Να βάλω 2ο πιάτο;

vaflas

Senior Member
29 April 2008
443
Λάρισα
Έχω ένα Gibertini 1,25 m με 6 LNB:
Κέντρο ο Astra19 και παρακεντρα τους eurobird9 και eutelsat16, Hotbird13, astra23,5e, astra28e.

O astra28 παρ' ότι με black ultra LNB έχει μεγάλες απώλειες. Σε πολλά κανάλια το SNR πέφτει στο 25%
Σκέφτομαι να βάλω ένα 2ο πιάτο με κέντρο τον 28αρη. Το θέμα είναι τί πιάτο ? Απ' ότι μου είπαν για BBC θέλω 3μετρο πιάτο!...:2thumb22sup: Δεν μπορώ τόσο μεγάλο και ακριβό πιάτο, οπότε το ερώτημα είναι αξίζει πχ 1,5m πιάτο, ή και μ' ένα σαν αυτό γύρω στο 1,25 που έχω ή και φθηνότερο δε θα δω διαφορά?
Τί αλλο θα άξιζε να βάλω απο δορυφόρους? πχ παράκεντρα του 28αρη ο hellasat και ο Turksat αξίζουν καθόλου ή τζάμπα έξοδα?
Χώρος στην ταράτσα υπάρχει για όσα πιάτα θέλω.
Περιοχή Λάρισα.

Ευχαριστώ.

Last edited:
Για τις 28 Ε βάλε ακόμα ένα Gibertini 125 και πιστεύω να είσαι ΟΚ πλην αυτών του ASTRA 1N ή σε όποιον δορυφόρο μελλοντικά πάνε. Επειδή όμως προβλέπονται μεγάλες αλλαγές στους δορυφόρους αυτούς τους αμέσως επόμενους μήνες προτίμησε το Gibertini 150OP ή ακόμα καλύτερα κάνε υπομονή λίγους μήνες να κατασταλάξουν τα πράγματα στη συγκεκριμένη τροχιακή θέση.
Όσον αφορά τις 42 Ε κάτι έχει, αλλά όχι φοβερά πράγματα. Για τις 39 αξίζει μόνο εάν ανοίγεις κάποιο πακέτο.

τι αλλαγές προβλέπονται δηλαδή? Απ' οτι κατάλαβα μαλλον προς το χειρότερο για Ελλάδα?
Μπορεί ούτε το 1,5m Gibertini να μην επαρκεί?
Σ" ευχαριστω

Ήδη ο καινούριος Astra 2F έχει πάρει θέση και μεταφέρονται σε αυτόν συχνότητες του Astra 1N. Μέχρι την Άνοιξη προβλέπονται άλλες δύο εκτοξεύσεις δορυφόρων για τη συγκεκριμένη τροχιακή θέση με σκοπό να αντικαταστήσουν τους ήδη υπάρχοντες δορυφόρους, οπότε μπορεί να έρθουν τα πάνω κάτω. Νομίζω λίγη υπομονή μέχρι τότε χρειάζεται και μετά βλέπεις και παίρνεις τις αποφάσεις σου.