Να μην ξανακούσω κουβέντα για την υποτιθέμενη κόντρα CD - βινυλίου

Όποιος νομίζει ότι έχουν ηχογραφηθεί έτσι, κάνει λάθος. :operator:
Είναι δυνατόν ?

Edit:
Όχι δεν είναι ΟΛΑ τα σημερινά cds έτσι.

Ναι, Θα χαρώ πολύ να μού υποδείξεις ένα σημερινό CD που να είναι σωστά ηχογραφημένο. Δεν μιλάω για κάποιες ειδικές audiophile εκδόσεις. Εκεί μπορεί να βρεις σωστές εγγραφές. Εγώ μιλάω για εμπορικά κομμάτια που ακούγονται από το 99% του κόσμου.
Λοιπόν εγώ έχω βρει ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ εγγραφές:
Madonna, REM, Red Hot Chili Peppers, Killers, Bruce Springsteen, Katie Pery, Gotan Project, Midnight Oil κλπ.
Ολα τα τελευταία CD των παραπάνω (και πολλών άλλων που δεν θυμάμαι τώρα) είναι γραμμένα κατ' αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο. Οι τελευταίες σωστές εμπορικές ηχογραφήσεις έγιναν μέχρι και το πρώτο μισό της 10ετίας του '90 Από 'κει και πέρα έγινε η επέλαση των κάφρων!

Απάντηση: Re: Να μην ξανακούσω κουβέντα να την υποτιθέμενη κόντρα CD - βινυλίου

Τσου.... Γιατί μπορεί να αλλάξω γνώμη, και δε θέλω να πάρω πικαπ :flipout::flipout::flipout:

Πέρα της πλάκας όμως, μπορεί να ισχύει αυτό που λες, αλλά είμαι σίγουρος ότι είναι λίγες οι περιπτώσεις

-bye-

Τσού,είναι πολλές.

Πάντως ούτε εγώ παίρνω πιά πάλι πικάπ.Μόνο άν μου χαρίσουν κανένα:flipout:

Ρε παιδιά για μια στιγμή
Έχετε σκεφτεί ότι το 99,99% του κόσμου ακούει μουσική από μέσα που δεν έχουν να κάνουν με HI-END κτλ
Αναφέρθηκε και από τον supersonic , στην περιπτωση αυτή και εσείς το 99,99% των πελατών δεν θα προσπαθήσατε να ευχαριστήσετε
Και στην τελική καλύτερα να ακούω katy perry παρά SARA K !

Οχι βέβαια γιατί αυτές οι ΑΘΛΙΕΣ ηχογραφήσεις ακούγονται άθλια παντού!
Και στα iPods και στα mini στερεοφωνικά και στο αυτοκίνητο, ακόμα και στα πιο φθηνά και μικρά ηχειάκια των PC είναι ακουστή η παραμόρφωση και το ξύσιμο.
Δεν χρειάζεται να έχει κανείς Hi-End μηχανήματα εκατομμυρίων για να το διαπιστώσει.

Το κλιπάρισμα και η παραμόρφωση τι σχέση έχει με τα ακριβά μηχανήματα;
Κάποια από αυτά ούτε σε ipod δεν ακούγονται!

Εχεις απόλυτο δίκιο σε αυτό που λες. Εγώ άκουσα την Katy Perry στο μονοφωνικό μεγαφωνάκι που έχει στο εσωτερικό του το HP που έχω στο γραφείο. Ακόμα κι εκεί ήταν σαφέστατα ακουστό το κλιπάρισμα και η παραμόρφωση.

Απάντηση: Να μην ξανακούσω κουβέντα να την υποτιθέμενη κόντρα CD - βινυλίου

Αν διαβαστεί προσεκτικά λέει πολλά.
Στο μόνο που διαφωνούμε είναι στο θέμα 'ηχογράφησης'.
Μην το δεις ως τελικό προϊόν.

'Ενα βινύλιο που παίζει καλύτερα από το ίδιο cd, είναι διαφορετική ηχογράφηση ?
'Η μήπως το cd ως μέσο δεν καλύπτει την δυναμική περιοχή του βινυλίου ?

http://en.wikipedia.org/wiki/Loudness_war

http://www.turnmeup.org/index.shtml

Re: Να μην ξανακούσω κουβέντα να την υποτιθέμενη κόντρα CD - βινυλίου

Αυτό δεν μπορεί να ισχύει για όλα τα CD. Δέχομαι ότι ισχύει για τα CD "μαζικής παραγωγής", αυτά που βγαίνουν, ανεβαίνουν στα τοπ και σε 1-2 χρόνια δεν θυμάται κανένας τον καλλιτέχνη.

Εγω έχω κάτι πολύ ωραία CD, τα ευχαριστιέμαι όσο δεν φαντάζεστε και δεν αγοράζω πικαπ, ούτε ξεθαύω τους δίσκους μου από την αποθήκη, ότι και να λέτε. :flipout::flipout::flipout:

Re: Να μην ξανακούσω κουβέντα να την υποτιθέμενη κόντρα CD - βινυλίου

Αυτό δεν μπορεί να ισχύει για όλα τα CD. Δέχομαι ότι ισχύει για τα CD "μαζικής παραγωγής", αυτά που βγαίνουν, ανεβαίνουν στα τοπ και σε 1-2 χρόνια δεν θυμάται κανένας τον καλλιτέχνη.

Εγω έχω κάτι πολύ ωραία CD, τα ευχαριστιέμαι όσο δεν φαντάζεστε και δεν αγοράζω πικαπ, ούτε ξεθαύω τους δίσκους μου από την αποθήκη, ότι και να λέτε. :flipout::flipout::flipout:

κρίμα, δεν ξέρεις τί χάνεις. Θυμάμαι μια φορά όταν δούλευα πριν καμιά δεκαριά χρόνια σε ένα χαϊεντάδικο μαγαζί στη Γερμανία κάναμε μια επίδειξη σε κάποιους υποψήφιους πελάτες με audiophile cd σε ένα σύστημα απο πηγές και ενισχυτικά της Mark Levinson (τα μεγάλα μοντέλα) και ηχεία Τhiel CS 6.1. Οι πελάτες ήταν ενθουσιασμένοι με το σιντί, ώσπου το αφεντικό μου παίρνει ένα βινύλιο των Doors από την προσωπική του συλλογή και το βάζει να παίζει στο Πικάπ Oracle Delphi που έκανε αν δε με απατά η μνήμη μου το ένα τρίτο της τιμής του οδηγού +DAC της Levinson. Ακόμα θυμάμαι τα μούτρα που έκαναν, η διαφορά στον ήχο ήταν αβυσσαλέα, υπέρ του βινυλίου φυσικά. "Μήπως είναι καμμιά επανέκδοση σε 180gr?' ψέλισε ο ένας. "επανέκδοση της δεκαετίας του '80 προς 12 μάρκα Γερμανίας" ήταν η απάντηση. Σε τι οφείλεται η διαφορά στην ποιότητα? δεν ξέρω, και ούτε με ενδιαφέρει να μάθω, δεν καταλαβαίνω απο συχνότητες, ντεσιμπέλ κλπ (είμαι της φιλοσοφικής εγώ και δε σκαμπάζω), την ακούω όμως, άρα υπάρχει, και αν μπορώ να βρω μουσική στο βινύλιο ( χωρίς να πρέπει να πάρω δάνειο για νατην αγοράσω) θα ακούω βινύλιο.

Δεν νομίζω οι REM, οι Red Hot Chili Peppers, οι Midnight Oil, ο Bruce Springsteen κ.α. πού προανέφερα και των οποίων οι δίσκοι είναι έτσι χάλια ηχογραφημένοι να εμπίπτουν στην κατηγορία των καλλιτεχνών που αναφέρεις...

Εδώ υπάρχουν δυο θέματα! Η ποιότητα αναπαραγωγής του κάθε μέσου και η
ποιότητα των ηχογραφήσεων, καλό θα είναι να μην τα συγχέουμε! Καλές και
κακές ηχογραφήσεις υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν και γιά τα δύο μέσα!
Αν οστόσο θέλουμε να κάνουμε συγκρίσεις μεταξύ τους, καλό θα είναι να
γίνονται με υλικό αναφοράς και γιά τα δύο μέσα και ακόμα καλύτερα αν μιλάμε
και γιά το ίδιο υλικό από το ίδιο μάστερ, εκεί πέφτουν οι μάσκες!

Re: Απάντηση: Να μην ξανακούσω κουβέντα να την υποτιθέμενη κόντρα CD - βινυλίου

Μην είσαι και τόσο σίγουρος φίλε!!!

Που χάθηκες εσύ βρε; -bye-

Λοιπόν... CD που να κλιπάρουν έχω αρκετά...
Δίσκο βινυλίου που να κλιπάρει όμως κανέναν...
Σημαίνει κάτι αυτό; Δεν ξέρω.
Από εκεί και πέρα, όταν ο σημαντικότερος κρίκος στην αλυσίδα του ήχου του πικάπ, το phono stage, είναι της τάξης των 100 ευρώ και παίζει ίδια αν όχι λίγο καλύτερα από ένα CD των 2.400 ευρώ κάπου πρέπει να το σκεφτούμε λίγο παραπάνω...

To πικάπ είναι μόνο για ρομαντικούς. Το δέχομαι.
Από άποψη πιστότητας απλά ΔΕΝ!

Εσύ φάε καμιά μεγάλη μπουκιά και άσε τους αφορισμούς γιατί πάλι θα κλαίς... :flipout:
Που θα πάει; Θα το στήσω το DACT...

To πικάπ είναι μόνο για ρομαντικούς. Το δέχομαι.

Από άποψη πιστότητας απλά ΔΕΝ!

χα χα ωραιο αστειο!!!-bye-

Εδώ υπάρχουν δυο θέματα! Η ποιότητα αναπαραγωγής του κάθε μέσου και η
ποιότητα των ηχογραφήσεων, καλό θα είναι να μην τα συγχέουμε! Καλές και
κακές ηχογραφήσεις υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν και γιά τα δύο μέσα!
Αν οστόσο θέλουμε να κάνουμε συγκρίσεις μεταξύ τους, καλό θα είναι να
γίνονται με υλικό αναφοράς και γιά τα δύο μέσα και ακόμα καλύτερα αν μιλάμε
και γιά το ίδιο υλικό από το ίδιο μάστερ, εκεί πέφτουν οι μάσκες!

Ωπα αδερφε! Υποτιθεται οτι με τον ψηφιακο ηχο δεν θα χρειαζοταν να καταφευγουμε σε ηχογραφισεις αναφορας για να ακουμε καλα.
Αυτο ευαγγελιζονταν οι γκουρου των ψηφιακων;
Kαλος και φτηνος ηχος;Αμα ειναι να αγοραζω audiophile cd για να ακουσω σωστα απο ψηφιακα και να τα σκαω,τα σκαω καλυτερα για τετοια βινυλια.Και σε τετοιες εκδοσεις ιδιως σε συγκριση μαυρο φιδι που εφαγε το σιντι...-bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: Να μην ξανακούσω κουβέντα να την υποτιθέμενη κόντρα CD - βινυ

χα χα ωραιο αστειο!!!-bye-

Χαίρομαι που γέλασες, το γέλιο δίνει ζωη...-bye-

Καλά σε λίγα χρόνια θα λέτε "τά' λεγε ο PLACEBO και δεν το ακούγαμε" :flipout:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Να μην ξανακούσω κουβέντα να την υποτιθέμενη κόντρα CD -

Χαίρομαι που γέλασες, το γέλιο δίνει ζωη...-bye-

Καλά σε λίγα χρόνια θα λέτε "τά' λεγε ο PLACEBO και δεν το ακούγαμε" :flipout:

H θητεία σου στο μαντρί του "ΔΟΞΑΣΤΕ ΜΕ" θα πρέπει να σε έμαθε να μην τα βάζεις με τους βινυλιάκηδες :grandpa:
Είναι ιδίας ποιότητας φανατίλα με την γαυρίλα :flipout:

Σημαίνει πως η φύση του φωνογραφικού δίσκου δεν επιτρέπει το κλιπάρισμα, διότι κλιπάρισμα στην κοπή ισοδυναμεί με ανεπανόρθωτη καταστροφή του laquer, οπότε πρέπει να το δημιουργήσεις από την αρχή. Αντιθέτως, το αναγνώσιμο ίχνος του CD έχει συγκεκριμένο φυσικό πλάτος, καθώς η στάθμη δεν εξαρτάται από αυτό, και επομένως το CD επιτρέπει το κλιπάρισμα. Αυτό, οι λίγοι, γραφικοί, κομπλεξικοί οπαδοί των αναλογικών το λένε μειονέκτημα, και ο όλος ο υπόλοιπος φυσιολογικός κόσμος πλεονέκτημα.

Last edited by a moderator:

Από εκεί και πέρα, όταν ο σημαντικότερος κρίκος στην αλυσίδα του ήχου του πικάπ, το phono stage, είναι της τάξης των 100 ευρώ και παίζει ίδια αν όχι λίγο καλύτερα από ένα CD των 2.400 ευρώ κάπου πρέπει να το σκεφτούμε λίγο παραπάνω...

Με ψηφιακό αντίγραφο οποιουδήποτε βινυλίου της επιλογής σου μπορώ να ταπεινώσω οποιοδήποτε σύστημα πλατώ-βραχίονα-κεφαλής-phono, όσο ακριβό κι αν είναι, χρησιμοποιώντας ένα CD player των 500 ευρώ.

Το γεγονός πως η τεχνολογία της ψηφιακής παραγωγής είναι προσβάσιμη από πολύν κόσμο, δεν σημαίνει πως η τεχνολογία αυτή είναι υποδεέστερη των αναλογικών μέσων. Απλά, η παραγωγή σε αναλογική μορφή χρειάζεται ακριβό εξοπλισμό, και ακριβώς εκεί βασίζεται το ψώνιο σας. Επειδή έχετε απομείνει λίγοι, μη νομίζετε πως είστε και τίποτα σημαντικοί ή εκλεκτοί. Γραφικοί ίσως, αλλ’ έως εκεί.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Να μην ξανακούσω κουβέντα να την υποτιθέμενη κόντρα CD - βινυ

Εσύ φάε καμιά μεγάλη μπουκιά και άσε τους αφορισμούς γιατί πάλι θα κλαίς... :flipout:
Που θα πάει; Θα το στήσω το DACT...

Kαλά αυτό που λες δεν υπάρχει. Το πικάπ σου έχει 3 φορές τα λεφτά του cd και μου λες για το phono stage που έχει 100Ε:flipout:. Είσαι μορφή τελείως.

Τότε γιατί ρε αγόρασες πλατό από την clearaudio και δεν έφτιαχνες ένα μόνος σου αφού πιάνει και το χεράκι σου....:flipout: