Να κανω φορματ σε 7αρια;;;; η ξανα σε xp;;;

Όλοι οι dot matrix υποστηρίζουν μέσω emulation διάφορα σετ εντολών δημοφιλών μοντέλων εκτυπωτών. Π.χ. ο συγκεκριμένος κανονικά ακούει στο σετ εντολών Epson ESC/P (24-pin), αλλά έχει και emulation για IBM Proprinter XL24E.

Από το manual: http://www.star-micronics.co.jp/eng/service/usermanual/xb24252u.pdf

Οπότε, θεωρητικά αν υπάρχει support για τον παραπάνω IBM θα είσαι οκ..

Δημήτρη,αν κατάλαβα καλά,eννοείs να υπάρχει driver στα windows 7 γι'αυτόν:

IBM Proprinter XL24E

Αν ναι,δεν υπάρχει.

Θα πω βλακεία, αλλά θα την πω γιατί και είμαι αρχάριος……!!!
Άμα βάλουμε τα 7αρια και από το λειτουργικό μεσα των xp δεν μπορούμε να πάρουμε το αρχείο εκτυπωτές και να το βάλουμε στα 7αρια;;;; έτσι ώστε να λειτουργήσει ο εκτυπωτής που δεν υπάρχει ;;;;;; δεν γίνετε;;;;;;
Φυσικά ουτε κατά διάνοια δεν μπορώ να αγοράσω άλλον κρουστικό εκτυπωτή!!!!
Άρα αναγκαστικά xp ξανά;;;;;;
Και που θα βρω η μάλλον να τον κανω να ακούει εντολές του epson; Η του IBM;;;;;;;
Ποιος θα το κανει αυτό; Ο τεχνικός;;;;; ναι θυμάμαι πριν πολλά πολλά χρόνια ένας τεχνικός τον γύρισε σε IBM για να τυπώνει καλύτερα τις ετικέτες που τον θελω γιατί μετά από 4 εκτυπώσεις έχανε βήματα, αλλά δεν ξέρω γιατί μάλλον τον είχα πάει στο σέρβις (πάνε χρόνια πολλά) και μου τον «γύρισαν» πάλι και τύπωνα μόνο 3 ετικέτες κάθε φορά….(πάνω από 3 στην μνήμη του έχανε βήματα…)
Τι να κανω;;;;;;
ΠΕΛΑΓΩΣΑ!!!!!!!!

Φίλε kiss1, βρές ένα φιλαράκι σου που να έχει σε κάποιον υπολογιστή του εγκατεστημένα τα 7, πάρε παραμάσχαλα τον εκτυπωτή σου και συνδέστε τον στο PC. Αν τα 7άρια τον αναγνωρίσουν από μόνα τους εγκαθιστώντας τον χωρίς εξωτερικό driver, και δοκιμάσεις ότι εκτυπώνει σωστά, καθάρισες: εγκαθιστάς τα 7.
Αν δεν αναγνωριστεί, πάς πάλι για XP!

Απάντηση: Re: Να κανω φορματ σε 7αρια;;;; η ξανα σε xp;;;

Φίλε kiss1, βρές ένα φιλαράκι σου που να έχει σε κάποιον υπολογιστή του εγκατεστημένα τα 7, πάρε παραμάσχαλα τον εκτυπωτή σου και συνδέστε τον στο PC. Αν τα 7άρια τον αναγνωρίσουν από μόνα τους εγκαθιστώντας τον χωρίς εξωτερικό driver, και δοκιμάσεις ότι εκτυπώνει σωστά, καθάρισες: εγκαθιστάς τα 7.
Αν δεν αναγνωριστεί, πάς πάλι για XP!

Αυτό ειναι το πιο σωστό αλλά.......ελα ντε που ΚΑΝΕΝΑΣ γνωστός μου δεν εχει τα 7ρια;;;; :bigcry:Ολοι έχουν τα xp και κάποιι λιγοι τα vista!!!

Re: Απάντηση: Να κανω φορματ σε 7αρια;;;; η ξανα σε xp;;;

Θα πω βλακεία, αλλά θα την πω γιατί και είμαι αρχάριος……!!!
Άμα βάλουμε τα 7αρια και από το λειτουργικό μεσα των xp δεν μπορούμε να πάρουμε το αρχείο εκτυπωτές και να το βάλουμε στα 7αρια;;;; έτσι ώστε να λειτουργήσει ο εκτυπωτής που δεν υπάρχει ;;;;;; δεν γίνετε;;;;;;

ΟΧΙ

Φυσικά ουτε κατά διάνοια δεν μπορώ να αγοράσω άλλον κρουστικό εκτυπωτή!!!!
Άρα αναγκαστικά xp ξανά;;;;;;

ΝΑΙ
Δοκίμασε πρώτα και την λύση που σου είπε ο geodengr

Και που θα βρω η μάλλον να τον κανω να ακούει εντολές του epson; Η του IBM;;;;;;;
Ποιος θα το κανει αυτό; Ο τεχνικός;;;;; ναι θυμάμαι πριν πολλά πολλά χρόνια ένας τεχνικός τον γύρισε σε IBM για να τυπώνει καλύτερα τις ετικέτες που τον θελω γιατί μετά από 4 εκτυπώσεις έχανε βήματα, αλλά δεν ξέρω γιατί μάλλον τον είχα πάει στο σέρβις (πάνε χρόνια πολλά) και μου τον «γύρισαν» πάλι και τύπωνα μόνο 3 ετικέτες κάθε φορά….(πάνω από 3 στην μνήμη του έχανε βήματα…)
Τι να κανω;;;;;;
ΠΕΛΑΓΩΣΑ!!!!!!!!
:ernaehrung004:

Αν δεν αναγνωριστεί, δοκίμασέ τον ως έναν από τους "κλασικούς" 24πινους Epson, ή ακόμα καλύτερα κάποιο από τα Epson ESC/P Standards που υποστηρίζουν τα 7.

Πιστεύω ότι κατά 99% θα τον καταφέρεις να δουλέψει. Αλλά πρώτα δοκιμή σε PC ή laptop φίλου..

Re: Απάντηση: Re: Να κανω φορματ σε 7αρια;;;; η ξανα σε xp;;;

Αυτό ειναι το πιο σωστό αλλά.......ελα ντε που ΚΑΝΕΝΑΣ γνωστός μου δεν εχει τα 7ρια;;;; :bigcry:Ολοι έχουν τα xp και κάποιι λιγοι τα vista!!!

Οπότε μένειs στα XP...

1ον Aν γνωρίζεις το πρόγραμμα μέσω του οποίου τυπώνεις στον dot matrix, είναι σε dos ή windows περιβάλλον???

2ον Αν μπορεί ο τεχνικός που θα πάς να σου βάλει τα ultimate windows 7, ώστε να έχεις το xp mode σε περίπτωση που δεν παίζει ο εκτυπωτής σου στα 7....

Και εννοείται 32Bit λόγω dot matrix κυρίως...

Last edited:
50 το format???? Σοβαρά;;;;:huh2:

Βρε μήπως να αρχίσω να χρεώνω του φίλους μου;