Μυστήρια Πράγματα..

maxpain

AVClub Enthusiast
10 March 2014
755
Καλησπέρα σας,

Έχω διαπιστώσει μια περίεργη συμπεριφορά του ενισχυτή μου nad d 3020. Όταν ο ενισχυτής είναι στο on αλλά δεν παίζει μουσική υπάρχει ένα δεδομένο φύσημα (hiss) από τα tweeter που πάντα υπήρχε...όμως πρόσφατα ανακάλυψα ότι από το ένα ηχείο ακούγεται εκτός του φυσήματος και ένας θόρυβος σαν τρίξιμο? σαν ηλεκτροστατικός θόρυβος? δεν μπορώ να το περιγράψω πάντως είναι έντονος και ξεκάθαρος όταν πλησιάζω το αυτί μου στο tweeter.

Το μυστήριο είναι ότι αυτό συμβαίνει όταν ο ενισχυτής κάθεται ''όρθιος'' διότι όταν τον τοποθετώ ξαπλωμένο εξαφανίζεται ο θόρυβος αυτός.

Ο ενισχυτής κάθεται πάνω σε ένα κομοδίνο από ξύλο και τον έχω διατηρήσει σε άψογη κατάσταση δεν έχει υποστεί κακομεταχείριση ή κάτι τέτοιο εκτός του ότι με τον περυσινό σεισμό της Αττικής γύρισα από το γραφείο και τον βρήκα να έχει πέσει στα πλάγια πάνω στο κομοδίνο. Όχι όμως κάτω στο πάτωμα απλά οριζοντιώθηκε πάνω στο κομοδίνο από την όρθια θέση του. Φαντάζομαι δεν αρκεί αυτό για να δημιουργηθεί πρόβλημα δεν είναι και από μπαμπάκι και η κατασκευή του μοιάζει στοιβαρή.

Πιστεύετε πρέπει να τον στείλω στην αντιπροσωπεία? Μπορεί κάτι από τα μέσα του να έχει χάσει την θέση του και όταν είναι ξάπλα το μηχανάκι να έρχεται στην σωστή του θέση?

Δεν είναι ότι με ενοχλεί ο θόρυβος αλλά αν είναι κάτι που χρίζει επιδιόρθωσης θα ήθελα να το στείλω να το δουν οι ειδικοί. Το service λένε είναι η καλύτερη πρόληψη.

Πιστεύετε πρέπει να τον στείλω στην αντιπροσωπεία? Μπορεί κάτι από τα μέσα του να έχει χάσει την θέση του και όταν είναι ξάπλα το μηχανάκι να έρχεται στην σωστή του θέση?

To πιθανότερο. Εγώ πραγματικά θα τον πήγαινα για *σερβις. Αλήθεια, για τι ενισχυτή μιλάμε;

To πιθανότερο. Εγώ πραγματικά θα τον πήγαινα για *σερβις. Αλήθεια, για τι ενισχυτή μιλάμε;

Είναι ένας υβριδικός ενισχυτής της nad τάξης D νομίζω. Στο ίντερνετ διάβαζα ότι είναι ψηφιακός αν και η nad λέει ότι είναι υβριδικός αλλά τεχνικές λεπτομέρειες δεν γνωρίζω. Γενικά έχει αγοραστεί το 2017 και δεν έχει ταλαιπωρηθεί και πολύ αφού εδώ και κάνα χρόνο ακούω κατά κύριο λόγο με ακουστικά.

Με ένα γρήγορο ψάξιμο δεν βρίσκω κάποιον επίσημο αντιπρόσωπο μπορεί κάποιος να με καθοδηγήσει που πρέπει να το στείλω? Η nad στο site της δεν αναφέρει επίσημο dealer για Ελλάδα.

Εγώ δεν έχω ιδέα από ηλεκτρολογικά και ηλεκτρονικά δεν θα ήξερα τι να κοιτάξω δεν ανοίξω τον ενισχυτή. Θα ήταν προτιμότερο να τον στείλω σε εξουσιοδοτημένο service. Αλήθεια οι ενισχυτές χρειάζονται service μετά από κάποια χρόνια? Σίγουρα ποιάνουν μέσα σκόνες κτλπ...ο κατασκευαστής δεν δίνει καμία πληροφορία για κάτι τέτοιο.

Κανε ένα κοπο και παρε τηλ στον Ν Λαιο 210-8629513 3 Σεμπτεβριου 166 Αθηνα !!! εχω την εντυπωση ότι είναι ο αντιπρόσωπος αλλα δεν είμαι σιγουρος ωστόσο κανε ένα τηλ για να το σιγουρεψεις !!!-bye-

Σε εμενα ριξανε οι μπογιατζηδες στο πλαι τον πυργο του PC
και πηρα στο χερι την καρτα γραφικων και την μητρικη.

Σας ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες σας. Εγώ γενικά όλα τα εξαρτήματα του ήχου (ακουστικά, dac, ενισχυτές κτλπ) τα προσέχω φουλ σε σημείο υπερβολής.

Τώρα με τον σεισμό δεν το περιμένεις τι να κάνεις...και παντού στο νετ συμβουλεύουν να τοποθετήται ο ενισχυτής σε όρθια θέση για να ψύχεται καλύτερα.

Ευτυχώς τα ακουστικά και τα headamp τα ακουμπάς πάνω στο γραφείο και ησυχάζεις για πάντα :2thumb22sup:

Μπαίνει και οριζόντια και κάθετα. Κι εμένα μου φαίνεται πιο κομψός κάθετα.
WDF-NAD-D3020.jpg

Τοποθέτηση ενισχυτή στην όρθια θέση καλό είναι να γίνεται, αφού βεβαιωθούμε ότι συμφωνεί με αυτό ο κατασκευαστής. Απ' όσο ξέρω μπορεί σε ορισμένες περιπτώσεις να δημιουργηθούν θέματα.

Ο κατασκευαστής λέει ότι η όρθια θέση είναι καλύτερη διότι θερμαίνεται λιγότερο...έχει μάλιστα και από τις 2 πλευρές ανοίγματα για να φεύγει ο ζεστός αέρας φαντάζομαι. Μάλιστα προτείνεται ο ενισχυτής λόγω μεγέθους και όρθιας θέσης να τοποθετείται σε desktop καταστάσεις πάνω σε γραφεία.

από αυτό που λες, σαν να έχει "μισοξεκολλήσει" εξάρτημα.
ίσως κάποιος πυκνωτής. ή τυπωμένο που κόβεται σε συγκεκριμένη θέση