Mytek με ΛΑΜΠΕΣ-ΚΟΡΝΕΣ

geovar

AVClub Addicted Member
24 February 2008
1,814
Μετά από ένα 48ωρο έντασης και προβλημάτων (ευτυχώς είχα Χαπάκια SIMECO) με το άγνωστο για μένα αντικείμενο,τα πράγματα αρχίζουν να μπαίνουν στη θέση τους. Ο συνδυασμός MYTEK-300B-Κόρνες είναι θέμα.
Η ατάκα-ταχύτητα ,λόγω Κόρνας,η γλυκύτητα της Λάμπας (WE300Β) και η ποιότητα των μεγαφώνων (compression) πίσω από τις Κόρνες είναι ένα αμάλγαμα μουσικής εμπειρίας που νομίζω δύσκολα θα ξεπεράσω στο άμεσο μέλλον.Το Soft δανεικό από τον ακριβό μου φίλο Κώστα.
Και δεν είναι ότι δεν έχω ακούσματα με καλές αναλογικές πηγές(ΕΜΤ,Linn κλπ)
Να σημειώσω ότι το MYTEK οδήγησε τους τελικούς κατ´ευθείαν μία χαρά και σε υψηλές στάθμες,χωρίς προβλήματα.

Re: ΛΑΜΠΕΣ-ΚΟΡΝΕΣ και ΚΑΡΤΑ ΗΧΟΥ

Μπράβο, καλές ακροάσεις ... Δύσκολα θα έχεις γυρισμό από δω και πέρα... το σοφτ έχει το πλεονέκτημα πως από δανεικό γίνεται με ένα κουμπί και δικό μας ...

Έλαβες το μνμ μου για το σετάρισμα του Φούμπαρ ; ή δεν χρειάσθηκε ;

Kαλωσήλθες στην παρέα των mytekοπαθών.. Mήν σε ανησυχεί η αρχική ταραχή και ανακατωσούρα, έτσι είναι κάθε αρχή, εξάλου εμείς οι παλαιότεροι και ..νεότεροι πικαπάκηδες κάτι ξέρουμε απο αυτά.

Η μεγαλύτερη διαφορά με το αναλογικό πέραν του ηχητικού κομματιού (οπου το θεωρώ με απλό red book σαφώς καλύτερο οποιουδήποτε πικάπ πλήν τερατωδών καταστάσεων οπου το συζητάω) είναι στο οτι αναβαθμίσεις και πειράγματα που στο αναλογικό μπορούν να στοιχίσουν περιουσίες για να δώσουν μια αισθητή διαφορά εδώ στοιχίζουν απο ποσά αστεία για σοβαρό χαιφάι (το πολύ 100 ευρώ για ένα καλό καλώδιο) εώς ψίχουλα ή και ...τίποτα... αυτη για εμένα ήταν η πιό ευχάριστη έκπληξη.

Δώσε βάση στις τελευταίες σελίδες του δικού μου νήματος οπού αναλύονται διαφορά θεματάκια και οι λύσεις τους και για ότι άλλο θες στην διάθεσή σου.

ΑΑ και αν απο ότι υποψιάζομαι του δουλεύεις απο την USB 2 όταν μπορέσεις δοκίμασε απο την firewire, αν σου αρέσει τώρα τότε θα πέσεις ξερός..

Last edited:

Σπύρο επειδή το θέμα δεν το "'έχω" ξαναπήγα στον Χατζηστάμου και ξανάβαλε τους drivers και όλα Οκ. (Λες να το "μάτιασε ο Γιατρός"?
@ ASTOBOY : Ερώτηση: Αν θες να παίξεις αρχεία DSP με Foobar, πρέπει να γυρίσεις το Mytek σε DSP από PCM η τα διαβάζει από μόνο του?
Θα ήθελα να δοκιμάσω τη firewire(μετά όσα έγραψες) αλλά δεν νομίζω ότι το laptop έχει τέτοια. Είχα αντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα με ένα Nikon dedicated film scanner και το έλυσα με μία κάρτα που αν θυμάμαι μετέτρεπε τη USB σε firewire. Αν λέω καμιά βλακεία πέστε.

