Να παω σε 4Κ??

Το DVI δεν υποστηρίζει μεταφορά ήχου.
Οσο για τις Ultra HD ειναι το μέλλον, οπότε εννοείται πως πας σε 4κ

Eμφανιστηκε και αυτη η 40αρα στα ελληνικα μαγαζια στα 999 ευρω,μειονεκτημα βεβαια η λιγες ιντσες για τετοια αναλυση αλλα κατα τα αλλα οι 4Κ γινονται ολο και πιο θελκτικες και προσιτες.

Άμα διαβάσεις το review της συγκεκριμένης tv ίσως το ξανασκεφτείς.
Μην ξεχνάμε και τη hot Seiki στα 400 ευρώ, η επιλογή του μερακλή.:beatnik2:

Re: Απάντηση: Re: Να παω σε 4Κ??

Και όμως, έχω πάρει ήχο με καλώδιο DVI-HDMI από την Nvidia 450GTS.
Αυτά ηταν παντεντες που χρησιμοποιούσε η ATI (και η Nvidia όπως λες) λιγο πριν βγαλουν τα πρωτα μοντελα τους με HDMI.

Τυπικα το DVI δεν υποστηρίζει ήχο.

Aυτο ξερω και εγω.
Να πω την αληθεια εξεπλαγην οταν διαβασα (να γραφει ο Γιαννης) οτι το DVI βγαζει ηχο.

Βεβαια, στον κοσμο των υπολογιστων, οι πατεντες ειναι κανονας και οχι εξαιρεση.
Για τον κοσμο των τηλεορασεων ..... ο JL_? να μας πει :p

Δεν ειναι τοσο standard ανταπτορας (DVI-HDMI) και δεν ξερω πως γινεται η αντιστοιχηση των pins (εσωτερικα).
Οποτε, απλως δεχομαι οτι λειτουργησε στην 450 GTS. Αλλωστε ενα 3ψηφιο νουμερο να πεις (σημερα) στην τυχη
αποτελει μοντελο της ATI η της NVIDIA. Τοσα πολλα ειναι τα μοντελα καρτων, την τελευταια πενταετια.

Δεν είναι θέμα pins, ο ήχος σε αυτού του τύπου τις συνδέσεις (κατά την έξοδό του από την πηγή) φέρεται μέσω των τριών καναλιών που ταξιδεύει και η εικόνα (TMDS Data 0-1-2, που είναι κοινά και για τα δύο βύσματα). Απλά, τυπικά, σε ένα βύσμα DVI δεν είναι απαραίτητο να έχει χρησιμοποιηθεί transmitter/receiver που να υποστηρίζει ήχο ή/και HDCP (πλην εξαιρέσεων)...

Δεν είναι θέμα pins, ο ήχος σε αυτού του τύπου τις συνδέσεις (κατά την έξοδό του από την πηγή) φέρεται μέσω των τριών καναλιών που ταξιδεύει και η εικόνα (TMDS Data 0-1-2, που είναι κοινά και για τα δύο βύσματα). Απλά, τυπικά, σε ένα βύσμα DVI δεν είναι απαραίτητο να έχει χρησιμοποιηθεί transmitter/receiver που να υποστηρίζει ήχο ή/και HDCP (πλην εξαιρέσεων)...

Τι "ηλεκτρολογος" που εισαι βρ'αδερφε .... -bye-
Εγω εχω μεινει στην εποχη που καθε pin ηθελε δικο του πρωτοκολο :p

Last edited:
Ενω εγω που εχω μεινει στο βυσμα της απλης VGA (1986) .... τον παιζω στα δαχτυλακια μου :p

Ντρεπομαι να πω που εχω μεινει ....

video_vga.gif

Εγω τωρα .... θα καταλαβω το HDMI ..... (ναι αμε :laugh:)

Last edited:
To DisplayPort είναι σήμερα η καλύτερη λύση, αν έχει τέτοια είσοδο και η TV.
Τα μοντέρνα μόνιτορ 4Κ έχουν DP
Για την ώρα οθόνες δεν έχουμε, κάρτες γραφικών με DP που υποστηρίζουν 4Κ έχουμε πολλοί
Tο DP δεν έχει royalties, δεν χρειάζονται οι κατασκευαστές να πληρώνουν για κάθε θύρα όπως στην περίπτωση του HDMI που κοστίζει για κάθε εταιρία που θέλει να βάλει.
Είναι ο συνεχιστής του παλιού vga D, και του DVI, συγνώμη Χατζ. αλλά το DP είναι επίσημος αντικαταστάτης από τη VESA του DVI, DVI is dead.

To DP 1.2 υποστηρίζει 4Κ από το 2009, το HDMI2.0 είναι φρέσκο, τέλη του 2013, και ακόμα υπολείπεται σε σημεία (bandwidth, daisy chaining etc.) αλλά τουλάχιστο υποστηρίζει 4Κ@60Ηζ.