφουγγάρισμα που όμοιο του, μόνο στον Εβρο θυμάμαι να έχω ρίξει.
3)Οι μύγες μου έχουν ανοσία σε σακούλες νερού μιας και συνέχιζαν τις επιδρομές τους κανονικότατα.Μάλιστα είχαμε και κάτι γεννητούρια (μάλλον επειδή σπάσαν τα νερα!!) γιατι σε μια γρήγορη καταμέτρηση που έκανα και χωρίς να έχω ανοίξει ούτε σχισμή στο σπίτι βρεθήκαμε καμια 10αρια παραπάνω κάτοικοι.

Λύση πάντως όπως όλα δείχνουν βρέθηκε..
katana-masamune-kozuka51.jpg

:idea: Θα πάω για 5-6 χρονάκια στην Ιαπωνία να πάρω master στο katana..

Χωρίς να είμαι 100% σίγουρος, άλλα επειδή σε συμπονώ ώς ομοιοπαθής σε μύγες, κουνούπια και κάθε είδους ζωύφια, μήπως θα έκανε δουλειά εκείνη η παγίδα με το φώς και το σύρμα που ψήνει τα κουνούπια?
Το κόστος είναι μικρό (10-20 ) και αξίζει να δοκιμάσεις. Στην τελική, στα κουνούπια κάνει σίγουρα δουλειά οπότε δεν πάει και χαμένο!

Φίλε tegonik ,θυμάμαι οτι έχεις και γατιά.(τί κάνουν αλήθεια,πώς πάνε?)

Μήπως τα αμολάνε εκεί γύρω στο σπίτι ,με αποτέλεσμα να μαζεύονται περιττώματα?

Γιατί η μύγα ως γνωστόν κολλάει στο σκ@το.

Πριν αρχίσεις να ψεκάζεις τα πάντα και βάλεις το σπίτι σε καραντίνα (γιατί εκεί οδεύεις´με μαθηματική ακρίβεια),τσέκαρε μήπως τα αγαπημένα τετράποδα αφήνουν το "στίγμα" τους ακάλυπτο (κοινώς χέζουν τον τόπο όλο,χωρίς να τα σκεπάζουν )

Το χω πάθει πολλάκις με τα δικά μου γατιά..:damnyou:

Re: Απάντηση: Μύγες

Φίλε tegonik ,θυμάμαι οτι έχεις και γατιά.(τί κάνουν αλήθεια,πώς πάνε?)

Μήπως τα αμολάνε εκεί γύρω στο σπίτι ,με αποτέλεσμα να μαζεύονται περιττώματα?

Γιατί η μύγα ως γνωστόν κολλάει στο σκ@το.

Πριν αρχίσεις να ψεκάζεις τα πάντα και βάλεις το σπίτι σε καραντίνα (γιατί εκεί οδεύεις´με μαθηματική ακρίβεια),τσέκαρε μήπως τα αγαπημένα τετράποδα αφήνουν το "στίγμα" τους ακάλυπτο (κοινώς χέζουν τον τόπο όλο,χωρίς να τα σκεπάζουν )

Το χω πάθει πολλάκις με τα δικά μου γατιά..:damnyou:

Η μαμά και τα γατάκια μια χαρά είναι.Δεν τα κάνουν εξω στον κήπο.Περνάνε απέναντι σε οικόπεδο και τα κάνουν..αλλα τα θάβουν και δεν υπάρχει πρόβλημα.Το πρόβλημα με τις μύγες είναι γενικό εδώ στα σπίτια που είμαστε δίπλα στο λιμάνι.
Η λάμπα με το ρεύμα δεν κάνει απολύτως τίποτα διότι οι μύγες αδιαφορούν.