Να πάω σε Plasma ?

Για ασε στο πλασμα σου στατικη εικονα ξεχασμενη για καμποση ωρα και μετα να δουμε αν θα κλαις που ειναι καλυτερες.
Τι να το κανεις λιγο Lag οταν θα εχεις κληρονομησει burn-in;
Η τηλεοραση ειναι για να τη ζεις και να τη χαιρεσαι και οχι να την νταντευεις λες και ειναι μωρο μη τυχον και σου παθει τιποτα...

Προφανως εχεις μεινει στην προ 5ετιας και βαλε τεχνολογια των plasma. Τα τελευταια χρονια οι plasma εχουν εξελιχτει που burn-in κλπ απλα δεν υπαρχουν. Ειχα samsung 40 full hd και διπλα στην panasonic plasma viera 40" που εχουμε στο πατρικο μου , η εικονα δεν ειχε καμια απολυτως επαφη υπερ της viera. Και η panasonic ειναι τωρα 4 ετιας, εννοειται πως δεν στρωθηκε ποτε και η αποδοση της ειναι ακριβως η ιδια με την πρωτη μερα.

Ουτε νταντεμα λοιπον ουτε τιποτα.

Η σχεση τιμης αποδοσης για τις plasma δεν μπορουν να συγκριθουν με αυτες των lcd.Γι'αυτο κι εγω κατεληξα στην lg 50"pk550 πουλωντας την 1,5 χρονου samsung 40" που ειχα(εχοντας αλλαξει και αλλες 2 32" samsung lcd), σειρας 6 full hd 100hz αφου δεν υπηρχε κανενα σημειο επαφης μεταξυ τους, κι οταν μιλαω για διαφορες μιλαμε παντα για gaming και ταινιες hd.

Σιγουρα υπαρχουν και lcd οι οποιες ειναι καλυτερες απο plasma ομως η τιμη τους σε αυτες τις περιπτωσεις ειναι απο διπλασια εως και τριπλασια. Οταν ειναι να συγκρινουμε κατι καλο θα ειναι να συγκρινουμε ολες τις παραμετρους και η πιο βασικη αυτων ειναι σχεση ΤΙΜΗΣ-ΑΠΟΔΟΣΗΣ.

Το μονο σιγουρο παντως ειναι πως απο αξιοπιστια plasma και lcd βρισκονται στα ιδια επιπεδα πλεον.

Απο κει και περα ο καθενας κανει τις επιλογες του.

Αυτα ειναι γενικουρες ρε φιλε και μαλλον δεν εχεισ σωστη ενημερωση... αυτα που λες ισχυαν πριν 2 χρόνια και αν... Ναι μεν ισως χρειαζεται λιγη προσοχη η πλασμα.. αλλα και παλι πολυ μα ΠΟΛΥ δυσκολα θα παθεις burn in. Δυο φιλοι μου εχουν πλασμα και χωρις να δωσουν προσοχη σε games δεν επαθαν απολυτως ΤΙΠΟΤΑ οι τηλεορασεις ειναι VT10 η μια και η αλλη νομιζω μια LG δεν θυμαμαι μοντελο

den ua to elega παντως για κατσε να φας κολλημα κ να εισαι καμμια ωρα κ να φτιαχνεις το formation της ομαδας κ αντε εσυ εισαι τσακαλι οχι εσυ προσωπικα ο καθε κατοχος του προ αν μαζευτει παρεα κ πεξετε κανα τουρνουα δεν θα γινει αυτο που αναφερω??αμ οι υποτιτλοι? παρολα αυτα ολα αυτα με ενα κλικ διορθωνονται κ μπροστα στην ποιοτητα της εικονας :music-smiley-005: τι να πεις

[ΑΠΟΔΟΣΗΣ.

Το μονο σιγουρο παντως ειναι πως απο αξιοπιστια plasma και lcd βρισκονται στα ιδια επιπεδα πλεον.

