Nα αγορασω τωρα τηλεοραση ή να περιμενω?

Απάντηση: Re: Nα αγορασω τωρα τηλεοραση ή να περιμενω?

Ελένη εαν σε παρηγορεί αυτό η δική μου η TV είναι 32 ιντσών και δεκαετίας, απόσταση 2,5-3 μέτρα και δεν την αλλάζω εαν δεν χαλάσει πρώτα γιατι την χρυσοπλήρωσα. Ήθελα να μάθω εάν βγουν 8K τηλεοράσεις έχω ικανές τις εταιρίες να μας κάνουν πλύση εγκεφάλου για να βάλουμε στο σαλόνι TV πάνω απο 100 ιντσών λόγω ανάλυσης και κέρδους (και να τα depon από την ακτινοβολία :operator: ). Παραλογισμός

Ποια ακτινοβολια?

Πες μου οτι το IMAX Hubble 3D που σου βαλα να απολαυσεις ... ηταν μετριοτητα ?
Και ας ηταν παθητικο το 3D ... και ας ηταν LG η τηλεοραση ... για πες :p ....

Γιατί το θέτεις έτσι; Πρώτη φορά τότε νόμιζες ότι το είδα το IMAX Hubble 3D; Εγώ δεν είχα 3D τηλεόραση στο σπίτι; :flipout:

Το άλλο με τα ψάρια το ξέχασες; :p

Re: Απάντηση: Re: Nα αγορασω τωρα τηλεοραση ή να περιμενω?

Ποια ακτινοβολια?

Λένε ότι οι τηλεοράσεις και τα monitors εκπέμπουν ακτινοβολία (νομίζω η led λιγότερο αλλά δεν παουν να είναι κουραστικες για τα μάτια) και αυτό έχει κάποιες συνέπειες στην υγεία μας. Τώρα άμα έχεις TV πάνω από 100 ίντσες ίσως είναι μεγαλύτερη και πιο κουραστική για τα μάτια https://www.medlook.net/Πονοκέφαλος/1786.html

Last edited:
Ελένη εαν σε παρηγορεί αυτό η δική μου η TV είναι 32 ιντσών και δεκαετίας, απόσταση 2,5-3 μέτρα και δεν την αλλάζω εαν δεν χαλάσει πρώτα γιατι την χρυσοπλήρωσα. Ήθελα να μάθω εάν βγουν 8K τηλεοράσεις έχω ικανές τις εταιρίες να μας κάνουν πλύση εγκεφάλου για να βάλουμε στο σαλόνι TV πάνω απο 100 ιντσών λόγω ανάλυσης και κέρδους (και να τα depon από την ακτινοβολία :operator: ). Παραλογισμός

ε καλα αμα βαλω 100 ιντσες και τερμα φωτεινοτητα φυσικα θα με κουρασει η ακτινοβολια (δηλαδη το φως) που βγαζει. Γι αυτο σε μεγαλες οθόνες χαμηλώνουμε λιγο την φωτεινότητα αν χρειαστεί και όλα καλα. Το 4Κ δεν ήρθε μόνο του (που αν ήταν έτσι όντως δε θα είχε νόημα). Ήρθε με μεγαλύτερο έυρος χρώματος (wide colour gamut) και φωτεινότητας(HDR). Δε θα μου έκανε εντύπωση αν το 8Κ ερχόταν με νέα πράγματα (3D χωρίς γυαλιά?) , αλλά αυτό τώρα ξεφεύγει από την κουβέντα.
Οι εταιρίες, από αμάξια μέχρι κινητά πάντα προσπαθούν να μας κάνουν να αγοράσουμε το καινούριο.

Γιατί το θέτεις έτσι; Πρώτη φορά τότε νόμιζες ότι το είδα το IMAX Hubble 3D; Εγώ δεν είχα 3D τηλεόραση στο σπίτι; :flipout:

Το άλλο με τα ψάρια το ξέχασες; :p

Οκ, εσυ ησουν πρωτος (στην θεαση).
Αν και το ψιλοσνομπαριζες το 3D. Ιδιως το κινηματογραφικο.
Οποτε ισως να υπεθεσα λανθασμενα και για το ... τηλεοπτικο.

Μπροστα σ'αυτο ....

fUad3SO.gif

τι ψαρια να πιασει ο Πετρης ?

Για οσους ενδιαφερονται (ακομα) για 3D ... το συνιστω εμφατικα > http://www.imdb.com/title/tt1433813/
Το Tron Legacy 3D (που μου δοθηκε μαζι με την LG) ... ειναι σχεδον 2D.
Περιμενω την εποχη οπου ... 8K QDOT με 120 fps ... θα κανουν το παντα 3D.
Mαλλον θα χρειαζομαι μπαστουνι (εκεινη την μακρινη εποχη).

Γνωμη μου ειναι παρε την 910 με τα 1000 ευρω ειναι δυνατο vfm και ειναι για εμενα πλεον το οριο στην αγορα τηλεορασης.
Στο μονο που κολλαω στην 910 ειναι στην κυρτη οθονη! Αυτο οντως σε λιγα χρονια θα ειναι ξεπερασμενο....μοδα ηταν και περνα...

Η τεχνολογια αλλαζει διαρκως και οσο τουμπανο τηλεοραση παρεις σημερα σε 2-3 χρονια λιγη θα σου φαινεται. Επισης οποια και να παρεις υπαρχει ο κινδυνος σοβαρης βλαβης στα3-4 χρονια που θα κανει την επιδιορθωση μη συμφερουσα. Τοτε οσα λιγοτερα εχεις ξεδεψει τοσο πιο τυχερη θα νιωθεις!

Τα λεω αυτα σαν κατοχος πλασμα 50vt30 στα 1600+ το 2011 (σε προσφορα! Στα 1900 επαιζε κανονικα!). Διαβαζοντας για ποσες βλαβες εβγαλαν παρακαλουσα μην την φαω στην 3-4ετια και θα εκλαιγα τα λεφτα μου. Ευτυχως μου εκατε καλο κομματι. Αλλα +1500 ευρω δεν ξαναδινω για τηλεοραση. Δεν αξιζουν! Ταβανι το χιλιαρικο.

Last edited:
Μαλλον θα συμφωνησω -bye-

(το "μαλλον" εξαρταται απο την καθιερωση η οχι των 60 η 120 fps ... παντως ΟΧΙ του HDR)

Για να μην παριστανομαι ως τερας ορθολογισμου .... εσκασα 1950 ευρω ... πριν 5 χρονια ακριβως.

H 55EG910v υποστηρίζει κανονικότατα αρχεία ΗΕVC 60 FPS επομένως δεν χρειάζεται να προβληματίζει το συγκεκριμένο...

H κυρτοτητα εγειρε τη ζυγαρια προς το να μην παρω την 910. Οσο vfm κ αν ειναι εγω στη σκεψη οτι θα το μετανοιωσω σε 2-3 χρονια μου κανει περισσοτερο σαν μια καλοστημενη παγιδα ... θα βαλω οροφη τα 1300 μαλλον στο χρονο που ερχετε!

Eλενη
οσο καθυστερεις την αγορα ... θα ανεβαινει και το μπαγιοκο (ποσο) που θες να διαθεσεις.
Πριν το καταλαβεις ... θα χεις φτασει τα δυο χιλιαρικα. Μαλλον .... το γοργον και χαριν εχει.

Θα προσπαθήσω να το κρατησω χαμηλα οσο μπορω κ αν ειμαι τυχερη μπορεί να καταληξω κ παλι σε επιλογη που δεν θα μετανιωσω οπως αυτη που εκανα πριν 8 χρόνια με την 40αρα μου...
Να σου πω τι παίζει ξεκάθαρα, δεν το νιωθω οσο καλη ευκαιρία κ να ειναι η 910 οποτε δεν αγοραζω τωρα.Ο χρόνος θα δείξει αν κανω Καλά!!!

Θα προσπαθήσω να το κρατησω χαμηλα οσο μπορω κ αν ειμαι τυχερη μπορεί να καταληξω κ παλι σε επιλογη που δεν θα μετανιωσω οπως αυτη που εκανα πριν 8 χρόνια με την 40αρα μου...
Να σου πω τι παίζει ξεκάθαρα, δεν το νιωθω οσο καλη ευκαιρία κ να ειναι η 910 οποτε δεν αγοραζω τωρα.Ο χρόνος θα δείξει αν κανω Καλά!!!
για μενα περιμενε.
και εγω της ιδιας αποψης ειμαι και θα παρεις κατι που σου αρεσει χωρις δευτερες σκεψεις.

Και εγω ειμουνα σε αυτη το δηλημα. Αλλα οσο περνανε οι μερες τοσο ποιο ευχαριστημενος ειμαι απο την αγορα. Για το μονο που σκεφτομαι αν εχασα η οχι ειναι η υποστηριξει HDR , κατι ομως, οπως καταλαβα θα φανει μετα απο 2-3 χρονια.Απο την αλλη εντυπωσιαστικα απο το 3d που προσφερει και ας μην το ειχα στα υποψη μου. Πιστευω στο 1000ρικο δε θα βρεθει αλλη OLED φετος και του χρονου, καθοτι ειναι τοσο χαμηλη μονο και μονο για την HD αναλυση που τρομαζει τον αγοραστη. Συνοψιζοντας θα ελεγα στα + και παντα λαμβανοντας υποψη την τιμη της, Ποιοτητα οθονης-3d που ειναι δεδομενα, και στα μειον υποστηριξη HDR- 4k που ειναι ομως καπως αμφισβητουμενα αυτη την στιγμη. Η κυρτοτητα της νομιζω οτι ειναι λιγοτερη απο της αντιστοιχες led, και απο τα 2-5, 3 μετρα που βλεπω με δυσκολια την ξεχωριζω. Απο θεμα αντοχης η προβληματων σαφως και δεν μπορω να απαντησω, το μελλον θα δειξει.

Update! Eνω το πηρα αποφαση οτι φετος δεν θα παρω tv καθοτι η Β6 μπαστακωθηκε στα 1800 και αρχισα να παρακολουθω την εξελιξη της Β7 δεχθηκα ενα τηλεφωνημα....
Μια τελευταια Β6 ΕΚΘΕΣΙΑΚΗ μου την δινουν στα 1600...Πηγα στο καταστημα να μιλησω απο κοντα και απο οτι καταλαβα αν δεν την δωσουν την επομενη βδομαδα μπορει να μου την αφησουν ακομη και 1500...!!!
Τι κανω ρε παιδια?
Να την τσεκαρω με καρτελες για καμενα πιξελ-καψιματα-σταμπες και αν ειναι οκ την παιρνω?
Στην LG ποσο κοστιζει η επεκταση εγγυησης στα 5 ετη?-μολις ειδα λεπτομερειες....απο 1000-1500 185 και 1501-2000 285....αρα αυτες οι τιμες ειναι με βαση ποσο αγοραστηκε απο το καθε καταστημα ή βαση τιμες καταλογου lg ???

Last edited:
Είμαι της άποψης ότι μεταχειρισμένη tv μόνο lcd. O Άλλος την είχε να παίζει το σήμα του μαγαζιού δώδεκα ώρες την ημέρα....τα αυτόφωτα πάνελ δεν τα πάνε καλά μετά από τέτοια ταλαιπωρία.

Ξέρω ότι είναι δύσκολο να περιμένεις...αλλά δεν θα χάσεις. Λίγο υπομονή...εφόσον δεν καίγεσαι για άμεσα θα συμβούλευα.

....αρα αυτες οι τιμες ειναι με βαση ποσο αγοραστηκε απο το καθε καταστημα ή βαση τιμες καταλογου lg ???

Απο την απόδειξη αγοράς προκύπτει η χρέωση για την επέκταση εγγύησης.

Απάντηση: Re: Nα αγορασω τωρα τηλεοραση ή να περιμενω?

Update! Eνω το πηρα αποφαση οτι φετος δεν θα παρω tv καθοτι η Β6 μπαστακωθηκε στα 1800 και αρχισα να παρακολουθω την εξελιξη της Β7 δεχθηκα ενα τηλεφωνημα....
Μια τελευταια Β6 ΕΚΘΕΣΙΑΚΗ μου την δινουν στα 1600...Πηγα στο καταστημα να μιλησω απο κοντα και απο οτι καταλαβα αν δεν την δωσουν την επομενη βδομαδα μπορει να μου την αφησουν ακομη και 1500...!!!
Τι κανω ρε παιδια?
Να την τσεκαρω με καρτελες για καμενα πιξελ-καψιματα-σταμπες και αν ειναι οκ την παιρνω?
Στην LG ποσο κοστιζει η επεκταση εγγυησης στα 5 ετη?-μολις ειδα λεπτομερειες....απο 1000-1500 185 και 1501-2000 285....αρα αυτες οι τιμες ειναι με βαση ποσο αγοραστηκε απο το καθε καταστημα ή βαση τιμες καταλογου lg ???

Σκεψου οτι τη Β6 ειχαν φτασει ηδη να τη δινουν καινουρια κοντα στην τιμη που σου δινουν την εκθεσιακη.
Δε μπαινω καν στη λογικη του αν το κομματι θα ειναι καλο ή οχι.
Εδω σε αλλο μαγαζι ειχαν βγαλει εκθεσιακες (μαλλον) 910 στα 770 .
Η "προσφορα" που σου εκαναν σε εμενα προσωπικα δε λεει κατι σαν προσφορα.
Φυσικα, αν παρ'ολα αυτα το αποφασισεις, εδω ειμαστε να σου πουμε τι να προσεξεις. Εγω παντως δεν θα το εκανα...

Τη Β6 την πήρα 1600 με δώρο ηχόμπαρα πριν 2 μήνες. Αν δεν έχει πολλές ώρες πες τους να στη δώσουν 1000 ευρώ και αν θέλουν.

Ευχαριστώ πολύ ! Νιωθω σαν να μου ανοίξατε τα μάτια !
Όντως μπορω να περιμενω!
Πράγματι τωρα που μου υπενθυμισατε οτι ειχε 1600 με την ηχομπαρα δεν μου φαίνεται πλέον και τοσο ευκαιρία !
Θα το παιξω τρελιτσα να δω ποσο θα κατεβουν γιατι αν δεν βρεθει αμεσα αγοραστης βλεπω να κατεβαίνει πολυ....
Θα ενημερωσω για τις εξελίξεις!!! :)