Να παω σε 4Κ??

... μια τηλεόραση δεν προορίζεται για αλλαγή κάθε 5-8 χρόνια ...
Προσωπικά παίρνω μία τηλεόραση και την αλλάζω μετά 10 έτη το λιγότερο και αν.

ΠΕΣΤΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ......:grinning-smiley-043

Τεχνοφοβικο με ειπαν, ΝεοΛουδιτη με ειπαν, οπισθοδρομικο με ειπαν, αρτηριοσκληρωτικο με ειπαν !
Τελικα, ποιος ειναι το προιον προς πωληση (τα νευρα μας ?) και ποιος ο τελικος χρηστης (οι εταιριες ?).
Σπυρο, εισαι να ιδρυσουμε κανα κομμα ? Θα το ιδρυσουμε VfM (Value for Money) η ....
MpI (Money per Innovation) ... η ... PpF (Pleasure per Frame).

EKEI ΘΑ ΜΑΣ ΦΤΑΣΟΥΝ ??? :icon15:

Δηλαδή θα μείνεις με τη χρυσοπληρωμένη π@τ@τ@ για δέκα χρόνια?

Έ ρε γκρίνια που έχουμε να ακούσουμε στο ενδιάμεσο... :afro:

Και μια συμβουλή δική μου, αν και μάλλον προσωπική πεποίθηση, μια τηλεόραση δεν προορίζεται για αλλαγή κάθε 5-8 χρόνια. Είναι ασύμφορο να δίνεις 500 - 1000 ευρώ κάθε πενταετία για να ακολουθείς την τεχνολογία, εκτός αν τα βγάζεις εύκολα ή η εικόνα είναι το μεγάλο σου πάθος. Προσωπικά παίρνω μία τηλεόραση και την αλλάζω μετά 10 έτη το λιγότερο και αν.

Eτσι νομιζα και εγω μιας και τοσο κρατησε η παλαι ποτε CRT μου.

Αυτα που ηξερες ομως να τα ξεχασεις. Ειναι εξαιρετικα απιθανο μια τηλεοραση νεωτερης τεχνολογιας να μην σου παρουσιασει κατι τις στο διαστημα που αναφερεις. Αυτο το κατιτις φυσικα θα σε κανει να καταλαβεις οτι τις τηλεορασεις οπως και αλλα πλεον αντικειμενα τεχνολογιας τα φτιαχνουν για να διαρκεσουν συγκεκριμενο χρονικο διαστημα.

It's called marketing :D

...αφού πήγα στο κατάστημα με μια ταινία fullHD και την δοκίμασα μαζί με την Samsung UE55H8000 55",Samsung UE55H7000 55",Sony 55'' KDL-55W955BB, με τα δικά μου μάτια την καλύτερη εικόνα την είχε η UE55HU7500 ....

H Η8000 είναι κυρτή (χειρότερη σε ποιότητα εικόνας σε σχέση με τις επίπεδες), η 955 έχει πάνελ IPS (μικρή αντίθεση) , η σύγκριση δεν ήταν ανάμεσα σε τηλεοράσεις ίδιων προδιαγραφών.

Πάντως επειδή την έχω δει την συγκεκριμένη από τις 4K είναι ίσως η καλύτερη επιλογή.

ΥΓ. Θυμάται κανείς μια AMOI 37" που ήταν από τις πρώτες FullHD της αγοράς και είχε γίνει ως και powerbuy σε κάποια forum? Την θυμήθηκα αυτές τις ημέρες με μερικούς που αγόρασαν 4Κ στα 50 Hz και επειδή δεν έχουν τι να δουν κάθονται και βλέπουν demo στο youtube...τότε θυμάμαι ότι έβλεπαν κάτι demo της Microsoft στα 1080i...:p

H Η8000 είναι κυρτή (χειρότερη σε ποιότητα εικόνας σε σχέση με τις επίπεδες), η 955 έχει πάνελ IPS (μικρή αντίθεση) , η σύγκριση δεν ήταν ανάμεσα σε τηλεοράσεις ίδιων προδιαγραφών.

Πάντως επειδή την έχω δει την συγκεκριμένη από τις 4K είναι ίσως η καλύτερη επιλογή.

ΥΓ. Θυμάται κανείς μια AMOI 37" που ήταν από τις πρώτες FullHD της αγοράς και είχε γίνει ως και powerbuy σε κάποια forum? Την θυμήθηκα αυτές τις ημέρες με μερικούς που αγόρασαν 4Κ στα 50 Hz και επειδή δεν έχουν τι να δουν κάθονται και βλέπουν demo στο youtube...τότε θυμάμαι ότι έβλεπαν κάτι demo της Microsoft στα 1080i...:p
Πες τα βρε Γιάννη, γιατί θα τρελαθούμε εδώ μέσα με τις συγκρίσεις που γίνονται, λυπάμαι που το λέω αλλά συγκρίνονται άλλα ντα ´λλων.... Άντε μετά αυτός που δε γνωρίζει καλά τις διαφορές μοντέλων και τεχνολογιών να βγάλει άκρη και ασφαλή συμπεράσματα.

Αντικειμενικα και περα απο θεμα τσεπης και βουλησης , δεν αξιζει τωρα για 4Κ. Υποκειμενικα πιστευω θα αργησει να ειναι αξιο αγορας και θεασης και οπως ειπαν και παραπανω ισως οι εξελιξεις την αφησουν πισω...Ολα αυτα για Ελλαδα φυσικα...

Τυχαία να πω εχτές την αγόρασε φίλος και την δούλεψα για κάνα 2 ώρες.Φανταστική εικόνα σε 4k!Άλλα δυστυχώς είδα μόνο τα βιντεακια της samsung.Φανταστική φωτεινότητα!Πεντακάθαρο πανελ απο banding και πολύ μεγάλη πυκνότητα των πιξελ στο πανελ.Στα αρνητικά τώρα η συγκεκριμένη είχε clouding αρκετό θα έλεγα.Και στα HD-SD κανάλια της νοβα ήταν τραγωδία!Ο επεξεργαστής αγκομαχούσε να φτιάξει τα πράγματα και τα έκανε πολύ χειρότερα!
Γνώμη μου να αποφύγει ο οποιοσδήποτε της UHD για τουλάχιστον 1-2 χρόνια απο τώρα!!

Όποιος αγοράζει UHD/4K για να βλέπει DIGEA είναι σαν να αγοράζει BMW και να τις βάζει για καύσιμο πετρέλαιο θέρμανσης. Το κακό όμως είναι ότι υλικό native UHD δεν υπάρχει ή είναι σχεδόν ανύπαρκτο.

Τυχαία να πω εχτές την αγόρασε φίλος και την δούλεψα για κάνα 2 ώρες.Φανταστική εικόνα σε 4k!Άλλα δυστυχώς είδα μόνο τα βιντεακια της samsung.Φανταστική φωτεινότητα!Πεντακάθαρο πανελ απο banding και πολύ μεγάλη πυκνότητα των πιξελ στο πανελ.Στα αρνητικά τώρα η συγκεκριμένη είχε clouding αρκετό θα έλεγα.Και στα HD-SD κανάλια της νοβα ήταν τραγωδία!Ο επεξεργαστής αγκομαχούσε να φτιάξει τα πράγματα και τα έκανε πολύ χειρότερα!
Γνώμη μου να αποφύγει ο οποιοσδήποτε της UHD για τουλάχιστον 1-2 χρόνια απο τώρα!!
Αυτό ακριβώς είδα και εγώ σε αυτές που δοκίμασα.
Σε κανάλια ( digea ) τραγική η κατάσταση, σε SD υλικό από USB φλασάκι σχεδόν το ίδιο τραγική κατά κάτι λιγότερο αλλά όχι άξιο λόγου. Σε HD υλικό 1920χ1080 απλά καλό , αλλά αρκετά πιο πίσω μα αρκετά όμως από ότι σε μια καλή Full HD.
Σε υλικό 4Κ από demo του καταστήματος εξαιρετικό πραγματικά απίθανο αλλά μόνο σε στατικές εικόνες ή σκηνές με πολύ αργή κίνηση. Τέτοιο ήταν το υλικό που μου έβαλαν να δω κατα´90%, στο υπόλοιπο 10% που άρχιζε η κάμερα να κάνει καμιά γρήγορη κίνηση, όχι και τίποτα το ιδιαίτερο, χαλούσε το πράγμα, έχανε πολύ η εικόνα από τη καθαρότητα που είχε, με τις στατικές και αργές εικόνες, εξακολουθώντας όμως να είναι πολύ εντυπωσιακή, αλλά και κάπου σαν να είδα και κάτι σαν σπασιματκια....

