Mythos Audio in Munich 2007 high end show

Δηλαδή να βγεί να πεί τι; Πρέπει να αποκαλύψει με ποιούς συνεργάζεται; απο που αγοράζει υπηρεσίες; πως σχεδιάζει; πως κατασκευάζει; Επισκεφθείτε την έκθεση και ρωτήστε ότι πληροφορίες θέλετε. Εαν ήθελε να τα αναφέρει θα το είχε κάνει είτε με δελτίο τύπου, είτε με διαφημηστική καμπάνια, είτε με οποιοδήποτε τρόπο.

Last edited:
Απάντηση: Re: Mythos Audio in Munich 2007 high end show

Θα έρθει ο καιρός που θα δείτε και θα μάθετε πολλά πράγματα
μέχρι τότε υπομονη

κοιτα, ρωτησες τον THANOS77 γιατι θεωρει τα προιοντα σας υπερτιμημενα. Σου εδωσε μια λεπτομερεστατη απαντηση και τελικα εσυ του ανταπαντας να κανει υπομονη και θα μαθει το λογο καποτε. Υποψιαζομαι πως αν σου απαντουσε στην αρχικη σου ερωτηση με τον ιδιο τροπο, μαλλον δε θα σου αρεσε. Επισης, αφου γραφεις εδω ως εκπροσωπος της εταιριας σου, τοτε θα επρεπε να περιμενεις και τετοιου ειδους ερωτησεις.

Αυτα και καλη συνεχεια. Ολοι θα χαρουμε να γινει μια ελληνικη εταιρια ενα απο τα κορυφαια brand names της Ευρωπης.

Μου κανει εντυπωση.....(μεταξυ αλλων)

....στην εκθεση τι δημοσιεύσιμο θα απαντηθει που δεν απαντατε εδω ?

Είπα να μη πάρω θέση στο θέμα γιατί από τη μια πλευρά είμαι πολύ φίλος με τα παιδιά του Μύθου, τον Πάρη και τον Ανδρέα και από την άλλη πρόσφατα έτυχε να γνωρίσω και τον Θανάση.

Φίλε Θάνο, από την πλευρά μου δε γνωρίζω για να σου απαντήσω σε αυτά για τα οποία ρωτάς. Αν θέλεις την άποψή μου όμως, το θεωρώ λίγο αγένεια να κάνεις τέτοιες ερωτήσεις για κάτι που ούτως ή άλλως δε σε ενδιαφέρει. Τουλάχιστον έτσι κατάλαβα από τα γραφόμενά σου, ότι δηλαδή δε σε ενδιαφέρει να αγοράσεις κάτι από τη Mythos.

Οι τιμές των προϊόντων της εταιρίας έχουν βγει με κάποια βάση. Όπως σε όλες τις εταιρίες, έτσι και σε αυτή. Δηλαδή αν σου απαντούσε ο Ανδρέας θετικά σε όλα αυτά που ρωτάς για την ύπαρξη εργαστηρίων, μελετών κλπ κλπ θα ήσουν ευχαριστημένος?

Σε ότι αφορά τα ρακ που φτιάχνει η εταιρία η ποιότητα κατασκευής φαίνεται. Μάλλον δε φαίνεται απλά, ΦΩΝΑΖΕΙ.
Αν εσύ ως καταναλωτής βρήκες αντίστοιχο ρακ το οποίο κοστίζει φθηνότερα και είναι ίδιο (ή και καλύτερο) αυτό είναι άλλο θέμα. Ελεύθερη αγορά έχουμε και το ψάχνουμε και καλά κάνουμε και αποφασίζουμε σύμφωνα με τα δεδομένα και τις αισθήσεις μας.
Εδώ έχω δει χαϊεντάδικα ρακς να κοστίζουν ένα κάρο λεφτά και να έχουνε ράφια από ΓΥΑΛΙ! ΕΛΕΟΟΟΟΟΟΟΣ!

Σχετικά με τα ηχεία της Mythos, είναι μια εταιρία η οποία έχει σαφή ηχητική σφραγίδα, οπότε ακούμε, κρίνουμε αν μας αρέσει, αν αξίζει αυτό που ζητάει ο κατασκευαστής και αποφασίζουμε ανάλογα.

Αλλά όπως σας είπα και πριν είμαι φιλαράκι με τα παιδιά οπότε μπορεί και να ακούγομαι biased στο θέμα αυτό.
Αλλά όπως και να το δεις έχω μια ευαισθησία με τις Ελληνικές επιχειρήσεις οι οποίες προσπαθούν και στο εξωτερικό.

Ευκαιρία είναι στη συνάντηση της πίτας να φάμε, να πιούμε και να τα πούμε!

Μπορεί να ήταν κάπως "άκομψο" το post του Θάνου (και όχι αγενές κατά τη γνώμη μου) αλλά από την άλλη και να ήθελε ο άνθρωπος να αγοράσει κάτι, μετά από τέτοια αντίδραση δεν νομίζω να συνεχίσει να ενδιαφέρεται φίλε Στέργιο. Το θέμα όμως δεν είναι η δικιά σου αντίδραση και εντύπωση αλλά του εκπροσώπου της Mythos.
Δηλαδή ο χώρος ενδείκνυται για την προβολή της εταιρείας και των προιόντων της αλλά όχι για περαιτέρω διευκρινήσεις? Αυτές δε, ισοδυναμούν με απολογία?
Η "ελεύθερη αγορά" περιέχει κρίσεις, συγκρίσεις, αμφισβητήσεις καλές και κακές προθέσεις και πολλά άλλα. Φυσικά και ο κάθε κατασκευαστής δεν έχει υποχρέωση να αποκαλύψει περισσότερα από αυτά που θέλει αλλά η κάθε διευκρίνηση που δίνει, κάθε πληροφορία που προσφέρει, το προιόν και την εικόνα του ενισχύουν. Δεν πιστεύω ότι τέτοιου είδους αντίδραση δικαιλογείται σε καμμιά περίπτωση απέναντι σε υποψήφιο πελάτη-ενδιαφερόμενο εκτός αν οι πωλήσεις των HiEnd εταιρειών και της συγκεκριμένης ειδικότερα βασίζονται στις προσωπικές γνωριμίες μόνο -όπως αυτή του Στέργιου ή μόνο σε "παλιούς" που "γνωρίζουν".
Αν ήταν έτσι όμως ποιος ο λόγος για να συμμετέχει στην έκθεση της Αθήνας ή του Μονάχου...?

Γιά τους λίγους που γνωρίζουν από κοντά τον Πάρη και τον Αντρέα και την επιχείρησή τους (που στο hifi αγγίζει τα όρια του χόμπυ) ίσως οι ερωτήσεις - απορίες του Θάνου είναι περιττές.
Αυτό δεν σημαίνει ότι κάποια στιγμή, από τις τόσες που βρέθηκα μαζί τους, ήρθαν να μου πουν "κοίτα Δημήτρη, το RD μας το κάνουμε έτσι και έτσι"
Είναι μιά επιχείρηση, που δουλεύει σε ένα δύσκολο χώρο και πρέπει να βγεί σε μιά ζούγκλα, κρατώντας έστω κρυφά μερικά ατού της.
Εκείνο που ξέρω είναι ότι πάρα πολλά εκεί μέσα γίνονται με μεράκι και κόπο και αυτό πληρώνεται.
Για τον ιδιο λόγο πιστεύω ότι η Mythos ουσιαστικά ζήτησε μιά "περίοδο χάριτος" γιά να μας απαντήσει επίσημα.

Νομίζω ο Θάνος καταλαβαίνει Στέργιο.
Πάντως την απορία του την έχω και εγώ.
Απλά δεν την διατυπώνω

Θα μου επιτρέψετε να δημοσιεύσω και να παρουσιάσω κάποια πράγματα για την εταιρία και τα προιόντα της όταν θα είμαι έτοιμος και νομίζω πως πρέπει να γίνει.

Μέχρι τότε όποιες απορίες έχετε μπορείτε να περάσετε από το κατάστημα μας να πιουμε ένα καφεδάκι και να κάνουμε μια ωραία κουβεντούλα ακούγοντας παράλληλα μουσική.

Ξεκίνησα το topic κάνοντας ανακοίνωση για την συμμετοχή μας στην μεγαλύτερη έκθεση high end της Ευρώπης δίνοντας αναλυτικές πληροφορίες για το τι ''παιζει'' και τονίζοντας ότι αναλυτικές πληροφορίες θα δοθούν σε λίγο καιρό.
Παρακαλώ να έχετε λίγη υπομονή
Τουλάχιστον σεβαστείτε την προσπάθεια που κάνει μια Ελληνική εταιρία
για να παρουσιάσει κάτι ανταγωνιστηκό ανάμεσα σε μεγάλα ονόματα του χώρου.

Kαμία εταιρεία/κατασκευαστής δεν κρίνεται από την "συνταγή". Κρίνεται από τα αποτελέσματα της δουλειάς του, ειδικότερα στον ευαίσθητο χώρο του Hi-End που περιλαμβάνει και την τέχνη και το design.

Tώρα σε ποιον από τους τρεις χώρους αυτό το rack και τα υπόλοιπα προοϊιόντα τηε εταιρείας θα εκπληρώσουν τις προσδοκίες της κατασκευάστριας εταιρείας δεν το γνωρίζει κανένας από εμάς.

Έγώ προσωπικά εύχομαι σε αυτή την Ελληνική εταιρεία να πετύχει ταυτόχρονα σε όλους τους προαναφερθέντες χώρους.

Μακάρι να μπορούσαμε όλοι μας να βοηθήσουμε κάθε Ελληνική προσπάθεια , γιατί έχουμε μείνει πολύ μα πάρα πολυ πίσω σε όλους τους τομείς .
Στην ανάγκη ας κάνουμε και λίγο τα στραβά μάτια βρε αδελφέ. Οι Αγγλοι πως νομίζετε ότι τα κατάφεραν στα πρώτα τους βήματα ?

Εδώ στην Ελλάδα, μόλις πάει κάποιος να βαλει τα καλά του, να ξουριστεί, να πλυθεί για να πάει έξω να παίξει "μπάλα", εμείς αρχίζουμε να λέμε τις γνωστές μαλακιούλες μας .

Οι άλλοι, μέχρι και φυλαχτά τους δίνουν να φοράνε στο ταξείδι.

Απλά καταθέτω προσωπική άποψη και εντελώς καλοπροαίιρετα .

Ουτε καν έχω δει το συγκεκριμένο rack της Mythos, ούτε γνωρίζω προσωπικά τα άτομα που εργάζονται στην εταιρεία.

Η Παναγιά μαζί σας, καλη επιτυχία και τσιμουδιά. Αφήστε τους υπόλοιπους εκθέτες και επισκέπτες της έκθεσης να ψάχνονται.

Last edited:
Συγνώμη, μήπως δεν διαβάζω καλά Ελληνικά. Ο Κος THANOS77, ξεκινά με μια αμφισβήτηση της τιμής λιανικής, κατηγορεί την εταιρία ότι τα προιόντα της δεν έχουν τεχνολογική επάρκεια, ενώ αν ήθελε να είναι "κομψός" θα ζητούσε απλά πληροφορίες για τα θέματα που τον ενδιαφέρουν.
.....
Η απλά αξιοποιείτε κάποιον ταλαντούχο φοιτητή αρχιτεκτονικής/σχεδιασμού που δυστυχώς στην χώρα μας γίνονται κατά πλείστον αντικείμενα εκμετάλλευσης από "φτιαγμένους" επιχειρηματίες......
κατηγορεί την επιχείρηση για εκμετάλλευση εργαζομένων.
.....
Μακάρι η στάση μου αυτή που δημιουργήθηκε για της εταιρεία σας να είναι τελείως λανθασμενη.Εξάλλου είμαι καινούριος στον χώρο και δεν γνωρίζω πολύ καλά τα δρώμενα...Αλλά μου δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι ειδικότερα τα ρακ σας τα οποία ενδιαφέρθηκα να γνωρίσω και από κοντά, ενώ είναι πανέμορφα, ειναι όμως και το μοναδικό προσόν που διαθέτουν για να διεκδικήσουν από τον ενδιαφέρόμενο την απόφαση του να προχωρήσει στην αγορά
.....
Ενώ δεν έχει, κατόπιν δικής του ομολογίας, τα απαραίτητα στοιχεία για να κατηγορήσει την επιχείρηση, προτιμά παρόλα αυτά να το κάνει.
Αν αυτό δεν είναι αγένεια και υποβουλιμιαία πράξη τι είναι;
Γιατί δεν ρωτάει και την αντιπροσωπεία της Quad, που κατασκευάζει στην Κίνα (και όλες τις εταιρίες που κατασκευάζουν εκεί) για την εκμετάλλευση των εργαζομένων;
Όλες οι Καναδέζικες εταιρίες, που ως γνωστόν συνεργάζονται με τα
πανεπιστήμια της χώρας, εκμεταλεύονται τους νεαρούς φοιτητές;
Έλεος.
Συγνώμη βέβαια για το υφος, αλλά τέτοιος τρόπος αντιμετώπισης σε μια Ελληνική εταιρία που ανοίγει τα φτερά της να βγεί εκτός χώρας για δεύτερη χρονιά αντί για ευχές δεν νομίζω ότι βοηθά τον ευσεβή πόθο των εξαγωγών της χώρας μας. Δεν έχω τίποτα με τον Κο THANOS77, που δεν τον γνωρίζω προσωπικά, αλλά με τον τρόπο.

Τα ηχεια της Mythos,στην εκθεση της Αθηνας,τα ακουσατε;
Για μενα ηταν απο τα καλυτερα της εκθεσης και σ αυτο συμφωνησαν αρκετοι συνφορουμιτες που ημασταν παρεα...

Re: Απάντηση: Mythos Audio in Munich 2007 high end show

Kαμία εταιρεία/κατασκευαστής δεν κρίνεται από την "συνταγή". Κρίνεται από τα αποτελέσματα της δουλειάς του, ειδικότερα στον ευαίσθητο χώρο του Hi-End που περιλαμβάνει και την τέχνη και το design.

Tώρα σε ποιον από τους τρεις χώρους αυτό το rack και τα υπόλοιπα προοϊιόντα τηε εταιρείας θα εκπληρώσουν τις προσδοκίες της κατασκευάστριας εταιρείας δεν το γνωρίζει κανένας από εμάς.

Έγώ προσωπικά εύχομαι σε αυτή την Ελληνική εταιρεία να πετύχει ταυτόχρονα σε όλους τους προαναφερθέντες χώρους.
Συμφωνώ απολύτως.
Μακάρι να μπορούσαμε όλοι μας να βοηθήσουμε κάθε Ελληνική προσπάθεια , γιατί έχουμε μείνει πολύ μα πάρα πολυ πίσω σε όλους τους τομείς .
Στην ανάγκη ας κάνουμε και λίγο τα στραβά μάτια βρε αδελφέ. Οι Αγγλοι πως νομίζετε ότι τα κατάφεραν στα πρώτα τους βήματα ?

Εδώ στην Ελλάδα, μόλις πάει κάποιος να βαλει τα καλά του, να ξουριστεί, να πλυθεί για να πάει έξω να παίξει "μπάλα", εμείς αρχίζουμε να λέμε τις γνωστές μαλακιούλες μας .

Οι άλλοι, μέχρι και φυλαχτά τους δίνουν να φοράνε στο ταξείδι.
Διαφωνώ απολύτως

Κάθε προσπάθεια για ανάπτυξη τεχνογνωσίας και τεχνολογίας στην Ελλάδα χειροκροτείται και ξεχωρίζει. Μην φτάνουμε σε υπερβολές όμως. Μην κάνουμε και εθνική υπόθεση το HiEnd ειδικά όταν πρόκειται για μια καθαρά επιχειρηματική προσπάθεια χωρίς φυσικά να στερείται διάθεσης, μερακιού και άλλων ευγενών αισθημάτων.
Μην φάσκουμε και αντιφάσκουμε. Ή κρίνουμε από το αποτέλεσμα και είμαστε το ίδιο ακριβείς και αυστηροί με όλα ή ό,τι έχει ελληνική σημαία να το αποθεώνουμε ανεξαρτήτως απόδοσης. Με το να κάνουμε τα στραβά μάτια King δεν πιστεύω ότι βοηθάμε ούτε τον κατασκευαστή, ούτε το κοινό του (εμάς). Η παγκόσμια αγορά δεν συγχωρεί. Και η Mythos με την συμμετοχή της σε κάτι "παγκόσμιο" όπως η έκθεση αυτή, αποδεικνύει στην πράξη ότι δεν αρκείται στα ντόπια χειροκροτήματα και στις ευχές...

McZab,
και το αποτέλεσμα θα κρίνουμε σε δοθείσα ευκαιρία. Η Mythos ουδέποτε αρνήθηκε και σε κανέναν την ακρόαση των συστημάτων της. Σε αυτή τη φάση όμως η συγκεκριμένη εταιρεία μάχεται να κερδισει μια θέση και στη διεθνή αγορά γιατί ως φαίνεται την μάχη εδώ ήδη την έχει δώσει και τα αποτελέσματα είναι καλά και τα αποτελέσματα τα έβγαλαν όσοι πήγαν και τα άκουσαν κι όχι μόνο όσοι πήγαν να τα δουν.

Δεν χαρίζουμε κάστανα σε κανέναν και όσοι με γνωρίζουν εμένα προσωπικά το γνωρίζουν αυτό καλύτερα.

Για ποίο rack γίνεται η συζήτηση?

Πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση!

Μιλάτε για το rack που είχε η Mythos στο Show του Νοεμβρίου (φωτο) ή για κάποιο άλλο?

event06-11_mythos_240.jpg
http://img.photobucket.com/albums/v480/acagr/show06/event06-11_mythos_240.jpg

χμ....
το πρώτο post του επανακάμψαντα κ. Σκαλούμπακα στο avclub τιμά την Θεσσαλονίκη!
Καλώς ήρθατε αγαπητέ
ναι όντως αυτό ήταν και αυτά ήταν τα περίφημα ηχεία που μας άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις, και σε μένα προσωπικά (που είμαι δύσκολος γιά τον Πάρη) τα καλύτερά του δημιουργήματα έως σήμερα.

Δυστυχώς δεν ήμουν εκεί!
Το ρακ δείχνει όντος υπέροχο.
Τα ηχεία ...παραείναι τολμηρά. Τα πιο τολμηρά ίσως του μύθου από τα λίγα που έχω δεί. Και έχω δει εξαιρετικές κατασκευές. Μοιάζουν με ρομπότ ή σφήκες και ...βγάζουν μάτι. Το δικό μου έστω. Δεν εννοώ όμως ότι είναι άσχημα ή κακόγουστα. Απλά τολμηρά. Η αισθητική είναι κάτι πολύ υποκειμενικό εξ άλλου και ίσως η φωτο να τα υπερβάλει. Οπωσδήποτε δεν μας λέει και πως ακούγονται.
Όπως και να έχει είμαι περίεργος για την αποδοχή τους από το διεθνές κοινό, αλλά εύχομαι σε κάθε περίπτωση κάθε επιτυχία!

Δυστυχώς δεν ήμουν εκεί!
Το ρακ δείχνει όντος υπέροχο.
Τα ηχεία ...παραείναι τολμηρά. Τα πιο τολμηρά ίσως του μύθου από τα λίγα που έχω δεί. Και έχω δει εξαιρετικές κατασκευές. Μοιάζουν με ρομπότ ή σφήκες και ...βγάζουν μάτι. Το δικό μου έστω. Δεν εννοώ όμως ότι είναι άσχημα ή κακόγουστα. Απλά τολμηρά. Η αισθητική είναι κάτι πολύ υποκειμενικό εξ άλλου και ίσως η φωτο να τα υπερβάλει. Οπωσδήποτε δεν μας λέει και πως ακούγονται.
Όπως και να έχει είμαι περίεργος για την αποδοχή τους από το διεθνές κοινό, αλλά εύχομαι σε κάθε περίπτωση κάθε επιτυχία!

Στην έκθεση πάντως , εμένα μου άρεσε αυτό και το Wilson. Οσο δε για την εμφάνιση τους για μένα είναι πολύ όμορφα .

Τώρα που τα είδα στη φωτογραφία, τα θυμήθηκα γιατί είχα πάει κι εγώ στο High End show του Νοεμβρίου. Η αισθητική τους όντως ξεχωριστή θα έλεγα μοναδική για ηχείο βάσης που εντυπωσιάζει ακόμα και τον ποιο αδιάφορο επισκέπτη. Ηχητικά το συγκεκριμένο ζεύγος ηχείων δεν κατάφερε για τα δικά μου γούστα, να κλέψει την πρωτιά της έκθεσης, έπαιξε όμως μουσική με άνεση για τα δεδομένα και τους περιορισμούς του χώρου. Θα μπορούσε να παίξει φαντάζομαι πολύ καλύτερα στημένο σε έναν φιλόξενο οικιακό χώρο away from the crowd.

Ο Δούρειος Ιππος του High-End , ναι αυτό το μήνυμα μου περνάει όταν το βλέπω να στέκεται απέναντί μου.