Last edited:

Καλημέρα το θέμα με τον foobar δεν "το έχω" και πολύ αφού ακούω κατα 99% απο mac. Πάντως με dsd over pcm (δηλαδή μετατροπή του DSD σε 88.2/24) εάν του έχεις περάσει (του foobar) το plugin για dsd/sacd iso παίζει μόνο του τα πάντα αυτόματα. Τώρα για native DSD αναπαραγωγή λίγο που το έψαξα πελάγωσα και εγώ (αν και στο site της mytek δίνονται λεπτομερέστατες οδηγίες σχετικά).

Γενικά θα σε συμβούλευα να βάλεις κάποια στιγμή στην ζωή σου το mac. Εκεί όλα είναι απλότερα και πιό λειτουργικά και φιλικά στον χρήστη (με το Audirvanna plus που λετουργεί σαν ένα απλό cd player άν το θές η αναπαραγωγή των πάντων είναι απλά θέμα ενός drag and drop) και έχει και την firewire. Η αγορά ενός μεταχειρισμένου mac mini ή λάπτοπ ανπροτιμάς δεν θα σου κοστίσει παραπάνω απο 500 ευρώ (για το λάπτοπ) και η ζωή σου θα αλλάξει στο υπόσχομαι..

Τέλος το θέμα με την firewire όντως τα περισσότερα laptop έχουν στο πλάι μια κρυφή οπή οπου κουμπώνουν δίαφορες κάρτες όπως και μία τέτοια. Αν υπάρχει κάτι τέτοιο στο δικό σου φαντάζομαι οτι είναι απλά θέμα αγοράς μιας συμβατής και σωστής εγκατάστασής της αλλα προς το παρόν θα σου πρότεινα να το πάς λάου λάου γιατι άν πλακωθείς να τα κάνεις όλα μέσα σε δύο βδομάδες θα πελαγώσεις και το βλέπω το mytek στις αγγελίες..

Εγώ για να καταλάβεις τις πρώτες δύο τρείς εβδομάδες εγώ το δούλευα με απλό τράνσπορτ απο την coaxial και απλά ασχολήθηκα με τα μενού του τις ρυθμίσεις του (κούρδισμα ήχου κλπ) και έπειτα άρχισα πολύ χλαρά να ασχολούμαι με το θέμα computer audio σιγά σιγά. Μου πήρε περίπου δύο μήνες η πλήρης εξεικοίωση έτσι όμως μου ήρθαν όλα φυσιολογικά και ευχάριστα και στην πορεά απέκτησα πολλές γνώσεις που "μου έμειναν" και έκανα καινούριους φίλούς..

Γιαυτό πάρε ένα coaxial καλώδιαο και σύνδεσε το με την SONάρα σου για να ξεχαρμανιάζεις κιόλας και το όλο θέμα πάρτο χαλαρά..

Last edited:

geovar καταρχάς καλές ακροάσεις!!!

Δες εδώ http://mytekdigital.com/support_docs/stereo192-dsd_dac_software_setup_guide_v1.0.pdf
Για foobar και DSD

Στην ουσία φτιάχνεις πρώτα ένα ASIO proxy και στη συνέχεια θα πρέπει να επιλέξεις να μη γίνεται αλλαγή του DSD σε PCM για να παίξεις απευθείας DSD.

Φυσικά εάν δε τα καταφέρεις με την πρώτη (είναι πολλά τα βήματα), είτε τηλεφωνικά ή με άλλο τρόπο είμαστε μπόλικοι για να βοηθήσουμε στο σετάρισμα :-)

Απάντηση: ΛΑΜΠΕΣ-ΚΟΡΝΕΣ και ΚΑΡΤΑ ΗΧΟΥ

Αυτό θα ήταν ιεροσυλία...

