Nα αγορασω τωρα τηλεοραση ή να περιμενω?

Eλενη

σκεφτηκες καθολου ΤΙ ακριβως κυκλοφορει σε 4Κ (ταινιες, προγραμματα, οτιδηποτε) ?
Εμεις οι υπολοιποι (οι 2Κ) ... τι νομιζεις οτι περιμενουμε ? Να φθηνηνουν οι 4Κ ?

Eλενη

σκεφτηκες καθολου ΤΙ ακριβως κυκλοφορει σε 4Κ (ταινιες, προγραμματα, οτιδηποτε) ?
Εμεις οι υπολοιποι (οι 2Κ) ... τι νομιζεις οτι περιμενουμε ? Να φθηνηνουν οι 4Κ ?

Tωρα Νetflix...σε 1-2-3-4 χρονια πιστευω οι επιλογες θα ειναι πολυ περισσοτερες!!!Δεν παιρνω τηλεοραση για φετος ουτε για του χρονου! Μακαρι να ειχα την δυνατοτητα να δινω συνεχεια λεφτα αλλά ΔΕΝ....
Δεν καταλαβαινω τι εννοεις για σας τους 2κ?????

Ε, 2 χρόνια δεν τα έχει κλείσει ακόμα, Δεκέμβρη του '15 κυκλοφόρησε στην αγορά. Απλά συνεχίζει να υπάρχει γιατί η LG δεν ήθελε ή δεν είχε νόημα να παρουσιάσει καινούριο μοντέλο FHD μετέπειτα...

Το 4Κ είναι ακόμα work in progress, οπότε το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν "αράζει" κανείς με μία UHD τηλεόραση του 2016. Πάλι θα ξαναμπείς στον πειρασμό της αναβάθμισης... :p

Ήδη, οι UHD του '17 από Sony και LG υποστηρίζουν HFR (120fps) έστω και αν αυτό μόνο σε 1080p ανάλυση. Το χρόνου, μάλλον θα το υποστηρίζουν και σε 2160p. Το 2019 θα έχει επεκταθεί η κάλυψη του χρωματικού χώρου πέραν του DCI-P3, το 2020 αν είμαστε τυχεροί τα πάνελ θα γίνουν 12bit με πλήρη κάλυψη του BT.2020 και θα μπορούν πλέον να παίξουν σωστά HDR και το 2021, μετά την επιτυχία του Avatar 2 θα μας ξαναπουλήσουν το 3D... :laugh:

Τουλάχιστον με μια UHD που είναι OLED, θα μπορείς να βλέπεις το υλικό SDR σε όλο του το μεγαλείο...

Eκτός κι αν η LG έχει κανένα μεγάλο στοκ της Β6 στις αποθήκες της, δεν τη βλέπω να πέφτει στα 1500, αλλά λογικά του χρόνου τέτοιο καιρό αυτή θα είναι μάλλον η αποχαιρετιστήρια τιμή της 55Β7. Ίσως και κανένα 100άρικο πιο κάτω...

Δεν ''αραζεις'' με μια oled 4k αλλά σιγουρα ''αραζεις'' περισσοτερο απο οτι με μια FHD oled !!!
Τωρα για το στοκ της Β6 απλα ''προσευχομαι'' να εχεις αδικο!!! Παντος τα 1600 που ειχε παει πριν ενα μην με δωρο κ την ηχομπαρα ειναι αισιοδοξο για το μελλον....

Απάντηση: Re: Nα αγορασω τωρα τηλεοραση ή να περιμενω?

Τωρα για το στοκ της Β6 απλα ''προσευχομαι'' να εχεις αδικο!!! Παντος τα 1600 που ειχε παει πριν ενα μην με δωρο κ την ηχομπαρα ειναι αισιοδοξο για το μελλον....

Μίλησα το απόγευμα με ιντερνετικό κατάστημα που την έχει στο skroutz και η καλύτερη τιμή που πήρα ήταν 1699 ή 1749 με την ηχομπάρα. Μου είπε επίσης ότι το στοκ εξαντλείται παντού και ότι εισάγονται μόνο οι φετινές πλέον.

Ενδεικτικά για την 55B7 πήρα προσφορά στα 2300

Παιδια περιμενετε το πρωτο 10ημερο του Μαΐου. Ολο και κατι θα βγει.

