Να επιστρέψουν τα τριχίλιαρα οι πυρόπληκτοι

16 July 2006
7,565
HAMBURG
Σάλος από το αίτημα να επιστρέψουν τα τριχίλιαρα οι πυρόπληκτοι

Σάλο προκάλεσε η αποκάλυψη του ALPHA, ότι η κυβέρνηση ζητά την επιστροφή του επιδόματος των 3.000 ευρώ που έδωσε προεκλογικά και χωρίς κανένα έλεγχο στους πυρόπληκτους της Ηλείας. Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος παραδέχθηκε την Δευτέρα, ότι γίνεται έλεγχος και ήδη 12.000 ειδοποιητήρια έχουν φθάσει στα πυρόπληκτα χωριά. Ωστόσο οι πληγέντες αδυνατούν τώρα να βρουν τα χρήματα, αφού δεν είναι λίγοι αυτοί, που αναγκάζονται να ζουν με δανεικά.

Όσοι είδαν τις περιουσίες τους να γίνονται στάχτη, υποστηρίζουν ότι κυβερνητικά στελέχη και βουλευτές τους καλούσαν τότε να τρέξουν στις τράπεζες για να πάρουν λεφτά, χωρίς κανένας όμως να γνωρίζει, ποιοι δικαιούταν και ποιοι όχι. Ο Δήμαρχος Ωλένης Γιάννης Παναγόπουλος μιλώντας στον ALPHA είπε, ότι τότε βρήκαν την ευκαιρία πολλοί αθίγγανοι, ξέροντας ότι δεν έχουν περιουσιακά στοιχεία στο όνομά τους, ώστε να στραφεί κάποιος εναντίον τους και έπαιρναν δύο και τρεις φορές από 3.000 ευρώ δηλώνοντας ψεύτικα Α.Φ.Μ. Τόνισε ωστόσο, ότι αυτοί δεν έχουν καμία σχέση με τους πυρόπληκτους, στους οποίους εστάλησαν οι ειδοποιήσεις. Οι πυρόπληκτοι τονίζουν, ότι ζουν με δανεικά και αναρωτιούνται που θα βρούνε τα χρήματα, που ζητάει πίσω το Κράτος.

Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος ερωτηθείς σχετικά με την υπόθεση, απάντησε ότι «υπάρχουν περιπτώσεις ανθρώπων, οι οποίοι προσπάθησαν με διάφορες ενέργειες, οι οποίες δεν ήταν σύννομες και ορισμένοι πέτυχαν να πάρουν τις 3.000 ευρώ. Φερ’ ειπείν δίνοντας πλαστούς, μη υπαρκτούς Αριθμούς Φορολογικού Μητρώου. Πηγαίνοντας σε δύο ή τρεις τράπεζες και παίρνοντας δύο ή τρία τριχίλιαρα… Αυτοί λοιπόν στα πλαίσια ενός ελέγχου το οποίο είναι φυσικό να διενεργεί η Πολιτεία, καλούνται να επιστρέψουν τα ποσά τα οποία δεν δικαιούνται να έχουν πάρει». Οι πυρόπληκτοι υψώνουν φωνή αγωνίας. Την ίδια ώρα δε, που το Κράτος ζητά πίσω χρήματα, τα εκατομμύρια που έδωσαν οι Έλληνες απο το υστέρημά τους, παραμένουν στα δημόσια ταμεία.

Πηγή: ALPHA

μπορει να πει κανεις που ειναι απο αυτες τις περιοχες αν αληθευει οτι τα ζητανε αδιακριτως απο τον κοσμο που καηκε ;;;;;;

αν οντως αληθευει αυτο οπως και το οτι τα λεφτα των πολιτων δεν εχουν μοιραστει ακομα στους πληγεντες ειναι μεγαλοι Αλητες ...... :violent-smiley-030::violent-smiley-030::violent-smiley-030:

Ποιός ο λόγος? Σε λίγο που θα'χουμε εκλογές θα ξαναμοιράσουν:flipout:

Τέτοιους κ....... δεν έχουμε ματαξαναδεί ποτέ... ρε ουστ από δω!

Last edited by a moderator:
Οσοι τα πήραν δικαίως...σαφώς και δεν πρέπει να τα επιστρέψουν.
Οσοι αντίθετα τα πήραν αδίκως και με "κομπίνες" όχι μόνο πρεπει να τα επιστρέψουν αλλά και με τσουχτερό πρόστιμο για παραδειγματισμό. (Για να το πω απλά....να τους κόψουν τον κώλο, γιατί πιθανότατα τα στέρησαν απο άλλους που τα δικαιούνταν!)
Ετσι θαπρεπε να πράττει μία ευνομούμενη κοινωνία και έτσι θάπρεπε να παρουσιάζουν το θέμα τα αντικειμενικά κανάλια της εν λόγω ευνομούμενης κοινωνίας. Ο τίτλος "ζητούν πίσω τα λεφτά απο τους πυρόπληκτους" ειναι σαφώς παραπλανητικός, ακόμη κι αν απο ανοργανωσιά τα ζητούν πίσω και απο κάποιους που πραγματικά τα δικαιούνταν (και λογικά αυτό θα αποδειχτεί και δεν θα τα δώσουν πίσω....)

Η κομπίνα ήταν το προεκλογικό επίδομα... Είχε βουήξει ο τόπος τότε πως έσπευδαν να πάρουν το ποσό πολλοί που δεν το δικαιούνταν. Αλλά τότε τους βόλευε βλέπεις... Τώρα, με την αχρηστία που τους δέρνει είναι ικανοί να τα ζητάνε και αδιακρίτως...

Είχε γίνει θέμα τότε με τους τσιγγάνους και μερικοί δικάστηκαν στο αυτόφωρο, οδηγώντας αρκετούς τσιγγάνους τότε να επιστρέψουν τα όσα μόλις είχαν λάβει, υπό το φόβο δίωξης. Στις ειδήσεις λεγόταν πως κατεύθαναν λεωφορεία γεμάτα, από όλην την επικράτεια.

Μετά από μια μικρή ενημέρωση στο διαδίκτυο, λένε πως τα ζητάνε και από 1ου βαθμού συγγενείς από το ίδιο σπίτι.

Δηλαδής αν σε ένα σπίτι ζούσα εγώ και ο πατέρας μου και η μάνα μου, πήραν από ένα 3χίλιαρο ο καθένας. Λένε πως το βοήθημα αφορούσε το σπίτι και όχι τα άτομα.

Αυτοί έχουν την δυνατότητα να ζητήσουν πίσω το "επίδομα" βλέπεις... Τα χρήματα από τα ασφαλιστικά ταμεία -και όχι μόνο- ποιός θα τους τα ζητήσει πίσω, που τα μασάνε μισό αιώνα και βάλε όλοι τους?

Re: Απάντηση: Να επιστρέψουν τα τριχίλιαρα οι πυρόπληκτοι

Αυτοί έχουν την δυνατότητα να ζητήσουν πίσω το "επίδομα" βλέπεις... Τα χρήματα από τα ασφαλιστικά ταμεία -και όχι μόνο- ποιός θα τους τα ζητήσει πίσω, που τα μασάνε μισό αιώνα και βάλε όλοι τους?

...και έχουνε και το θράσσος να καλύπτονται πίσω από τη δυσχερή παγκόσμια οικονομική συγκυρία και να την επικαλούνται...:slapface:

Ας καταλάβουμε όλοι πια ότι τέτοιου είδους δυσμένειες προκαλούνται από τις αναιδείς πολιτικές τους...

Δηλαδή εγώ που είμαι τσιγγάνος ή τι άλλο και πήγα πήρα 3000 και έδωσα ψεύτικο ΑΦΜ, ψεύτικη διέυθυνση, δεν έχω τίποτα στο όνομα μου, τα σαϊνια της κυβέρνησης τώρα ξέρουν ποιος είμαι και μου στείλανε να δώσω τα λεφτά πίσω.
Μάλλον στους κακομοίρηδες που πραγματικά ανοίκαν τα ΑΦΜ τα στείλανε τα γράμματα.

Είχε ανοιχτεί τότε ένα θέμα από κάποιο μέλος με τίτλο που περιγράφει ακριβώς ότι γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις.
" Μάθαν ότι πηδι@μαστε, πλακώσανε κι οι γύφτοι "
Η κάμερα ακολούθησε τότε ένα ζευγάρι γύφτων που πήγε σε μια τράπεζα, πήρε το τριχίλιαρο και μετά τους πέτυχε σε άλλη τράπεζα να το ξαναπαίρνουν.

Αλλά κι αυτοί οι άχρηστοι τα μοιράζανε χωρίς διάκριση έτσι, σε όποιον πήγαινε και δήλωνε ένα όνομα και μια περιοχή εκεί κοντά στα καμμένα.
Σε άλλες περιπτώσεις για να πάρεις έστω και 10 επιστροφή σε περνάνε από κύματα 14.

Είναι λογικό η διανομή να γίνει με αυτό τον τρόπο, αφού ο κόσμος είχε ανάγκη τα χρήματα άμεσα. Ήταν γνωστό από τότε πως θα υπήρχαν κυρώσεις για όποιον τα έπαιρνε χωρίς να τα δικαιούται.

Αυτό που σίγουρα χρήζει εξέτασης είναι το γεγονός πως (σύμφωνα με τους κατοίκους εκεί) διάφοροι τοπικοί "άρχοντες" προέτρεπαν ανθρώπους να πάρουν το επίδομα αν και δεν είχαν το δικαίωμα.

Υποθέτω πως οι φίλοι που έχουν προσωπική άποψη για την κατάσταση θα μπορούν να μας ενημερώσουν καλύτερα.

Αν δεν ήταν καθαρά ψηφοθηρικό μέτρο, θα υπήρχε έλεγχος σοβαρότερος.
Αλλά από μια κυβέρνηση που έχει δώσει νέο ορισμό στην λέξη μπουρδέλο τι περιμένουμε?
3000 η ψήφος, αυτά είναι.....

Συνήθως αν χρωστάς στο κράτος υπάρχουν προσαυξήσεις.
Να δείς που θα τους βάλουν και πρόστιμο και θα βγάλουν λεφτά κι απο πάνω!

Και το καλύτερο από όλα είναι πως από όσα μαζεύτηκαν τότε από δωρεές του απλού κοσμάκη σε τηλεμαραθώνιους κλπ κλπ, ελάχιστο, ως καθόλου, ποσό έχει μοιραστεί στους πληγέντες με πρόσχημα διάφορα γραφειοκρατικά... Πάνε κι αυτά, αμάσητα. Μην τα είδατε...

Εγώ θα έλεγα να τα πάρουν πίσω από όσους τα έδωσαν χωρίς πρώτα να κάνουν κανεναν έλεγχο. Παρ ότι βούιζε η κοινωνία οτι....πλακώσανε κι οι γυφτοι.

Βέβαια, λόγω προεκλογικής περιόδου δικαιολογούνται όλα...δικαιολογούνται γιατί συν τοις άλλοις μεχρι το Σάββατο το βράδυ 16 Σεπτεμβρίου ειχαν ανοιγμένο τραχανά στα συμβολαιογραφικά γραφεία μεγάλου βεληνεκούς μην μείνει καμιά εκκρεμότητα με τον Εφραίμ...γίνει και καμιά στραβή την Κυριακή και δεν συμμαζεύεται...

δεν μπορώ να σας γράψω αναλυτικά, η σημερινή μου κατάσταση δεν το επιτρέπει.

Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι τα ζητάνε πίσω από αυτούς τους οποίους αποδεδειγμένα πλέον, δεν θα έπρεπε να τα πάρουν.....

για μια ακόμα φορά, πολύ κακό για το τίποτα...

Re: Απάντηση: Να επιστρέψουν τα τριχίλιαρα οι πυρόπληκτοι

Και το καλύτερο από όλα είναι πως από όσα μαζεύτηκαν τότε από δωρεές του απλού κοσμάκη σε τηλεμαραθώνιους κλπ κλπ, ελάχιστο, ως καθόλου, ποσό έχει μοιραστεί στους πληγέντες με πρόσχημα διάφορα γραφειοκρατικά... Πάνε κι αυτά, αμάσητα. Μην τα είδατε...

μπορούμε να έχουμε την απόδειξη ότι ισχύει αυτό που ισχυρίζεσαι; Δηλ. ότι τα χρήματα που κατέβαλαν οι ιδιώτες τα έχει καταχρασθεί το κράτος;

Ένα λινκ; Μια αποδειξούλα;

δεν μπορώ να σας γράψω αναλυτικά, η σημερινή μου κατάσταση δεν το επιτρέπει.

Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι τα ζητάνε πίσω από αυτούς τους οποίους αποδεδειγμένα πλέον, δεν θα έπρεπε να τα πάρουν.....

για μια ακόμα φορά, πολύ κακό για το τίποτα...

Είναι δικαιούχοι ή όχι;