Να πάω στην Cosmote ή όχι?

Κύριοι.

Εν τω μέσω του καλοκαιριού πριν φύγω για μπανάκια και εν όψει του δύσκολου (για μένα) χειμώνα που ακολουθεί, θα ήθελα την άποψή σας επι του κάτωθι θέματος κινητής τηλεφωνίας:

Έχω στη Vodafone 2 κινητά στο όνομά μου. Πληρώνω περίπου 80-100 ευρώ το μήνα.
Λόγω αλλαγής επαγγέλματος έκανα ένα απλό νούμερο στην Cosmote, για να μη βάλω το προσωπικό μου νούμερο στην μπίζνες καρντ.

Σκέφτομαι να μεταφέρω τα νούμερα που έχω από τη vodafone στην cosmote, έτσι ώστε να κάνω ένα επαγγελματικό πακετάκι με καλές (ελπίζω) χρεώσεις.

Δυο είναι τα ερωτήματα:

1)Αξίζει τον κόπο να πάω από Vodafone στην Cosmote? Αυτό που με ενδιαφέρει είναι η καλή κάλυψη του δικτύου και οι ανταγωνιστικές χρεώσεις, ΤΙΠΟΤΕ άλλο.

2)Πως να πραγματοποιήσω τη μεταφορά χωρίς να αντιδράσει η vodafone? Σκέφτομαι να κάνω τα δυο νουμερα μου καρτοκινητά στη Vodafone και αφού λήξει το συμβόλαιο να πραγματοποιήσω τη μεταφορά μέσω φορητότητας των αριθμών στην Cosmote.

To έχει κάνει κανείς σας?

Θενκς ιν αντβάνς.

Αν δεν έχεις κάνει αναβάθμιση συσκευής στη vodafone και δεν σε δεσμεύει πας σε ενα κατάστημα cosmote και κάνεις απο εκεί κατευθείαν φορητότητα.
Δεν χρειάζεται να πάς καθόλου στη vodafone.
H φορητοτητά σου θα πάρει απάντηση εντος 10-15 εργασίμων.
Πας παραλαμβάνεις την νεα sim και σου λένε ακριβώς ημερομηνία ενεργοποίησης ώστε να φροντίσεις να έχεις μαζί σου και τις 2 κάρτες.
Οι φορητότητες ενεργοποιούνται γύρω στις 12 το μεσημέρι (μεταφορά στο νεο δίκτυο).
Ακόμα έχεις την δυνατότητα να βάλεις 2 αριθμούς cosmote σε μιά κάρτα.

Η Vodafone δε με δεσμεύει αφού λήγει το συμβόλαιο μου σε λίγες μέρες.
Το θέμα είναι αν θα πρέπει να δηλώσω διακοπή του συμβολαίου ή αν θα διακοπεί μόνο του με τη φορητότητα που θα κάνω στην cosmote.

Αυτό με τα δυο νούμερα φαντάζομαι ότι δε γίνεται real time ε? Δηλαδή ή θα ξεκινάω με τη μια γραμμή ή με την άλλη. Αυτό δε με βολεύει.

χμμμμμ

Δεν χρειάζεται να κάνεις διακοπή στη vodafone.
Με τα δύο νούμερα ορίζεις ένα κύριο για να καλείς και δέχεσαι κλήσεις και στα δύο.Οποία στιγμή θέλεις αλλάζεις την σειρά των αριθμών.

Αν έχεις και άλλες συνδέσεις στo σπίτι (πχ σύζυγος,παιδιά) που δεν είναι
cosmote να τις κάνεις φορητότητα και να τα κάνεις όλα οικογενειακό για να πάρετε δωρεάν χρόνο μεταξύ σας.

Λοιπόν...
1) Δεν χρειάζεται να πας καν στην Vodafone. Τα αναλαμβάνει όλα η εταιρία που θα πας.
2) Από τη στιγμή που δεν χρειάζεσαι να παίρνεις τηλέφωνο και από τις δύο γραμμές παρά μόνο να λαμβάνεις, υπάρχει SIM που τις βάζεις και τις δύο σε ένα κινητό. Απλά το πιο σοφό είναι αυτό που έχεις μόνο για να λαμβάνεις τηλεφωνήματα να το κάνεις καρτοκινητό, όπου θα πρέπει κάθε 6 ή 12 μήνες να αγοράζεις την πιό φτηνή κάρτα ανανέωσης για να μην κόβεται. Το έχω κάνει με την Vodafone αλλά υποθέτω ότι και η Cosmote θα έχει κάτι ανάλογο.

Έκανα ακριβώς την ίδια κίνηση πριν 2 μήνες. Δεν χρειάζεται να πάς στη Vodafone για διακοπή απλά μέσω της αίτησης φορητότητας που θα κάνεις στην Cosmote γίνεται και η αυτόματη διακοπή απο την Vodafone.

Επειδή όμως ζούμε στην Ελλάδα...για καλό και για κακό παρε την εξυπηρέτηση πελατών της Vodafone να σου στείλουν με email την αίτηση για διακοπή ΚΑΙ της πάγιας εντολής πληρωμής (αν είχες φυσικά) ωστε να είσαι 100% καλυμένος.

Τώρα σε οτι αφορά την κάλυψη...εγώ για αυτό ακριβώς το λόγο μεταπήδησα στην Cosmote...πιάνει εκείνα που δεν πιάνουν οι άλλες...

καλές διακοπές !

Ρε Μιχάλη, εδώ υπάρχουν ανεγκέφαλα ανθρωποειδή που φωνάζουν για τις ανεμογεννήτριες... (sorry for δη οφφ τόπικ). Ον τόπικ, θα συνδύαζα τα κινητά με ένα πακέτο σταθερού αριθμού συν ADSL, και θα ζητούσα δώρο ένα Wi-Fi router...

Last edited:
Τελικά θέλουμε τα κινητά μας να πιάνουν παντού.
Διαμαρτυρόμαστε όμως όταν βλέπουμε κεραίες κιν. τηλεφωνίας σε καμιά ταράτσα.

όχι εμείς, οι άλλοι διαμαρτύρονται. Αυτοί που μένουν κάτω από την ταράτσα.

Μακάρι όταν πήγαινα στο σπίτι μου να μην είχα καθόλου σήμα! -bye-

Re: Απάντηση: Να πάω στην Cosmote ή όχι?

Αν δεν έχεις κάνει αναβάθμιση συσκευής στη vodafone και δεν σε δεσμεύει πας σε ενα κατάστημα cosmote και κάνεις απο εκεί κατευθείαν φορητότητα.

Να ρωτήσω επ αυτού: Δηλαδή αν τυχόν έχεις κάνει αναβάθμιση συσκευής η vodafon σε δεσμεύει και δεν μπορει να χρησιμοποιηθεί η συσκευή σε άλλη εταιρεία; Αν ναι...αυτό σηκώνει μηνύσεις και διάφορα άλλα πιστεύω, εκτός κι αν δεν είναι έτσι.
Την δική μου συσκευή δεν την έχω αναβαθμίσει, παρά τα επανειλλημένα μηνύματα απο vodafon αλλά πιο πολύ για να μην χάσω τις ρυθμίσεις και επειδή δουλεύει έτσι κι αλλιώς άψογα...(και πως και δεν σκέφτηκαν, αν είναι έτσι, να τις "αναβαθμίσουν" πριν τις πουλήσουν ή είναι νέο το φρούτο;)

Re: Απάντηση: Να πάω στην Cosmote ή όχι?

Φυσικά με ντουμάνι-mail -bye-

Tribal καταστάσεις... :flipout:

Στέργιε, από κάλυψη δικτύου έχω να σου πω μόνο το εξής: Μέσα στο δωμάτιό μου πιάνουν μόνο τα Cosmote, έχουμε δοκιμάσει όλα τα υπόλοιπα!
Παραδόξως, στο υπόλοιπο σπίτι πιάνουν κανονικά όλες οι εταιρείες...