Απο κει και περα ο καθενας κανει τις επιλογες του.[/QUOTE]

δεκα με τονο απο μενα!
μια φορα ενα θα πω einai λιγο τρελο να εχω 10ετιας crt κ να μην εχω προβλημα με μαυρα με απρα με αντανακλασεις μεμεμεμεμεμεμε κ τωρα να πρεπει να επιλεξω κατι ωραιο καλαισθητο αλλα το ιδιο η πιο προβληματικο χηχηχηχαχαχαχα αν εβγαιναν ακομη crt 32'' h 40'' 100hz να βλεπαμε τι θα γινοταν ειδικα με τις σημερινες τιμες..ατιμο bluray xaxaxaxaxaxa

και με τις τιμές των πανασονικ όπως είναι τώρα θα έχεις γλυτώσει και το burnin της τσέπης σου.

βασικος μισθος απειρου εως 500 ευρω αντε κ καμμια 10ετια εμπειριας χιλιαρικο

το τοξικη οικονομια το εχουμε ακουσει ε?//παντως πραμα που πληρωνεις κ να εχει αδυναμιες δεν λεει!!!ειτε φθηνο θεωριται ειτε ακριβο ειτε πλασμα ειτε led-lcd

Last edited by a moderator:
Sony EX720 με ημιανακλαστικη επιστρωση.

yπεριωνα οπως παντοτε ζωγραφιζεις ευγε!!!μια φορα στα λεφτα της κ λογω σονυ θα εκανα την καρδια μου πετρα κ θα επαιρνα τηνg30..ξερω ξερω τα λεγατε κ παραπανω δεν κανει για αυτα που θελει αλλα κ τα 890 που θελει η σονυ μπρρρ ανατριχιασα κ στο ονομα μονο lol gia mena einai diplasia apthn timia κανονικη της αξια 450 με 500 κανει αυτη ορθα αλλα στον αρη οχι εδω οποτε πολυ καλη προταση συμφωνω

Διάβασε στο forum το τί γραφόταν πριν 2 χρόνια για τις plasma και μετά μίλα για το ποιος έχει σωστή ενημέρωση. Επειδή συμφέρουν σε σχέση με τις μεγάλες LCD δε σημαίνει πως είναι κατάλληλες για κάθε χρήση, μη τρελαθούμε παιδιά. Λες πως ναι μεν θέλουν λίγη προσοχή αλλά δεν υπάρχει κίνδυνος burn in. Μήπως αντιφάσκεις λίγο? Το ότι δεν έπαθαν τίποτα των φίλων σου δεν είναι κανόνας. Γνώμη μου αν το παιδί έχει τα λεφτά να πάει για μια καλή LCD για να μην είναι με τον μεγεθυντικό φακό όλη μέρα ψάχνωντας burn in κτλ.
Στις τοτε πλασμα λες οχι στις τορινες... Εξαλλου οι LCD (μην αναφερω τις LED) δεν εχουν φτασει ακομα τις πλασμα τηλεορασεις και σιγουρα το ελαχιστο burn in αν χτυπα ξυλο τυχει στο παλικαρι δε συγκρινεται με το clouding των LCD. Και πιο οικονομικα θα του ρθει η αγορα πλασμα και θα εχει καλυτερη TV.

Στις τοτε πλασμα λες οχι στις τορινες... Εξαλλου οι LCD (μην αναφερω τις LED) δεν εχουν φτασει ακομα τις πλασμα τηλεορασεις και σιγουρα το ελαχιστο burn in αν χτυπα ξυλο τυχει στο παλικαρι δε συγκρινεται με το clouding των LCD. Και πιο οικονομικα θα του ρθει η αγορα πλασμα και θα εχει καλυτερη TV.

ειδα burn-in κ εγω κ ο πωλητης κ κανα δυο τρεις διπλα μου σε 42g30
αν δεν υπηρχε θα ηταν στην εγγυηση απλα τα πραγματα το ιδιο κ για το clouding ισχυει?!...
οποτε τι ανεχεσαι περισσοτερο
αααα!!!το ξεχασα κ απο το μαυρο αποτομα μετα σε φωτεινη εικονα η 50gt30 κ μαλλον ολες οι πλασμα κρασαρισματα κ πιξελιασματα

αρα τι ανεχεσαι περισσοτερο
εκτος κ αν ξυπνησουμε κ φανε ολοι μαυρο κ παμε στην μαζικη κατευθυνομενη
κ με απαιτησεις αγορας τηλεορασεων

ειδα burn-in κ εγω κ ο πωλητης κ κανα δυο τρεις διπλα μου σε 42g30
αν δεν υπηρχε θα ηταν στην εγγυηση απλα τα πραγματα το ιδιο κ για το clouding ισχυει?!...
οποτε τι ανεχεσαι περισσοτερο
αααα!!!το ξεχασα κ απο το μαυρο αποτομα μετα σε φωτεινη εικονα η 50gt30 κ μαλλον ολες οι πλασμα κρασαρισματα κ πιξελιασματα

αρα τι ανεχεσαι περισσοτερο
εκτος κ αν ξυπνησουμε κ φανε ολοι μαυρο κ παμε στην μαζικη κατευθυνομενη
κ με απαιτησεις αγορας τηλεορασεων

Και εγω σχεδον σε ολες τις LCD (πανω απο 50") εχω δει clouding ρε φιλε, σε VT30 δεν εχω διαβασει καποιο παραπονο για burn in... Δες την συγκεκριμενη πλασμα απο κοντα και μετα πες μου εντυπωσεις.... και μη πεις οτι την εχεις δει και ηταν μαπα... γιατι τοτε θα χεις μυωπια. (φιλικα)

Και εγω σχεδον σε ολες τις LCD (πανω απο 50") εχω δει clouding ρε φιλε, σε VT30 δεν εχω διαβασει καποιο παραπονο για burn in... Δες την συγκεκριμενη πλασμα απο κοντα και μετα πες μου εντυπωσεις.... και μη πεις οτι την εχεις δει και ηταν μαπα... γιατι τοτε θα χεις μυωπια. (φιλικα)

που την εχει να την δω????????εσυ που την ειδες?????
αν την παρει το παλικαρι κ του σκαλωνει ο φωσφωροσ κ κανει κανα burn in sthn 2ετια πανω εχωντας δωσει 2.000Ε
θα τον συληπηθουμε???ενω δεν τον ενδιαφερει το 3d k ta επιπλεον της vt???

κοιτα κ γω ειδα ανησσοροπιες στον φωτισμο αλλα διορθωνεται καπως σε lcd
τωρα μου συγκρινεις to burn-in που δεν εφευγα ουτε εγω ουτε αυτο πληροφωρω';με το clouding';
koita k γω μαλλον για πλασμα θα παω αλλα επειδη ειμαι μουρλος εγω κ το ρισκαρω δεν σημαινει οτι πρεπει να παραμυθιαζομαστε
αν το πανελ(σπιτι) ειναι χρεπει μην το παινευεις επειδη ειναι δικο σου
παιδια το ξαναλεω κ οι δυο τεχνολογιες ειναι καπως το παλικαρι μας εδω ομως βασει της χρησησ ειναι για lcd k πλασμα με δικια του ευθηνη

Last edited:
Παιδιά να σας ενημερώσω ότι τελικά δεν θα χρειαστεί να αλλάξω τηλεόραση διότι επιτέλους η τρίτη 46D7000 που πήρα ήταν καλή ! και μην τσακώνεστε βρε παιδιά για πια είναι καλύτερη όλοι ξέρουμε πάνω κάτω τα θετικά και τα αρνητικά τον πλάσμα και τον lcd και μετά επιλέγουμε βάση τον αναγκών μας. Πάντως μπορώ να πω αν εξαιρέσω αυτά που τράβηξα ότι η συγκεκριμένη tv είναι απίστευτη, η εικόνα της είναι όλα τα λεφτά και συν ότι με το smart hub κανεις κανεις παπάδες στο internet και έχει και δωρεάν ντοκιμαντέρ 3D.

