Ν.HD : Καλώς τη δεχτήκαμε!

Status
Not open for further replies.
Απάντηση: Re: Απάντηση: ΔΤ HD : Καλώς τη δεχτήκαμε!

Οι απλοί DD δέκτες όμως βγαίνουν εκτός μιας και θα παίζουν μόνο από το απλό MPEG stream. Έπρεπε να επαναλάβουν το ίδιο λάθος; Τι παραπάνω έχει το DD+ από το DD; Πρακτικά πάντα, όχι θεωρητικά!

Re: ΔΤ HD : Καλώς τη δεχτήκαμε!

Το DD+ είναι συμβατό με το απλό DD. Γι'αυτό και οι απλοί δέκτες που διαθέτουν DD, δεν έμειναν μουγκοί και παλαιότερα, αλλά έπαιζαν και τα 2 stream ήχου, με αυτό του DD+ να έχει χαμηλότερη στάθμη.

Όχι απαραίτητα. Έχω ένα παλιό δέκτη του 2011 και, ενώ παίζει DD σε αρχεία, όταν δοκίμασα το DD+ της EPTHD δεν είχα ήχο.

O παλιος καλος Edision Argus 2in1 δεν επαιζε το DD+ audio stream στην ERT HD.

Το ιδιο και ενας κινεζικος επιγειος HD δεκτης.

Πάντως οφείλω να παραδεχτώ ότι οι αρμόδιοι για τη ΔΤ δεν έλεγαν ψέματα .. επιμόνως ρωτούσα τον εκκαθαριστή που συναντω εκτός ΔΤ, ρίχνοντάς του και το σχετικό κράξιμο για τους αγώνες του Θρύλου στο CL που βλέπαμε SD, και μου είχε εξαρχής πει ότι HD θα έχουμε μόλις πάρουν πίσω την Αγία Παρασκευή, όπερ και εγένετο....
Αντε με CL σε HD την άλλη εβδομάδα!

Άμα βγάλουν hd το ch.l. ο επόμενος στόχος είναι να παράγουν, ζωντανό και μη, πρόγραμμα hd εν όψει Προεδρίας Ε.Ε. για να το στέλνουν στο εξωτερικό, δεν είναι δυνατόν να το στέλνουν σε sd εν έτοι 2014. Ας ελπίσουμε ότι η Προεδρία θα επιταχύνει κάπως τις εξαιρετικά αργές ψηφιακές κινήσεις για όλους.

Last edited:

Μηπως θα δειξει η ΔΤ σε HD αυριο Πεμπτη 21:45 EUROLEAGUE ΜΠΑΣΚΕΤ «ΜΠΑΓΕΡΝ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ» (Ζ) ;

Πάντως τώρα μεταδίδει το Μενουμε Ελλάδα.Μπορεί να δει κάποιος το bitrate?Προφανώς είναι upscaled.

Απάντηση: Re: ΔΤ HD : Καλώς τη δεχτήκαμε!

Το DD+ είναι συμβατό με το απλό DD.
Το αντίθετο. Οι DD+ είναι συμβατοί με το DD. Επιπλέον έχουν υποχρεωτική την δυνατότητα μετατροπής του DD+ σε DD χωρίς επανακωδικοποίηση του σήματος για να αποσταλεί μέσω S/PDIF.

Η MStar μάλιστα δίνει τρεις εκδόσεις του chip MSD7818: Μία χωρίς Dolby, μία με DD (7818-L1) και μία με DD+ (7818-L2).

Απάντηση: ΔΤ HD : Καλώς τη δεχτήκαμε!

Εγώ καταλαβαίνω ότι μάλλον δείχνει το πρόγραμμα της ΔΤ σε upscaling ! Καλή κίνηση...απ'το να βλέπουμε το σηματάκι όλη την ώρα!

O παλιος καλος Edision Argus 2in1 δεν επαιζε το DD+ audio stream στην ERT HD.

Το ιδιο και ενας κινεζικος επιγειος HD δεκτης.

Παν-κουλο!
Ο παλιός Crystal Audio (ο πρώτος HD που έβγαλε..) που έχω παίζει μια χαρά !
Πάντως και στα χαρτιά το DD+ είναι προς τα πίσω συμβατό με συσκευές DD.

Εγώ καταλαβαίνω ότι μάλλον δείχνει το πρόγραμμα της ΔΤ σε upscaling ! Καλή κίνηση...απ'το να βλέπουμε το σηματάκι όλη την ώρα!

Συμφωνώ, και μακάρι να μείνει έτσι.

Last edited by a moderator:
Re: Απάντηση: ΔΤ HD : Καλώς τη δεχτήκαμε!

Πάντως τώρα μεταδίδει το Μενουμε Ελλάδα.Μπορεί να δει κάποιος το bitrate?Προφανώς είναι upscaled.
Η ελληνική ταινία που παίζει τώρα έχει μέσο bitrate 11.5 Mbps.
General
ID : 2 (0x2)
Complete name : H:\ALIDVR\2013-12-04.17.26.58-DT HD-778\000.ts
Format : MPEG-TS
File size : 138 MiB
Duration : 1mn 40s
Start time : UTC 2013-12-04 15:26:59
End time : UTC 2013-12-04 15:28:30
Overall bit rate mode : Variable
Overall bit rate : 11.5 Mbps
Network name : DT
Country : GRC
Timezone : +02:00:00

Video
ID : 141 (0x8D)
Menu ID : 40 (0x28)
Format : AVC
Format/Info : Advanced Video Codec
Format profile : [email protected]
Format settings, CABAC : Yes
Format settings, ReFrames : 4 frames
Format settings, GOP : M=16, N=32
Codec ID : 27
Duration : 1mn 39s
Bit rate : 10.3 Mbps
Width : 1 920 pixels
Height : 1 080 pixels
Display aspect ratio : 16:9
Frame rate : 25.000 fps
Color space : YUV
Chroma subsampling : 4:2:0
Bit depth : 8 bits
Scan type : Interlaced
Scan order : Top Field First
Bits/(Pixel*Frame) : 0.199
Stream size : 123 MiB (89%)
Color primaries : BT.709
Transfer characteristics : BT.709
Matrix coefficients : BT.709

Audio #1
ID : 680 (0x2A8)
Format : MPEG Audio
Format version : Version 1
Format profile : Layer 2
Codec ID : 3
Bit rate mode : Constant
Bit rate : 256 Kbps
Channel(s) : 2 channels
Sampling rate : 48.0 KHz
Compression mode : Lossy
Delay relative to video : -1s 190ms
Stream size : 3.06 MiB (2%)
Language : Greek

Audio #2
ID : 690 (0x2B2)
Format : E-AC-3
Format/Info : Audio Coding 3
Format settings, Endianness : Big
Codec ID : 6
Bit rate mode : Constant
Bit rate : 384 Kbps
Channel(s) : 2 channels
Channel positions : Front: L R
Sampling rate : 48.0 KHz
Compression mode : Lossy
Delay relative to video : -1s 274ms
Stream size : 4.60 MiB (3%)
Language : Greek

Menu
ID : 258 (0x102)
List : 141 (0x8D) (AVC) / 680 (0x2A8) (MPEG Audio, Greek) / 690 (0x2B2) (E-AC-3, Greek)
Language : / Greek / Greek
Service name : DT HD
Service provider : DT
Service type : digital television
UTC 2013-12-03 22:00:00 : el:ΔΤ HD / el: / / / 24:00:00 /
UTC 2013-12-07 22:00:00 : el:ΔΤ HD / el: / / / 24:00:00 /
UTC 2013-12-09 22:00:00 : el:ΔΤ HD / el: / / / 24:00:00 /
O ήχος στο DD+ ακούγεται λίγο πιο δυνατά. Βλέπω έχει αλλάξει ο τύπος του inerlacing απο BFF σε TFF.
Η MStar μάλιστα δίνει τρεις εκδόσεις του chip MSD7818: Μία χωρίς Dolby, μία με DD (7818-L1) και μία με DD+ (7818-L2).
O Ariva T65 είχε άλλο τσιπ αρχικά; Θυμάμαι οτι απέκτησε το σηματάκι DD+ μετά την πρώτη κυκλοφορία του.

Το οποίο σηματάκι θέλει λίγη δουλειά. Χοντροκομμένο φαίνεται στην γωνία της οθόνης.

Last edited:

Όλες οι νέες τεχκοκογιες υποστηρίζουν τις προηγούμενες (backward compatible).
Πάντως παίζει κανονικό πρόγραμμα, οπότε λογικά θα δείξει και το μπάσκετ. Τωρα δεν νομίζω να σηκώσουν DD+ άμεσα.
Συμφωνώ, το logo θέλει δουλίτσα ...

Γενικότερα επικρατεί μία άποψη του να έχουμε την ΕΡΤ HD να παίζει 24/7 με HD πρόγραμμα. Αυτό δεν γίνεται πουθενά, και μιλάω για ελεύθερα κανάλια, όχι δορυφορικά. Θεωρώ ότι πάρα πολλοί εδώ μέσα έχουν παρακολουθήσει τα γερμανικά που πλέον σχεδόν όλα είναι HD. Παραπάνω από το μισό τους πρόγραμμα είναι upscaled. Αυτό που γίνεται παντού (και που μπορεί να γίνει και εδώ τώρα που αδειάσανε λίγο οι συχνότητες) είναι να παίζει η EPT HD το πρόγραμμα της κανονικής ΕΡΤ 24/7, δείχνοντας σε HD ότι υλικό υπάρχει. Για παράδειγμα, δειχνεί Βέγγο, να το παίξει σε upscaled. Αλλά όταν δείξει Hollywood του 2011 να έχει φροντίσει να έχει HD κόπια. Αύριο που το μπάσκετ θα έχει κατά 99.9% HD παραγωγή, να το δείξει και αυτό σε HD και να μην πάρει το SD feed.

Δεν χρειαζόμαστε ξεχωριστό πρόγραμμα ούτε HD 24/7. Αυτό που θέλουμε είναι όπου υπάρχει η δυνατότητα, να βλέπουμε HD περιεχόμενο, και όλα τα άλλα upscaled.

Αν ξεκινάς με αυτές τις προσδοκίες, δεν θα δεις ποτέ τίποτα. ..

Ναι αλλά είναι πρακτικά αδύνατον το κανάλι να παίζει όλη μέρα HD, εκτός και άμα ανεβάσει ξεχωριστό πρόγραμμα, κάτι που πιστεύω ότι δεν μπορεί να γίνει. Εδώ έγινε χαμός για να μειώσουμε τα δημόσια κανάλια, τώρα θα ξανανοίγουμε καινούρια; Δεν μπορώ να φανταστώ πως μπορεί η ΕΡΤ HD να παίζει όλη μέρα ότι παίζει και η EPT η κανονική, και να έχει συνεχές πραγματικό HD περιεχόμενο. Όπως είπα και πριν, αυτό δεν το κάνουν κανάλια σαν το ZDF, θα το κάνει η ΕΡΤ;

Προτιμώ να έχω μία ΕΡΤ HD που θα την έχω μόνιμα στην θέση της κανονικής, και ας βλέπω upscaled, παρά μία ΕΡΤ HD η οποία θα παίζει 4 ώρες την ημέρα.

Σωστά. Επίσης η ΝΕΡΙΤ σαν πάροχος του εαυτού της δεν χρειάζεται να περιμένει το διαγωνισμό των ιδιωτών παρόχων δικτύου που έτσι κι αλλιώς πόσο πια να αργήσει. Ας αρχίσει να βάζει πομπούς ψηφιακούς στις δυο συχνότητες που της αναλογούν, να προλάβει τουλάχιστον το μουντιάλ όλη η Ελλάδα αφήνοντας μόνο το switch off το αναλογικό για την ώρα του. Είναι κάτι ελάχιστο για να χαμογελάσει λίγο το χειλάκι μας στις δύσκολες εποχές που ζούμε.

Last edited:

Εγω πάλι προτιμώ να βλέπω μόνο HD από την ΔΤ HD και ας είναι μόνο 4 ώρες την ημέρα. Ποιος ο λόγος να βλέπω upscale, Αν θέλω SD θα έχω τα άλλα 2 κανάλια. Έχουμε γεμίσει με κανάλια "HD"..

Σεβαστό αυτό που λες. Θεωρώ ότι δύο πράγματα σε ωθούν σε αυτό:
1) Φοβάσαι ότι μία HD με upscaled περιεχόμενο μπορεί να εφησυχάσει τους υπεύθυνους.
2) Λόγο επαγγέλματος έχεις μία μορφή "αλλεργίας" σε κάτι upscaled, και αν ισχύει το βρίσκω απόλυτα λογικό.

Το καλό πάντως της όλης υπόθεσης στο οποίο πρέπει να σταθούμε (διότι ακόμα είναι πολύ νωρίς για να κρίνουμε και θεωρώ ότι οφείλουμε να δείξουμε υπομονή στους ανθρώπους αυτούς) είναι ότι η ΕΡΤ HD εκπέμπει ξανά, κάτι που οι περισσότεροι θεωρούσαμε ότι δεν θα γινόταν ποτέ ξανά.

;-)
Δεν κρίνω τίποτα, ούτε είμαι ανυπόμονος. Ούτε έχω την απαίτηση με το που άνοιξε η ΔΤ HD να δείξει μονο HD περιεχόμενο., Ξέρω τα όποια προβλήματα έχουν και τα κατανοώ. Απλά αυτό που θέλω είναι να μπουν σωστές βάσεις.

Status
Not open for further replies.