Mytek Brooklyn DAC-Headphone amp- Phono

Παρακάλεσα να μην επανέλθουμε.
Κάποια ποστ διαγράφηκαν και το ίδιο θα γίνει με όσα ακολουθήσουν και δεν έχουν να κάνουν με το θέμα του νήματος.
Παρακαλώ για δεύτερη φορά λοιπόν.Μην μας φέρετε στην δύσκολη θέση να πρέπει να επιβάλουμε αποκλεισμούς για κάτι δεδομένο σε όλα τα φόρουμ.

Χθες το απόγευμα πέρασε ο Πέτρος μια βόλτα από το σπίτι μου να πάρει το isb3 που μου είχε δανείσει και έφερε και το Μπρούκλιν να του ρίξω/ουμε ένα αυτί στο σύστημά μου!
Το λοιπόν, παίζει πολύ καλά! Έχει σωστή τονική ισορροπία/ηχοχρώματα. Η στερεοφωνική του απεικόνιση είναι πολύ καλή. Τα Spendor πήραν και πλάτος ύψος και βάθος! Έχει πολύ καλή λεπτομέρεια χωρίς όμως να γίνεται υπεραναλυτικό ή κουραστικό! Επίσης δεν ακούστηκε κανενός είδους θόρυβος τσικ, πατ, μπαμ κλπ κατά την αναπαραγωγή. Δεν έχω ακούει άλλο DAC σε αυτή την κατηγορία τιμής στο σύστημά μου εδώ και πολύ καιρό οπότε δεν ξέρω που στέκεται σε σχέση με τον ανταγωνισμό αλλά αυτό που άκουσα ήταν ένας σωστός ήχος και από "μουσικής" αλλά και από "ηχητικής" άποψης. Η σύγκριση με το Μ. iDSD σαφώς άδικη για το ifi! Δεν κάναμε συγκριτικό με ρύθμιση στάθμης κλπ αλλά η διαφορά ήταν πολύ φανερή και έτσι...
Σαφώς σε πιο μεγάλο χρονικό διάστημα ακροάσεων θα έβγαιναν πιο σαφή συμπεράσματα αλλά η πρώτη εντύπωση είναι πάρα πολύ θετική!
Κερασάκι στην τούρτα: μετά από προτροπή του Πέτρου έβαλα στην πρίζα το παλιό DUAL 621 DD -είναι και την μοδός τελευταία βλέπεις- που κάποιος φίλος φίλου από εδώ στο φόρουμ μου είχε χαρίσει πριν χρόνια! Το συνδέουμε με το φονο του Μπρούλυ και Ω! Κοίτα να δεις πως παίζει το Dualάκι ... Μα εγώ δεν το θυμάομουν έτσι ρε συ... τέλος πάντων! Καταλήξαμε να ακούμε βυνίλια με το DAC ... Ντόοοοοιιινγκ!!! :):) Φεύγοντας ο Πέτρος σαφώς έπρεπε να πάρει μαζί του την πραμάτεια του. Οπότε μαζί με το 621 βάζω στην πρίζα και το 200παρά ευρώ phono που έχω (Cambridge Audio 640P)! Καμία σχέση ... ο Μπρούκλυ το ψηλοπάτησε κάτω! 2 σε 1 το λοιπόν!
IMG_20160124_185534.jpgIMG_20160124_185419.jpg

Αυτάα...
Μερσι Πέτρο!!!!

Last edited:
Έπρεπε να κάνετε και κανα 2 burn out/σούζες/εντο με τα "καράβια" σας φεύγοντας... :ADFADF1:

Eίχε πολύ κρύο για δίκυκλες ταρζανιές... Αργουν να ζεσταθούν τα λαστιχα και είναι λίαν επικίνδυνο ....καταλαβαίνεις..
Το phono του μπρούκλη άνετα πατάει αντίστοιχα standalone αξίας χιλιάρικου και βάλε όπως έχω διαπιστωσει μπαι δε γουαίη..

Eίχε πολύ κρύο για δίκυκλες ταρζανιές... Αργουν να ζεσταθούν τα λαστιχα και είναι λίαν επικίνδυνο ....καταλαβαίνεις..
Το phono του μπρούκλη άνετα πατάει αντίστοιχα standalone αξίας χιλιάρικου και βάλε όπως έχω διαπιστωσει μπαι δε γουαίη..
Καλησπέρα,ειμαι σε αναρρωτικη αδεια με απειρο χρονο
Για περασε από δω για μια συγκριση με το ΜΠΛΑΚ ΝΤΑΓΚΟΝ να δουμε ποσο πιανει ο Πολωνος
Ανοικτη είσοδος δια το κοινο εως 4 ατομα συνολικα
Περιμενω νεα

Γιώργο μου περαστικά. Μέσα στον Φεβρουάριο θα στο φέρω κάποια μέρα. Όλες οι απόψεις καλές ή κακές ελέυθερα απο εμένα να γραφτούν απο όποιον το έχει ακούσει απο κοντά!

Αυτό που θα γίνει καποια στιγμή όταν βγεί με το καλό είναι κάποιο "τυφλό" συγκριτικό μεταξύ MQA και Απλής αναπαραγωγής του ίδιου αρχείου. Προς το παρόν αναμένεται η πιστοποίηση απο την MQA για να ξεξκλειδωθεί στο ντάκ η δυνατότητα αυτή μέσω firmware. Όσο και να υπάρχει κάποια και δικαιολογημένη προκατάληψη ως προς το θέμα αυτό έχω τους λόγους μου να πιστεύω οτι θα απασχολήσει πολύ το audiophile κοινό και μή τα επόμενα χρόνια.

Να πω οτι το ακουσα κι εγω σε ενα αγνωστο για μενα συστημα ,αυτο του Πετρου βεβαια και οι εντυπωσεις ηταν πολυ θετικες σε αυτο το συντομο χρονικο διαστημα που το ακουσα και εν μεσω συζητησης.
Ακουγεται αρκετα ζεστα σε αυτο ισως να φταιει και ο luxman,αλλα χωρις να του λειπει αναλυση,και καλο στα δυναμικα .
Για σκηνη δεν μπορεσα να βγαλω ασφαλες συμπερασμα γιατι ακουγαμε οπως ειπα στα γρηγορα και λογω ελειψης χρονου.
Επιφυλασομαι για μια δευτερη πιο προσεκτικη ματια.
Αν οργανωσετε κανα κονε ειμαι μεσα.

Να πω οτι το ακουσα κι εγω σε ενα αγνωστο για μενα συστημα ,αυτο του Πετρου βεβαια και οι εντυπωσεις ηταν πολυ θετικες σε αυτο το συντομο χρονικο διαστημα που το ακουσα και εν μεσω συζητησης.
Ακουγεται αρκετα ζεστα σε αυτο ισως να φταιει και ο luxman,αλλα χωρις να του λειπει αναλυση,και καλο στα δυναμικα .
Για σκηνη δεν μπορεσα να βγαλω ασφαλες συμπερασμα γιατι ακουγαμε οπως ειπα στα γρηγορα και λογω ελειψης χρονου.
Επιφυλασομαι για μια δευτερη πιο προσεκτικη ματια.
Αν οργανωσετε κανα κονε ειμαι μεσα.

Ο Luxman έχει απο την φύση του μια ζεστασιά (pure class A) είναι όμως για τον ίδιο λόγο και πολύ διάφανος δυναμικός και γρήγορος και δεν θα κάλυπτε κάτι που γαβγίζει, τσιρίζει ή σκληραίνει τουλάχιστον σίγουρα όχι σε βαθμό που να το στρογγυλέψει ευχάριστα κάτι στο οποίο συνεπικουρούν και τα ηχεία που είναι ανελέητα με τα συνοδά γιαυτό και έχουν φανατικούς εχθρούς και φίλους.. Σε αυτό που άκουσες η πηγή έπαιξε καθοριστικό ρόλλο σε διαβεβαιώνω.

H καθαρή τάξη "Α" απο mossfet συνήθως έχει αυτό το γνώρισμα εάν φυσικά υπάρχει και η ανάλογη υποστήριξη απο γεναιόδωρη και επιμελημένη τροφοδοσία κατι που οι κάτοχοι του αντίστοιχου ολοκληρωμένου Pass (Ιnt 30) και Unison (Unico 100) μεταξύ άλλων μπορούν να πιστοποιήσουν.

Λοιπόν

το σύστημα μου για να θυμόνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι φαίνεται στο παρακάτω link

http://avclub.gr/forum/showthread.php/70190-ΑΤC-ASR-Clearaudio-Esoteric?highlight=Esoteric

η σύσταση του σταθερή εδώ και 5,5 χρόνια και επειδή ακούω γενικά αρκετή μουσική δεν είναι ψέμα αν πω ότι το γνωρίζω πολύ καλά και οποιαδήποτε αλλαγή μου γίνετε εύκολα σχετικά αντιληπτή.