Παιδιά να σας ενημερώσω ότι τελικά δεν θα χρειαστεί να αλλάξω τηλεόραση διότι επιτέλους η τρίτη 46D7000 που πήρα ήταν καλή ! και μην τσακώνεστε βρε παιδιά για πια είναι καλύτερη όλοι ξέρουμε πάνω κάτω τα θετικά και τα αρνητικά τον πλάσμα και τον lcd και μετά επιλέγουμε βάση τον αναγκών μας. Πάντως μπορώ να πω αν εξαιρέσω αυτά που τράβηξα ότι η συγκεκριμένη tv είναι απίστευτη, η εικόνα της είναι όλα τα λεφτά και συν ότι με το smart hub κανεις κανεις παπάδες στο internet και έχει και δωρεάν ντοκιμαντέρ 3D.

δεν πιστευω να παρεξηγηθηκε ο φιλτατος
ολοι εδω μεσα κοιταμε να βοηθησουμε ο ενες τον αλλο
απλα ολα φιλικα ειναι
απροσωπα μυνηματα-bye-

...ολα φιλικα ειναι, απροσωπα μηνυματα

Φιλικά ναι, απρόσωπα όμως όχι (με την έννοια ότι δε κρυβόμαστε πίσω από ένα πληκτρολόγιο και postάρουμε χωρίς νόημα ή δημιουργώντας προβλήματα...). :beatnik2: Επί της ευκαιρίας, καλορίζικη η 3η D7000 φίλε elessar86.

αν την παρει το παλικαρι κ του σκαλωνει ο φωσφωροσ κ κανει κανα burn in sthn 2ετια πανω εχωντας δωσει 2.000Ε

Αυτο το σκαλωμα ειναι δικη σου εφευρεση?

Παγκοσμιως δεν εχω δει να εχει ξανα αναφερθει τετοιο πραγμα.

Και στο κατω κατω δεν σε εβαλε κανεις με το ζορι να αγορασεις κατι που οπως σου ειπαν καποιοι πωλητες δεν ειναι καλο (πλασμα).

Μπορεις ανετα να πας σε μια Ελ-ι-ντι θρι-ντι.

Που θα παει με την τριτη εστω οπως ο elesar θα σου τυχει καποια της προκοπης.

Φιλικά ναι, απρόσωπα όμως όχι (με την έννοια ότι δε κρυβόμαστε πίσω από ένα πληκτρολόγιο και postάρουμε χωρίς νόημα ή δημιουργώντας προβλήματα...). :beatnik2: Επί της ευκαιρίας, καλορίζικη η 3η D7000 φίλε elessar86.

malista ayto akribvw ennooysa τα ιδια ακριβψς λογια αν τα ακουγες τετ α τετ δεν θα την εψαχνες την δουλεια τουτεστιν θα εβλεπες πως μιλαω καλοπροαιρετα
τωρα αν το κανω χωρις νοημα δεκτη κ η αποψη σου
κ αν νομιζεις πως δημιουργησα προβλημα τοτε
παω πασο φιλτατε η ντουκου οτι θες καλη σας ημερα-bye-

Αυτο το σκαλωμα ειναι δικη σου εφευρεση?

Παγκοσμιως δεν εχω δει να εχει ξανα αναφερθει τετοιο πραγμα.

Και στο κατω κατω δεν σε εβαλε κανεις με το ζορι να αγορασεις κατι που οπως σου ειπαν καποιοι πωλητες δεν ειναι καλο (πλασμα).

Μπορεις ανετα να πας σε μια Ελ-ι-ντι θρι-ντι.

Που θα παει με την τριτη εστω οπως ο elesar θα σου τυχει καποια της προκοπης.

δεν ειναι δικια μου ανακαλυψη ισως οι ελλιπης ορολογια να το δειχνει αυτο
παντως ειναι ενα θεμα το συγκεκριμενο που εχει αναλυθει σε αλλα post οτι θες εδω ειμαι me pm να σου πω

παντως μια φορα το παιδι εστω κ με την τριτη το πετυχε μπραβο του κ καλοθεατη
keep the faith mate-bye-

...θα εβλεπες πως μιλαω καλοπροαιρετα, τωρα αν το κανω χωρις νοημα δεκτη κ η αποψη σου
κ αν νομιζεις πως δημιουργησα προβλημα τοτε παω πασο φιλτατε η ντουκου οτι θες καλη σας ημερα

Δε μιλάω για εσένα συγκεκριμένα, απλά συμπληρώσα αυτό που έγραψες πιο πάνω. :hippy:

Για προγραμμα τιβι μονο ...CRT!
Για τα λοιπα(πλην gaming που ΔΕΝ ξερω) ...plasmaaaaaaa!
burning κλπ ανηκουν στο παρελθον! Με μια 42"S20 (οχι και απο τα ξεχωριστα μοντελα, ε; ) "δανεισμενη" 10 μηνες σε ασχετους χρηστες (1900 ωρες εγραψε) οπου, υποθετω, θα εμενε κολλημενη στο ΣΚΑΙ, κανενα "καψιμο"! Εαν δε ειχε και...pixel plus/Philips θα ηταν τελεια!
Και αν ο χωρος μου στην πολη ηταν...50αρης μια τετοια πλασμα θα ηταν ...ευλογια:)

δεν πιστευω να παρεξηγηθηκε ο φιλτατος
ολοι εδω μεσα κοιταμε να βοηθησουμε ο ενες τον αλλο
απλα ολα φιλικα ειναι
απροσωπα μυνηματα-bye-

όχι καμια παρεξήγηση ! εδώ ρε παιδιά κάνουμε το κέφι μας με κάτι που μας αρέσει(tv), μας βοηθάνε και βοηθάμε κόσμο, λέμε την γνώμη μας ε και κάποια φορα λογικό είναι πάνω στη κουβέντα να ρίξουμε κάνα μπινελίκι(πλακα κάνω). Σας ευχάριστο για τα καλά σας λόγια για την τρίτη D7000 φτύστε την κιόλας μη μου πάθει και τίποτα , έχω με του που την πήρα άρχισα τα σταυροκοπήματα xaxxaxa. Όσο για την κόντρα πλάσμα και lcd θέλω να πω ότι όντως οι πλάσμα έχουν καλύτερη κινηματογραφική εικόνα αλλα και οι lcd είναι καλύτερο all around πακέτο άσε που σε πολλούς αρέσει ο εντυπωσιασμός....δηλαδή η πιο φωτεινή εικόνα με τα πιο έντονα χρώματα και ας μην είναι και 100% φυσικά. Εγώ πάντως αν και είμαι cinefilm και βλέπω συνεχεια blu-ray και mkv διάλεξα lcd λόγο ότι ξέρω τι παίζει με τις πλάσμα. Δηλαδή ξέρω ότι πολύ δύσκολα να σου κάτσει burn-in και δύσκολα θα σου βγάλουν πρόβλημα αλλα καλο είναι να τις στρώσεις, να μην έχεις στην αρχή έντονη φωτεινότητα και καλό είναι πάντα να τις προσέχεις. Βέβαια και τίποτα να μην κανεις από αυτά πιθανόν είναι να μην πάθει τίποτα αλλα άμα ξέρεις είναι ψυχολογικό το θέμα και θα αρχίσεις να την προσέχεις θες δεν θες και γι αυτό καμια φορα λέω καλύτερα όταν παίρνεις πλάσμα να μην ξέρεις τα κουσούρια τους να είσαι και πιο ήσυχος.

Last edited: