ΝΑ ΦΥΓΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ!!!!......

DIPIE

AVClub Fanatic
13 July 2007
17,263
Και πάλι αδειάζει η Ελλάδα...Φεύγουν τα καλύτερα παιδιά της...

Αθήνα
Κύμα μετανάστευσης του νέου επιστημονικού προσωπικού που υπάρχει στη χώρα απειλεί να δημιουργήσει η παρατεταμένη ύφεση στην αγορά και οι ολοένα και λιγότερες ευκαιρίες για μόνιμη και ασφαλή εργασία που προσφέρουν οι ελληνικές επιχειρήσεις.

Το συμπέρασμα-σοκ που προκύπτει από τη μεγάλη έρευνα της Κάπα Research, η οποία έγινε για λογαριασμό του Βήματος με την υποστήριξη του in.gr , είναι ότι επτά στους δέκα Έλληνες οι οποίοι είτε έχουν ολοκληρώσει είτε ολοκληρώνουν τις σπουδές τους θα εγκατέλειπαν ευχαρίστως την Ελλάδα για μια δουλειά στο εξωτερικό, ενώ οι μισοί από αυτούς έχουν ήδη προβεί και στις σχετικές ενέργειες.

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231056766

Όχι θα κάτσουμε εδώ να κλαίμε τη μοίρα μας!
Ας φτιάξουν οι πολιτικοί της χώρας μία Ελλάδα όπου θα επιζούν μόνο τα λαμόγια!

Οι πολιτικοί της χώρας μας πάντως είναι εκλεγμένοι εκπρόσωποι των πολιτών της...

...και αυτός είναι ο λόγος που κι εγώ ετοιμάζομαι να την κάνω. Αισθάνομαι άσχημα βέβαια γι'αυτό, για το ότι θα αφήσω τη χώρα μου έρμαιο των πολιτικών και των.... πολιτών της, αλλά δυστυχώς δε βλέπω ίχνος ελπίδας.

Oποιος δεν εχει υποχρεωσεις εδω, η μοναδικη του σοβαρη επιλογη ειναι το να φυγει. Δυστυχως, αυτη ειναι η αληθεια.

Πέτρο ακόμα και υποχρεώσεις να έχεις, περνάει κάποια στιγμή από το μυαλό σου να πάς κάπου αλλού.

Δεν το συζητάω να φύγω αν και θα μπορούσα, αντιθέτως μέσα σε όλη αυτή τη κρίση αποφάσισα και άνοιξα το δικό μου μαγαζί με ότι χρήμα είχα στην άκρη......

Το τόλμησα και δεν το μετανιώνω...

Υ.Γ. και ο Θεός βοηθός.....:D

Απάντηση: Re: ΝΑ ΦΥΓΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ!!!!......

Οι πολιτικοί της χώρας μας πάντως είναι εκλεγμένοι εκπρόσωποι των πολιτών της...

...και αυτός είναι ο λόγος που κι εγώ ετοιμάζομαι να την κάνω. Αισθάνομαι άσχημα βέβαια γι'αυτό, για το ότι θα αφήσω τη χώρα μου έρμαιο των πολιτικών και των.... πολιτών της, αλλά δυστυχώς δε βλέπω ίχνος ελπίδας.

Με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο στο ότι έχουμε τους πολιτικούς που μας αξίζουν. Άλλωστε από την κοινωνία που ζούμε προέρχονται. Είναι ο καθρέπτης μας. Βλέποντας τις πράξεις τους καταλαβαίνουμε πολλά για το επίπεδό μας.
Δεν θα μπορούσα να το πω καλύτερα από μία μαντινάδα που ταιριάζει γάντι στην περίπτωσή μας: "Στην πάνω μπάντα τσι κοπράς (κοπριάς) φυτώνουν οι ντομάτες ότι σκ...ά 'ναι ο καφετζής είναι και οι πελάτες."

Πέτρο ακόμα και υποχρεώσεις να έχεις, περνάει κάποια στιγμή από το μυαλό σου να πάς κάπου αλλού.

Εμενα το λες? Εδω και χρονια γραφω εδω μεσα πως τετοιο μπουρδελο δεν υπαρχει πουθενα.

