Μύρισε καλοκαίρι...

Θοδωρή αν το αναλύσω γιατί χωρίς χρώμα η συγκεκριμένη θα γράφω ώρες.
Δημήτρη δεν έβαλα χρώμα για να μην σας βάλω σε έξοδα.:slapface:

Θοδωρή αν το αναλύσω γιατί χωρίς χρώμα η συγκεκριμένη θα γράφω ώρες.
Δημήτρη δεν έβαλα χρώμα για να μην σας βάλω σε έξοδα.:slapface:

Μας έχεις κακομαθει με αντίστοιχες ηλιοβασιλεματος ;)

Και εαν βρέχει τι? Εμείς κάνουμε τα σχέδιά μας για κυκλάδες

Kikladhes_zpsb7zxy25w.jpg

Μακάρι να πραγματοποιηθεί. Οσο και αν σου ακουστεί παράδοξο, τέτοια ταξίδια αλλά και πολύ ποιό κοντινά απαιτούν υπερβάσεις που δεν μπορώ να κάνω και συνέχεια προσπαθώ για να τα καταφέρω και δεν μπορώ.

(δώσε μου όμως κανένα ταξίδι > 20.000 μίλια να στο κάνω παιχνιδάκι !)

Απάντηση: Re: Μύρισε καλοκαίρι...

Πετυχημένη έκθεση αριστερά, δεξιά θα ήθελα να ήταν φωτισμένο το πρόσωπο, συνολικά πολύ καλή προσπάθεια τόσο του φωτογράφου όσο και των μοντέλων!

Με το δεξί πρόσωπο το είδα και εγώ, μπορούσα να το μαγειρέψω στο lightroom αλλά δε θέλω γενικά να κάνω τέτοιες καθοριστικές παρεμβάσεις.
Και μιλάμε για ένα κλικ.

Attachments

• Γβ€žΓŽΒ΅ΓΖ’Γβ€ž.jpg
    Γβ€žΓŽΒ΅ΓΖ’Γβ€ž.jpg
    146.4 KB · Views: 128
Last edited:
Να σου πω Ιάσονα ένα μυστικό, θέλω και το λαθάκι να υπάρχει, είναι αντίβαρο στην έπαρση...

Σωστόν, από τη μία. Απ'την άλλη, τέτοιες στιγμές δύσκολο να τις επαναλάβεις, οπότε δικαιούσαι όλα τα μέσα για να τις ανεβάσεις όσο περισσότερο μπορείς.

Απάντηση: Re: Μύρισε καλοκαίρι...

Ασυζητί η φωτό με την διόρθωση είναι πολϋ καλϋτερη, μην έχεις τέτοιους ενδιασμούς Παναγιώτη για φυσικό μαγείρεμα εκ των υστέρων , το ϊδιο κάνει και η μηχανή σου στην πράξη με ένα αλγόριθμο που την έχουν προγραμματίσει, ίσως και το χρώμα στις μπλοϋζες να θέλει λίγο βοήθεια αλλα δεν μπορώ να το κρίνω σωστά απο iPad.

Αρέσει σε πολλούς προσωπικά διαφωνώ με το αποτέλεσμα που δεν ξέρω αν φταίει η εξεργασία ή η κάμερα.
Καλό κάδρο ναι, χάνει σε λεπτομέρεια, διαύγεια και χρώμα.

Για αυτο που λες Βασιλη ο νους μου παει σε υποεκθεση κ ξανοιγμα εκ των υστερων. (εστω κ in camera ) Παναγιωτη...επελεξες f5.6 λογικα για να μην εχεις καποιο απο τα 2 κοριτσια ανεστιαστο. Στο 2.8 λετε στα 18 κ με αυτη την αποσταση δεν θα ηταν κ οι 2 παλι εστιασμενες;;

Βασίλη μου κάνει εντύπωση που το λες γιατί θα έλεγα ότι όταν άνοιξα το RAW και ξεκίνησα επεξεργασία σκέφτηκα ότι Σoνίζει πολύ το αρχείο ( δεν το λέω με σκοπό αντιπαράθεσης) σε χρωματική παλέτα.
Δε θυμάμαι Θοδωρή γιατί είχα 5.6 διάφραγμα αλλά είμαι σίγουρος ότι είχα αρκετή υποέκθεσή γιατί είχε φύγει ο ήλιος και είχε αρχήσει να μειώνεται δραματικά το φως.
Το Lightroom είναι αρκετά επεμβατικο στην οξύτητα των Fuji RAW αρχείων αλλά στη συγκεκριμένη φωτογραφία χρησιμοποίησα ένα preset που κάνει πολλές αλλαγές και μειώνει την οξύτητα.