να πάω για 3η λάμπα η ν αλλάξω προβολέα ?

Μετά από τόσα χρόνια η λάμπα φταίει σε ένα ποσοστό της τάξης του 50% για την αλλοίωση της εικόνας (για να μην πω και λιγότερο).
Ούτε θέλετε να ξέρετε τι έχει μαζέψει πάνω του ο χρωματικός τροχός, τα κάτοπτρα ανάκλασης του φωτός, κλπ.....

Ούτε θέλετε να ξέρετε τι έχει μαζέψει πάνω του ο χρωματικός τροχός, τα κάτοπτρα ανάκλασης του φωτός, κλπ.....

Ο χρωματικός τροχός μπορεί να θέλει το καθαρισματάκι του, όσο για τα κάτοπτρα ανάκλασης κ.λ.π. στοιχηματίζω ότι θα είναι πεντακάθαρα, αφού στον 8720 τα πάντα είναι σφραγισμένα (το λέω επειδή έτυχε να τον ανοίξει και καθαρίσει ένας φίλος πριν μερικούς μήνες μετά από 1000+ ώρες χρήσης και 4 χρόνια λειτουργίας).

Η αλήθεια είναι πως είναι η πρώτη φορά που κρατάω προβολέα τόσα χρόνια . Οι άλλοι δεν προλάβαιναν να κάψουν ούτε μια λάμπα. Ο λόγος φυσικά ήταν ότι το μηχανάκι ήταν αρκετά αξιόλογο και όπως είπα και σε προηγούμενο ποστ δεν είδα κάτι που να με κάνει κλικ στο χιλιάρικο. Σε άλλες εποχές θα τον είχα αλλάξει και αυτόν με κάποιον άλλο 1080p μέχρι 2500 αλλά τώρα δυστυχώς οι εποχές είναι δύσκολες και μετα βίας μπορώ να διαθέσω το χιλιάρικο .

λοιπόν σήμερα του έκανα μια επέμβαση . Ο χρωματικός τροχός είχε μπόλικη βρωμιά , Τα οπτικά φακός , πρίσμα κλπ δεν είχαν τίποτα ,. Τα καθάρισα όλα και τον συναρμολόγησα με μόλις μόνο μια βίδα να περισσέψει :flipout:
Του άλλαξε και το φίλτρο αέρος μ ένα καινούριο που είχα , καθάρισα και το κάτοπτρο της λάμπας και κάθε άλλο σημείο που είχε σκόνη .

Last edited:
Τον συναρμολόγησα και τον έβαλα να παίξει . Η φωτεινότητα ανέβηκε κατακόρυφα , Τα χρώματα ζωντάνεψαν αλλά.........

Μου εμφάνισε μια σκοτεινή διαγώνια λωρίδα από πάνω δεξιά προς τα κάτω αριστερά. Υποψιάζομαι πως κάτι έχει κάτσει σε κάποιο απ τα οπτικά μέρη και κάνει σκιά . Αύριο θα τον ξαναλύσω και ελπίζω να το φτιάξω.

Αν οχι τότε βλέπουμε για κάνα μεταχειρισμένο 5000 - 6000 αν υπάρχει στο χιλιάρικο άντε 1100

Για w1000+ δεν το συζητάω καθώς μπορεί να ειναι 1080p αλλα στα ματιά μου μου φαίνεται λιγότερο ευκρινής απ τον 8720 και αυτο πιθανόν να οφείλετε στα ποιοτικότερα οπτικά του δεύτερου . Για να μη μιλήσουμε για τα χρώματα....

Last edited:
Χμμ... παιδες, το λυσιμο προβολεα θελει πολυ μεγαλη προσοχη, γιατι ειναι πανευκολο να γινει ζημια!
Γιαυτο ειπα για Καστρουνη...

Χμμ... παιδες, το λυσιμο προβολεα θελει πολυ μεγαλη προσοχη, γιατι ειναι πανευκολο να γινει ζημια!
Γιαυτο ειπα για Καστρουνη...
Τάκη μου το ξερω αλλα ο Μάνος ειναι καμια 500+ χιλιόμετρα μακριά μου . Αν είναι να τον πάρω και να κατέβω Αθηνα πάω γι άλλον . Άλλωστε τον εχω λύσει άλλες 2 φορές και δεν είχα πρόβλημα
Ρε λες να έβαλα την λάμπα με λαθος φορά και να κάνει σκιά το συρματακι που έχει μέσα? Λεω εγω τωρα ....

ελπίζω να μην έκανα καμιά λαλακία με το πανελ που το καθάρισα ελαφρά :violent-smiley-030: . Αλλα αν ήταν αυτο θα ειχαν χαλάσει τα καθρεφτακια και θα ειχα μαύρα κενά στην οθόνη ε? η κάνω λάθος?

Κάποιος στις αγγελίες πουλάει έναν Optoma HD20 στα 600 . Τσίμπα τον, κοστίζει όσο η λάμπα του 7020!! (lol)

Ολοι οι 1080 του χιλιάρικου, ναι μεν παίζουν αρκετά καλά, απαιτούν όμως πολλούς συμβιβασμούς. Ειδικά στο μαύρο και στην κίνηση.

Γνώμη μου είναι πως ένας μεταχειρισμένος Optoma 20 ή Benq 1000 στα 600 θα σε βγάλει άνετα 1 - 1,5 χρόνο. Μετά βλέπεις.

Προσωπικά, αν και εκτιμώ ιδιαίτερα την εικόνα του 8720 δεν θα του αγόραζα καινούρια λάμπα γιατί είναι πολύ πιθανό να εμφανίσει κάτι άλλο στο προσεχές μέλλον. (άσε που τώρα μάλλον τον τακτοποίησες..)

Υ.Γ. Αν είσαι εδώ, έλα να "φέρεις" κανένα χρώμα στον Benq..

Προσωπικά, αν και εκτιμώ ιδιαίτερα την εικόνα του 8720 δεν θα του αγόραζα καινούρια λάμπα γιατί είναι πολύ πιθανό να εμφανίσει κάτι άλλο στο προσεχές μέλλον. (άσε που τώρα μάλλον τον τακτοποίησες..)
.
Σ αυτό που λες έχεις απόλυτο δίκιο . Ναι εδω ειμαι

Κώστα τι έγινε με τις γραμμές??
Απ ότι μου είπε ο Μανωλης έχει ίχνη πάνω στο πανελ και θέλει σχολαστικό καθορισμό . Οπότε με την πρώτη ευκαιρία που θα έχω χρόνω και ηρεμία θα τον ξανανοίξω γα μια δεύτερη χειρουργική επέμβαση Ίσως να χρειαστώ και ιατρικό τιμ οπότε να είσαι σ ετοιμότητα

ψάχνοντας στο ebay βρήκα λάμπα ( μονό τον καθρέφτη ) στα 55 οπότε λεω να το παλέψω λιγο ακόμα να μου βγάλει τη χρονιά και απ του χρόνου να τον εγκαταστήσω μόνιμα στο θερινό σινεμά

Last edited:
ε για 55 ευρω δεν το συζηταμε καν!!ασε που θα παθεις παλι σοκ απο την φωτεινοτητα που θα εχει παλι ο προβολεας.

επανέρχομαι στο μουσειακό θέμα ( μη γελάτε) αν και πιστεύω πως μονό ο Γιάννης με καταλαβαίνει :flipout::flipout:. Ο προβολέας μπήκε για μια φορά ακόμα στο χειρουργείο και αυτή τη φορά η επέμβαση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία . Ο Καθαρισμός όλων των οπτικών μερών αλλά και του πάνελ έγινε σχολαστικά και δεν έμεινε το παραμικρό σκουπιδάκι . Μάλιστα το πάνελ του τελικά προστατεύετε από ένα μικρο γυάλινο προστατευτικό και είναι αδύνατον να του προκαλέσεις ζημιά . Αφού συναρμολογήθηκε και μπήκε στο ρεύμα παρατήρησα πως η διαγώνια σκιά εξακολουθούσε να υπάρχει . Τότε θυμήθηκα πως είχα γυρίσει την λάμπα ( σποτάκι - καθρέφτη) πάνω κάτω . Την επανέφερα στη θέση της και ως δια μαγείας τα πάντα ήρθαν στη θέση τους . Αυτό συνέβη γιατί η λάμπα μέσα έχει ένα σύρμα απ την κορυφή της το οποίο έκανε σκιά . Βέβαια σε 2 λεπτά μου εμφάνισε το μήνυμα για αλλαγή λάμπας και ο προβολέας έκλεισε . Τότε μπήκα στο service menu και είδα πως δεν είχα μηδενίσει το κοντέρ που έγραφε 3004 ώρες ( 1600 η πρώτη λάμπα και 1400 η δεύτερη). Αυτός ήταν και ο λόγος που μου έκοβε αφού θεωρητικά αυτό έβλεπε πως είχα εξαντλήσει το μάξιμουμ ωρών που είναι 3000 ώρες στο low mode. Τώρα παίζει κανονικά και με τις δυο λάμπες . Η δεύτερη δε που είναι στις 1400 έχει ακομα αρκετά ψωμιά από θέμα φωτεινότητας , οπότε με βγάζει απ τη σκέψη αντικατάστασης του προς το παρών και αν τη βγάλω μέχρι το φθινόπωρο με τη λάμπα μετά βλέπουμε ξανά το θέμα λάμπας η προβολέα . Ευχαριστώ για την υπομονή σας και την ανοχή σας στο ¨ θράσος ¨μου να κάνω κουβέντα για ένα παλιό ταπεινό μηχάνημα -bye-

Ευχαριστώ για την υπομονή σας και την ανοχή σας στο ¨ θράσος ¨μου να κάνω κουβέντα για ένα παλιό ταπεινό μηχάνημα -bye-

Κάνω πως δεν το διάβαζα και ετοιμάζω εντός μηνός νέο θέμα για τον 8720 μετά τον καθαρισμό που θα θα γίνει. Όποιος θέλει με μπανάρει από τώρα!!!:Banane0:

Καλορίζικος Κώστα και άσε τους τρίτσιπους να τραγουδάνε!!!:singer: