να παρω ενα ps3 akoma ?

b_bil2

AVClub Addicted Member
18 June 2006
1,513
γεια σας παιδια ,θελω επειγωντος την γνωμη σας !
εχω ενα ps3 εδω και καιρο μεσα στο σαλονι συνδεμενο με την philips pf9830 προσφατα εφτιαξα και ενα γραφειο και χρειαζομαι και εκει το ps3 ! με το ps3 παιζω φυσικα και ταινιες divx και mkv,
αυτο που ηθελα να ρωτησω ειναι ο εξης εαν βαλω και τα linux θα βλεπω mkv χωρις να συμπιεζω ?
ειναι καλυτερη λυση ενος 2ου ps3 παρα ενα htpc μιας και δεν θελω να μπω στην διαδικασια να φτιαξω ,ασε που θα μου κωστισει και ποιο πολυ !

τι λετε τη να κανω?

HTPC με 400 που κανει το ps3 φτιαχνεις πλέον ενα HTPC που παιζει άνετα 1080p...

Στο λέω γιατι και εγω θέλω να πάρω γιατι με το ps3 δεν βλεπω να γινεται δουλειά...

ετσι και αλλιως δεν υπαρχουν και πολλα blu-ray...:D

ναι...εγω συγκρατησα μόνο το mkv... αμα το θες μονο για mkv τοτε παρε htpc... τωρα αμα θες και blu-ray.... μπορεις να βαλεις ενα bluray player δεν νομιζω να εχουν ακριβα πια... 120 και μα ψαξεις ισως να βρεις και φθηνοτερο...http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.330626

καλυτερα να μας πεις γιατι δουλεια θες το μηχανημα που θα βαλεις στο σαλονι ωστε να σε βοηθησουμε να αποφασίσεις....

Last edited:
αν βαλεις ομως linux στο ps3 με vlc player βλεπεις mkv. ? μηπως να δοκιμασω να τα κανω εγκατασταση στο ειδη υπαρχον ps3 ?
ψινομαι και για htpc αλλα ξερω οτι θα ξεφυγω και απο τιμη ,θα θελω καλο κουτι καλη καρτα καλο σκληρο ασε αμα το δει και η γυναικα μου παλι ποιος την ακουει :argue:
ενω με το ps3 δεν θα καταλαβει και πολλα !

πάρε ένα popcorn hour και θα λύσεις μια και καλή το πρόβλημά σου χωρίς μετατροπές και βλακείες.

Παρε ακομη ενα να κανεις RAY-tracking. Να χρησιμοποιεις συνδυασμενη υπολογιστικη ισχυ!!! Θα χρειαστεις ενα Gigabit Router, FTP Category 6 Ethernet cables και πολυ υπομονη. :idea:

με μια γρηγορη αναζητηση που εκανα για το popcorn τα περισοτερα στης αγγελιες τα βρηκα !!! :smile:

Θεωρητικά μιλώντας, το a110 θα σου επιτρέψει να πάρεις HD audio formats από το HDMI και να βάλεις SATA δισκό.

Πρακτικά, τα rips με HD audio είναι ελάχιστα καθώς ο ήχος μόνος του είναι όσο ενα HD rip (4-8gb).

Εάν θές να είσαι future proof ,πάς σε Α110. Εάν σου πέσει όμως ένα Α100 σε καλή τιμή μην το αφήσεις!

οκ .θα περιμενω μεχρι τελος σεμπτεμβριου καπου εκει θα βγει μαλλον ,αν καταληξω εκει ας περιμενω λιγο ....

Καθολικά αντίθετος.
Πιστεύω ότι κανένα PS3 δεν κάνει ότι ένα PC (εκτός απ' τα παιχνίδια φυσικά και γι αυτό έχω ένα PS3, που τρέχει και Linux).
Με το PS3 εναποθέτεις τις ελπίδες σου στη τροπή που θα πάρει η πολιτική της μαμας sony περί τα media. Πχ δεν μπορείς να δείς αντιγραμμένο Bluray στο PS3. Για τα mkv, ας μας πεί κάποιος πως εγκαθίσταται στο Yellow Dog Linux το VLC (όλοι οι οδηγοί αφορούν προηγούμενη διανομή του YDL). Εγώ δεν τα έχω ακόμη καταφέρει.
Κατεβάζουμε κάθε φορά το καινούργιο f/w του PS3 και ψάχνουμε τι περισσότερο κάνει. Απάντηση: Τίποτα!
Σαν media player, έχει μόνο βασικές δυνατότητες. Πχ δεν μπορείς να παίξεις μουσική με fade-in/fade-out. Πρέπει να σταματήσει το ένα κομμάτι για ν'α αρχίσει το άλλο. Μουσική lossless (flac) δεν παίζει. Πρέπει να την ακούσεις μέσω mediaserver (πχ Tversity), το οποίο μετατρέπει το lossless (flac, ape κλπ) σε lossy (mp3) για να τη παίξει το PS3. (Σημ. Απ' το Linux παίζει).
Με το PC, δεν έχεις τέτοιου είδους περιορισμούς. Το software και οι κάρτες εξελίσονται. Ανά πάσα στιγμή, βγάζεις καρτα - βάζεις κάρτα, λύνεις το πρόβλημά σου και εκσυγχρονίζεσαι.
Το Ps3 μ' αρέσει. Το πήρα βασικά σαν Bluray player και παιχνιδομηχανή.
Αλλά ως εκεί. Δεν έχει τις δυνατότητες να γίνει ο βασιλιάς του σαλονιού μου. Το PC μπορεί.
Μόλις βρώ ένα κουτί με Remote που θα μου κάνει από άποψη εμφάνισης/τιμής, θα φτιάξω ένα!

Αν και τα παιδια με YDL γνωριζουν καλυτερα,νομιζω πως δεν υπαρχει περιπτωση να δεις Hidef σε PS3 Linux οπως εχει τωρα η κατασταση μιας και βλεπει λιγοτερη απο τη μιση μνημη του συστηματος και δεν εχει access στην GPU για video compensation.