N0va kai μοιρασμος σηματος στο ιδιο σπιτι.

Απάντηση: Re: N0va kai μοιρασμος σηματος στο ιδιο σπιτι.

Αν ρωτας για το τηλεφωνικο καλωδιο γνωστος μου εχει βαλει ενα 70 μετρα...

Προφανως εχει μεγαλο σπιτι και το καθιστικο με το υπνοδωματιο ειναι πολυ μακρια.:ADFADF1:
Γιάννη, το τηλεφωνικό καλώδιο δεν έχει περιορισμούς μήκους.
Συστήνεται σε ..μεγάλα σπίτια! :grinning-smiley-043

Αφού οι όροι κάποιου συμβολαίου έχουν κατοχυρωθεί νομικά και ο πελάτης τους αποδέχεσαι με την υπογραφή του, καθετί που ξεφεύγει από αυτούς τους όρους θεωρείται αυτομάτως παράνομο και άρα δίνει την ευχέρεια να κινηθούν οι σχετικές διαδικασίες για την δίωξη, την εκδίκαση και ενδεχομένως την προβλεπόμενη τιμωρία. Μας αρέσει δεν μας αρέσει αυτά ισχύουν έτσι!
Αν δεν μας αρέσει μπορούμε να προσπαθήσουμε να προσβάλουμε νομικά τους όρους ώστε να πετύχουμε πιθανά κάποια διαφοροποίηση τους ή απλά να μη τους δεχτούμε και άρα να μη χρησιμοποιούμε τις υπηρεσίες ή απλά να ρισκάρουμε τις σχετικές επιπτώσεις με το να κάνουμε ότι μπορούμε για να πετύχουμε κάτι διαφορετικό από τους όρους.

Μην παρεξηγηθώ! Δεν συμφωνώ με όλο αυτό το σύστημα αλλά δεν μπορώ και να κοροϊδεύω τον εαυτό μου με το να λέω ότι δεν γνωρίζω το τι ακριβώς ισχύει.

Θεωρώ ότι η θέση της εταιρίας είναι αρκετά ξεκάθαρη.
Μία σύνδεση για έναν δέκτη, για μια τηλεόραση, σε ιδιωτικής χρήσης χώρο.
Δεν τους απασχολεί αν εκεί γίνεται να βλέπουν παράλληλα 100 άτομα κι αυτό γιατί πρακτικά δεν θα μπορεί να γίνει σχεδόν ποτέ. Τους απασχολεί να προσπαθήσουν να καλύψουν νομικά τις τεχνολογικές τους αδυναμίες πάνω στο θέμα της εκμετάλλευσης της κάθε σύνδεσής τους από το δυνατόν λιγότερα άτομα ώστε αν και κάποιος άλλος θελήσει να να "βλέπει", να αναγκαστεί να προβεί σε νέα συνδρομή με σκοπό την αύξηση των κερδών τους.
Αρκετά αργότερα, δώσανε την δυνατότητα με νέο συγκεκριμένο PVR εξοπλισμό τους, να μπορεί ο πελάτης να χρησιμοποιεί παράλληλα τη σύνδεση του και σε άλλη μία τηλεόραση με όλους τους υπόλοιπους όρους ίδιους όμως. Φυσικά ακόμα και αυτό τους αποφέρει επιπλέον κέρδη αφού για να το κάνει ο πελάτης πρέπει να πληρώσει σε αυτούς πάλι παραπάνω.

Έτσι είναι οι εταιρίες, έτσι είναι τα συμφέροντα των μεγάλων, έτσι είναι το μονοπώλιο, έτσι είναι οι νόμοι που εμείς στηρίζουμε έμμεσα με τις επιλογές μας κατά την ώρα της κρίσης μας (π.χ. μπροστά από την κάλπη επί τόσες δεκαετίες!).

και εμενα..γνωστος μοιραζει στους 3 ορόφους του... 4 οροφου σπιτιου κανονικα με τηλ καλωδιο...

και εμενα..γνωστος μοιραζει στους 3 ορόφους του... 4 οροφου σπιτιου κανονικα με τηλ καλωδιο...
Ομολόγησες!!!
Ονόματα, διευθύνσεις, γρήγορα...:fahne90:

Απλά για δεύτερο δέκτη ή για ριζική αλλαγή της εγκατάστασης;
Για να δούμε....
2 δέκτες YUMATU COMBO με ασύρματο μοίρασμα κάρτας .......... 250
Πιάτο 1,10 με διπλό LNB ....................................................... 85
Διπλό LNB στο μικρό και γύρισμα στον HELLASAT ...................... 25
Δύο διακόπτες DiSEqC 4ριδες γιατί τρώγοντας έρχεται η όρεξη .... 25
Καλώδιο 30μ .......................................................................15
σύνολο ............................................................................400
Χωρίς εργατικά........
Άν σου είπε κάτι τέτοιο, οκ.....
Άν όμως είναι ένας δεύτερος PANASAT, τότε.....
PANASAT .......................................................................... 80
Ασύρματο spliter ............................................................... 150
Διπλό LNB ......................................................................... 25
Καλώδιο 30μ .......................................................................15
σύνολο ........................................................................... 270
είναι λίγο τσιμπιμένο.........
Μου εξηγείς σε παρακαλώ τι εστί δέκτης yumatu combo ασύρματο μοίρασμα κάρτας?Πρέπει να υπάρχει και δεύτερος ίδιος δέκτης´για να παίρνει τα κλειδιά ή υπάρχει και κάρτα-δέκτης συμβατή?

Ελειπα σε διακοπες για αυτο δεν απαντουσα :D. για να σας κατατοπισω επειδη καποιος το ρωτισε θελω να εχω και 2ο δεκτη για να επιλέγω εγω τα καναλια και οχι να βλεπω οτι βλεπει η αλλη tv. Aπο οτι καταλαβα (αν καταλαβα καλα) το κοστος βγαινει στα 150-200 για τον δευτερο δεκτη (εφοσον υπαρχει ηδη εγκατεστημενος εξοπλισμος NOVA). η διαδικασια να τα στήσω ινε δύσκολη?

Μου εξηγείς σε παρακαλώ τι εστί δέκτης yumatu combo ασύρματο μοίρασμα κάρτας?Πρέπει να υπάρχει και δεύτερος ίδιος δέκτης´για να παίρνει τα κλειδιά ή υπάρχει και κάρτα-δέκτης συμβατή?

Δέκτης yumatu combo είναι δορυφορικός δέκτης με δυνατότητα 4000 καναλιών, μοτέρ κ.τ.λ. και με δεύτερο ενσωματωμένο δέκτη για επίγεια ψηφιακά κανάλια. Έχει υποδοχή για κάρτα π.χ. NOVA και μπορεί να πάρει ένα πομπουδάκι στην σειριακή πόρτα για να μοιράσει σε άλλους ΙΔΙΟΥΣ δέκτες ΕΝΤΩΣ ΣΠΙΤΙΟΥ.

Ελειπα σε διακοπες για αυτο δεν απαντουσα :D. για να σας κατατοπισω επειδη καποιος το ρωτισε θελω να εχω και 2ο δεκτη για να επιλέγω εγω τα καναλια και οχι να βλεπω οτι βλεπει η αλλη tv. Aπο οτι καταλαβα (αν καταλαβα καλα) το κοστος βγαινει στα 150-200 για τον δευτερο δεκτη (εφοσον υπαρχει ηδη εγκατεστημενος εξοπλισμος NOVA). η διαδικασια να τα στήσω ινε δύσκολη?
Καταρχήν πρέπει να βάλλεις διπλό LNB, να κατεβάσεις καλώδιο μέχρι τον δεύτερο δέκτη, να αγοράσεις δέκτη και πρίν να τα κάνεις αυτά, να αποφασήσεις τί δέκτη θέλεις, άν αρκούν τα κανάλια της NOVA και μόνο ή άν θα πρέπει να περιμένεις το τί θα κάνει ο ΟΤΕ στον HELLASAT για να κάνεις μία και καλή μιά εγκατάσταση.

Re: Απάντηση: N0va kai μοιρασμος σηματος στο ιδιο σπιτι.

Αφού οι όροι κάποιου συμβολαίου έχουν κατοχυρωθεί νομικά και ο πελάτης τους αποδέχεσαι με την υπογραφή του, καθετί που ξεφεύγει από αυτούς τους όρους θεωρείται αυτομάτως παράνομο και άρα δίνει την ευχέρεια να κινηθούν οι σχετικές διαδικασίες για την δίωξη, την εκδίκαση και ενδεχομένως την προβλεπόμενη τιμωρία. Μας αρέσει δεν μας αρέσει αυτά ισχύουν έτσι!
Αν δεν μας αρέσει μπορούμε να προσπαθήσουμε να προσβάλουμε νομικά τους όρους ώστε να πετύχουμε πιθανά κάποια διαφοροποίηση τους ή απλά να μη τους δεχτούμε και άρα να μη χρησιμοποιούμε τις υπηρεσίες ή απλά να ρισκάρουμε τις σχετικές επιπτώσεις με το να κάνουμε ότι μπορούμε για να πετύχουμε κάτι διαφορετικό από τους όρους.

Μην παρεξηγηθώ! Δεν συμφωνώ με όλο αυτό το σύστημα αλλά δεν μπορώ και να κοροϊδεύω τον εαυτό μου με το να λέω ότι δεν γνωρίζω το τι ακριβώς ισχύει.

Δεν τους απασχολεί αν εκεί γίνεται να βλέπουν παράλληλα 100 άτομα κι αυτό γιατί πρακτικά δεν θα μπορεί να γίνει σχεδόν ποτέ. Τους απασχολεί να προσπαθήσουν να καλύψουν νομικά τις τεχνολογικές τους αδυναμίες πάνω στο θέμα της εκμετάλλευσης της κάθε σύνδεσής τους από το δυνατόν λιγότερα άτομα ώστε αν και κάποιος άλλος θελήσει να να "βλέπει", να αναγκαστεί να προβεί σε νέα συνδρομή με σκοπό την αύξηση των κερδών τους.
Αρκετά αργότερα, δώσανε την δυνατότητα με νέο συγκεκριμένο PVR εξοπλισμό τους, να μπορεί ο πελάτης να χρησιμοποιεί παράλληλα τη σύνδεση του και σε άλλη μία τηλεόραση με όλους τους υπόλοιπους όρους ίδιους όμως. Φυσικά ακόμα και αυτό τους αποφέρει επιπλέον κέρδη αφού για να το κάνει ο πελάτης πρέπει να πληρώσει σε αυτούς πάλι παραπάνω.

Έτσι είναι οι εταιρίες, έτσι είναι τα συμφέροντα των μεγάλων, έτσι είναι το μονοπώλιο, έτσι είναι οι νόμοι που εμείς στηρίζουμε έμμεσα με τις επιλογές μας κατά την ώρα της κρίσης μας (π.χ. μπροστά από την κάλπη επί τόσες δεκαετίες!).

δηλαδή εγώ που δεν είμαι συνδρομητής της N@va αν πάρω από κάποιον άλλο σήμα στην TV μου τότε δεν την πληρώνω εγώ αφού δεν έχω συμβόλαιο με την NETMED αλλά ο άλλος.

Ωραία, ποιος θέλει να μου δώσει σήμα ????? Ε ποιος ?????

Όπως και αν κάποιος έρθει και μου φέρει χρήματα στο σπίτι τα οποία έχει κλέψει εγώ θα την πληρώσω ????? Όχι ο άλλος. :SFGSFGSF:

Re: Απάντηση: N0va kai μοιρασμος σηματος στο ιδιο σπιτι.

Υπάρχουν όροι στις συμβάσεις που είναι καταχρηστικοί και παράνομοι. Δεν μπορεί η παραβίαση των όρων μιας συμφωνίας να θεωρείται a priori πράξη παράνομη. Θα πρέπει ο συντάκτης της σύμβασης να αποδείξει στο δικαστήριο που έγκειται η παρανομία. Παραδείγματα υπάρχουν πολλά, από συμβόλαια κινητής τηλεφωνίας μέχρι συμβάσεις για δάνεια με τράπεζες. Καταχρηστικοί όροι πάντα υπήρχαν και η μη τήρησή τους δε συνάγει και παρανομία. Αντίθετα πολλές φορές παράνομος είναι ο συντάκτης της σύμβασης.

Ειδικά για το θέμα των συνδρομητικών υπηρεσίων, η μη επιτρεπόμενη χρήση των υπηρεσιών καθιστά περίπτωση διαφυγόντων κερδών και φυσικά η εταιρεία μπορεί να κινηθεί εναντίον και αυτού που μοιράζει και αυτού που λαμβάνει το μοιραζόμενο σήμα. Αλλά κατά τη γνώμη μου όπως και πολλών νομικών, θα πρέπει να αποδείξει πως έχει διαφυγόντα κέρδη από αυτή την πράξη στο δικαστήριο. Θα πρέπει να αποδείξει πως αυτός που βλέπει μέσω μοιράσματος, αν δεν μπορούσε να δει θα αγόραζε την υπηρεσία.

Σύμφωνα με την εταιρία, οικιακό ή μη το sharing είναι μη αποδεκτό και παραβιάζει τη σύμβαση που υπογράφεις μαζί της. Το αν είναι και παράνομο όμως, είναι κάτι που μόνο στα δικαστήρια μπορεί να κριθεί και όχι επειδή το λέει μια εταιρεία.

Τελειώνοντας, θα επαναλάβω αυτό που είχα πει και στο προηγούμενο post. Το τι είναι παράνομο και τι νόμιμο το αποφασίζει η κοινωνία. Όχι 300 λαμόγια που θέλουν να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένα συμφέροντα. Αν η κοινωνία αντιγράφει μουσική και ανταλλάσει mp3, ότι κι αν λένε οι 300, είναι νόμιμο. Διαφορετικά θα πρέπει να τους βάλουν όλους φυλακή. Άλλωστε η άρνηση και η ανυπακοή σε καταχρηστικούς νόμους είναι κάτι που επιτάσσει από τους Έλληνες πολίτες το σύνταγμά μας.

mp

Απάντηση: Re: Απάντηση: N0va kai μοιρασμος σηματος στο ιδιο σπιτι.

