Να πώς γίνονται κάποιοι δίσκοι πλατινένιοι......

kostas

Senior Member
2 July 2006
538
Να πώς γίνονται κάποιοι δίσκοι πλατινένιοι......

Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας μια ιστορία που πραγματικά με έχει πληγώσει-εξοργίσει. Πριν από 5-6 περίπου χρόνια μια πολύ καλή μου φίλη ερασιτέχνης τραγουδίστρια με έμφυτο ταλέντο δημιουργίας στοίχων και μουσικής τραγουδούσε κατά καιρούς σε μαγαζιά των βορίων προαστίων. Έκτος των γνωστών τραγουδιών που συνήθως ακούγονται σε τέτοιου είδους μαγαζιά (ροκ μπαλάντες κτλ) τραγουδούσε και δικές της συνθέσεις, ένα από αυτά ήταν και το αγαπημένο μου, το οποίο και της ζητούσα να μου το λέει κάθε φορά που πήγανα στο μαγαζί.... Λίγους μήνες πριν (καλοκαίρι 2006) και ενώ άκουγα ράδιο ξεκινάει ένα τραγούδι που ο ρυθμός του κάτι μου θύμιζε.....το τραγούδι προχωράει και ξεκινάνε τα λόγια.......μια ανατριχίλα διαπέρασε όλο μου το σώμα...δεν είναι δυνατόν λέω και αμέσως την παίρνω τηλέφωνο...- το άκουσες το καινούριο τραγούδι του _______ της λέω – άσε ρε Κώστα μου λέει, κάθε μέρα με παίρνουν 30 άτομα για να με ρωτήσουν και να με συγχαρούνε για την επιτυχία μου...αλά που να ξέρουν ότι όπως και εσύ το άκουσες στο ράδιο άλλο τόσο το άκουσα και εγώ.........χωρίς την παραμικρή αναφορά στο όνομα μου.
Αυτό λοιπόν το τραγούδι έκανε πλατινένιο τον δίσκο που το συμπεριλαμβάνει και τον τραγουδιστή ακόμα πιο πλούσιο,και όλα αυτά χάρις το ταλέντο μιας κοπέλας που ούτε το όνομα της αναφέρθηκε.......

Last edited:
φιλε τον κοπο σου τον κατοχυρωνεις

επρεπε να κινηθει αναλογα
μεσω της ενωσεως πνευματικων δικαιωματων οπου καταθετεις το εργο σου ,στιχοι μουσικη κλπ και αν προκυψει προβλημα μπορεις δικαστικα να αποδειξεις οτι ησουν ο δημιουργος
τωρα μαλλον ειναι αργα.....

Το τραγούδι είναι κατοχυρωμένο αλά από ότι έμαθα αν αλλάξεις 1-2 λέξεις δεν θεωρείται κλοπή.
Το τραγούδι αυτό το έγραψε πριν από 6 χρόνια αλά το τραγουδάει μέχρι και σήμερα ...με την διαφορά ότι σήμερα το σιγοτραγουδάει όλος ο κόσμος......

Απάντηση: Re: Να πώς γίνονται κάποιοι δίσκοι πλατινένιοι......

Το τραγούδι είναι κατοχυρωμένο αλά από ότι έμαθα αν αλλάξεις 1-2 λέξεις δεν θεωρείται κλοπή.
Το τραγούδι αυτό το έγραψε πριν από 6 χρόνια αλά το τραγουδάει μέχρι και σήμερα ...με την διαφορά ότι σήμερα το σιγοτραγουδάει όλος ο κόσμος......

Για τραγούδησέ μας κανένα στοίχο.

Πάντως η φίλη σου μπορεί να βρεθεί μπλεγμένη καθώς μπορεί να κατηγορήσουν την ίδια για αντιγραφή.
Αυτές είναι οι αδικίες.

Δεν θα ήθελα να φωτογραφίσω έτσι δημόσια τον συγκεκριμένο καλλιτέχνη μιας και ποτέ δεν ξέρεις που μπορείς να μπλέξεις........απλά ήθελα να μοιραστώ μια από της χιλιάδες κλοπές που γίνονται καθημερινά.
Δεν πρόκειται να την κατηγορήσει κανένας γιατί το τραγούδι της καθώς και πολλά άλλα τα κατοχύρωσε πριν από πολλά χρόνια.

Last edited:
Δε νομίζω οτι φταίει ο καλλιτέχνης που το συμπεριλαμβάνει στον δίσκο του. Πολλές φορές τους τα πάνε "ετοιμα" τα τραγούδια και απλα τα ερμηνέυουν.
Αν είναι απο τον χώρο του έντεχνου τότε μπορει να φταιει και ο ιδιος μιας και τα πράγματα εκει είναι διαφορετικά.

Τέλος δε νομίζω οτι θα κάνει διαφορά αν μας δώσεις περισσότερες πληροφορίες για το τραγούδι εφόσον ειναι ήδη κατοχυρωμένο, έτσι και αλλιως καθημερινά ανακαλύπτουμε καινουριες κονσέρβες που μας ξανασερβίρουν απο παλια ξένα και ελληνικά τραγούδια.
Αντιθέτως ίσως στα μάτια μας αναγνωριστεί η φίλη σου που μας έχει προσφέρει ενα τέτοιο τραγούδι και όχι ο διασκευαστής της.

Απλά το αναφέρω σαν γεγονός......αν θέλει να κινηθεί η ίδια νομικά θα το πράξει, δεν θέλω σε καμία περίπτωση να δημιουργηθούν εντυπώσεις για άτομα που ίσος (όπως σωστά προαναφέρθηκε) δεν φταίνε , γιατί απλούστατα παίζονται μεγααααλα συμφέροντα.

Κωστα καλα κανεις και δεν δινεις ονομα τραγουδιου

και χαιρομαστε που μοιραζεσαι την πικρια σου για αυτο το γεγονος και ελπιζουμε συντομα η φιλη σου να δικαιωθει με εναν δικο της πλατινενιο δισκο

μην ξεχνας ολα δανεικα ειναι στην ζωη

καλά είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει με τον νομικό πολιτισμό μας.

Φοβάται ο καθένας να πει το παραμικρό μην μηνυθεί. Ωραίες καινούργιες έννοιες... και "ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα".

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΟΛΕΜΕΝΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΚΦΡΑΣΗΣ????????

Αυτή είναι η πραγματική οπισθοχώρηση της δημοκρατίας και όχι τα κουραφέξαλα του ασύλου.

Φοβάται ο καθένας να πει το παραμικρό μην μηνυθεί. Ωραίες καινούργιες έννοιες... και "ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα".

Αυτή είναι η πραγματική οπισθοχώρηση της δημοκρατίας και όχι τα κουραφέξαλα του ασύλου.

Αγαπητέ send έγραψες.:grinning-smiley-043

Έχεις απόλυτο δίκιο φίλε send και χαρακτηριστικά σου αναφέρω από ένα απόσπασμα που είχα διαβάσει πριν από αρκετά χρόνια για την πατέντα της μονόμπρατσης ανάρτησης στις μοτοσικλέτες (όπου για τους επαΐοντες του χώρου δεν είναι καθόλου τυχαία) ότι ήταν πτυχιακή εργασία φοιτητή του πολυτεχνείου. Τώρα το πώς αυτή κατέληξε στα R&D τμήματα μεγάλων εταιριών και από εκεί στην παραγωγή, είναι απορίας άξιο. :chinscratch:

Όσο για την ελευθερία έκφρασης……..απλά δεν υπάρχει.

:grinning-smiley-043 :grinning-smiley-043 :grinning-smiley-043

ποιο ασυλο .......

εδω παει η ελευθερια εκφρασης τη φαγανε τα σκυλια ......... :damnyou: :damnyou:

Μακάρι, φίλε μου να σε μηνύσουν κα να πας στο δικαστήριο, αν πρόκειται να μας πεις τον τίτλο ενός τραγουδιού που κάποιος άλλος άλλαξε 2 λέξεις και το έκανε δικό του. Διότι στο δικαστήριο, απλά δεν πρόκειται να σταθεί η οποιαδήποτε κατηγορία εναντίον σου.

Και ποιά κατηγορία;;; Ότι μας ανέφερες τον τίτλο του τραγουδιού μιας φίλης σου που το τραγουδά 6 χρόνια;

Ή νομίζεις ότι έτσι απλά δέχονται τα δικαστήρια μηνύσεις και καταδικάζουν όσους είπαν κάτι ψιλά; Αν το νομίζεις, απλά έκανες λάθος που το έθεσες. Έπρεπε από την πρώτη στιγμή να το .... Τώρα που το ξεκίνησες, τώρα να το τελειώσεις. Έτσι κι αλλιώς δεν πρόκειται να θίξεις κάποιον στιχουργό, τραγουδιστή. Το τραγούδι της φίλης σου θα μας προτείνεις.

Θα έλεγα καλύτερα να πάει στο δικαστήριο.
Έτσι θα καταλάβουν όλοι το δίκιο της φίλης σου.
Και θα διαφημιστεί και από τα λογής λογής σκουπιδο-τηλεκπομπές

Λυπάμαι άλα δεν μπορώ να αναφέρω το κομμάτι ούτε και τον καλλιτέχνη, ο λόγος που άνοιξα αυτή την συζήτηση, είναι η καταπάτηση των πνευματικών δικαιωμάτων από κάποιους που θησαυρίζουν εκμεταλλευόμενοι παραθυράκια του νόμου, αν κάποια στιγμή κινηθεί νομικά το αίτημα θα το κάνει η ίδια η δημιουργός του κομματιού και όχι εγώ.

Εάν έχει κατοχυρώσει το δημιούργημά της η φίλη σου, καλά θα κάνει να κινηθεί δικαστικώς. Ποιός είπε ότι με αλλαγή 1-2 λέξεων έχουμε άλλο έργο?

Η κατοχύρωση γίνεται και με πιο απλούς τρόπους.
Εάν η κοπέλα είχε στείλει σε συστημένο φάκελο ταχυδρομείου πριν από χρόνια τα κομμάτια της σε κάποιον συνεργάτη της και ο φάκελος έμενε σφραγισμένος ,τότε είχε πολλές ελπίδες να διεκδικήσει δικαιώματα.
Είναι μία μέθοδος που ακολουθούν πολλά συγκροτήματα στις μέρες μας γιατί όπως γνωρίζετε με τα myspace και τα άλλα, γίνεται της κολάσεως.
Πάντως ένα ξεμπροστιασμα ή στην καλύτερη κάποιο συμβιβασμό θα το πετύχαινε.

Το έχω ξαναγράψει.
Έχω στην κατοχή μου το Holy Diver του DIO σε εκτέλεση ενός Σκανδιναβού από το 1978.
Ο Dio δεν έχει αλλάξει ούτε τα yeah.

Και ο George Harrison είδε κι έπαθε με το He's so Fine (My Sweet Lord) και εκεί ήταν μόνο η μελωδία που συνόδευε ακριβώς τις λέξεις "My Sweet Lord". Τελικώς είδε κι απόειδε με τον δικαστικό αγώνα και αγόρασε τα δικαιώματα του τραγουδιού. Και εδώ μου λέτε για αλλαγή 1-2-3 λέξεων μόνο;