Μύρισε καλοκαίρι...

Άπαιχτη η Ελλάδα μας, αλλά όταν υπάρχει κέφι παντού καλά περνάς!

_7180678_Res.jpg

Μόναχο, με την OM-D M5 στα 12.800 iso, jpeg κατευθείαν από την μηχανή...

Μα απλά λέω την αλήθεια, η Τήνος γενικώς έχει φήμη "παπουδίστικου" νησιού, ίσως λόγω της Μεγαλόχαρης κ.λ.π. Αν την αγνοήσεις και πας βέβαια εκτός 15αύγουστου, ανακαλύπτεις ένα υπέροχο τόπο με πολλά μέρη να γυρίσεις, υπέροχες παραλίες και χαμηλές τιμές.

Αν δεν υπήρχε η Μεγαλόχαρη και οτι την συνοδεύει , η Τήνος ισως να είχε την θέση της Μυκόνου στον Ελληνικό τουριστικό χάρτη (αν βέβαια το ήθελαν οι Τηνιακοί..)
Πολύ ομορφο νησί, απιστευτα χωριά, ωραίες παραλίες, πολύ καλό φαγητό.
Μόνο η χώρα δεν μου αρέσει

Ποτιστικά - Ανατολικό Πήλιο

e338edfe_o.jpeg

Αν δεν υπήρχε η Μεγαλόχαρη και οτι την συνοδεύει , η Τήνος ισως να είχε την θέση της Μυκόνου στον Ελληνικό τουριστικό χάρτη (αν βέβαια το ήθελαν οι Τηνιακοί..)
Πολύ ομορφο νησί, απιστευτα χωριά, ωραίες παραλίες, πολύ καλό φαγητό.
Μόνο η χώρα δεν μου αρέσει

Ευτυχώς πού δεν έχει την κατάντια της Μυκόνου με τα ξεφτιλικια της...έλεος...νησί λέει για διακοπές.

Οι φωτογραφίες σας τα σπάνε πάντως.

Άπαιχτη η Ελλάδα μας, αλλά όταν υπάρχει κέφι παντού καλά περνάς!
Μόναχο, με την OM-D M5 στα 12.800 iso, jpeg κατευθείαν από την μηχανή...

Σωστος!!

Αυτήν τη φωτογραφία Αλέξη την είδα στο flickr πριν την ανεβάσεις εδώ και της έβαλα και αστεράκι.
Έχω μία και μοναδική ένσταση για όλα αυτά τα vintage,retro κτλ φίλτρα του instagram που συμμαζεύουν πολλές φωτογραφίες.
Προσωπικά εμένα δεν μου αρέσουν και θεωρώ ότι κάνουν κάτι ανάλογο με την ασπρόμαυρη πολλές φορές φωτογραφία, κρύβουν δηλαδή τις ατέλειες.
Το κάδρο σου για μία ακόμη φορά και η οπτική σου μου αρέσει πολύ απλά θα ήθελα την φωτογραφία στη φυσική της λήψη.

Σε ευχαριστώ Παναγιώτη!
Εγώ δεν ειμαι κατά του να "κρύβεις τις ατέλειες" μιας φωτογραφίας. Δεν μου αρέσουν και πολύ οι "τέλειες" φωτογραφιες αλλά πολλές φορές οι φωτογραφίες μας έχουν διάφορα κουσούρια. Είτε λόγω της τεχνικής μας, είτε λόγω του κάδρου που απλά δεν παρουσιάζει και κάποιο ιδιαίτερο ενδιαφέρον, είτε λόγω τον τεχνικών περιορισμών του εξοπλισμού μας. Αν με την χρήση κάποιου τρυκ, φίλτρου, κροπ, μετατροπή σε Α/Μ κλπ μπορείς να βελτιώσεις κάπως το αποτέλεσμα, το βρίσκω θεμιτό το να το κάνεις. Κατα βάθος, όλη η ιστορία της φωτογραφίας είναι μια βελτιώση αυτού που βλέπουμε. Απο την επιλογή του φακού, της απόστασης, του τί θα βάλεις μέσα και τί έξω απο το κάδρο σου, όπως και το χρωματικό προφιλ που θα χρησιμοποιήσεις.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση αυτή είναι μια λήψη απο κινητό με όλα τα κουσούρια που έχει αυτό. Πολύ περιορισμένο δυναμικό εύρος με συμπιεσμένους τόνους ειδικά στα σκοτεινά, θόρυβο, χαμηλή οξύτητα και απέραντο βάθος πεδίου. Η αρχική λήψη ήταν για μένα αρκετά αδιάφορη. Με αυτόν τον τρόπο έγινε λίγο πιο ενδιαφέρουσα. Θα την βρώ και θα την ανεβάσω να την δείς. Μπορεί σε κάποιον βέβαια να αρέσει η αρχική πιο πολύ, δεν το αποκλείω. Είναι μάλλον και πιο πιστή στην πραγματικότητα. Αλλά εμένα εξακολουθεί να μου αρέσει η άλλη πιο πολύ.

Εγώ δεν ειμαι κατά του να "κρύβεις τις ατέλειες" μιας φωτογραφίας. Δεν μου αρέσουν και πολύ οι "τέλειες" φωτογραφιες αλλά πολλές φορές οι φωτογραφίες μας έχουν διάφορα κουσούρια. Είτε λόγω της τεχνικής μας, είτε λόγω του κάδρου που απλά δεν παρουσιάζει και κάποιο ιδιαίτερο ενδιαφέρον, είτε λόγω τον τεχνικών περιορισμών του εξοπλισμού μας. Αν με την χρήση κάποιου τρυκ, φίλτρου, κροπ, μετατροπή σε Α/Μ κλπ μπορείς να βελτιώσεις κάπως το αποτέλεσμα, το βρίσκω θεμιτό το να το κάνεις. Κατα βάθος, όλη η ιστορία της φωτογραφίας είναι μια βελτιώση αυτού που βλέπουμε. Απο την επιλογή του φακού, της απόστασης, του τί θα βάλεις μέσα και τί έξω απο το κάδρο σου, όπως και το χρωματικό προφιλ που θα χρησιμοποιήσεις.

Συμφωνώ απόλυτα!

... Κατα βάθος, όλη η ιστορία της φωτογραφίας είναι μια βελτιώση αυτού που βλέπουμε. Απο την επιλογή του φακού, της απόστασης, του τί θα βάλεις μέσα και τί έξω απο το κάδρο σου, όπως και το χρωματικό προφιλ που θα χρησιμοποιήσεις....

+1