Last edited:
Αυτό ακριβώς είδα και εγώ σε αυτές που δοκίμασα.
Σε κανάλια ( digea ) τραγική η κατάσταση, σε SD υλικό από USB φλασάκι σχεδόν το ίδιο τραγική κατά κάτι λιγότερο αλλά όχι άξιο λόγου. Σε HD υλικό 1920χ1080 απλά καλό , αλλά αρκετά πιο πίσω μα αρκετά όμως από ότι σε μια καλή Full HD.
Σε υλικό 4Κ από demo του καταστήματος εξαιρετικό πραγματικά απίθανο αλλά μόνο σε στατικές εικόνες ή σκηνές με πολύ αργή κίνηση. Τέτοιο ήταν το υλικό που μου έβαλαν να δω κατα´90%, στο υπόλοιπο 10% που άρχιζε η κάμερα να κάνει καμιά γρήγορη κίνηση, όχι και τίποτα το ιδιαίτερο, χαλούσε το πράγμα, έχανε πολύ η εικόνα από τη καθαρότητα που είχε, με τις στατικές και αργές εικόνες, εξακολουθώντας όμως να είναι πολύ εντυπωσιακή, αλλά και κάπου σαν να είδα και κάτι σαν σπασιματκια....

επρεπε να διορθωσουν ασθενειες των lcd led και οχι να μας παρουσιασουν κατι νεο...εδω δεν εχουν καταφερει 100% να φτιαξουν στα fullhd 200 hz την κινηση και σου πασαρουν ultrahd 100 hz λες και θα βλεπεις καμια ταινια με αργη κινηση...επισης πρεπει να ειχαν διορθωσει το θεμα clouding banding και να υπηρχε μονο σε κατασκευες του 100 αρικου...

επρεπε να διορθωσουν ασθενειες των lcd led και οχι να μας παρουσιασουν κατι νεο...εδω δεν εχουν καταφερει 100% να φτιαξουν στα fullhd 200 hz την κινηση και σου πασαρουν ultrahd 100 hz λες και θα βλεπεις καμια ταινια με αργη κινηση...επισης πρεπει να ειχαν διορθωσει το θεμα clouding banding και να υπηρχε μονο σε κατασκευες του 100 αρικου...

Έτσι είναι, δυστυχώς έτσι έιναι. Αφού όμως υπάρχει κόσμος , που του τα λες κιόλας , και πάει και αγοράζει, καλά κάνουν, βρίσκουν και τα κάνουν.....
Εμείς όμως τι φταίμε, που αντί να φάνε άκυρο και να σοβαρευτούν σε αυτά που μας σερβίρουν, αναγκαζόμαστε να τους λουζόμαστε και να πηγαίνει πίσω το πράγμα αντί μπροστά, και εξαιτίας αυτών που αγοράζουν τα σημερινά χάλια, να μας λένε όλους χαζούς γιατί σου λέει κάποια στιγμή αναγκαστικά θα τα πάρεις και εσύ και θα πεις και ευχαριστώ....

Ναι αλλά τούτοι εδώ τώρα, έχουν φτάσει να στη προσφέρουν ημιέτοιμη την τεχνολογία, χωρίς υποστήριξη υλικού και πανάκριβα και σου λένε πάρε την και θα την εξελίξω αν με συμφέρει, με δικά σου χρήματα, για να μη χάσω τίποτα, αντίθετα να βγάλω όσα μπορώ περισσότερα και να δω μετά αν με συμφέρει να την εξελίξω και να την υποστηρίξω, ή να δω κάτι άλλο που να στα πάρω περισσότερο.
Κατά τη ταπεινή μου άποψη, πρέπει να πάψουμε να τους χρηματοδοτούμε σε ότι βγάζουν, παρά μόνο αν έχει κάτι σοβαρό καινούργιο και καλύτερο να προσφέρει εδώ και τώρα, όχι πάρε τώρα και στο μέλλον θα δεις και τα καλύτερα.... Αν δε το πράξουμε θα μας δουλεύουν συνεχώς, διότι περί δουλέματος πρόκειται, τουλάχιστον στη παρούσα φάση με το 4Κ. Άσε που πιστεύω ότι θα σταματήσουν την εξέλιξη της 4Κ και θα πάνε πολύ πιο γρήγορα στη 8Κ, όπως έγινε και με την HD ready που πήγαν πολύ γρήγορα στην Full HD. Να δω τότε τι θα κάνουν όλοι αυτοί που πήραν σήμερα 4Κ; Θα τους δουν οι εταιρείες σαν αυτούς που αγόρασαν με 15000 OLED και οι αθεόφοβοι δε πέρασε χρόνος και τις ρίξανε στα 5000.....
Πραγματικά ότι πιο σωστό άκουσα...
Έτσι είναι, δυστυχώς έτσι έιναι. Αφού όμως υπάρχει κόσμος , που του τα λες κιόλας , και πάει και αγοράζει, καλά κάνουν, βρίσκουν και τα κάνουν.....
Εμείς όμως τι φταίμε, που αντί να φάνε άκυρο και να σοβαρευτούν σε αυτά που μας σερβίρουν, αναγκαζόμαστε να τους λουζόμαστε και να πηγαίνει πίσω το πράγμα αντί μπροστά, και εξαιτίας αυτών που αγοράζουν τα σημερινά χάλια, να μας λένε όλους χαζούς γιατί σου λέει κάποια στιγμή αναγκαστικά θα τα πάρεις και εσύ και θα πεις και ευχαριστώ....

Εδώ όμως έχεις μέγα σφάλμα...
Απεναντίας εγώ θα έλεγα να χαίρεσαι που υπάρχουν τέτοια άτομα και δίνουν ένα σκασμό λεφτά για να υποστηρίξουν τις νέες τεχνολογίες , γιατί σε αυτούς οφείλουμε το γεγονός οτι σε σύντομο χρονικό διάστημα ολοι εμείς οι υπόλοιποι θα χαιρόμαστε την ίδια τεχνολογία και μάλιστα πιο βελτιωμένη σε πολύ χαμηλότερες τιμές.
Για φαντάσου να αγοράζανε όλοι μετρημένα και σοφά.Δεν θα κινιόταν τίποτα στην αγορά και θα είχαμε μείνει ακόμα στις CRT...
Εγώ από μια LCD 32άρα του 2001, μόλις πρόσφατα την αντικατέστησα με την πρώτη μου plasma (Panasonic 50ST60).Έποιασα το peak της τεχνολογίας αν και όχι το καλύτερο μοντέλο από τη σειρά της panasonic.
Επόμενη αγορά μου υπολογίζω πολύ πιο σύντομα (σε φάσμα 5αετίας) όταν (ευελπιστώ) οι OLED θα έχουν και αναπτυχθεί αρκετά , και θα έχουν προσγειωμένες τιμές.

Πραγματικά ότι πιο σωστό άκουσα...

Εδώ όμως έχεις μέγα σφάλμα...
Απεναντίας εγώ θα έλεγα να χαίρεσαι που υπάρχουν τέτοια άτομα και δίνουν ένα σκασμό λεφτά για να υποστηρίξουν τις νέες τεχνολογίες , γιατί σε αυτούς οφείλουμε το γεγονός οτι σε σύντομο χρονικό διάστημα ολοι εμείς οι υπόλοιποι θα χαιρόμαστε την ίδια τεχνολογία και μάλιστα πιο βελτιωμένη σε πολύ χαμηλότερες τιμές.
Για φαντάσου να αγοράζανε όλοι μετρημένα και σοφά.Δεν θα κινιόταν τίποτα στην αγορά και θα είχαμε μείνει ακόμα στις CRT...
Εγώ από μια LCD 32άρα του 2001, μόλις πρόσφατα την αντικατέστησα με την πρώτη μου plasma (Panasonic 50ST60).Έποιασα το peak της τεχνολογίας αν και όχι το καλύτερο μοντέλο από τη σειρά της panasonic.
Επόμενη αγορά μου υπολογίζω πολύ πιο σύντομα (σε φάσμα 5αετίας) όταν (ευελπιστώ) οι OLED θα έχουν και αναπτυχθεί αρκετά , και θα έχουν προσγειωμένες τιμές.
Είναι και αυτό μια άποψη... είναι αυτό που λένε << στην υγεία του μα...κα >> τελικά , και ευτυχώς για εμάς που ξέρουμε;
Η άλλη άποψη πάντως, αυτή που προανέφερα, ίσως όμως και να τους πιέσει να βγάζουν καλύτερα και πιο προσεγμένα προϊόντα από την αρχή. Σίγουρα άψογο εξ αρχής δε μπορεί να είναι κάτι, και με τη χρήση του από αγοραστές θα βελτιωθεί, και αυτό είναι λογικό και αποδεκτό, αλλά μόνο να βελτιωθεί όχι να πουλάνε κάτι το οποίο είναι πανάκριβο ημιέτοιμο και χειρότερο σε απόδοση από τις προυπάρχουσες τεχνολογίες βάσει του υλικού που κυκλοφορεί.

Όλοι αναμένουμε το περιεχόμενο στην 4K τηλεόραση. Το γιατί αργεί, πέρα των όποιων αναγκαίων τεχνολογικών βελτιστοποιήσεων, οφείλεται στην προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων.

Όταν διακινείς είτε μέσω μετάδοσης, είτε μέσω πηγής ένα σήμα άριστων προδιαγραφών, όπως το 4K/60Hz, τότε υπάρχει μεγάλη επικινδυνότητα σε ότι αφορά στην πειρατεία.

Στην δημιουργία δηλαδή ενός τέλειου αντιγράφου το οποίο θα καταστεί μέσω torrent ή άλλης μορφής διαθέσιμο στο ευρύ κοινό.

Tο Ηοllywood φυσικά δεν μπορεί να αφήσει τίποτα στην τύχη του και γνωρίζοντας ότι το προηγούμενο πρότυπο ασφαλείας HDCP 1.4 είναι... διάτρητο, έχει θέσει βέτο αφενός στην χρήση του HDCP 2.2 και αφετέρου στην διασφάλιση όσο το δυνατόν περισσότερο της προστασίας που παρέχει το ίδιο το HDCP 2.2.

Αυτό που χρήζει ιδιαίτερης σημασίας είναι ότι ναι μεν περισσότερες τηλεοράσεις του 2014 διαθέτουν το HDCP 2.2, εκείνες όμως την πρώτης γενιάς όχι.

Είναι εύκολο να φανταστεί κανείς λοιπόν πως οι κάτοχοι αυτών των τηλεοράσεων ίσως να μην δουν 4Κ στις τηλεοράσεις τους...

Οι πρωτοπόροι πάντα την πληρώνουν, όπως επίσης και όσοι επενδύουν σε αυτούς...

Όλοι αναμένουμε το περιεχόμενο στην 4K τηλεόραση. Το γιατί αργεί, πέρα των όποιων αναγκαίων τεχνολογικών βελτιστοποιήσεων, οφείλεται στην προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων.

Όταν διακινείς είτε μέσω μετάδοσης, είτε μέσω πηγής ένα σήμα άριστων προδιαγραφών, όπως το 4K/60Hz, τότε υπάρχει μεγάλη επικινδυνότητα σε ότι αφορά στην πειρατεία.

Στην δημιουργία δηλαδή ενός τέλειου αντιγράφου το οποίο θα καταστεί μέσω torrent ή άλλης μορφής διαθέσιμο στο ευρύ κοινό.

Tο Ηοllywood φυσικά δεν μπορεί να αφήσει τίποτα στην τύχη του και γνωρίζοντας ότι το προηγούμενο πρότυπο ασφαλείας HDCP 1.4 είναι... διάτρητο, έχει θέσει βέτο αφενός στην χρήση του HDCP 2.2 και αφετέρου στην διασφάλιση όσο το δυνατόν περισσότερο της προστασίας που παρέχει το ίδιο το HDCP 2.2.

Αυτό που χρήζει ιδιαίτερης σημασίας είναι ότι ναι μεν περισσότερες τηλεοράσεις του 2014 διαθέτουν το HDCP 2.2, εκείνες όμως την πρώτης γενιάς όχι.

Είναι εύκολο να φανταστεί κανείς λοιπόν πως οι κάτοχοι αυτών των τηλεοράσεων ίσως να μην δουν 4Κ στις τηλεοράσεις τους...

Οι πρωτοπόροι πάντα την πληρώνουν, όπως επίσης και όσοι επενδύουν σε αυτούς...

πολυ ενδιαφερον!!μπραβο

πολυ ενδιαφερουσες προτασεις οι δυο τελευταιες για τους κατεχοντες πρωτης γενιας 4κ

Εαν δεν ηταν το avclub και γω 4κ "θα αγοραζα" να ναι καλα ολα τα παιδια εδω μεσα

Last edited by a moderator:
Μεταξύ δυο τηλεοράσεων που έχουν την ίδια κίνηση , την ίδια χρωματική ακρίβεια , την ίδια αντίθεση κτλ. και η μια είναι 4K και η άλλη FullHD τότε εννοείται ότι όλοι την 4K θα αγοράζαμε (και ας ήταν και πιο ακριβή) μόνο κάποιος οπισθοδρομικός θα έλεγε το αντίθετο. Αν όμως η αυξημένη ανάλυση είναι το μόνο θετικό και είναι πίσω σε όλα τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά τότε καλύτερο είναι κάποιος να περιμένει μέχρι να φτάσουν τουλάχιστον στα ίδια επίπεδα.

Πιστεύω ότι καλή χρονική στιγμή για αγορά 4κ lcd τηλεόρασης ,τα 4κ μόνιτορ σε PC είναι άλλη ιστορία, θα είναι καλοκαίρι 2016,γιατι και οι τιμές θα είναι προσιτές και θα λύσουν τα προβλήματα κίνησης και επεξεργασίας και το κυριότερο θα υπάρχει υλικό θέασης. Για oled δυστυχώς μάλλον μετά το 2017 μιας και είναι κάτι αντίστοιχο με της πλάσμα για τις εταιρίες = ακριβό κόστος κατασκευής άρα μικρότερο περιθώριο κέρδος αν θέλουν να πουλήσουν σε γηινες τιμές και πιο δύσκολα τεχνολογικά προβλήματα (φθορά σε βάθος χρονου).

Last edited:
Εγώ πάλι είμαι κατά της γκρίνιας. Έτσι και αλλιώς εδώ μέσα είμαστε χομπίστες του H/C.
Θα αγόραζα 4K τηλεόραση έστω και με λίγο διαθεσιμο software , αν αυτό είναι το μόνο «πρόβλημα» τους.
Παράλληλα όμως δεν συνιστώ να το κάνει κανείς άλλος που δεν έχει το χόμπι.

Αυτό όμως που –κάπως- κατάλαβα από τα γραφόμενα είναι ότι δείχνει ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ από μία HD σε σήμα στάνταρ HD από την Nerit ή την Nova (σε ένα ματς για παράδειγμα). ?
Γιατί τότε αλλάζουν τα δεδομένα.

Η κάτι κατάλαβα λάθος. ?