Nα αγορασω τωρα τηλεοραση ή να περιμενω?

Εγώ πάντως sat_guy δεινοπάθησα να πείσω 2 γνωστούς πριν κάνα 4μηνο να αγοράσουν full hd 100Hz 55άρα του '15 αντί για 49" entry level ψευτό-4K 50Hz του '16. Τι να πω ίσως το δείγμα να ήταν μικρό, και να βγάζω βιαστικά συμπεράσματα. Ο ένας την αγόρασε, ο άλλος όχι...
Πολυ χτυπητη διαφορα αναμεσα των επιλογων που αναφερεις ....αυτος που δεν σε ακουσε εχασε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ.....
Εδω μιλαμε για πιο ''μικρες'' διαφορες οπως oled του 15 με fhd και oled του 16 με 4κ+hdr+dolby vision(το τελευταιο θα ηθελα να αναλυσουμε καποια στιγμη, λεει τιποτα?)

Δε ξέρω όμως τι οθόνη είχαν πριν. Αν ειχαν καμια 32ρα τοτε και στις 49 να πας ειναι μεγαλη η διαφορα. Αν απο 42 πηγαν σε 49 θα την βαρεθουν γρηγορα. Αυτό που θέλω να πω στην ελενη που ψάχνει τηλεόραση να μην υποτιμά την κινηματογραφική αίσθηση που σου δινουν οι πολλες ινστες. αλλά οκ αυτό μπορεί να είναι και προσωπικό γούστο.

Από 42άρα και οι δύο... ο ένας χαίρεται τώρα ο άλλος βαρέθηκε, όπως το 'πες. Προσωπικά σκέφτομαι να "λοξοκοιτάω" σιγά-σιγά και προς την ενότητα των προβολέων, το έχω τερματίσει το budget μου για ίντσες σε tv δυστυχώς δεν έχω δει ποτέ προβολέα να έχω σχηματίσει μια αίσθηση αν μου αρέσει ή όχι, ελπίζω να ενθουσιαστώ και να πάψω να περιμένω να πέσουν σε ανθρώπινες τιμές οι 65" OLED.

Last edited:
Σωστός συλλογισμός, αλλά το budget που διαθέτει η φίλη, απ' όσα έχω διαβάσει στο νήμα τουλάχιστον δεν είναι 2000 ευρώ, είναι 1500. Αν ξανακάνεις τους υπολογισμούς βάζοντας όπου 2000ε, 1500 θα δεις ότι δεν βγαίνουν.
Άσε που κάποιοι δεν έχουν τη διάθεση να αλλάζουν κάθε 1-2 χρόνια τηλεόραση, προσωπικά το κάνω κάθε 2 χρόνια περίπου, διότι είμαι tech-victim, αλλά ας δεχτούμε ότι κάποιοι αποφεύγουν τη διαδικασία πούλα-αγόραζε συνέχεια γιατί είναι κάπως κουραστική και κοστίζει χρόνο και χρήμα. Αγοράζουν μια τηλεόραση και αρκούνται για όσο τους κρατήσει (τώρα με τις 5ετείς εγγυήσεις ακόμα καλύτερα, ΕLENI η αμοιβή μου αργότερα που σου έκανα τον δικηγόρο -bye-)

Ευχαριστω φιλτατε!!!
Οντως καθε 2 χρονια ενα χιλιαρικο σε βαθος 6 ετων (δεν σου λεω 8 που εχω στοχο) μας κανει 3000 δηλαδη το διπλασιο απο το μπατζετ μου!!! Εννοειται οτι ετσι οπως το θετεις θα εισαι παντα μεσα στα πραματα αλλα ποτε μπροστα και πολυ μα πολυ ακριβα... ''επειδη ειμαι φτωχος αγοραζω ακριβα'' το ξερετε το ρηττο????

Πολυ χτυπητη διαφορα αναμεσα των επιλογων που αναφερεις ....αυτος που δεν σε ακουσε εχασε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ.....
Εδω μιλαμε για πιο ''μικρες'' διαφορες οπως oled του 15 με fhd και oled του 16 με 4κ+hdr+dolby vision(το τελευταιο θα ηθελα να αναλυσουμε καποια στιγμη, λεει τιποτα?)