Καλά δεν πρόκειται να το κάνει στην πραγματικότητα, αλλά το να δηλώνει ο geovar οτι το EMT δεν μπορεί εύκολα να ξεπεράσει το Mytek είναι από τα πράγματα που δεν περίμενα να ακούσω.....:grinning-smiley-043

geovar καταρχάς καλές ακροάσεις!!!

Φυσικά εάν δε τα καταφέρεις με την πρώτη (είναι πολλά τα βήματα), είτε τηλεφωνικά ή με άλλο τρόπο είμαστε μπόλικοι για να βοηθήσουμε στο σετάρισμα :-)
Ευχαριστώ για τη προσφορά βοήθειας.

Γιώργο, στο πμ που σου έστειλα περιγράφεται αναλυτικά η διαδικασία για native dsd από τον Foobar ...

Playing native DSD in Foobar (New):

For those lucky enough to have a DAC capable of native DSD decoding these are the steps required to send the uncoverted stream to your DAC:

If you have ASIO compatible drivers

1) run the ASIOProxyInstall.exe included in the plugin zip
2) Once the above is installed, a new ASIO device should appear on the list:

NativeDSD0.jpg

3) Double click the foo_dsd_asio to open the configuration dialogue window. It may open minimized so look at the bottom of the screen if it doesn't come up on top, it should look like this:
NativeDSD.jpg

4) In the "ASIO driver" drop down list look for and select your DSD capable DAC.

5) From the options available in the "DSD Playback Method" choose the one that the manufacturer of your DAC recommends.

Επίσης, μπορείς να μετατρέπεις πλέον όλα τα λοιπά αρχεία σε dsd (πιθανόν με αυτόν το τρόπο να ακούγονται καλύτερα) :

Real-time conversion from PCM to DSD (new in 0.6.1)

This is a new feature introduced in version 0.6.1 of the SACD plugin. It allows the user to convert PCM from WAV. FLAC, etc. to be converted to DSD as the music is played (the played file is NOT altered in any way) and sent to a DSD compatible DAC. All modern Sigma Delta DACs convert PCM to a format very similar to DSD before converting to analogue, this plugin lets the user do this process in software offering a choice of filters with a higher sampling rate (DSD128) instead of relying on the fixed algorithm present in the DAC.

This feature is enabled by changing from "none" to any of the 4 options provided under "PCM to DSD method" in the foo_dsd_asio configuration window:

SDM.jpg

102.jpg

Also it is possible to send DSD in either 2.8224MHz (DSD64) format or 5.6448MHz (DSD128):

DSD128.jpg

Ήρεμα.. δεν έχω πει ακόμα τέτοια πράγματα γιατί δεν έχει υπάρξει ακόμα σύγκριση.Πάντως το ένα το δίνω :BDGBGDB55:

Γιώργο (geovar) καλορίζικο, καλοάκουστος κλπ, κλπ ο καινούργιος παίκτης στο σύστημα! :award:

Τα τελευταία οχυρά πέφτουν. Έ, κι´αν δεν πέφτουν ολότελα, κλυδωνίζονται γερά! :laugh:

Ότι χρειαστείς εδώ είμαστε! Και ανυπομονούμε ν' ακούσουμε το συνδυασμό... :smile:

μου είχε ψιλομπεί σαν ιδέα αλλά μετά ΚΑΙ απο αυτό το νήμα μου φαίνεται πως θα ανοίξω κουμπαρά με το ταμπελάκι "Mytek".....
και πάλι καλορίζικο Γιώργο!! -bye-

Σύνδεσε το με το Sony και βάλε μία να κλειδώνει με το ρολόι του Sony κσι μία με του Mytek και δες αν ακούς καμία διαφορά. Το μόνο μέχρι τώρα player που ακουγόταν το ίδιο καλά με το δικό του ρολόι ήταν το Esoteric X-05 του Σωτήρη (Caravan).