Mytek Brooklyn DAC-Headphone amp- Phono

Εδώ ήταν περίπτωση χειμωνιάτικου firmware.:flipout:
Τέλος καλό-όλα καλά!

Ομολογώ πως με εξέπληξε το όλο θέμα.
Η Mytek έχει χτίσει εξαιρετική φήμη στον επαγγελματικό χώρο, αφού ο εξοπλισμός της πολύ συχνά είναι μέρος της αλυσίδας Hi-End ηχογραφήσεων. Και επειδή αποτελεί την οικονομική λύση για Studio που ασχολούνται με DSD παραγωγή, αλλά δεν μπορούν ν' ανέβουν στο κόστος της Emm Labs (βλ. εδώ).

Υποψιάζομαι πως μία από τις αιτίες είναι και η βιασύνη να κατακτήσει τον κόσμο του καταναλωτικού Hi-Fi (που έχει πολύ μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους). Στον επαγγελματικό χώρο κανονικά θα έδινε κάποια κομμάτια σε επαγγελματίες πρώτα που θα λειτουργούσαν ως B-Testers. Αυτοί θα του "έβγαζαν τα μάτια" λειτουργώντας το σε πραγματικές συνθήκες και κατόπιν θα κυκλοφορούσε και επίσημα.

Οι πιθανότητες να πρόκειται για θέμα Firmware είναι περισσότερες. Μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση ότι βγαίνει στην κυκλοφορία με "απενεργοποιημένα χαρακτηριστικά", για τα οποία θα πρέπει να περιμένουμε. Και πριν καλά-καλά βγεί το αναγκαίο Control Panel. Τόση βιασύνη;

Βεβαίως περίεργα πράγματα που αφορούν το Software ενός μηχανήματος έχουν συμβεί σε όλους.
Ελπίζω πάντως ότι "Τέλος Καλό - Όλα Καλά"!

Στο computer audiophile (που παρεπιπτόντως έχει στην κατοχή του ήδη ένα brooklyn για review) ενός του στείλανε πριν λίγο την έκδοση firmware 1.35 που του διορθώνει πολλά + την toslink. Άντε να δούμε.

Mόλις το έκανα όλα δουλεύουν νεράκι
Οπτική ίνα check
Spdif check
Usb2 καραcheck
Volume control check
Ήχος super καραcheck
Μόνο το apple remote δεν δοκίμασα αν δουλεύει γιατι δεν το χρησιμοποιώ με τηλεχειρισμό αλλα θα δώσω feedback κάποια στιγμή που θα βρώ την όρεξη, πάντως με διαβεβαίωσαν οτι θα δουλεύει και αυτό δεν έχω λόγο να μήν το πιστέψω.

Απο ότι φαίνεται πυροσβεστική ήρθε γρήγορα με Ρώσικα illushin απο την Πολωνία.
Εγώ πάλι είμαι πολύ χαρούμενος που επιτέλους έχω το ντάκ μου

....Πέτρος ...check... ..OYΦ!... :stoned: :ADFADF1:

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ομολογώ πως με εξέπληξε το όλο θέμα.
Η Mytek έχει χτίσει εξαιρετική φήμη στον επαγγελματικό χώρο

Shit Happens.. Eυτυχώς οι Πολωνοί αποδείχτηκαν μαέστροι στην καθαριότητα..

To τελευταίο δεν θα είναι σίγουρα αλλα τώρα με αυτό που έβαλα μπήκε το ντάκ σε λειτουργία..

Το δελτίο τύπου είναι από επαγγελματική εταιρία δημοσίων σχέσεων.. Απλά μην περιμένεις να αλλάξει κάτι άμεσα, το μυαλό τους είναι αλλού .

Kατα πώς φαίνεται το μυαλό τους είναι παντού..

Απο το Computer Audiophile:

Hello Totsipaki

I'm glad this got resolved. It appears that you have gotten one of the first units since we started shipping two weeks ago. After we already shipped a few, a timing bug was discovered that would sometimes make the unit boot erroneously. You must have experienced just that. This was since fixed and as you confirm.

The new firmware revs are coming out fairly quickly, and there might be another one soon as we react to initial user feedback in terms of functionality and also ergonomics of the front panel control. This DAC has a very flexible firmware possibilities and we imagine new functionality can be added and the existing one improved quite nicely.

Firmware upload via Mytek USB Control Panel is very simple, takes about 2 mins on either Mac or PC. All customers are encouraged to check mytekdigital.com/hifi/support for any new updates and install these before making a final judgement. Also, like with any new piece of audio gear a few days of break in will result in smoother more musical sound.

Any comments and suggestions should be sent via support ticketing system

It's very important to me, as the DAC chief designer that initial reactions to Brooklyn sound quality are very positive. There is a newer Sabre 9018 chip in there, Femtoclock and beefed up power supply capacity which give it an edge over the previous Mytek Stereo-192-dsd-dac. I'll be curious about perceptions of the phono preamp. My benchmarks during the design were few sub $3K preamps such as Avid or Moon Audio etc. and I consider Mytek preamp to be at least as good sonically or in other words $3K value built into this DAC.

I'm now in Las Vegas, setting up for the CES 2016 at the MQA LTD suite # 30-335 at Venetian - please visit us and experience the whole new MQA high resolution streaming world and the sound of the Brooklyn in general on good speakers (Wilson) and good headphones (Audeze ,and others).

I'll be checking this forum periodically, but if you are unable to wait, we have a phone +1 347 384 2687 (US headquarters) and +48 22 823 7238 (European office in Warsaw). Pls call either number depending on your time zone. If I may suggest, since it's a brand new product we know more about it than anybody else yet at this point.

Best Regards, Michal Jurewicz, Brooklyn Chief Designer

Εγώ δε μπορώ να καταλάβω τι σχέση έχει το "sometimes make the unit boot erroneously. You must have experienced just that" με τις κακές αρχικές ηχητικές επιδόσεις που παρατήρησε ο Πέτρος...

Προς Πέτρο - ακα τοτσιπάκι. Δεν ξέρω αν το είδες αλλά στο computer audiophile σου απαντά και ο ίδιος ο Michal Jurewicz... Ο οποίος θα παρακολουθεί το θρέντ για τυχόν άλλα προβλήματα που αφορούν στο brooklyn... Και επειδή πρέπει να τα λέμε αυτά δεν θυμάμαι να έχω ξαναδεί ή ξανακούσει παρόμοια αντίδραση σαν την σημερινή από έστω και μικρομεσαία εταιρεία ποτέ και για οποιαδήποτε κατηγορία προιόντος... Αλλά και τον ίδιο τον ιδιοκτήτη της εταιρείας να εκτίθεται σε δημόσια συζήτηση σχετικά με το πόσο καλό είναι το προιόν του...Μπράβο τους.

Εγώ δε μπορώ να καταλάβω τι σχέση έχει το "sometimes make the unit boot erroneously. You must have experienced just that" με τις κακές αρχικές ηχητικές επιδόσεις που παρατήρησε ο Πέτρος...

Μια χαρά σχέση έχει. Τα ESS 9018 όταν δουλεύουν σε software mode χρειάζονται "αρχικοποίηση", η οποία περιλαμβάνει την ρύθμιση μιας σειράς από hardware registers. Αν κάτι δεν πάει καλά σε εκείνη τη φάση, μπορείς να καταλήξεις με το μισό τσιπάκι να μη δουλεύει (που λέει ο λόγος).

Μια φορά και έναν καιρό είχα πέσει σε ένα τέτοιο bug του δικού μου κώδικα για το 9018 μου. Έξυνα το κεφάλι μου μέχρι να καταλάβω τι είχε συμβεί..

Πέρα από το τι λέει στην εξήγηση του, η ουσία είναι ότι με το νέο firmware όλα είναι όπως πρέπει.

Η αντίδραση τους ήταν πολύ σωστή αν και αν ήθελαν να το τερματισουν θα έπρεπε να κάνουν και κάποιο δώρο ή τελοσπαντων κάτι που να αντισταθμισει την ξερνερα του να αγοράσεις κάτι ακριβό και να μην δουλεύει χάνοντας τη διάθεση σου για μέρες.

Όπως και να χει μπράβο τους που το έσωσαν τόσο άμεσα.

Παίδες, ο Πέτρος έκανε ζημιά στην εταιρεία και έτρεξαν να το μαζέψουν. Από τον πολύ σύντομο χρόνο αντίδρασης το μόνο σίγουρο είναι ότι δούλευαν ήδη στο νέο firmware, είναι κάτι που θέλει χρόνο για να διορθωθεί.

Nαι εγώ φταίω για όλα.. ίσως και για το βλαμμένο firmware που έκανε το Brooklyn σκ@@@@@

Από τη στιγμή που είχε δίκιο όπως φαίνεται και πολύ καλά τους έκανε εδώ που τα λέμε.

Το μόνο που είναι πιθανό ως αρνητικό βάσει αυτού που λες είναι το νέο firmware να μην είναι επίσης 100% σωστό λόγω βιασύνης, αλλά τουλάχιστον απ ότι φαίνεται τα χοντρά τα έλυσε.

Το καινούργιο λογισμικό και οι ίδιοι είπαν ότι μπορεί να μην είναι έτοιμο, σημασία έχει τα προβλήματα να είναι μόνο θέμα λογισμικού και όχι hardware.

Το αν έκανε καλά που τους έβγαλε στην φόρα, θα έλεγα πως ναι, το ότι αυτό είναι ζημιά για την εταιρία είναι βέβαιο. Το ποσό μεγάλη έχει να κάνει με την αντίδραση τους, αν έχουν μαζέψει τα χοντρά άμεσα (όπως δείχνει δλδ) τότε δεν θα έχουν ιδιαίτερο αντίκτυπο.

Eπειδή γράφεται και ξαναγράφεται οτι εγώ ο "τσιπάκης" έκανα ζημιά στην Mytek, θα ήθελα με την ευκαιρία να βάλω κάποια πράγματα στην θέση τους.

Θα ήταν μεγάλο κατόρθωμα απο μέρους μου να κατάφερνα σοβαρό πλήγμα σε μια τέτοια εταιρία εάν ήμουν ο μόνος που έγραφε οτι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα ανάμεσα σε διθυραμβικά reviews, αγάπες, ευχές και λουλούδια.

Όποιος διαβασε το νήμα στο computer audiophile θα είδε οτι όχι μόνο ούτε ένας δεν έγραφε κάτι θετικό αλλα και οι δύο τρείς που τόλμησαν να γράψουν μόνο παράπονα είχαν.
τα προβλήματα ήταν όντως σοβαρά-πολύ σοβαρά για ένα προιόν τόσο διαφημισμένο και πολλά υποσχόμενο και θα ήταν αδύνατον να κρυφτουν για πολύ, έγραφα δεν έγραφα..

Η ζημιά είχε ήδη γίνει την στιγμή που τα πρώτα κομμάτια έφυγαν κυριολεκτικά ανάπηρα στους πελάτες τους δεν την προκάλεσα εγώ.

Το οτι είχα το θάρρος και την ειλικρίνεια να περιγράψω την εμπειρία μου που προφανώς μέχρι το firmware update ήταν τελείως χάλια πάντα όμως με θετικό τρόπο (μέχρι και προσωρινή λύση στο πρόβλημα του ήχου βρήκα και την σύνέστησα άμεσα στους χρήστες) και γράφοντας και ξαναγράφοντας οτι δεν θέλω να το ξεφορτοθώ αλλα οτι έχω εμπιστοσύνη στην εταιρία δεν νομίζω οτι δείχνει κάποια κακιά πρόθεση και τέλος πάντων νομίζω οτι ήταν το σωστό το ότι είχα τα α@@@@@δια να βγώ και να γράψω την αλήθεια σκεπτόμενος τους υπόλοιπους που το έχουν παραλάβει παρότι κανονικά θα έπρεπε να έχω χ@στεί πάνω μου και να αποφεύγω να γράψω οτιδήποτε σκεπτόμενος μήπως και το φάω στην μάπα μήν μπορώντας να το πουλήσω ή κάτι τέτοιο..

Και άν πίεσα την Mytek χωρίς να το επιδιώξω άμεσα νομίζω οτι μόνο καλό τους έκανα γιατί η άμεση, θετική και εντυπωσιακή αντίδραση τους νομίζω οτι τελικά ενίσχυσε την εικόνα τους και απέδειξε εμπράκτως οτι είναι μια εταιρία άξια να την εμπιστεύεται κάποιος.

Αυτά λοιπόν και ας μην με αδικούν κάποιοι φίλοι κανοντας με να φαίνομαι σαν ένοχος επειδή έκανα το σωστό που σε τελική ανάλυση δεν βγήκε σε καλό μόνο δικό μου και των άλλων αγοραστών του brooklyn αλλα και της ίδιας της εταιρίας της οποίας είμαι πελάτης και πλέον καταυποχρεωμένος επίσης (απο δυσαρρεστημένος).

Έχει πλάκα εδώ στην Ελλάδα που έχουμε συνηθίσει στην αδικία και γκρινιάζουμε πολλές φορές με το οτι στην χώρα μας δεν βρίσκει κανείς το δικιο του σπέρνοντας κατηγορίες απο εδώ και απο εκεί, όταν βλέπουμε κάποιον να βρίσκει το δίκοι του άμεσα και με εντυπωσιακό τρόπο να βρίσκουμε μετά αυτόν κατα κάποιο τρόπο ένοχο ή βλαβερό επειδή διεκδίκησε το δίκιο του και μάλιστα με το μπαμπάκι..

Άν αντίστοιχο πρόβλημα είχε γίνει με έλληνα κατασκευαστή ή αντιπρόσωπο φανταστείτε το τί θα ειχε γίνει το τριήμερο μέχρι την Δευτέρα..