Το peak δεν πήγαινε στο συγκεκριμένο μοντέλο.Πήγαινε στο οτι η τεχνολογία plasma σταμάτησε πλέον να εξελίσετε (τουλάχιστον από την panasonic).Μια χαρά τηλεόραση αλλά όχι και peak της τεχνολογίας plasma , μην λέμε και ότι θέλουμε.
H Η8000 είναι κυρτή (χειρότερη σε ποιότητα εικόνας σε σχέση με τις επίπεδες), η 955 έχει πάνελ IPS (μικρή αντίθεση) , η σύγκριση δεν ήταν ανάμεσα σε τηλεοράσεις ίδιων προδιαγραφών.
Πάντως επειδή την έχω δει την συγκεκριμένη από τις 4K είναι ίσως η καλύτερη επιλογή.
ΥΓ. Θυμάται κανείς μια AMOI 37" που ήταν από τις πρώτες FullHD της αγοράς και είχε γίνει ως και powerbuy σε κάποια forum? Την θυμήθηκα αυτές τις ημέρες με μερικούς που αγόρασαν 4Κ στα 50 Hz και επειδή δεν έχουν τι να δουν κάθονται και βλέπουν demo στο youtube...τότε θυμάμαι ότι έβλεπαν κάτι demo της Microsoft στα 1080i...![]()
Μεταξύ δυο τηλεοράσεων που έχουν την ίδια κίνηση , την ίδια χρωματική ακρίβεια , την ίδια αντίθεση κτλ. και η μια είναι 4K και η άλλη FullHD τότε εννοείται ότι όλοι την 4K θα αγοράζαμε (και ας ήταν και πιο ακριβή) μόνο κάποιος οπισθοδρομικός θα έλεγε το αντίθετο. Αν όμως η αυξημένη ανάλυση είναι το μόνο θετικό και είναι πίσω σε όλα τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά τότε καλύτερο είναι κάποιος να περιμένει μέχρι να φτάσουν τουλάχιστον στα ίδια επίπεδα.
Δεν ενδιαφερει ΚΑΝΕΝΑΝ εδω μεσα το θεμα της διαρκειας ζωης ενος προϊοντος ?
Πες τα Χρυσόστομε, το τι γέλιο κάνουν οι εταιρείες , ούτε να το φανταστώ μπορώ. Όλες μαζί στην υγειά του κάθε μ..... πίνουν. Οι άλλοι όμως τι φταίνε;Διάρκεια ζωής σε σχέση με τι? Τα υλικά που χρησιμοποιούνται? Η τεχνογνωσία στην συναρμολόγηση? Ή σε σχέση με το διαθέσιμο υλικό? (SD, HD, UHD)
Αν εννοείς το πρώτο, δεν έχει σημασία αν η τηλεόραση είναι CRT, Plasma, LCD, OLED, whatever...θα ''ζήσει'' και θα μακροημερεύσει.
Αν εννοείς το δεύτερο, τη γνώμη μου την έχω γράψει αρκετές φορές. Αν δεν υπάρχει υλικό ή οι συνθήκες που απαιτούνται για να διακρίνεις τη διαφορά είναι extreme, τότε, αγοράζουμε για να αγοράζουμε και δεν θεωρούμαστε (σχετικοί) γνώστες ή ευσυνείδητοι καταναλωτές. Δεν λοιδορώ τους tech-freaks ή fun boys, με γεια τους με χαρά τους! Απλά, tech freaks/fun boys και vfm είναι έννοιες υπερασύμβατες. Γι' αυτό, όποτε βλέπω συζητήσεις και την ίδια επιχειρηματολογία από εκείνους ''μα, θα είσαι future proof'' και γνωρίζοντας στην πράξη τι κάνουν/σκέφτονται οι εταιρείες, απλά χαμογελάω..![]()
Οπισθοδρομικός mode on:
Παίρνω μια 50άρα τηλεόραση και σύμφωνα με την διάταξη του σαλονιού μου, κάθομαι στα 2,5-3 μέτρα για να την απολαύσω. Πες μου μισό λόγο που θα προτιμήσω την 4Κ από την 2Κ με δεδομένο ότι όλες οι άλλες παράμετροι είναι όμοιες.
Οπισθοδρομικός mode off.
ΥΓ. Θυμάται κανείς μια AMOI 37" που ήταν από τις πρώτες FullHD της αγοράς και είχε γίνει ως και powerbuy σε κάποια forum? Την θυμήθηκα αυτές τις ημέρες με μερικούς που αγόρασαν 4Κ στα 50 Hz και επειδή δεν έχουν τι να δουν κάθονται και βλέπουν demo στο youtube...τότε θυμάμαι ότι έβλεπαν κάτι demo της Microsoft στα 1080i...![]()
....και φυσικά BT.2020...
![]()
Δεν είναι μόνο η αυξημένη ανάλυση αλλά η υποστήριξη H.265/HEVC....
Γιαννη μου,
δεν μιλαω για την ποσοτητα των υλικων που μπαινουν ειτε στο πανελ, ειτε στα ηλεκτρονικα.
Το Planned Obsolesence εχει να κανει πια με τα προτυπα που υποστηριζει (η ΘΑ υποστηριξει)
η μελλουσα υπερτηλεοραση. ΠΟΣΑ εργακια θα προλαβουν να κυκλοφορησουν με τις
καινουργιες προδιαγραφες (σε native 4K ?). 20 ... 200 .... 2000 ? Μακαρι να ειναι εστω
και 2000 διανομες αλλα πολυ φοβαμαι οτι δεν θα ειναι ουτε oι μισες. Γιατι θα χει βγει ο
καινουργιος αλγοριθμος συμπιεσης για ..... 8Κ (η για καποιο υπερχρωματικο μοντελο).
Οκ, να μην τα πολυμασαω.
Ως αθεραπευτα ρομαντικος, μπορουν να κυκλοφορουν ολα τα κινηματογραφικα εργα
προς τα πισω ΜΕΧΡΙ και το Metropolis του Fritz Lang (1927) .... και μετα να μπαινουν
οι X/Y/Z προδιαγραφες για το επομενο φορματ (ειτε αναλυσης, ειτε αλγοριθμου) ???
Μην το πειτε ..... ξερω ..... (ρητορικη η ερωτηση).
Το συμπερασμα ειναι οτι προς το παρον δεν αξιζει η αγορα μιας TV 4Κ. Με το ιδιο ποσο μπορεις να αγορασεις μια αρκετα καλη TV και ενα μετριο προτζεκτορα...
Αν το game είναι 4Κ, τότε σαφώς και τα γραφικά στη 4Κ θα είναι καταπληκτικά, από κίνηση δε ξέρω τι θα λέει με τις σημερινές 4Κ. Μάλλον φαντάζομαι, αλλά μη γίνομαι πάλι κακός.Για pc gaming τι λέει το 4κ;
Αν καταφέρεις να τρέξεις σε τέτοια ανάλυση αξίζει ;
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.