Μύρισε καλοκαίρι...

Χρυσή άμμος στη Λεσβο. Τελείως ανοργάνωτη (δεν είναι ούτε καθαρισμένη απ'τα φύκια), ιδιωτική τυπικά (πηδάς φράχτη για να μπεις) αλλά δεν υπάρχει πρόβλημα χρησιμοποιείται κανονικά. Και φυσικά λίγα χιλιόμετρα χωματόδρομου. Μάλλον η καλύτερη παραλία της Λέσβου από άποψη φυσικής ομορφιάς.
Που ακριβώς είναι μπορείς μου πεις;

Απάντηση: Re: Μύρισε καλοκαίρι...

Φωτογραφίες δεν έχω (είχα μείνει από μπαταρίες!), αλλά μάλλον η ωραιότερη παραλία που έχω πατήσει στην ζωή μου είναι τα Φαλάσαρνα στην Κρήτη. Κρύα νερά σε όλες τις αποχρώσεις του μπλέ - πράσινου και παχιά άμμος που στο αντάμωμα με το νερό γίνεται μώβ - ρόζ από τα τρίμματα των κοραλλιών! Εκεί κοντά άλλα δυο θαύματα, το Ελαφονήσι και ο Μπάλος. Μην φύγετε πριν πέσει ο ήλιος στην θάλασσα...

μα πας εκεί αγαπητέ χωρίς μπαταρίες ... περασε πολυ καιρός που έχω να πάω ... ο Μπάλος είναι απο τις αγαπημένες μαζι με την Χρυσή (Γαιδουρονήσι όπως το πρωτοζησα όμως στα 19μου)

P8203617.jpg

pano.jpg

Ήταν τόσο ωραία τα μέρη που άδειασαν στην πορεία, από τότε κουβαλάω άλλες 3! Πήρα πρόσφατα και τον πολυφορτιστή της bilora που έχεις κι εσύ... :flipout:

Που ακριβώς είναι μπορείς μου πεις;

Από Μυτιλήνη προς Μανταμάδο στρίβεις προς Άγιο Στέφανο (Πεδή είναι η διασταύρωση) και λίγο πριν φτάσεις Άγιο Στ. έχει ταμπέλα για Παλιός που σε στέλνει αριστερά σε χωματόδρομο. Μετά δεξιά στην πρώτη στροφή και σε 2 χλμ περίπου έχει στα αριστερά μια ανοιχτωσιά που αφήνεις το αμάξι και δεξιά είναι η πόρτα του οικοπέδου με το φράχτη (τον περνάς εύκολα). Στο google earth φαίνονται όλα. Περπάτημα γύρω στα 300 μ κι έφτασες. Απλά επειδή όπως είπα δεν έχει απολύτως τίποτα εκεί πρέπει να πάρεις από πριν ό,τι χρειάζεσαι (φαγητά νερά κλπ). Επίσης θα χρειαστείς ομπρέλα γιατί παρόλο που έχει λίγα δέντρα κοντά στη θάλασσα η σκιά πιάνει μετά τις 2 και αν έχει κόσμο δε θα βρεις.

https://www.google.gr/maps/@39.3117696,26.4051548,709m/data=!3m1!1e3?hl=el

[Group 0]-DSC_0093_DSC_0106-14 images.jpg

Από Μυτιλήνη προς Μανταμάδο στρίβεις προς Άγιο Στέφανο (Πεδή είναι η διασταύρωση) και λίγο πριν φτάσεις Άγιο Στ. έχει ταμπέλα για Παλιός που σε στέλνει αριστερά σε χωματόδρομο. Μετά δεξιά στην πρώτη στροφή και σε 2 χλμ περίπου έχει στα αριστερά μια ανοιχτωσιά που αφήνεις το αμάξι και δεξιά είναι η πόρτα του οικοπέδου με το φράχτη (τον περνάς εύκολα). Στο google earth φαίνονται όλα. Περπάτημα γύρω στα 300 μ κι έφτασες. Απλά επειδή όπως είπα δεν έχει απολύτως τίποτα εκεί πρέπει να πάρεις από πριν ό,τι χρειάζεσαι (φαγητά νερά κλπ). Επίσης θα χρειαστείς ομπρέλα γιατί παρόλο που έχει λίγα δέντρα κοντά στη θάλασσα η σκιά πιάνει μετά τις 2 και αν έχει κόσμο δε θα βρεις.

https://www.google.gr/maps/@39.3117696,26.4051548,709m/data=!3m1!1e3?hl=el

View attachment 129770
Ευχαριστώ φίλε

Re: Απάντηση: Re: Μύρισε καλοκαίρι...

μα πας εκεί αγαπητέ χωρίς μπαταρίες ... περασε πολυ καιρός που έχω να πάω ... ο Μπάλος είναι απο τις αγαπημένες μαζι με την Χρυσή (Γαιδουρονήσι όπως το πρωτοζησα όμως στα 19μου)
Γαιδουρονήσι απίστευτο χρώμα νερού αν και τελευταία φορά (πριν 6-7 χρόνια) πολύ κόσμος πια. Την δεκατία του 90 ήταν καθιερωμένο για μια 3ετία ενα ΣΚ με σκηνή και υπνοσακο στους κέδρους. Η πρωινή βουτιά μετά την ανατολη είναι από τις ωραιότερες εμπειρίες που θυμάμαι. Εννοείτε δεν είχα φωτογραφική, μόνο τροφή νερό ρακη και τσιγαρα

628f64e37e107a184894fc8bda949465.jpg

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Απάντηση: Re: Μύρισε καλοκαίρι...

image.jpgimage.jpg

Για εμενα ψιλό μύρισε σήμερα ... Τρόπος του λέγειν ...ο καιρός χειμωνιάτικος με 7-8 μποφωράκια .... Πηγαίνοντας για Σίφνο στο λιμάνι της Σέριφου...