Μου ειπα το εξης περιστατικο σημερα. Στην ΠΑρο ετρωγε ο Σιουφας σε ενα εστιατοριο. Διπλα μια οικογενεια ζηταει το λογαριασμο. Ερχεται το χαρτι, το παιρνει ο πατερας, το παει στον Σιουφα και του λεει, "πληρωσε τα εσυ απο αυτα που εκλεψες επι τοσα χρονια". Μουγκα ο Σιουφας. Αυτο επρεπε να εχουμε κανει ολοι μας εδω και πολλα χρονια. Αντ'αυτου, κοιταζαμε να βαλουμε και εμεις το δακτυλο στο μελι...

Re: Απάντηση: Re: ΝΑ ΦΥΓΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ!!!!......

Εμενα το λες? Εδω και χρονια γραφω εδω μεσα πως τετοιο μπουρδελο δεν υπαρχει πουθενα.

Εδώ ρε συ Πέτρο ακόμα και εγώ -έχοντας σχετικά εξασφαλισμένη καριέρα εδώ- σκέφτομαι να φύγω. Μάλιστα πριν 4 μήνες, είχα φτάσει και ένα βήμα πριν από συμφωνία με συγκεκριμένη εταιρία στη Ολλανδία για δουλειά ίδια με αυτή που έκανα πριν πάω ΕΡΤ.

Re: Απάντηση: ΝΑ ΦΥΓΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ!!!!......

Αυτο επρεπε να εχουμε κανει ολοι μας εδω και πολλα χρονια.

δεν είναι λύση αυτό Peter.
το θέμα είναι Τι γίνεται από δώ και πέρα.
τέτοια φαινόμενα θα πληθύνουν βέβαια. και οι πρωταίτοιοι, ίσως δεν θα τολμούν να βγούν απ το σπίτι τους, όσοι απ αυτούς έχουν 'τσίπα' τουλάχιστον.
Ε και; το πολύ πολύ να τα μαζέψουν και να πάνε Εξω.
'Φτιαγμένοι' είναι, δεν έχουν κανέναν ανάγκη.

Θυμαμαι πριν χρόνια, μια εκπομπή στο βλακοκούτι. Ενα καβλοράπανο πήγαινε στα σπίτια επώνυμων, στυλ 'κοιτάτε μας τι ωραίοι που είμαστε. κοιτάτε πόσο ωραία ζούμε'.
ήταν παραμονές εκλογών.
η εκπομπή πήγε στο σπίτι του Γιάννου, υπουργού Οικονομίας τότε.
και η γυναίκα του, είπε στο καβλοράπανο: 'το όνειρο εμένα και του Γιάννου, είναι, μιά μέρα, να πάμε να ζήσουμε στο Εξωτερικό' (sic) :bang:
Eχασκε από κάτω το πόπολο: κανείς δεν αναρωτήθηκε.
Για τίποτα :icon15:

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΝΑ ΦΥΓΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ!!!!......

δεν είναι λύση αυτό Peter.
το θέμα είναι Τι γίνεται από δώ και πέρα.

Οντως, αυτο δεν ειναι λυση για την Ελλαδα. Ειναι λυση ομως για οσους θελουν να ζησουν με αξιοπρεπεια, σε ενα υγειες περιβαλλον. Δεν ισχυριζομαι πως υπαρχουν παραδεισοι, αλλα εδω δεν παει αλλο. Βλεπω και στα αναλογα νηματα εδω μεσα. Ελαχιστοι ειναι διατεθημενοι να κανουν κατι που να τους θιγει εστω και λιγο. Πως αλλιως να αιτιολογήσω το γεγονος πως συνεχιζουμε να μη ζηταμε αποδειξεις? Μηπως διωτι συνεχιζουμε να μη δινουμε και εμεις? Μαλλον αυτο ισχυει, ετσι? Κωστα, εχουμε καρκινο του πνευμονα και συνεχιζουμε να καπνιζουμε. Αυτο κανουμε, ισως επειδη ξερουμε πως ειμαστε ηδη πεθαμενοι. Ολοι οι στενοι μου φιλοι ειναι του πανεπιστημιου και οι περισσοτεροι με μεταπτυχιακα. Συζηταμε να ανοιξουμε ΣΟΥΒΛΑΤΖΙΔΙΚΟ Κωστα, μπας και βγαλουμε κανα φραγκο. Δεν ειναι και λιγο καταντια αυτο, απο την αποψη πως εχουμε "χωνέψει" πως οι σπουδες μας δεν μπορουν να μας ζησουν σε αυτη τη χωρα? Πιστευεις πως υπαρχουν γερμανοι, γαλλοι, αγγλοι, αμερικανοι, καναδοι κτλ επιστημονες (με την τυπικη εννοια του ορου) που φτιαχνουν σουβλακια για να ζησουν?

Πέτρο δεν είναι "κατάντια" το να ανοίξεις σουβλατζίδικο. Κατάντια είναι να ξέρεις ότι στην κοινωνία που ζεις το σουβλατζίδικο που θ'ανοίξεις δεν πρόκειται να έχει κανένα μέλλον γιατί το απέναντι θα έχει κολλητό τον υπουργό Υγείας, και μέσω αυτού θα πολεμήσει το δικό σου μαγαζί μέχρι να το κλείσει. Ή γιατί ο απέναντι έχει γνωστό στην εφορία και δεν πληρώνει τίποτα σε κανέναν, άρα έχει δυνατότητα να έχει καλύτερες τιμές από σένα. Και όταν αναρρωτηθείς πως γίνεται να βγαίνουν στην εξουσία τέτοιοι απατεώνες που δε διστάζουν να τα βάλουν με κάποιον μικρό σαν εσένα, να βλέπεις ότι συγκεντρώνουν κάτι απίστευτα ποσοστά στις εκλογές, τρανή απόδειξη ότι είναι η καλύτερη επιλογή για το μεγαλύτερο κομμάτι των συμπολιτών σου.

Και στο κάτω κάτω, κατάντια δεν είναι να έχεις μεταπτυχιακά και να ανοίγεις σουβλατζίδικο. Κατάντια είναι να κάνεις μεταπτυχιακά χωρίς λόγο, μόνο και μόνο επειδή κάποιος στα έπρηζε όσα χρόνια μεγάλωνες ότι κάνοντας μεταπτυχιακά θα γίνεις ένα golden boy, και όχι επειδή αγάπησες έναν τομέα και θέλησες να ειδικευθείς σ'αυτόν.

Κατάντια δεν είναι ότι αυτός που έχει καρκίνο του πνεύμονα καπνίζει, κατάντια είναι ότι θέλει με το ζόρι να σου πετάξει τον καπνό στα μούτρα, χωρίς να τον νοιάζει αν εσύ δε γουστάρεις.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΝΑ ΦΥΓΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ!!!!......

Συζηταμε να ανοιξουμε ΣΟΥΒΛΑΤΖΙΔΙΚΟ Κωστα, μπας και βγαλουμε κανα φραγκο. Δεν ειναι και λιγο καταντια αυτο, απο την αποψη πως εχουμε "χωνέψει" πως οι σπουδες μας δεν μπορουν να μας ζησουν σε αυτη τη χωρα? Πιστευεις πως υπαρχουν γερμανοι, γαλλοι, αγγλοι, αμερικανοι, καναδοι κτλ επιστημονες (με την τυπικη εννοια του ορου) που φτιαχνουν σουβλακια για να ζησουν?

πριν κάποια χρόνια, στη Θεσσαλονίκη νομίζω. είχαν γράψει οι εφημερίδες πως 2-3 απόφοιτοι Πολυτεχνείου που δεν μπορούσαν να βρούν δουλειά, άνοιξαν σουβλατζίδικο και τύλιγαν τα σουβλάκια με χαρτί όπου είχαν τυπώσει αντίγραφα των πτυχίων τους.
Ο Εισαγγελέας κινητοποιήθηκε ...αυτεπάγγελτα: αντιποίηση δημόσιου εγγράφου ή κάτι τέτοιο.
Πονάει η π... η αλήθεια :antlers:

Ναι να φύγω να πάω αλλού. Να πάω κάπου που να με σέβονται σαν πολίτη. Κάπου που από τις ασφαλιστηκές μου εισφορές θα πάρω σύνταξη. Κάπου που από τους φόρους που πληρώνω θα βελτιώνεται η ζωή των παιδιών μου. Κάπου που το πτυχίο μου δεν θα απαξιώνεται με τους ποιο ευτελής τρόπους. Κάπου που η δικαιοσύνη τιμωρεί τους ημέταιρους. Κάπου που να μην αντιμάχομαι το κράτος κάθε μέρα. Κάπου που οι γλάστρες δεν παράγουν πολιτική

Που θα ναι αυτό;;; Με τα όσα γίνονται εδώ είναι παντού αλλού. Βαρέθηκα πλέον. Να κάνουν ότι καταλαβαίνουν χωρίς εμένα. Έτσι και αλλιώς δεν με υπολόγιζαν ποτέ τους......

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΝΑ ΦΥΓΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ!!!!......

πριν κάποια χρόνια, στη Θεσσαλονίκη νομίζω. είχαν γράψει οι εφημερίδες πως 2-3 απόφοιτοι Πολυτεχνείου που δεν μπορούσαν να βρούν δουλειά, άνοιξαν σουβλατζίδικο και τύλιγαν τα σουβλάκια με χαρτί όπου είχαν τυπώσει αντίγραφα των πτυχίων τους.
Ο Εισαγγελέας κινητοποιήθηκε ...αυτεπάγγελτα: αντιποίηση δημόσιου εγγράφου ή κάτι τέτοιο.
Πονάει η π... η αλήθεια :antlers:

Σοβαρά μιλάς;;;;; Ήξερα το πρώτο σκέλος, αλλά όχι ότι έγινε και ιστορία με Εισαγγελέα... κρίμα κι ετοιμαζόμουν να κάνω κάτι αντίστοιχο.... :D:D:D

Πέτρο δεν είναι "κατάντια" το να ανοίξεις σουβλατζίδικο. Κατάντια είναι να ξέρεις ότι στην κοινωνία που ζεις το σουβλατζίδικο που θ'ανοίξεις δεν πρόκειται να έχει κανένα μέλλον γιατί το απέναντι θα έχει κολλητό τον υπουργό Υγείας, και μέσω αυτού θα πολεμήσει το δικό σου μαγαζί μέχρι να το κλείσει. Ή γιατί ο απέναντι έχει γνωστό στην εφορία και δεν πληρώνει τίποτα σε κανέναν, άρα έχει δυνατότητα να έχει καλύτερες τιμές από σένα. Και όταν αναρρωτηθείς πως γίνεται να βγαίνουν στην εξουσία τέτοιοι απατεώνες που δε διστάζουν να τα βάλουν με κάποιον μικρό σαν εσένα, να βλέπεις ότι συγκεντρώνουν κάτι απίστευτα ποσοστά στις εκλογές, τρανή απόδειξη ότι είναι η καλύτερη επιλογή για το μεγαλύτερο κομμάτι των συμπολιτών σου.

Και στο κάτω κάτω, κατάντια δεν είναι να έχεις μεταπτυχιακά και να ανοίγεις σουβλατζίδικο. Κατάντια είναι να κάνεις μεταπτυχιακά χωρίς λόγο, μόνο και μόνο επειδή κάποιος στα έπρηζε όσα χρόνια μεγάλωνες ότι κάνοντας μεταπτυχιακά θα γίνεις ένα golden boy, και όχι επειδή αγάπησες έναν τομέα και θέλησες να ειδικευθείς σ'αυτόν.

Κατάντια δεν είναι ότι αυτός που έχει καρκίνο του πνεύμονα καπνίζει, κατάντια είναι ότι θέλει με το ζόρι να σου πετάξει τον καπνό στα μούτρα, χωρίς να τον νοιάζει αν εσύ δε γουστάρεις.

Συμφωνω βρε, αυτο λεω κι εγω. ΦΥΣΙΚΑ και δεν εννοουσα τιποτα υποτιμητικο για την ιδια τη δουλεια του σουβλατζη. Μια χαρα ειναι. Το κακο ειναι πως 3 φιλοι με 5 πτυχια συνολικα, αυτο που σκεφτονται να κανουν ειναι μια τετοια δουλεια ΕΠΕΙΔΗ αυτα που σπουδασαν δεν μπορουν να τους συντηρήσουν εδω! Εδω και χρονια (και εχει σημασια αυτο), εχω γραψει πως κακως πιστευαμε πως με τα πτυχια θα βγαλουμε λεφτα. Απο εκει ομως, εως το σημειο να ζηταει η αγορα ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟ ΛΟΓΟ ανειδικευτο προσωπικο, απεχει και μαλλον θα συνεχισει να απεχει ολο και περισσοτερο.

Δεν το συζητάω να φύγω αν και θα μπορούσα, αντιθέτως μέσα σε όλη αυτή τη κρίση αποφάσισα και άνοιξα το δικό μου μαγαζί με ότι χρήμα είχα στην άκρη......

Το τόλμησα και δεν το μετανιώνω...

Υ.Γ. και ο Θεός βοηθός.....:D

Αντώνη πές μας τι μαγαζί άνοιξες .............. καί πού ...........καί δεν θα σε βοηθήσει μόνον ο Θεός! :fahne90: