Mytek με ΛΑΜΠΕΣ-ΚΟΡΝΕΣ

Μαλλον γιατι δεν καταλαβαίνω ακριβώς τι με ρωτάς. Πάντως οτι μορφή δέχεται το MYtek το αναγράφει στην οθονίτσα του και η διαφορά προς μεγάλη μου έκπληξη ακούγεται ξεκάθαρα με την fw (με την usb ηδιαφορά είναι μικρή και καθαρά θέμα γούστου) τωρα αν θες να κοιτάξω κάτι το συγκεκριμένο στείλε μου ακριβείς οδηγίες και μόλις βρώ τον χρόνο πολύ ευχαρίστως να σε εξυπηρετήσω.. -bye-
Συγκεκριμένα το λοιπόν... :) καθώς παίζεις μουσική με τικαρισμενο το direct mode πήγαινέ Audirvana Plus και πάτα debug info. Στο κατεβατό πού θα ανοίξει με όλες τις πληροφορίες του συστήματός σου κάπου θα πρέπει να λέει direct mode (is) on.
Αν το λέει είσαι ΟΚ. Βασικά το λέω γιατί νομίζω πως έχει ουσιαστική διάφορα προς το καλύτερο το να μπορεί να παίξει σε direct mode το πρόγραμμα...

Απάντηση: Re: Mytek με ΛΑΜΠΕΣ-ΚΟΡΝΕΣ

Μαλλον γιατι δεν καταλαβαίνω ακριβώς τι με ρωτάς. Πάντως οτι μορφή δέχεται το MYtek το αναγράφει στην οθονίτσα του και η διαφορά προς μεγάλη μου έκπληξη ακούγεται ξεκάθαρα με την fw (με την usb ηδιαφορά είναι μικρή και καθαρά θέμα γούστου) τωρα αν θες να κοιτάξω κάτι το συγκεκριμένο στείλε μου ακριβείς οδηγίες και μόλις βρώ τον χρόνο πολύ ευχαρίστως να σε εξυπηρετήσω.. -bye-

Γιατί έκπληξη; Απο την spdif χρονιζει με jetpll ενώ απο την FireWire ασυγχρονα.
(Αν και μόνο η μετρικ εχει πραγματικό ασυγχρονο FireWire κώδικα. Ισως έφτιαξαν και αυτοί)
-bye-

Last edited:
... θα πρέπει να λέει direct mode (is) on. ...

Στο δικό μου, το μόνο που λέει σχετικο με Direct ειναι το "Direct Mode audio path". Άλλη αναφορά στο Direct δεν υπάρχει στο Debug info
To παραθετω και στο Spoiler μηπως και δεν κατάλαβα κάτι εγώ.

Audirvana Plus rev. 1.4.3 debug information:
running on Mac OS X 10.8.0

User preferences:
Remote control: IR: on, Media Keys: on (with volume control: on)

Playlists:
Use UTF-8 for all: on
Start playback at launch with audio file: on
Remember playlist: off
Volume knob control in vertical direction

Sample rate converter used: iZotope 64bit SRC
Polarity inversion: global=off, per track=on

Volume control: DAC preferred, else SW
Max volume limit = 100.0%

SysOptimizer enabled:
Spotlight: on
TimeMachine: on
iDevices USB: on

iTunes settings:
Completely deactivate iTunes playback: on
iTunes volume control: off
iTunes play position control: off

Audio settings:
Use Max I/O buffersize: off
Max Mem for audio buffers: 9216MB
Max Sample rate limit: None
Sample rate switching latency: 3s

Direct Mode audio path

Currently playing in standard 32bit float mode
Device: 2ch Mixable linear PCM Interleaved 32bits little endian Float, 8 bytes per frame @176.4kHz

Active Sample Rate: 176.4kHz
Hog Mode is on
Devices found : 2

List of devices:
Device #0: ID 0x33 Built-in Output Manufacturer:Apple Inc. Model UID:AppleHDA:18 UID:AppleHDAEngineOutput:1B,0,1,2:0
Device #1: ID 0x28 Mytek_FireWire Manufacturer:Mytek Model UID:MytekDiceDrv:Dice II EVM UID:MytekDiceDrvAudioEngine:0

Preferred device: Mytek_FireWire Model UID:MytekDiceDrv:Dice II EVM UID:MytekDiceDrvAudioEngine:0

Selected device:
ID 0x28 Mytek_FireWire Manufacturer:Mytek
Model UID:MytekDiceDrv:Dice II EVM UID:MytekDiceDrvAudioEngine:0

6 available sample rates up to 192000.0Hz
44100.0
48000.0
88200.0
96000.0
176400.0
192000.0

Audio buffer frame size : 512 to 8000 frames
Current I/O buffer frame size : 512
Physical (analog) volume control: No
Virtual (digital) volume control: No
Preferred stereo channels L:1 R:2
DSD capability: DSD via PCM 1.0
Simple stereo device: yes
Channel mapping: L:Stream 0 channel 0 R:Stream 0 channel 1

1 output streams:

Stream ID 0x1 2 channels starting at 1
6 virtual formats:
Mixable linear PCM Interleaved 32bits little endian Float @44.1kHz
Mixable linear PCM Interleaved 32bits little endian Float @48.0kHz
Mixable linear PCM Interleaved 32bits little endian Float @88.2kHz
Mixable linear PCM Interleaved 32bits little endian Float @96.0kHz
Mixable linear PCM Interleaved 32bits little endian Float @176.4kHz
Mixable linear PCM Interleaved 32bits little endian Float @192.0kHz

6 physical formats
Mixable linear PCM Interleaved 24bits big endian Signed Integer aligned low in 24bit @44.1kHz
Mixable linear PCM Interleaved 24bits big endian Signed Integer aligned low in 24bit @48.0kHz
Mixable linear PCM Interleaved 24bits big endian Signed Integer aligned low in 24bit @88.2kHz
Mixable linear PCM Interleaved 24bits big endian Signed Integer aligned low in 24bit @96.0kHz
Mixable linear PCM Interleaved 24bits big endian Signed Integer aligned low in 24bit @176.4kHz
Mixable linear PCM Interleaved 24bits big endian Signed Integer aligned low in 24bit @192.0kHz

Στο δικό μου, το μόνο που λέει σχετικο με Direct ειναι το "Direct Mode audio path". Άλλη αναφορά στο Direct δεν υπάρχει στο Debug info
To παραθετω και στο Spoiler μηπως και δεν κατάλαβα κάτι εγώ.

Audirvana Plus rev. 1.4.3 debug information:
running on Mac OS X 10.8.0

User preferences:
Remote control: IR: on, Media Keys: on (with volume control: on)

Playlists:
Use UTF-8 for all: on
Start playback at launch with audio file: on
Remember playlist: off
Volume knob control in vertical direction

Sample rate converter used: iZotope 64bit SRC
Polarity inversion: global=off, per track=on

Volume control: DAC preferred, else SW
Max volume limit = 100.0%

SysOptimizer enabled:
Spotlight: on
TimeMachine: on
iDevices USB: on

iTunes settings:
Completely deactivate iTunes playback: on
iTunes volume control: off
iTunes play position control: off

Audio settings:
Use Max I/O buffersize: off
Max Mem for audio buffers: 9216MB
Max Sample rate limit: None
Sample rate switching latency: 3s

Direct Mode audio path

Currently playing in standard 32bit float mode
Device: 2ch Mixable linear PCM Interleaved 32bits little endian Float, 8 bytes per frame @176.4kHz

Active Sample Rate: 176.4kHz
Hog Mode is on
Devices found : 2

List of devices:
Device #0: ID 0x33 Built-in Output Manufacturer:Apple Inc. Model UID:AppleHDA:18 UID:AppleHDAEngineOutput:1B,0,1,2:0
Device #1: ID 0x28 Mytek_FireWire Manufacturer:Mytek Model UID:MytekDiceDrv:Dice II EVM UID:MytekDiceDrvAudioEngine:0

Preferred device: Mytek_FireWire Model UID:MytekDiceDrv:Dice II EVM UID:MytekDiceDrvAudioEngine:0

Selected device:
ID 0x28 Mytek_FireWire Manufacturer:Mytek
Model UID:MytekDiceDrv:Dice II EVM UID:MytekDiceDrvAudioEngine:0

6 available sample rates up to 192000.0Hz
44100.0
48000.0
88200.0
96000.0
176400.0
192000.0

Audio buffer frame size : 512 to 8000 frames
Current I/O buffer frame size : 512
Physical (analog) volume control: No
Virtual (digital) volume control: No
Preferred stereo channels L:1 R:2
DSD capability: DSD via PCM 1.0
Simple stereo device: yes
Channel mapping: L:Stream 0 channel 0 R:Stream 0 channel 1

1 output streams:

Stream ID 0x1 2 channels starting at 1
6 virtual formats:
Mixable linear PCM Interleaved 32bits little endian Float @44.1kHz
Mixable linear PCM Interleaved 32bits little endian Float @48.0kHz
Mixable linear PCM Interleaved 32bits little endian Float @88.2kHz
Mixable linear PCM Interleaved 32bits little endian Float @96.0kHz
Mixable linear PCM Interleaved 32bits little endian Float @176.4kHz
Mixable linear PCM Interleaved 32bits little endian Float @192.0kHz

6 physical formats
Mixable linear PCM Interleaved 24bits big endian Signed Integer aligned low in 24bit @44.1kHz
Mixable linear PCM Interleaved 24bits big endian Signed Integer aligned low in 24bit @48.0kHz
Mixable linear PCM Interleaved 24bits big endian Signed Integer aligned low in 24bit @88.2kHz
Mixable linear PCM Interleaved 24bits big endian Signed Integer aligned low in 24bit @96.0kHz
Mixable linear PCM Interleaved 24bits big endian Signed Integer aligned low in 24bit @176.4kHz
Mixable linear PCM Interleaved 24bits big endian Signed Integer aligned low in 24bit @192.0kHz
Οκ μια χαρά nikfor... έγραφα από μνήμης κ δεν θυμόμουν ακριβώς τι γραφεί τελικά!
Για σιγουριά θα τσεκάρω κ σε εμενα τι ακριβώς γραφει αργότερα...
Επίσης -θεωρητικα- είναι καλύτερο να βάλεις την ρύθμιση του volume στο DAC only.

Συγκεκριμένα το λοιπόν... :) καθώς παίζεις μουσική με τικαρισμενο το direct mode πήγαινέ Audirvana Plus και πάτα debug info. Στο κατεβατό πού θα ανοίξει με όλες τις πληροφορίες του συστήματός σου κάπου θα πρέπει να λέει direct mode (is) on.
Αν το λέει είσαι ΟΚ. Βασικά το λέω γιατί νομίζω πως έχει ουσιαστική διάφορα προς το καλύτερο το να μπορεί να παίξει σε direct mode το πρόγραμμα...

Άν και δεν σχολίασα την σύγκριση μεταξύ Spdif και FW αλλα μεταξύ USB και FW. Απο την Spdif ή αλλιώς ομοαξονική ψηφιακή έξοδο όταν οδηγείται απο ένα κορυφαίο Transport όπως διαπίστωσα με το Esoteric του Σωτήρη "Karavan" τα αποτελέσματα είναι παραπλήσια.

Απάντηση: Re: Mytek με ΛΑΜΠΕΣ-ΚΟΡΝΕΣ

Άν και δεν σχολίασα την σύγκριση μεταξύ Spdif και FW αλλα μεταξύ USB και FW. Απο την Spdif ή αλλιώς ομοαξονική ψηφιακή έξοδο όταν οδηγείται απο ένα κορυφαίο Transport όπως διαπίστωσα με το Esoteric του Σωτήρη "Karavan" τα αποτελέσματα είναι παραπλήσια.

Ετσι είναι. H FireWire στο mytek παίζει καλύτερα απο το ακριβότερο τρανσπορτ.

"Παράξενα" πράγματα.. Αλλα αφού δίνουν απίστευτα αποτελέσμα χωρίς να στοιχιζουν περιουσίες εμένα μου φτάνει και μου περισεύει..

Τα θέματα όλα λύθηκαν με την πολύτιμη βοήθεια του αγαπημένου μου φίλου Μανώλη (Morfeas):worshippy:. Παίζει τα πάντα μόνο του και πάαααρα πολύ καλά με τον προ του προς το παρόν.
Τώρα τι κάνουμε παρακάτω? Μένω με PC+Foobar ή πάμε για Mac και αν ναι ποιο ?

Τα θέματα όλα λύθηκαν με την πολύτιμη βοήθεια του αγαπημένου μου φίλου Μανώλη (Morfeas):worshippy:. Παίζει τα πάντα μόνο του και πάαααρα πολύ καλά με τον προ του προς το παρόν.
Τώρα τι κάνουμε παρακάτω? Μένω με PC+Foobar ή πάμε για Mac και αν ναι ποιο ?
Δε νομίζω ότι χρειάζεται να πας για Mac. Φυσικά μπορείς να δοκιμάσεις με κάποιο δανεικό. Οι όποιες διαφορές -που κανονικά δε θα έπρεπε να υπάρχουν οφείλονται στο Software και όχι στους υπολογιστές. Φυσικά μπορείς να δοκιμάσεις με κάποιο δανεικό.

Θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις το JRiver με κόστος 37 Ευρώ περίπου.
Επίσης το Signalyst με κόστος 142 Ευρώ περίπου.
Και τα δύο σου δίνουν τη δυνατότητα να τα δοκιμάσεις πριν τ' αγοράσεις, οπότε μπορείς να κάνεις τις δοκιμές σου και τις συγκρίσεις και να δεις τι σου πάει.

Η απόφαση για Mac είναι άλλου είδους απόφαση. Είναι για το σύνολο που προσφέρει σε σχέση με το PC, όχι για να αξιοποιήσεις το Mytek. Που το μεγάλο του πλεονέκτημα είναι πως μπορεί να συνδεθεί με τα πάντα. Και αν τ' αποφασίσεις θα πρέπει να προσθέσεις και το κόστος του Mac.

Υ.Γ. Περιμένουμε αναλυτικές εντυπώσεις από το Mytek. -bye-

Kαλημέρα. Άν θέλεις στείλε μου pm να σου φέρω το δικό μου mac κάποια στιγμή να σου λυθούν οι όποιες απορίες και περιέργεια και να θαυμάσω και εγώ το σετάκι σου απο κοντά..:grinning-smiley-043

χμμμμ, όταν το δεις, θα καταλάβεις ότι η λέξη ''σετάκι'' αποκτά μια νέα, πληθωρική, πολυδιάστατη σημασία....

O καλύτερος ήχος που έχω ακούσει ποτέ μου ήταν απο λάμπες/κόρνες και δεν θα έχανα ποτε την ευκαιρία να απολάυσω κάτι τέτοιο..

Και κείνο και τ'άλλο.. εξάλου δεν είναι κρυφό οτι είμαι λάτρης του βινυλίου!..

Αγαπητοί φίλοι,ευχαριστώ σας όλους για τις συμβουλές,προτάσεις, οδηγίες σας. Πιστεύω σχετικά σύντομα να μπορέσουμε να μαζευτούμε και να ακούσουμε μουσική. Έχω ακόμη να συμμαζέψω το όλο σύστημα διότι από τη τέτρα-ενίσχυση πήγα πίσω στις απλές και αρχικές λύσεις και πρέπει να τακτοποιήσω καλώδια,ενισχυτές,xovers κλπ.
Θα τα πούμε ελπίζω συντομα-bye-

Εδώ και λίγες μέρες μπήκα και πάλι στα "βαθιά" με ένα Macbook pro. Με τη πολύτιμη βοήθεια του Πέτρου(ASTOBOY) μπήκαν οι drivers fire wire + Audirvana+ και άλλα σχετικά.Δεν έχω ακόμη κάνει προσεκτική ακρόαση,πάντως παίζει καλά.
Το Mytek δεν παύει να με εκπλήτει,θετικά,κάθε φορά που το ακούω στο σύστημά μου.