Μυστήριο πρόβλημα

ποιο είναι το λειτουργικό :slapface: χαχαχα
αν εννοείς τα γουιντος νομίζω το σταθερό έχει ξπ και το λαπτοπ 7
αλλά αφοί στέλνει κανονικά και παίζει τον ΑV το ιντερφεις λειτουργεί κανονικά και με τα δυο λειτουργικά ...???

εγω δε φταίω

Άλλο ντακ θα δοκιμάσω άλλα ιντερφεις όχι... όχι το ντακ δεν μπορώ να το δηλώσω το ιντερφεις βλέπει

Τα chipάκια USB είναι τα ίδια ή διαφορετικά σε laptop & desktop;
Μπορεί να υπάρχει κάποια USB hardware ασυμβατότητα στο desctop, μπορεί να θέλει κάποια ενημέρωση των USB drivers, ή κάποια ρύθμιση στο software. To power δεν το καταλαβαίνω, αφου δεν τροφοδοτούνται τα dac από το pc.

τροφοδοτειται το interface ομως ... το ίδιο ειναι...
η τροφοδοσια του interface ειναι πολύ σημαντική .. για κάποιους ακομα και του usb receiver εντος του interface
εξου και τα τροφοδοτικά για αυτό το σκοπο (βλέπε m2tech hiface evo & supply πχ)

Στο σταθερό στα xp,κάνε δεξί κλίκ στο ηχειάκι που είναι στην γραμμή εργασιών,πάτα εκεί που λέει συσκευές αναπαραγωγής και πες μας τι λέει εκεί και με τι σειρά.
Κι ακολούθως θα συνεχίσουμε.

Απάντηση: Re: Μυστήριο πρόβλημα

τροφοδοτειται το interface ομως ... το ίδιο ειναι...
η τροφοδοσια του interface ειναι πολύ σημαντική .. για κάποιους ακομα και του usb receiver εντος του interface
εξου και τα τροφοδοτικά για αυτό το σκοπο (βλέπε m2tech hiface evo & supply πχ)

Υπάρχουν συγκεκριμένες προδιαγραφές στο ρεύμα που μπορεί να δίνει η κάθε USB, μπορεί το interface του DAC να μην τις ακολουθεί;

εκτός του ότι ψόφησα στο γέλιο με τους αφους λαμπρόπουλους, έχω καταμπερδευτεί.

Ρε συ Μήτσο Ατόφιε χαγιαμπούσα, δεν έρχεσαι να σε κεράσω μια φράππα να με τα πεις απο κοντά?

άντε καλόμ.

Re: Απάντηση: Re: Μυστήριο πρόβλημα

Υπάρχουν συγκεκριμένες προδιαγραφές στο ρεύμα που μπορεί να δίνει η κάθε USB, μπορεί το interface του DAC να μην τις ακολουθεί;
Κατ' αρχην ο αγαπητος atofios παιζει με εξωτερικό usb-spdif .. δεν ειναι ενσωματωμενο στον dac του.
Απο κει κ πέρα σαφως κ εχει συγκεκριμενες προδιαγραφες αλλά μπορει κάποιες υλοποιήσεις να μην ειναι τοσο σωστες και να μην τις πληρουν .. Προσωπικά ακουγοντας το δικό μου usb converter με βελτιωμενη τροφοδοσια ειδα πολυ ουσιαστικες βελτιωσεις.
Βεβαια περίπτωση εδω ειναι αρκετα διαφορετική απο οτι κατάλαβα το interface ειναι usb powered μονο!
Σιγα σιγα όμως βγαινουμε off-topic μιας και το πρόβλημα μάλλον δεν ειναι τροφοδοσίας, οποτε σταματω!!

λοιπόν ας κάνω μια ανακεφαλαίωση ...
laptop -> interface -> AV -> παίζει
laptop -> interface -> dac -> παίζει
σταθερός -> interface -> AV -> παίζει
σταθερός -> interface -> dac -> δεν παίζει
το interface τροφοδοτείτε από τις usb και σε όλες τις περιπτώσεις δείχνει να έχει σήμα (ανάβει το λαμπάκι μπλε και όχι κόκκινο)

δε με λες η συνδεση του dac με τον AV ειναι ΟΚ;;;
μπας και ειναι σε καμια ανενεργή εισοδο ας πουμε; ή σε καμια mutεαρισμενη;; ή οτιδήποτε άλλο;;;

Τσέκαρε λίγο τί δειγματοληψία επιλέγει ο player που χρησιμοποιείς στην έξοδο (π.χ 24/192) γιατί το ένστικτό μου λέει πώς κάτι παίζει με αυτό. Για να κάνεις πιό ξεκάθαρα και εύκολα τα πράγματα, βάλε στο σταθερό pc ακριβώς τον ίδιο player που έχεις στο laptop, αντέγραψε τις ρυθμίσεις να είναι ίδιες όλες, χρησιμοποίησε τα ίδια καλώδια usb (άν υπάρχει στην συνδεσμολογία σου) και coaxial.

Άν δέν γίνει τίποτα και με αυτό, δοκίμασε στο σταθερό pc να παίξεις με 1-2 άλλους player (π.χ foobar2000, JRiver, MediaMonkey), παίξε λίγο με τις ρυθμίσεις όσον αφορά την έξοδο ήχου (να είναι το interface σου) και βάζε σιγά σιγά μεγαλύτερες δειγματοληψίες ξεκινώντας απο την μικρότερη δυνατή (π.χ 16/44 ή 16/48). Δοκίμασε επίσης να κάνει το upsampling o player.

Το πρόβλημά σου είναι εκεί πιστεύω.

Τσέκαρε λίγο τί δειγματοληψία επιλέγει ο player που χρησιμοποιείς στην έξοδο (π.χ 24/192) γιατί το ένστικτό μου λέει πώς κάτι παίζει με αυτό. Για να κάνεις πιό ξεκάθαρα και εύκολα τα πράγματα, βάλε στο σταθερό pc ακριβώς τον ίδιο player που έχεις στο laptop, αντέγραψε τις ρυθμίσεις να είναι ίδιες όλες, χρησιμοποίησε τα ίδια καλώδια usb (άν υπάρχει στην συνδεσμολογία σου) και coaxial.

Άν δέν γίνει τίποτα και με αυτό, δοκίμασε στο σταθερό pc να παίξεις με 1-2 άλλους player (π.χ foobar2000, JRiver, MediaMonkey), παίξε λίγο με τις ρυθμίσεις όσον αφορά την έξοδο ήχου (να είναι το interface σου) και βάζε σιγά σιγά μεγαλύτερες δειγματοληψίες ξεκινώντας απο την μικρότερη δυνατή (π.χ 16/44 ή 16/48). Δοκίμασε επίσης να κάνει το upsampling o player.

Το πρόβλημά σου είναι εκεί πιστεύω.

+1
Κι εγώ αυτό πιστεύω γι' αυτό του ζήτησα να μας απαριθμήσει τις συσκευές αναπαραγωγής ώστε να μπούμε στις ιδιότητες τους και να δούμε τι παίζει με τις δειγματοληψίες.

ευχαριστώ παίδες θα τα κοιτάξω αυτά που λέτε άλλα δεν μπορώ άμεσα γιατί τα πράγματα είναι στο πατρικό μου ,
όταν πάω θα τα δω. θενκς -bye-