δηλαδή εγώ που δεν είμαι συνδρομητής της N@va αν πάρω από κάποιον άλλο σήμα στην TV μου τότε δεν την πληρώνω εγώ αφού δεν έχω συμβόλαιο με την NETMED αλλά ο άλλος.

Ωραία, ποιος θέλει να μου δώσει σήμα ????? Ε ποιος ?????

Όπως και αν κάποιος έρθει και μου φέρει χρήματα στο σπίτι τα οποία έχει κλέψει εγώ θα την πληρώσω ????? Όχι ο άλλος. :SFGSFGSF:
Επειδή δεν είμαι σίγουρος τι υπονοείς με την τρόπο που το θίγεις θα πω τα εξής απλά:

Αν σου φέρει κάποιος χρήματα προσημειωμένα που έχουν προκύψει από κλοπή που έχει διαπράξει ο ίδιος και αποδεικνύεται ότι εσύ το γνωρίζεις όλο αυτό, τότε είσαι κλεπταποδόχος ή συνεργός στην κλοπή και άρα αν σε πιάσουν θα την πληρώσεις αναλόγως.
Φυσικά αν δεν αποδεικνύεται ότι εσύ το γνώριζες ή έστω δεν ήταν προσημειωμένα τα χρήματα δεν θα μπορέσει να στηθεί άρα ούτε να σου απαγγελθεί κατηγορία ποτέ άρα δεν θα την πληρώσεις ποτέ.

Τα συμβόλαια γίνονται για να καλύψουν τις ιδιαίτερες συνθήκες σχέσης της εταιρίας με τον πελάτη.
Πέρα από τα συμβόλαια όμως υπάρχει και γενικότερο νομοθετικό πλαίσιο που προστατεύει την υποκλοπή των υπηρεσιών ή των προϊόντων του όποιου παρόχου.
Άρα αν π.χ. πάρεις το σήμα από κάποιον χωρίς αυτός να το γνωρίζει, θα είσαι μόνο εσύ υπόλογος στον γενικότερο νόμο. Αν αυτός το γνωρίζει και το έχει επιτρέψει ή ακόμα χειρότερα έχει βοηθήσει να γίνει, θα είναι και αυτός υπόλογος απέναντι στην εταιρία πάροχο βάσει των όρων του συμβολαίου του.

Ελπίζω να κάλυψα κάπως την υπεραπλούστευση της διατύπωσής σου. Εκτώς κι αν έκανες απλώς... πλάκα!

Μπορεί όμως να παίρνω το σήμα από κάποιον και να μην γνωρίζω ότι είναι παράνομο αυτό που κάνω.

Δηλαδή αν έμενα σε ένα χωριό κάτω ραχούλα που δεν ξέρω ούτε τι ειναι η TV και μου έδινε κάποιος στα καλά καθούμενα (χωρίς να τον πληρώσω) σήμα θα έφταιγα εγώ επειδή εκείνος μου το έφερε και μάλιστα τζάμπα ?

Στο φινάλε γιατί είναι φοροδιαφυγή ?

Όταν πουλάω κάτι μεταχειρισμένο (ένα προϊόν) μέχρι το ποσό των 5000€ δεν χρειάζεται να το δηλώσω στην εφορία. Στο παζάρι πως πουλάνε όλοι αυτοί από καρφίτσες μέχρι αυτοκίνητα ???

1 Είναι παράνομο αυτό που ρώτησες.
2 500 είναι κατ' εμέ ΠΑΡΑ πολλά.Δεν ξέρω τι έχουν να πούνε αρχαιότεροι.
Περιμένω (με σεβασμό...) να ακούσω άλλες απόψεις...

Σίμος

katholou paranomo...
leei gia to idio spiti..

Πάντως ο πανασατ έχει δυνατότητα να μοιράζει το κανάλι μέσω RF, στις υπόλοιπες τηλεοράσεις του σπιτιού.

Πάντως ο πανασατ έχει δυνατότητα να μοιράζει το κανάλι μέσω RF, στις υπόλοιπες τηλεοράσεις του σπιτιού.
Ναι, τα παλιότερα μοντέλα. Μόνο που αναγκαστικά βλέπεις παντού το ίδιο κανάλι.

Δηλαδή υπάρχει και νεότερο μοντέλο από αυτό που αγόρασα χτες εγώ;
Εμφανισιακά είναι έτσι:

pack1.jpg

Εκτός αν εννοείς τον pvr δέκτη...