Μπορείς να μπεις στο υποφόρουμ του netflix, εκεί θα βρεις αρκετούς που ασχολούνται και να ρωτήσεις. Το μόνο που μπορώ να σου πω για ταινίες που "κυκλοφορούν" είναι ότι δεν θα βρεις προς το παρόν dolby-vision, έχω βρει 6 ταινίες HDR και μου άρεσαν, είναι κάτι διαφορετικό στο μάτι κι ακόμα πρώιμο, ή θα σ' αρέσει ή όχι και τόσο ή μπορεί και να μη ξαναεπιδιώξεις να δεις, είναι θέμα γούστου...

Απάντηση: Re: Nα αγορασω τωρα τηλεοραση ή να περιμενω?

Ευχαριστω φιλτατε!!!
Οντως καθε 2 χρονια ενα χιλιαρικο σε βαθος 6 ετων (δεν σου λεω 8 που εχω στοχο) μας κανει 3000 δηλαδη το διπλασιο απο το μπατζετ μου!!! Εννοειται οτι ετσι οπως το θετεις θα εισαι παντα μεσα στα πραματα αλλα ποτε μπροστα και πολυ μα πολυ ακριβα... ''επειδη ειμαι φτωχος αγοραζω ακριβα'' το ξερετε το ρηττο????

Γιατί κολλάτε στα 2 χρόνια που ανέφερε ο συμφορουμίτης??? Ήταν ένα παράδειγμα. Ας γίνουν 4.
Πάντως από μεριάς μου επιμένω πως το 4Κ είναι σε πολύ πρώιμο στάδιο και πως σε 4-5 χρόνια θα είναι σε πολύ πιο προχωρημένο. Και θα έχουν κυκλοφορήσει και από άλλες εταιρείες πάνελ oled οπότε μεγαλύτερος ανταγωνισμός - καλύτερες τιμές.
Προσωπική πάντα άποψη, ο κάθε ένας κάνει αυτό που κρίνει καλύτερο.
Αυτή τη στιγμή η 910 είναι το πιο καλό vfm σε oled, και σε απόσταση θέασης πάνω από 2,50 μέτρα δεν έχει και νόημα το 4Κ στις ίδιες ίντσες.
Συν του ότι από 1500 και πάνω για τηλεόραση τα θεωρώ ΥΠΕΡβολικά χρήματα. Ειδικά για καινούρια μοντέλα που θα πέσουν κατάπολύ στο τέλος της καριέρας τους. Μην ξεχνάτε πως την 910 την αγόρασαν κάποιοι 1800 ευρώ και σήμερα πουλιέται 1000.

Mα δεν ειπε κανεις οτι η τιμη δεν ειναι καλη ! Εννοειται πως ειναι και γιάυτο πηγα την Δευτερα να την παρω!
Απλα προτιμω να δωσω αλλα 500 ή αλλιως άλλα 10 ευρω το μηνα δοση και να παρω την νεοτερη και καλυτερη απο ολες τις αποψεις Β6 οταν και εφοσων φυσικα πεσει η τιμη της οποτε γινει αυτο.

Mα δεν ειπε κανεις οτι η τιμη δεν ειναι καλη ! Εννοειται πως ειναι και γιάυτο πηγα την Δευτερα να την παρω!
Απλα προτιμω να δωσω αλλα 500 ή αλλιως άλλα 10 ευρω το μηνα δοση και να παρω την νεοτερη και καλυτερη απο ολες τις αποψεις Β6 οταν και εφοσων φυσικα πεσει η τιμη της οποτε γινει αυτο.

Από όλες τις απόψεις δεν είναι, ΕLENI.

Eπειδή δεν βγαίνει πολύ νόημα από το παραπάνω post, καλό είναι να γνωρίζεις, αν δεν γνωρίζεις ήδη δηλαδή, ότι για την ακρίβεια υστερεί σε σχέση με την EG910v σε επεξεργαστή εικόνας, σε sd (και μάλλον) full hd περιεχόμενο και προφανώς (και λόγω επεξεργασίας εικόνας) στο τηλεοπτικό.

Αυτο που εχω καταλάβει ειναι οτι ναι μεν η 910 ειναι καλυτερη σε sd κ hd και ισοδυναμεί στο fhd με την B6 η οποια ομως ξεφευγει με το hdr οταν αυτο υπαρχει και στο fhd , +το 4κ +το λειτουργικό που ειναι νεοτερο+η επίπεδη(λιγότερες αντανακλάσεις) .Εχω καταλαβει λάθος?

Αυτο που εχω καταλάβει ειναι οτι ναι μεν η 910 ειναι καλυτερη σε sd κ hd και ισοδυναμεί στο fhd με την B6 η οποια ομως ξεφευγει με το hdr οταν αυτο υπαρχει και στο fhd , +το 4κ +το λειτουργικό που ειναι νεοτερο+η επίπεδη(λιγότερες αντανακλάσεις) .Εχω καταλαβει λάθος?

hdr σε full hd νομίζω δεν υφίσταται, αλλά μπορεί να κάνω και λάθος. Εν πάση περιπτώσει και οι δύο αξίζουν, δεν ξέρω ποια θα αγόραζα αν βρισκόμουν στο δίλλημα σου, ας πουν τις απόψεις τους καλύτερα οι κάτοχοι -bye-

Παρακολουθώ εδώ και 2-3 μέρες το thread. Ο τίτλος του, μπορεί να μπαίνει κάθε χρόνο και οι απαντήσεις να είναι παρόμοιες.

Και τι δειχνουν τα ποστ στο περασμα του χρονου?
αν δεν εχεις την τρελη οικονομικη ανεση τι κανεις? καθε τηλεοραση για το παρον ή με 1-2 κλικ μπροστα με βλεψεις για ''αντοχη'' στον χρονο?

Πως πάντα υπάρχει κάτι που αποτελεί συμβιβασμό και κάτι που αποτελεί υπέρβαση.
Το οικονομικό είναι ένα ζήτημα για όλους πλέον νομίζω, αλλά για μένα, η 910 δεν είναι συμβιβασμός αλλά μια εξαιρετική τηλεόραση.
Όσο αφορά την "αντοχή" στο χρόνο, νομίζω κάτι που έχει σίγουρα αλλάξει είναι η μεταπώληση, η οποία γίνεται απείρως ευκολότερα σε σχέση με το παρελθόν.

Eπειδή δεν βγαίνει πολύ νόημα από το παραπάνω post, καλό είναι να γνωρίζεις, αν δεν γνωρίζεις ήδη δηλαδή, ότι για την ακρίβεια υστερεί σε σχέση με την EG910v σε επεξεργαστή εικόνας, σε sd (και μάλλον) full hd περιεχόμενο και προφανώς (και λόγω επεξεργασίας εικόνας) στο τηλεοπτικό.
Αυτό σίγουρα σε βάζει σε σκέψεις πάντως.

Αυτό σίγουρα σε βάζει σε σκέψεις πάντως.

Εχει καει ο εγκεφαλος μου....δεν εχω την οικονομικη ανεση να κανω λαθος επιλογη για τα επομενα 6+ χρονια αλλά εχω την ανεση να μην αγορασω τωρα αμεσως καθως βολευομαι με αυτη που εχω...910 τωρα ή Β6 αργοτερα οταν πεσει η τιμη της το διλημμα μου....για να μην αναφερω και την περιπτωση να παω ακομη πιο πισω την αγορα για οταν πεσει η Β7 του χρονου δηλαδη....!!!!

H B7 να ξερεις εχει το ιδιο SOC με τις C7/E7, οχι οπως με την Β6 που εχει υποδεεστερο απο τις C6/E6.

Εφόσον καλύπτεσαι με αυτή που έχεις, μην πάρεις νέα. Τηλεόραση αγοράζουμε είτε όταν δεν έχουμε άλλη επιλογή (π.χ. κάψιμο παλιάς) ή όταν το ποσό που θα δώσουμε μας περισσεύει...

Θα συμφωνήσω με τον group131, και γω παλιά εμπαινα στο tripaki να αγοράσω τηλεόραση (γιατί να αλλάζουμε TV καθε πέντε χρόνια δεν το καταλαβαίνω) αλλά λέω γιατί να αγοράσω αφού κάνω την δουλεία μου με αυτήν που έχω και να πλουτίζουν οι εταιρίες. Εξάλου η 4K θέλει πολυ μεγάλο μέγεθος για να εκμεταλευτείς την τεχνολογία (και οι περισσοτεροι παιρνουμε 55 ιντσών UHD που ειναι δώρο αδωρο για 2.5 μέτρα ενώ μπορείς να βρεις FHD μέχρι στιγμής πιο φθηνά) πραγμα άβολο (65+ ιντσες) απο θέμα χώρου και πανάκριβο. Κατά την δική μου άποψη θα περιμένω μέχρι να χαλάσει η TV μου πρώτα αφού είχα δώσει 1000 πριν περιπου 10 χρόνια (αφου είχε χαλάσει η crt) και βλέπουμε. Και για smart tv υπάρχουν και τα android tv box.

Last edited: