Λοιπόν
το σύστημα μου για να θυμόνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι φαίνεται στο παρακάτω link
http://avclub.gr/forum/showthread.php/70190-ΑΤC-ASR-Clearaudio-Esoteric?highlight=Esoteric
η σύσταση του σταθερή εδώ και 5,5 χρόνια και επειδή ακούω γενικά αρκετή μουσική δεν είναι ψέμα αν πω ότι το γνωρίζω πολύ καλά και οποιαδήποτε αλλαγή μου γίνετε εύκολα σχετικά αντιληπτή.
Κατά καιρούς έχουν βρεθεί για λίγες ώρες στο σύστημα μου κάποια λίγα DACs. Τίποτα το εξωτικό ως συσκευές, αλλά έναν ντόρο τον είχαν κάνει στην αγορά όταν εμφανίστηκαν.
Ένα από αυτα ήταν και το Mytek Stereo 192 DSD DAC. Αμέσως αναγνώρισα και εκτίμησα της αρετές του μηχανήματος αλλά για κάποιο λόγο δεν είχα χάσει το μυαλό μου. Σαν κάτι μου έλειπε ρε παιδί μου στην γεύση που μου άφηνε και δεν το καταευχαριστιώμουν. Πως να το πω, σαν να είχα κάτσει να φάω σε ενα τραπέζι με άριστα μαγειρεμένα vegan πιάτα. Αριστα μαγειρεμένα μεν, vegan δε. Καλό το φακόρυζο, καλά και τα κεφτεδάκια από ρεβύθια αλλά θέλω και το τσιτσί μου και το τυρί μου για να πω οτι ευχαριστιέμαι φαί. Πέρασε ο καιρός και ξεχάστηκε και το Mytek Stereo 192 DSD DAC σαν των βουνών το περσινό το χιόνι που λέει και ένα άσμα.
Πρόσφατα λοιπόν πέρασε ένας φίλος από το σπιτάκι μου και έφερε μαζί του και το brooklyn για να το ρίξουμε ένα αυτί. Για να είμαι ειλικρινής και οι δύο ξέραμε ότι το Brooklyn ήταν η αφορμή, ο στόχος όμως ήταν να πιούμε κανά κρασάκι, να φάμε κάνα μεζέ και να ακούσουμε μουσική (FYI ο στόχος επετεύχθη και με το παραπάνω).
Ο ASR συνδέθηκε με το MYTEK, ενώ πάνω στο τελευταίο κοτσάραμε στην usb του έναν macbook ενώ στην phono είσοδο του κοτσάραμε το πικαπάκι.
Ξεκινήσαμε να πίνουμε κρασάκια και να ακούμε δισκάκια. Σε σχέση με το Smart phono stage της clearaudio, το Mytek έπαιζε καλύτερα ως phono. Μην φαντάζεστε χαοτικές διαφορές όμως έπαιζε καλύτερα. Όχι απλα διαφορετικά, αλλά καλύτερα.
Τελευταίο βινυλιάκι που ακούσαμε και ευχαριστηθήκαμε ήταν ο δίσκος των Erik Truffaz και Murcof με τίτλο Being Human Being (
https://www.discogs.com/Erik-Truffaz-Murcof-Being-Human-Being/master/754842). Ηλεκτρονική μουσική και τρομπέτα. Και μετά βάλαμε να παίξει το ίδιο κομμάτι από το macbook με το Mytek να αναλαμβάνει να κάνει το σήμα αναλογικό.
ΧΑ ΧΑ ΧΑ!!!
Τες πα, ψυχραιμία είπα. Παίζει στο γήπεδο του το MYTEK. Κάτσε να βάλω κάτι και με φωνές και με φυσικά όργανα να δω τι ψάρια πιάνει. Βάλαμε να ακούσουμε την Βροχή από κάτω, cd το οποίο έχω λιώσει στο esoteric, και από το οποίο είχε προκύψει και το ψηφιακό αρχείο που υπήρχε στον MAC.
XA XA XA!!!
Όλα καλύτερα ακούγονταν. Όλα όμως. Ανάλυση, δυναμικά, στερεοφωνία, μουσικότητα μαγειρεμένα και σερβιρισμένα και ζεστά στο πιάτο σου. Φαντάσου κατσικάκι που πέρασε την ζωή του σε ένα φαράγγι, έπεσε από μόνο του και σκοτώθηκε και βρέθηκε στην γάστρα με πατάτες και σκόδρο. Όλη η απόλαυση, μηδέν ενοχές.
Τυχερός ο φίλος που το έχει. Όσοι με γνωρίζουν προσωπικά θα ξέρουν ότι δεν ενθουσιάζομαι εύκολα με μηχανάκια. Για το συγκεκριμένο Mytek κάνω μια εξαίρεση. Μπράβο στην Mytek. Αν δεν είχα άλλες προτεραιότητες στην ζωή μου θα το είχα αγοράσει την επόμενη ημέρα.