Tωρα Νetflix...σε 1-2-3-4 χρονια πιστευω οι επιλογες θα ειναι πολυ περισσοτερες!!!Δεν παιρνω τηλεοραση για φετος ουτε για του χρονου! Μακαρι να ειχα την δυνατοτητα να δινω συνεχεια λεφτα αλλά ΔΕΝ....

εχε υποψιν οτι θες vdsl για netflix 4K. επισης την τελευταια φορα που κοιταξα ειχε σε 4Κ μονο σειρες και οχι ταινιες.
σημερα γενικα 4Κ περιεχομενο δεν υπαρχει ιδιαιτερα. το μονο που περιμενω προσωπικά για να εχει νοημα ειναι η νοβα η ο οτε να βγαλουν καναλι 4Κ. (λεμε τωρα...)

Το προφανες, Ελενη => οτι αγοραζω κατι για να το χρησιμοποιησω σημερα ... οχι μετα απο 4 χρονια.
Ουτε καν μετα απο 1 χρονο. Γιατι ΣΙΓΟΥΡΑ σε αυτο το διαστημα θα προκυψει πολυ καλυτερη σχεση
κοστους/αποδοσης απο αυτο που μπορω να επιλεξω σημερα.

Ας πουμε,
αγορασα την LG 55LW980S (πριν 4 χρονια) ... 1) για να βλεπω τα παντα σε αναλυση 1920 x 1080, και
2) για να βλεπω τα παντα 3D. Στο πρωτο δεν εχασα τα χρηματα μου (αφου το 95% των ταινιων ειναι FHD)
στο δευτερο ... κατα κρατος (εχασα), γιατι οι μοναδικες ταινιες που απολαυσα σε αληθινο 3D ηταν ... TΡΕΙΣ.
Περιμενα με τον καιρο (τον καιρο εκεινο, ολα εδειχνα οτι θα τελειοποιηθει το 3D) oτι σχεδον ολες οι ταινιες θα
αναδιανεμονταν σε ... 3D (χωρις να το ψαξω και χωρις να εχω τις γνωσεις, απλα απο το market trend της εποχης).

Μηπως και εσυ .... περιμενεις, σε 4 χρονια, το 70% ολων των σημερινων 2Κ ταινιων, να γινουν remaster σε 4Κ ?
Γιατι, παρολη την ασχετοσυνη μου ... ειναι πιο πιθανο να προσγειωθουν εξωγηινοι παρα να γινει κατι τετοιο ! -bye-

Δεν ξέρω τι λέτε εσείς, εγώ αναμένω πως κ πως να απολαύσω Bosch σε 2160p! Οσονούπω.
Δεν με ενδιαφέρει (πάντα) τι λένε οι ειδικοί, ούτε τα πίνακάκια με τις αποστάσεις. Το μάτι μου εμπιστεύομαι απόλυτα!

Δεν ξέρω τι λέτε εσείς, εγώ αναμένω πως κ πως να απολαύσω Bosch σε 2160p! Οσονούπω.
Δεν με ενδιαφέρει (πάντα) τι λένε οι ειδικοί, ούτε τα πίνακάκια με τις αποστάσεις. Το μάτι μου εμπιστεύομαι απόλυτα!

:a0210:

Το προφανες, Ελενη => οτι αγοραζω κατι για να το χρησιμοποιησω σημερα ... οχι μετα απο 4 χρονια.
Ουτε καν μετα απο 1 χρονο. Γιατι ΣΙΓΟΥΡΑ σε αυτο το διαστημα θα προκυψει πολυ καλυτερη σχεση
κοστους/αποδοσης απο αυτο που μπορω να επιλεξω σημερα.

Ας πουμε,
αγορασα την LG 55LW980S (πριν 4 χρονια) ... 1) για να βλεπω τα παντα σε αναλυση 1920 x 1080, και
2) για να βλεπω τα παντα 3D. Στο πρωτο δεν εχασα τα χρηματα μου (αφου το 95% των ταινιων ειναι FHD)
στο δευτερο ... κατα κρατος (εχασα), γιατι οι μοναδικες ταινιες που απολαυσα σε αληθινο 3D ηταν ... TΡΕΙΣ.
Περιμενα με τον καιρο (τον καιρο εκεινο, ολα εδειχνα οτι θα τελειοποιηθει το 3D) oτι σχεδον ολες οι ταινιες θα
αναδιανεμονταν σε ... 3D (χωρις να το ψαξω και χωρις να εχω τις γνωσεις, απλα απο το market trend της εποχης).

Μηπως και εσυ .... περιμενεις, σε 4 χρονια, το 70% ολων των σημερινων 2Κ ταινιων, να γινουν remaster σε 4Κ ?
Γιατι, παρολη την ασχετοσυνη μου ... ειναι πιο πιθανο να προσγειωθουν εξωγηινοι παρα να γινει κατι τετοιο ! -bye-

1.Δυστυχως δεν ειμαι σε θεση να αγοραζω καθε χρονο τηλεοραση οποτε προσπαθω να πιασω την ταση τις εξελιξης και να κανω οσο πιο ''αποδοτικη'' σε βαθος χρονου αγορα!
2.Πολυ καλα εκανες και πηρες πριν 4 χρονια 3d τηλεοραση ασχετα αν δεν σου βγηκε (οπως δεν βγηκε σε κανενα φυσικα) !
Καλα εκανα και εγω και πηρα fhd πριν 8 χρονια τοτε που ολα ηταν οπως τωρα με το 4κ . Μου βγηκε και 8 χρονια ημουν σε πολυ καλο επιπεδο τοσο που αν δεν ηταν το θεμα μεγεθους θα τρεναρα αλλα 2 χρονια την αγορα μου για νεα τηλεοραση!
Μια τετοια αγορα ψαχνω κ τωρα και νομιζω την βρηκα στην Β6 .Πιστευω οτι εχει τα βασικα εφοδια για να σταθει αξιοπρεπος στις οποιες τεχνολογικες εξελιξεις τουλαχιστον των 5 επομενων ετων .
3.Δεν περιμενω σε καμια περιπτωση σε 4 χρονια το 70% ολων των σημερινων 2Κ ταινιων να γινουν remaster σε 4Κ αν και το θεωρω παρα πολυ πιθανο!
Απλα περιμενω σε 4 χρονια ολες οι νεες ταινιες-σειρες να βγαινουν σε 4κ !
Γνωμη μου μην περιμενεις τους εξωγηινους για προσγειωση (σε κοινη θεα τουλαχιστον χαχαχα).:2thumb22sup:

Ένα πράγμα είναι για μένα σίγουρο. Αν πχ καποιος έχει Budget 2000e, θα βγει περισσότερο κερδισμένος αν αγοράσει μια Tv των 1000ε σήμερα και μια ακόμη των 1000ε σε 2 χρόνια παρά αν αγοράσει μια των 2000ε σήμερα.

Εγώ θα αγόραζα την Oled στα 1000 (αν το μέγεθος (55") πραγματικά σε ενοχλεί πάρε προβολέα καθώς οι 5-10" δεν θα κάνουν ουσιαστική διαφορά στο μέγεθος) και μια αντίστοιχη ευκαιρία που θα υπάρχει σε 2 χρόνια (θεωρώ ότι σε 2 χρόνια μια oled 4K της προκοπής με όλα τα καλούδια στις 55"-65" θα κοστίζει 1000-2000ε αντίστοιχα.

Δισκάκια 4Κ άρχισαν να βγαίνουν και ο ρυθμός με τον όποιο βγαίνουν αυξήθηκε καπως τελευταία οπότε θα θεωρήσω οτι σε 2 χρόνια θα έχουμε πλημμυρίσει από αυτά...

Απάντηση: Re: Nα αγορασω τωρα τηλεοραση ή να περιμενω?

Ένα πράγμα είναι για μένα σίγουρο. Αν πχ καποιος έχει Budget 2000e, θα βγει περισσότερο κερδισμένος αν αγοράσει μια Tv των 1000ε σήμερα και μια ακόμη των 1000ε σε 2 χρόνια παρά αν αγοράσει μια των 2000ε σήμερα.

Εγώ θα αγόραζα την Oled στα 1000 (αν το μέγεθος (55") πραγματικά σε ενοχλεί πάρε προβολέα καθώς οι 5-10" δεν θα κάνουν ουσιαστική διαφορά στο μέγεθος) και μια αντίστοιχη ευκαιρία που θα υπάρχει σε 2 χρόνια (θεωρώ ότι σε 2 χρόνια μια oled 4K της προκοπής με όλα τα καλούδια στις 55"-65" θα κοστίζει 1000-2000ε αντίστοιχα.
/QUOTE]

+100!!!!!!!

Άμα το σκεφτείς λίγο σήμερα, ούτε οι LED αξίζουν τα λεφτά τους ούτε οι OLED.... Ίσως Value for Money να ήταν οι Plasma...

Η 910 στο 1000άρικο που πουλιέται σήμερα, είναι VFM.
Καλώς ή κακώς η τεχνολογία plasma είχε τα θεματάκια της... παθών κι'εγώ από ένα από αυτά.

Δισκάκια 4Κ άρχισαν να βγαίνουν και ο ρυθμός με τον όποιο βγαίνουν αυξήθηκε καπως τελευταία οπότε θα θεωρήσω οτι σε 2 χρόνια θα έχουμε πλημμυρίσει από αυτά...

Σωστός συλλογισμός, αλλά το budget που διαθέτει η φίλη, απ' όσα έχω διαβάσει στο νήμα τουλάχιστον δεν είναι 2000 ευρώ, είναι 1500. Αν ξανακάνεις τους υπολογισμούς βάζοντας όπου 2000ε, 1500 θα δεις ότι δεν βγαίνουν.
Άσε που κάποιοι δεν έχουν τη διάθεση να αλλάζουν κάθε 1-2 χρόνια τηλεόραση, προσωπικά το κάνω κάθε 2 χρόνια περίπου, διότι είμαι tech-victim, αλλά ας δεχτούμε ότι κάποιοι αποφεύγουν τη διαδικασία πούλα-αγόραζε συνέχεια γιατί είναι κάπως κουραστική και κοστίζει χρόνο και χρήμα. Αγοράζουν μια τηλεόραση και αρκούνται για όσο τους κρατήσει (τώρα με τις 5ετείς εγγυήσεις ακόμα καλύτερα, ΕLENI η αμοιβή μου αργότερα που σου έκανα τον δικηγόρο -bye-)

Άμα το σκεφτείς λίγο σήμερα, ούτε οι LED αξίζουν τα λεφτά τους ούτε οι OLED.... Ίσως Value for Money να ήταν οι Plasma...

Καλά τώρα ανοίγεις άλλο θέμα. ΚΑΜΜΙΑ τηλεόραση, κανένα κινητό δεν αξίζει τα λεφτά του, ειδικά τα ολοκαίνουρια μοντέλα που πωλούνται πάντα σε υπεραξία, αναφερόμαστε σε "τεχνητες" ανάγκες αλλά δεν ξέρω που θα καταλήξει μια τέτοια συζήτηση γι' αυτό καλύτερα ας μην την ανοίξουμε...

Πάντως ο λογος που αλλαξα εγω τηλεοραση και πηρα 55ρα περσι ηταν κυριως οτι πριν 7 χρονια όταν είχα πάρει την παλιά μου τηλεόραση, η 55ρα ηταν απλησιαστη, και όχι ότι ήρθαν νέα πράγματα στην τεχνολογία. Γενικά δε ξέρω κανένα που να πήρε νέα τηλεόραση στις ίδιες ίντσες, όλοι οι γνωστοί μου αλλάζουν τηλεόραση για να πάρουν μια πιο μεγάλη.
Καλά τα 4Κ, HDR κλπ αλλά ο κόσμος κοιτάει το μέγεθος νομίζω.

Εγώ πάντως sat_guy δεινοπάθησα να πείσω 2 γνωστούς πριν κάνα 4μηνο να αγοράσουν full hd 100Hz 55άρα του '15 αντί για 49" entry level ψευτό-4K 50Hz του '16. Τι να πω ίσως το δείγμα να ήταν μικρό, και να βγάζω βιαστικά συμπεράσματα. Ο ένας την αγόρασε, ο άλλος όχι...

Δε ξέρω όμως τι οθόνη είχαν πριν. Αν ειχαν καμια 32ρα τοτε και στις 49 να πας ειναι μεγαλη η διαφορα. Αν απο 42 πηγαν σε 49 θα την βαρεθουν γρηγορα. Αυτό που θέλω να πω στην ελενη που ψάχνει τηλεόραση να μην υποτιμά την κινηματογραφική αίσθηση που σου δινουν οι πολλες ινστες. αλλά οκ αυτό μπορεί να είναι και προσωπικό γούστο.