Nα αγορασω τωρα τηλεοραση ή να περιμενω?

το μονο προβλημα που εχεις ειναι οτι τωρα βλεπεις απο 40 ιντσες, πολυ μικρη οθόνη για να απολαύσεις ταινια. ακομα και μια φτηνη 55ρα lcd με τα οποια ελλατωματα της θα ειναι μεγαλη αναβαθμιση.
αν ειχες πιο μεγαλη οθονη θα μπορουσε να περιμενεις...

Το θέμα είναι ότι με μια φτήνη 55άρα lcd θα έχει αναβάθμιση μόνο στο μέγεθος και τίποτα άλλο. 8ετίας Samsung 100Hz μάλλον εννοεί την 40Α656 ή την 40Β650, που έχουν πολύ καλύτερη εικόνα από όλες τις φτηνές σημερινές lcd. Ειδικά η 40Β650 ήταν μεγάλο άλμα στην ποιότητα με αμιγή επεξεργασία Samsung και πολύ δυνατή εικόνα γενικότερα.
Επομένως αν αγοράσει κάτι αυτό πρέπει να είναι κάτι σχετικά καλύτερο με το τωρινό της, και όχι μόνο στις ίντσες. Αφού δεν την ενοχλεί πολύ το μέγεθος και το έχει συνηθίσει, ας περιμένει 1 ή 2 χρόνια ακόμα, λογικά δεν θα χάσει... η Β7 π.χ. φαίνεται στα χαρτιά πολύ καλή, να τη δούμε βέβαια πρώτα.

ενταξει καλη εικονα εχει. αλλα τι να την κανεις την καλη εικονα οταν εισαι 3+ μετρα μακρια και δε μπορεις να δεις καλα καλα τα πρόσωπα των ηθοποιών ωστε να καταλάβεις οτι εχεις καλη εικονα.

Εκεί που διαφώνησα μαζί σου ήταν στο οποιαδήποτε 55άρα. Υπάρχει περίπτωση να αγοράσει μια 55άρα και να εξακολουθεί να μη βλέπει τα πρόσωπα :) Διαφορετικά ναι, το μέγεθος είναι ένας σημαντικός παράγοντας...

Eχω την LE40F86 .
Οντως ο κυριως λόγος που θελω να αλλαξω ειναι το μεγεθος (ναι το μεγεθος μετραει αλλά δεν ειναι το παν...!!!) .
Στα 3μ παρόλο που ειναι μικρη φαινονται τα προσωπα αλλά εννοειται πως θα τα προτιμουσα μεγαλυτερα.
Γιάυτο και επιμενω (παρότι το υποστηριζουν οι εταιρειες και καποιοι εδω στο φορουμ) οτι οι 65 ειναι παρα πολλες και ΓΙΑ ΜΕΝΑ οτι πρεπει να ειναι 55 αντε 60 το πολυ.
Οποτε μαλλον θα περιμενω παιδια ....

καλα οι επωνυμες δε θεωρω οτι ειναι τοσο χαλια πια στις χαμηλες τιμες.
τωρα πχ εχει mediamarkt 65 ιντσες lg, 999 ευρω. (ναι ξερω τι προβληματα εχει)
κοτσωβολος sony 7xx 55, 720 ευρω λιγα κοματια σε ενα καταστημα

Το θέμα είναι ότι με μια φτήνη 55άρα lcd θα έχει αναβάθμιση μόνο στο μέγεθος και τίποτα άλλο. 8ετίας Samsung 100Hz μάλλον εννοεί την 40Α656 ή την 40Β650, που έχουν πολύ καλύτερη εικόνα από όλες τις φτηνές σημερινές lcd. Ειδικά η 40Β650 ήταν μεγάλο άλμα στην ποιότητα με αμιγή επεξεργασία Samsung και πολύ δυνατή εικόνα γενικότερα.
Επομένως αν αγοράσει κάτι αυτό πρέπει να είναι κάτι σχετικά καλύτερο με το τωρινό της, και όχι μόνο στις ίντσες. Αφού δεν την ενοχλεί πολύ το μέγεθος και το έχει συνηθίσει, ας περιμένει 1 ή 2 χρόνια ακόμα, λογικά δεν θα χάσει... η Β7 π.χ. φαίνεται στα χαρτιά πολύ καλή, να τη δούμε βέβαια πρώτα.
Ναι θα βαλω πλωρη για Β7 εκτος και αν η Β6 πεσει παρα πολυ η τιμη της....

εγω παντως θα ελεγα να προσεξεις τις 55 ιντσες. ειχα 42, πηγα 55 και το μετάνιωσα που δεν εδωσα κατι παραπανω για 65 ιντσες... (3+ μετρα)
αλλα ενταξει μπορει να ειναι δικο μου θεμα η μεγαλη εικονα.

καλα οι επωνυμες δε θεωρω οτι ειναι τοσο χαλια πια στις χαμηλες τιμες.
τωρα πχ εχει mediamarkt 65 ιντσες lg, 999 ευρω. (ναι ξερω τι προβληματα εχει)
κοτσωβολος sony 7xx 55, 720 ευρω λιγα κοματια σε ενα καταστημα

Η δεύτερη φαίνεται καλή, αν δεν είναι εκθεσιακή, αλλά αφού έχει τη δυνατότητα και τη πρόθεση για ΟLED νομίζω οτιδήποτε άλλο θα σημαίνει συμβιβασμό. Ναι ELENI έτσι κάνε...

τις εκθεσιακες νομιζω τις δειχνει με αλλο τροπο
την προτεινα σαν κατι ενδιαμεσο με στοχο 65 κ oled

Eπειδή δεν βγαίνει πολύ νόημα από το παραπάνω post, καλό είναι να γνωρίζεις, αν δεν γνωρίζεις ήδη δηλαδή, ότι για την ακρίβεια υστερεί σε σχέση με την EG910v σε επεξεργαστή εικόνας, σε sd (και μάλλον) full hd περιεχόμενο και προφανώς (και λόγω επεξεργασίας εικόνας) στο τηλεοπτικό.

Ξέχασες και το 3D... :laugh:

Συνεχίζουν πάντως να βγαίνουν ταινίες σε 3D παρά την κατάργηση στις τηλεοράσεις, αν κάποιος έχει στην tv του και δεν τον κουράζουν τα γυαλιά, 5-10 ταινίες το χρόνο μπορεί να τις δει.

Καλησπερα σε ολους Χριστος Ανεστη! Σε σαλονι με αποσταση θεασης 2.8 μετρα με λιγο σουλουπωμα καναπε κλπ το πηγα στα 2.5-2.6 μετρα.Σε 4κ υλικο με μια 55" oled lg θα δω την διαφορα εναντι του 1080 και συγχρονως την αισθηση της μεγαλης οθονης; Ευχαριστω προκαταβολικα για τις απαντησεις σας.Καλο βραδυ να εχετε.

Οι πρωτες εντυπωσεις που εχω ειναι καλες. Βεβαια δεν εχω να την συγκρινω με αλλες τηλεορασεις του σημαρα παρα με τη 40αρα 7τιας που ειχα.
Να πω οτι ειδα 3d το avatar και πραγματικα εντυπωσιατστικα. Μου φανηκε πολυ καλυτερο και απο το σινεμα που ειχα δει παλια. Εκτος αν λογο ηλικιας δε θυμαμαι καλα :flipout: Χαχα εγραψα και σε λαθος ποστ... για την 910 ηθελα να γραψω.

Last edited:
Πήρες μια απόφαση! Καλορίζικη, καλοφάγωτη, καλοτάξιδη, απροβλημάτιστη ! :ernaehrung004: (Η ΕLENI δεν είσαι; )

Oχι εγω παραμενω με την 40αρα (8ετιας ομως.....).:drool:

Ελένη εαν σε παρηγορεί αυτό η δική μου η TV είναι 32 ιντσών και δεκαετίας, απόσταση 2,5-3 μέτρα και δεν την αλλάζω εαν δεν χαλάσει πρώτα γιατι την χρυσοπλήρωσα. Ήθελα να μάθω εάν βγουν 8K τηλεοράσεις έχω ικανές τις εταιρίες να μας κάνουν πλύση εγκεφάλου για να βάλουμε στο σαλόνι TV πάνω απο 100 ιντσών λόγω ανάλυσης και κέρδους (και να τα depon από την ακτινοβολία :operator: ). Παραλογισμός