Ν.HD : Καλώς τη δεχτήκαμε!

Status
Not open for further replies.
Re: ΔΤ HD : Καλώς τη δεχτήκαμε!

Αν κάποιος ενδιαφέρεται, ας βάλει μερικά screenshots από το β' ημίχρονο να τα συγκρίνω με το feed που έπαιρνε η ΔΤ (και η Νόβα) για να δούμε πόσο χειροτερεύει το σήμα από την μετάδοσή της.

εγω παντως που ειδα εχτες τον αγωνα μεσο της νοβα ενταξει η εοικονα για ΔΤ HD ηταν καλη... αλλα εαν κανω μια συνγριση με το καινουργιο καναλι της νοβα To κανάλι Novasports Highlights εμπλουτίζεται με ακόμα περισσότερο πρόγραμμα, αναβαθμίζεται σε High Definition και μετονομάζεται σε Novasports 24 HD

σαφως καμια σχεση !!!!!! το Novasports 24 HD ειχε χτες παρα πολυ καλη εικονα ....

Απο το παιχνιδι του ολυμπιακου την τεταρτη .Καλα για την εικονα να μην σχολιασω , δεν επιτρεπεται να παιρνουμε το 2014 τετοια HD εικονα αν ειναι δυνατον , να ηταν πριν 5 χρονια να ελεγα ΟΚ.......

4134_1.jpg

4134_4.jpg

4134_3.jpg

οι εικόνες αυτές δεν είναι στο πραγματικό μέγεθος και είναι και σε μορφή .jpg, δηλαδή συμπιεσμένες. Αν θες δώσε μου αυτούσιες εικόνες από το β' ημίχρονο, σε πραγματική ανάλυση και σε μορφή .png.

Γενικά πάντως η εικόνα στο feed που πήραν τα ελληνικά κανάλια δεν ήταν ότι καλύτερο. Νομίζω υπήρχε και 2ο feed για τους υπόλοιπους.

Ναι για πιο γρηγορα τα ανεβασα σε jpg οι διαφορες ειναι ελαχιστες. Παρε απο β

image.png

Σαφως και παιρνει αλλο feed το ΔΤ oτι Πληρώνεις Παίρνεις! ;)

Last edited:
Απάντηση: ΔΤ HD : Καλώς τη δεχτήκαμε!

Μην λέτε ότι θέλετε, τα feeds είναι κοινά για όλους.
Η διαφορά στα feeds είναι ότι υπάρχει ένα feed, που λέγεται A Feed (Audience) και έχει καθαρό τον αγώνα και τα πριν και μετά μόνο με εικόνες γηπέδου και υπάρχει και το B Feed που περιέχει τα pre /post interviews και τον αγώνα. Αναλόγως την ζήτηση σε pre/post υπάρχει περίπτωση να ανέβει και τρίτο Feed και συνολικά υπάρχουν τρία A Feed, Path A και Path B

Δειγμα απο beIN Sports 2 HD και sky sports 1 HD

bein.jpg

image.png

Μην λέτε ότι θέλετε, τα feeds είναι κοινά για όλους.
Η διαφορά στα feeds είναι ότι υπάρχει ένα feed, που λέγεται A Feed (Audience) και έχει καθαρό τον αγώνα και τα πριν και μετά μόνο με εικόνες γηπέδου και υπάρχει και το B Feed που περιέχει τα pre /post interviews και τον αγώνα. Αναλόγως την ζήτηση σε pre/post υπάρχει περίπτωση να ανέβει και τρίτο Feed και συνολικά υπάρχουν τρία A Feed, Path A και Path B
Άρα δεν λέω εγώ τουλάχιστον ότι θέλω... Υπάρχουν πολλά feed. H ΔΤ αλλά και η Νόβα πήραν το feed με όνομα "Man U v Olympiakos Path 1 Feed B1". Τώρα δεν ξέρω αν έχουν όλα ίδια ποιότητα, αλλά η συμπίεση του video στο συγκεκριμένο μου φαίνεται πολύ κακή. Επειδή έχω ασχολξθεί με συμπίεση video το λέω. Υπήρχαν πολλά τεχνουργήματα (macro-blocking) στην εικόνα, που είναι αδικιολόγητα με τόσο υψηλό bitrate (~25000kbps).

Δεν είδα άλλο feed για να συγκρίνω.

Λοιπόν ορίστε η εικόνα που πήρε η ΔΤ και η εικόνα που μας έδωσε. Τα καρέ είναι σε πεπλεγμένη μορφή (interlaced) γι αυτό και τα "δοντάκια". Νομίζω ότι η ΔΤ χρησιμοποίησε (καλώς) κάποιο φίλτρο για να εξομαλύνει τα blocks της εικόνας με αποτέλεσμα το τελικό αποτέλεσμα να είναι πιο λείο (smooth) χάνοντας ελάχιστα σε λεπτομέρια. Όπως και να έχει πάντως η ποιότητα της εικόνας του feed είναι κακή που φαίνεται και από τις άλλες φωτογραφίες (ειδικά σε αυτή με τον Moyes).

Last edited by a moderator:

Δεν αναφερόμουν σε σένα, αλλά στο φίλο που είπε ότι πληρώνεις παίρνεις.
Όλα τα feeds, είναι διαθέσιμα για όλους τους right-holders. Ο broadcaster είναι αυτός που κάνει τις αλλαγές από Feed σε Feed αν και μόνο τότε, έχει συνεντεύξεις live από το γήπεδο.
Όπως και να έχει, όλα τα feeds, ειδικά τώρα που δεν έχει πολλά παράλληλα feeds η EBU, έχουν ακριβώς το ίδιο bit rate.

ΟΚ, έχεις δίκιο. Κάνε αν θες και ένα σχόλιο για την ποιότητα της εικόνας, γενικά για το συγκεκριμένο ματς, μιας που έχεις και εμπειρία στο θέμα.

Είδα τον αγώνα στην Nova, στην ΔΤ HD το γύρισα για λίγο, δεν άντεξα τον Σαντοριναίο και την παρέα του. Η εικόνα πάντως στην Νοβα ήταν πολύ καλή.

Τελικά δε το είχα μόνο εγώ το πρόβλημα αυτό. Ας κάνουν μια απλή αναμετάδοση του αγώνα πιά.

Last edited by a moderator:

Αν προσέξετε το γραφικό με το σκορ και το χρόνο της ΔΤ HD σε σύγκριση με εκείνο του Bein Sports θα δείτε ότι το εκείνο της ΔΤ HD είναι χαμηλής ανάλυσης και στην HD εικόνα φαίνεται άσχημα.

Από το studio της ΔΤ βγαίνει ή έρχεται μαζί με το feed;

Μπορείτε όσοι έχετε δέκτες που δείχνουν το ρυθμό μετάδοσης δεδομένων να μου πείτε τα μοντέλα και τιμές; Υπάρχει κάποια συσκευή που μπορώ να την παρεμβάλλω και να μου δείχνει το ρυθμό μετάδοσης εισερχόμενου σήματος;

Η Δημόσια Τηλεόραση (και σε εικόνα υψηλής ευκρίνειας, το κανάλι ΔΤ HD) θα καλύψει και φέτος το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καλλιτεχνικού Πατινάζ, που θα διεξαχθεί στην ιαπωνική πόλη Σαϊτάμα, από τις 26 έως και τις 30 Μαρτίου.

Την περιγραφή των αγωνισμάτων θα κάνει ο Αλέξης Κωστάλας.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα διεξάγεται σε ένα υπερμοντέρνο κτιριακό συγκρότημα που στεγάζει και τις δύο παγοπίστες. Η κεντρική παγοπίστα των αγώνων, ολυμπιακών διαστάσεων, έχει χωρητικότητα 18.000 θέσεων ενώ η παγοπίστα για τις προπονήσεις έχει χωρητικότητα 1000 θέσεων.

πηγή

4.00 το ξημέρωμα και μετά 12.15 το μεσημερι για όσους ενδιαφέρονται για ζωντανά.

δεν μπορω να καταλαβω ενω ολη μερα παιζει μια χαρα το HD και ολοκληρη η συχνοτητα, καθε φορα την ωρα που εχει αγωνα ποδοσφαιρου μου παρουσιαζει προβλημα,αποψε εχω δει χωρις προβλημα το 1ο ημιχρονο και λιγο πριν αρχισει το 2ο και εως τωρα που γραφω η συχνοτητα παρουσιαζει εντονα σπασιματα η μαυρη οθονη,ευτυχως υπαρχει το ΔΤ2 και βλεπω το ματς.

συχνοτητα 23 θεσσαλονικη

EDIT δεν προλαβα να το γραψω και εφτιαξε,επιτελους.

Last edited:

Θέλω να εκφράσω την αγανάκτησή μου για την μετάδοση του CL (Real vs Dortmund) την Τετάρτη.

Και όχι δεν θα μιλήσω για την εικόνα, αλλά για τον ήχο. Η τηλεόραση είναι εικόνα και ήχος. Και κάποιοι φαίνεται να το ξεχνούν. Δεν γίνεται κάθε φορά που υπάρχει περιγραφή αγώνα από το εξωτερικό (και ειδικά του Μπακόπουλου) να υπάρχει κάποιο "τεχνικό πρόβλημα" και η μετάδοση να γίνεται τηλεφωνικά! Ήμαρτον πια! Ο άνθρωπος (εκτός του ότι κάνει άθλιες περιγραφές) πρέπει να είναι και βλάκας γιατί μόνο σε αυτόν παρουσιάζονται προβλήματα.

Οχι οτι υπάρχει περίπτωση, απλα επειδη μου έκανε εντύπωση. Η ΕΡΤ το δείχνει upscaled αλλα η Nova το εχει στο 2. Και εκεί upscaled ειναι;

Όχι η Nova είναι HD, η ΔΤ το παίρνει SD από το βαν και βάζει τους ήχους της .
Υπάρχει μια περίπτωση αλλά δεν το ξέρω, να το κατεβάζει από τον δορυφόρο που είναι HD.
Αλλά επειδή έχει εκπομπή μπρος και πίσω, δεν νομίζω να μπουν στην διαδικασία να πάρουν τον αγώνα από τον δορυφόρο και μετά να γυρίσουν στις ίνες.

Status
Not open for further replies.