Κατά καιρούς έχουν βρεθεί για λίγες ώρες στο σύστημα μου κάποια λίγα DACs. Τίποτα το εξωτικό ως συσκευές, αλλά έναν ντόρο τον είχαν κάνει στην αγορά όταν εμφανίστηκαν.

Ένα από αυτα ήταν και το Mytek Stereo 192 DSD DAC. Αμέσως αναγνώρισα και εκτίμησα της αρετές του μηχανήματος αλλά για κάποιο λόγο δεν είχα χάσει το μυαλό μου. Σαν κάτι μου έλειπε ρε παιδί μου στην γεύση που μου άφηνε και δεν το καταευχαριστιώμουν. Πως να το πω, σαν να είχα κάτσει να φάω σε ενα τραπέζι με άριστα μαγειρεμένα vegan πιάτα. Αριστα μαγειρεμένα μεν, vegan δε. Καλό το φακόρυζο, καλά και τα κεφτεδάκια από ρεβύθια αλλά θέλω και το τσιτσί μου και το τυρί μου για να πω οτι ευχαριστιέμαι φαί. Πέρασε ο καιρός και ξεχάστηκε και το Mytek Stereo 192 DSD DAC σαν των βουνών το περσινό το χιόνι που λέει και ένα άσμα.

Πρόσφατα λοιπόν πέρασε ένας φίλος από το σπιτάκι μου και έφερε μαζί του και το brooklyn για να το ρίξουμε ένα αυτί. Για να είμαι ειλικρινής και οι δύο ξέραμε ότι το Brooklyn ήταν η αφορμή, ο στόχος όμως ήταν να πιούμε κανά κρασάκι, να φάμε κάνα μεζέ και να ακούσουμε μουσική (FYI ο στόχος επετεύχθη και με το παραπάνω).

Ο ASR συνδέθηκε με το MYTEK, ενώ πάνω στο τελευταίο κοτσάραμε στην usb του έναν macbook ενώ στην phono είσοδο του κοτσάραμε το πικαπάκι.
Ξεκινήσαμε να πίνουμε κρασάκια και να ακούμε δισκάκια. Σε σχέση με το Smart phono stage της clearaudio, το Mytek έπαιζε καλύτερα ως phono. Μην φαντάζεστε χαοτικές διαφορές όμως έπαιζε καλύτερα. Όχι απλα διαφορετικά, αλλά καλύτερα.
Τελευταίο βινυλιάκι που ακούσαμε και ευχαριστηθήκαμε ήταν ο δίσκος των Erik Truffaz και Murcof με τίτλο Being Human Being (https://www.discogs.com/Erik-Truffaz-Murcof-Being-Human-Being/master/754842). Ηλεκτρονική μουσική και τρομπέτα. Και μετά βάλαμε να παίξει το ίδιο κομμάτι από το macbook με το Mytek να αναλαμβάνει να κάνει το σήμα αναλογικό.

ΧΑ ΧΑ ΧΑ!!!

Τες πα, ψυχραιμία είπα. Παίζει στο γήπεδο του το MYTEK. Κάτσε να βάλω κάτι και με φωνές και με φυσικά όργανα να δω τι ψάρια πιάνει. Βάλαμε να ακούσουμε την Βροχή από κάτω, cd το οποίο έχω λιώσει στο esoteric, και από το οποίο είχε προκύψει και το ψηφιακό αρχείο που υπήρχε στον MAC.

XA XA XA!!!

Όλα καλύτερα ακούγονταν. Όλα όμως. Ανάλυση, δυναμικά, στερεοφωνία, μουσικότητα μαγειρεμένα και σερβιρισμένα και ζεστά στο πιάτο σου. Φαντάσου κατσικάκι που πέρασε την ζωή του σε ένα φαράγγι, έπεσε από μόνο του και σκοτώθηκε και βρέθηκε στην γάστρα με πατάτες και σκόδρο. Όλη η απόλαυση, μηδέν ενοχές.

Τυχερός ο φίλος που το έχει. Όσοι με γνωρίζουν προσωπικά θα ξέρουν ότι δεν ενθουσιάζομαι εύκολα με μηχανάκια. Για το συγκεκριμένο Mytek κάνω μια εξαίρεση. Μπράβο στην Mytek. Αν δεν είχα άλλες προτεραιότητες στην ζωή μου θα το είχα αγοράσει την επόμενη ημέρα.