Να πάω σε Plasma ?

elessar86

Established Member
4 August 2008
179
Ρε παιδιά να ρωτήσω έχω αλλάξει 2 φορες την samsung 46D7000 και τώρα περιμένω την τρίτη αν έχει πρόβλημα και αυτή έχω αποφασίσει να πάω σε άλλη tv και σκέφτομαι πλάσμα. Αλλα θέλω να κάνω κάποιες ερωτήσεις. Πρώτον η 46GT30 σαν εικόνα είναι καλύτερη από την D7000 και δεύτερον φοβάμαι πολύ το burn-in παίζω πολλά παιχνίδια(έχω και τις τρείς κονσόλες)και καμια φορα είμαι λίγο τσαπατσούλης ξεχνάω καμια εικόνα σταθερή και τέτοια....εσείς τι λέτε στις καινούριες πλάσμα το burn-in τι ποσοστό παίζει να σου τύχει ? και εκτος του burn-in τι άλλο μείον μπορεί να έχει μια πλάσμα σε σχέση με μια led ?

ox sorry ήθελα να το βάλω στην αγορά νέας τηλεόρασης μπορεί να μεταφερθεί

Για μέχρι 46´να επιλέξεις σίγουρα LCD. Για 50´και πάνω καλύτερες είναι οι πλάσμα αλλά τα φαινόμενα IR και Burn in δεν έχουν εξαλειφθεί. Εκτός και αν πάρεις φτηνή πλάσμα οπότε και να πάθει κάτι δεν θα σκάσεις για τα λεφτά που έδωσες.

Και burn in να παθεις (στην χειροτερη περιπτωση) τα χαλια που εχουν οι edge LED λογω clouding κτλ. αποκλειεται να τα δεις.

Μετά τις 200-300 ώρες δεν χρειάζεται να ανησυχείς καθόλου για το burn-in.Και εγώ παίζω αρκετά παιχνίδια σε μια 42u10 και εντάξει τώρα στις 6000 ώρες ούτε ir δεν έχει σχεδόν.Αλλά για burn-in πολύ δύσκολα στις σημερινές plasma.+έχεις καλύτερο μαύρο,καθόλου clouding και όλα τα σπαστικά των led,lcd τηλεοράσεων.

Και burn in να παθεις (στην χειροτερη περιπτωση) τα χαλια που εχουν οι edge LED λογω clouding κτλ. αποκλειεται να τα δεις.

και με τις τιμές των πανασονικ όπως είναι τώρα θα έχεις γλυτώσει και το burnin της τσέπης σου.

επειδή με ενδιαφέρει η samsung 46D7000 τι πρόβλημα σου έβγαλε; σε πόσο χρονικό διάστημα; και τι αντιμετώπισες με την εγγύηση;

Πλασμα με τιποτα για gaming.
Κοιτα καμια LED προκοπης να κανεις τη δουλεια σου παρα να χαιδευεις ολη μερα και ολη νυχτα την πλασμα μην παθει κατι.
Εχεις πιστευω καλυτερα πραγματα να κανεις απο το να χανεις το χρονο σου με στρωσιματα και να ζεις διαρκως με το αγχος :ridinghorse:

Πλασμα με τιποτα για gaming.

Δεν ισχυει αυτο που λες, μαλιστα ισχυει το ακριβως αντιθετο, οι plasma ειναι πολυ καλυτερες για gaming. 0 lag αν σου λεει κατι αυτο.

Οσο για την αξιοπιστια, οι plasma τελευταιας γενιας ειναι ΑΚΡΙΒΩΣ το ιδιο αξιοπιστες, οσο και μια lcd.

Απο 50" και ανω, ΜΟΝΟ plasma:award:

Για ασε στο πλασμα σου στατικη εικονα ξεχασμενη για καμποση ωρα και μετα να δουμε αν θα κλαις που ειναι καλυτερες.
Τι να το κανεις λιγο Lag οταν θα εχεις κληρονομησει burn-in;
Η τηλεοραση ειναι για να τη ζεις και να τη χαιρεσαι και οχι να την νταντευεις λες και ειναι μωρο μη τυχον και σου παθει τιποτα...

Last edited:
Ρε παιδιά να ρωτήσω έχω αλλάξει 2 φορες την samsung 46D7000 και τώρα περιμένω την τρίτη αν έχει πρόβλημα και αυτή έχω αποφασίσει να πάω σε άλλη tv και σκέφτομαι πλάσμα. Αλλα θέλω να κάνω κάποιες ερωτήσεις. Πρώτον η 46GT30 σαν εικόνα είναι καλύτερη από την D7000 και δεύτερον φοβάμαι πολύ το burn-in παίζω πολλά παιχνίδια(έχω και τις τρείς κονσόλες)και καμια φορα είμαι λίγο τσαπατσούλης ξεχνάω καμια εικόνα σταθερή και τέτοια....εσείς τι λέτε στις καινούριες πλάσμα το burn-in τι ποσοστό παίζει να σου τύχει ? και εκτος του burn-in τι άλλο μείον μπορεί να έχει μια πλάσμα σε σχέση με μια led ?
Αδερφε εγω εχω παραγγειλει την VT30. Αποσα εχω διαβασει σε ξενα φορουμς, δεν τιθεται θεμα burn in στις καινουργιες πλασμα. Επίσης ακόμα και NBA2K η PRO να παιζεις, υπαρχουν συνεχεια replays, αλλαηγες στα βιντεο κτλ. Δηλαδη ειναι δυσκολο πλεον ειδικα αν πας σε GT να σου παρουσιαστει τετοιο φενόμενο. Απο την αλλη εχω διαβασει για αυτο το πρασινο σημαδι που αφηνουν μερικες GT ακόμα και VT δεν θυμαμαι την ονομασια του αν καποιος γνωριζει ας το γραψει παρακαλω με εχει προβληματισει και μενα. Ειμαι δουλεια τωρα και δεν μπορω να μπω στο συγκεκριμενο φορουμ που παραπονιοντουσαν ειναι κλειδωμενο το σαητ.

Για ασε στο πλασμα σου στατικη εικονα ξεχασμενη για καμποση ωρα και μετα να δουμε αν θα κλαις που ειναι καλυτερες.
Τι να το κανεις λιγο Lag οταν θα εχεις κληρονομησει burn-in;
Η τηλεοραση ειναι για να τη ζεις και να τη χαιρεσαι και οχι να την νταντευεις λες και ειναι μωρο μη τυχον και σου παθει τιποτα...
Αυτα ειναι γενικουρες ρε φιλε και μαλλον δεν εχεισ σωστη ενημερωση... αυτα που λες ισχυαν πριν 2 χρόνια και αν... Ναι μεν ισως χρειαζεται λιγη προσοχη η πλασμα.. αλλα και παλι πολυ μα ΠΟΛΥ δυσκολα θα παθεις burn in. Δυο φιλοι μου εχουν πλασμα και χωρις να δωσουν προσοχη σε games δεν επαθαν απολυτως ΤΙΠΟΤΑ οι τηλεορασεις ειναι VT10 η μια και η αλλη νομιζω μια LG δεν θυμαμαι μοντελο

Last edited:
Αυτα ειναι γενικουρες ρε φιλε και μαλλον δεν εχεισ σωστη ενημερωση... αυτα που λες ισχυαν πριν 2 χρόνια και αν... Ναι μεν ισως χρειαζεται λιγη προσοχη η πλασμα.. αλλα και παλι πολυ μα ΠΟΛΥ δυσκολα θα παθεις burn in. Δυο φιλοι μου εχουν πλασμα και χωρις να δωσουν προσοχη σε games δεν επαθαν απολυτως ΤΙΠΟΤΑ οι τηλεορασεις ειναι VT10 η μια και η αλλη νομιζω μια LG δεν θυμαμαι μοντελο

Διάβασε στο forum το τί γραφόταν πριν 2 χρόνια για τις plasma και μετά μίλα για το ποιος έχει σωστή ενημέρωση. Επειδή συμφέρουν σε σχέση με τις μεγάλες LCD δε σημαίνει πως είναι κατάλληλες για κάθε χρήση, μη τρελαθούμε παιδιά. Λες πως ναι μεν θέλουν λίγη προσοχή αλλά δεν υπάρχει κίνδυνος burn in. Μήπως αντιφάσκεις λίγο? Το ότι δεν έπαθαν τίποτα των φίλων σου δεν είναι κανόνας. Γνώμη μου αν το παιδί έχει τα λεφτά να πάει για μια καλή LCD για να μην είναι με τον μεγεθυντικό φακό όλη μέρα ψάχνωντας burn in κτλ.

Βλέπουμε το δάσος και χάνουμε το δέντρο μερικές φορές -bye-

Ο φίλος έχει αλλάξει δυο φορές καλή LCD που είχε (D7000) και ο κύριος λόγος (από ότι διαβάζω σε προηγούμενα μηνύματα του) ήταν το clouding στις γωνίες, ενώ είχε και θέμα με τις αντανακλάσεις φωτός από το γυαλιστερό πάνελ που χρησιμοποιεί η συγκεκριμένη.

Με τις πλάσμα κάποιες πιθανότητες για burn in θα υπάρχουν πάντα, αλλά σίγουρα είναι προτιμότερο να ξεκινήσεις με μαύρη οθόνη που μπορεί να απόκτησει burn in υπο προυποθέσεις, από το να ξεκινήσεις με "καμένη" οθόνη λόγω clouding με το καλημέρα ;)

Προσωπικά πάντως δεν θα του προτείνω να πάει σε πλάσμα λόγω του άλλου προβλήματος που είχε και αφορά τις αντανακλάσεις από πηγές φωτός στην τηλεόραση. Αφού το είχε με την γυαλιστερή επίστρωση της samsung θα το έχει και με το γυαλί των πλάσμα.

Γνώμη μου είναι πως η καλύτερη λύση πιθανόν να είναι κάποια LCD με ματ επίστρωση και ιδανικά κάποιο μοντέλο που δεν έχει βγάλει πολλά προβλήματα με clouding.

Δυστυχώς έχω χάσει επεισόδια και δεν ξέρω συγκεκριμένα μοντέλα να προτείνω, οπότε ελπίζω να βοηθήσουν οι υπόλοιποι :award: