Mytek νέα....

geovar

AVClub Addicted Member
24 February 2008
1,814
24-05-2013: Beta Firmware Version 1.7.5.b1 - Many revisions including Volume Bypass confirm and improved DSD function support. Extensive testing has already been conducted with field testers. Expect official release in coming weeks.

Last edited:
ΩΩΩΩΩΩ!!!!! Μίλ μερσί!.. Θα περιμ[ενω με λαχτάρα την επίσημη κυκλοφορία!

Toυς έχω ήδη περάσει με εντυπωσιακά αποτελέσματα. Δεν δοκίμασα το dsd128 αφού δεν έχω τέτοια αρχεία.
Άντε να δούμε και το Firmware update πότε θα βγεί επίσημα και τί θα λέει.

Λοιπόν. Πέρασα και το καινούριο firmware που κυκλοφόρησε επίσημ απο τα χτές.
Πρώτες εντυπώσεις, ακόμα καλύτερο μπάσο και μεγαλύτερη (ακόμα; ) διάυγεια χωρίς να γινεται κλινικό.
Επίσης πολύ πιό άνετη αναπαραγωγή και διαχείρηση sacd iso και dsd αρχείων, τέλος τα χαμένα δυό τρία δευτερόλεπτα απο την αρχή αν αλλάζουμε track στο Audirvanna ενώ πλέον κλειδώνει σε DSD σχεδόν ακαριαία και απολύτως ομαλά.
DSD 128 δέν έχω για να μπορώ να εκφέρω γνώμη, το αφήνω για όποιον έχει του οποίου την άποψη θα περμένω με ενδιαφέρον.

η 2L έχει dsd 128 δείγματα παιδιά ... μετατροπή από DXD βέβαια αλλά έτσι για να δείτε πως συμπεριφέρεται κατεβάστε τα για τις δοκιμές σας

η 2L έχει dsd 128 δείγματα παιδιά ... μετατροπή από DXD βέβαια αλλά έτσι για να δείτε πως συμπεριφέρεται κατεβάστε τα για τις δοκιμές σας

Γιά δώσε κάννα λίνκ βρε Μιχάλη.

Εδώ.
Εκεί που θα σου ζητήσει password και username,βάζεις 2L και κατεβάζεις.

Ok νεότερα το βράδυ.
Εάν είναι μόνο και μόνο για να ελεγχθεί η σταθερότητα και η αξιοπιστία του Mytek ή όποιου παρόμοιου στην DSD128 αναπαραγωγή δε χρειάζεται να παιδεύεστε με κατεβάσματα. Οποιοδήποτε αρχείο μπορεί να μετατραπεί εύκολα σε format DSD128 Korg με τη βοήθεια του γνωστού μας Korg Audiogate. Και εν συνεχεία κάνουμε τις δοκιμές μας.

Αν είναι όμως να αξιολογήσουμε αυτή καθαυτή την ποιότητα του format, τότε απαιτείται να κάνουμε ηχογράφηση σ' αυτό το ίδιο το format. Και όχι μετατροπή (όπως π.χ. από τα 352,8 KHz της 2L). Σ' αυτό αναφερόμουν πιο πριν.

Η εμπειρία μου πάντως μ' έχει οδηγήσει στο συμπέρασμα πως είναι ότι καλύτερο υπάρχει σε format ηχογράφησης αυτή τη στιγμή με όλα τα πλεονεκτήματα του αναλογικού και ψηφιακού κόσμου μαζεμένα. Ισχύουν, δυστυχώς, οι περιορισμοί και οι αδυναμίες που παρουσιάζει η ίδια η DSD εγγραφή για περαιτέρω επεξεργασία. Που σχεδόν την αχρηστεύουν σαν format ηχογράφησης.

Ok κατέβασα ένα κομμάτι DSD 128 κλασσικής μουσικής σονάτα βιολί απο την 2L και έκανα την δοκιμή.

Κατ αρχάς με την ίδια ευκολία που αναπαράγει το απλό DSD αναπαράγει και το σσπέσιαλ, όλα έγιναν έυκολα και γρήγορα με την οθόνη του Mytek να γράφει το λίαν ψαρρωτικό HDSD.

O ήχος;... O ήχος που άκουσα ήταν απλά μια ισχυρή υπενθύμηση οτι δεν έχουμε δεί η μάλλον ακούσει τίποτα ακόμα στο κομμάτι της ψηφιακής αναπαραγωγής στο σπίτι. Επίσης μια επιβεβαίωση του οτι η ελευθερία και ευελιξία που προσδίδει η αναπαραγωγή μέσω υπολογιστή είναι μονόδρομμος για όποιον θέλει να ξεζουμίσει αυτό που του προσφέρεται.

Πιό συγκεκριμένα χωρίς να εχω ξαναακούσει το συγκεκριμένο κομμάτι μου δόθηκε μια τεράστια σκηνή μέσα στην οποία τα τεκταινόμενα διαδραμματίζονταν με απόλυτη ελευθερία ενώ η χωρική πληροφορία άγγιζε τα όρια της εικόνας.. Τα δυναμικά ήταν απο άλλο πλανήτη καλύτερα απο οτιδήποτε έχω ακούσει ποτέ και κόντεψα να τινάξω το σύστημα της σπηλιάς στον αέρα, ευτυχώς το ξέσπασμα μετα κρουστών ήταν στιγμιαίο γιατ θα έκλαιγα τα ηχεία. Τα πάντα ήταν απλά αυτό που θα πρέπει να είναι τίποτα περισσότερο τίποτα λογότερο, ρεαλισμός και μουσικότητα στο έπακρο.

Δεν συνχιζω άλλο, το καταλάβατε οτι έπαθα. Οκ αν ήταν Black Sabbath ή ακόμα και Steely Dan μπορεί να έλαγα οτι είναι μία μπαρούφα που απλά πιάνει χώρο σε μουσικές όπως η κλασσική όμως ηχογραφημένες με σύγχρονες μεθόδους απλά δείχνει τον δρόμο στην μουσική τίποτα άλλο...

Άλλη μια ευχάριστη έκπληξη λοιπόν...

Ok κατέβασα ένα κομμάτι DSD 128 κλασσικής μουσικής σονάτα βιολί απο την 2L και έκανα την δοκιμή.

Κατ αρχάς με την ίδια ευκολία που αναπαράγει το απλό DSD αναπαράγει και το σσπέσιαλ, όλα έγιναν έυκολα και γρήγορα με την οθόνη του Mytek να γράφει το λίαν ψαρρωτικό HDSD.

O ήχος;... O ήχος που άκουσα ήταν απλά μια ισχυρή υπενθύμηση οτι δεν έχουμε δεί η μάλλον ακούσει τίποτα ακόμα στο κομμάτι της ψηφιακής αναπαραγωγής στο σπίτι. Επίσης μια επιβεβαίωση του οτι η ελευθερία και ευελιξία που προσδίδει η αναπαραγωγή μέσω υπολογιστή είναι μονόδρομμος για όποιον θέλει να ξεζουμίσει αυτό που του προσφέρεται.

Πιό συγκεκριμένα χωρίς να εχω ξαναακούσει το συγκεκριμένο κομμάτι μου δόθηκε μια τεράστια σκηνή μέσα στην οποία τα τεκταινόμενα διαδραμματίζονταν με απόλυτη ελευθερία ενώ η χωρική πληροφορία άγγιζε τα όρια της εικόνας.. Τα δυναμικά ήταν απο άλλο πλανήτη καλύτερα απο οτιδήποτε έχω ακούσει ποτέ και κόντεψα να τινάξω το σύστημα της σπηλιάς στον αέρα, ευτυχώς το ξέσπασμα μετα κρουστών ήταν στιγμιαίο γιατ θα έκλαιγα τα ηχεία. Τα πάντα ήταν απλά αυτό που θα πρέπει να είναι τίποτα περισσότερο τίποτα λογότερο, ρεαλισμός και μουσικότητα στο έπακρο.

Δεν συνχιζω άλλο, το καταλάβατε οτι έπαθα. Οκ αν ήταν Black Sabbath ή ακόμα και Steely Dan μπορεί να έλαγα οτι είναι μία μπαρούφα που απλά πιάνει χώρο σε μουσικές όπως η κλασσική όμως ηχογραφημένες με σύγχρονες μεθόδους απλά δείχνει τον δρόμο στην μουσική τίποτα άλλο...

:huh2:

Απάντηση: Re: Mytek νέα....

Το κατέβασες και στα υπόλοιπα formats για σύγκριση,ή μιλάς απλώς για το συγκεκριμένο αρχείο;
Το λέω γιατί στα επίσημα blind tests ως τώρα δεν έχει σταθεί δυνατόν να εντοπιστούν διαφορές μεταξύ των 'μεγάλων' δειγματοληψιών.
Μήπως είναι απλώς η πολύ καλή εγγραφή που δίνει το συγκεκριμένο αποτέλεσμα;

Δεν έκανα κάποιο συγκριτικό μεταξύ των formats απλά μετέδωσα τις εντυπώσεις μου. Αυτός ο ήχος φίλε Σωκράτη απο το redbook δεν υπάρχει περίπτωση να βγεί πές μου όμως ποιό απο ατα άλλα Hi - RES(που είναι όλα) φορμάτ πλήν του dxd που δεν υπάρχει η δυνατότητα αναπαραγωγής του να κατεβάσω και θα σου πώ αν ακούω κάποια διαφορά. Πάντως η εγραφή όντως ήταν κορυφαία.