Να πώς γίνονται κάποιοι δίσκοι πλατινένιοι......

Όταν ο Μικ Τζάγκερ έγραψε το "Anybody seen my baby" πριν μερικά χρόνια, κάτι δεν του πήγαινε καλά στο ρεφραίν. Κάτι του θύμιζε αλλά δεν μπορούσε να καταλάβει τί. Κυκλοφορεί το σινγκλάκι κανονικά, και ένα απόγευμα ακούει την κόρη του με τον γκόμενό της να παίζουν στο πιάνο το Constant Craving της K.D. Lang. Εκείνη την ώρα κατάλαβε ποιον είχε "κλέψει" όσον αφορά τη μουσική του ρεφραίν. Την επόμενη μέρα είχαν αποσυρθεί από όλα τα δισκάδικα -και τα ελληνικά ακόμα- όλα τα αντίτυπα του CD-Single και μέσα σε ένα μήνα είχε έρθει σε συμφωνία με την K.D. Lang (η οποία δεν είχε εγύρει θέμα κλοπής), και είχε επανακθκλοφορήσει το single με το όνομα της K.D. Lang να μνημονεύεται σαν συνθέτρια. Αυτό σαν συμπεριφορά σωστού καλλιτέχνη και επαγγελματία.

αυτό δεν είναι θέμα σωστού καλλιτέχνη.
Αν δεν ήταν η KD Lang (μεγάλη φάτσα και καταξιωμένη αρκετά) και ήταν καμιά κοπελίτσα δεν θα έτρεχε τίποτα.
Είναι γενικά θέμα φόβου.

Καλύτερα να δώσουμε 5 φράγκα στην KD και νάχουμε το κεφάλι μας ήσυχο, και είμαστε και ωραίοι.

Αν ήταν να δώσει 5 φράγκα στην Lang, και να καθάριζε δεν θα ένιωθε την ανάγκη να την βάλει στα credits. Ούτε θα έδινε και συνεντεύξεις στο rolling stone magazine με αφορμή την συγκεκριμένη πατάτα. Έπραξε λάθος, το παραδέχτηκε, πολύ πριν πάει να τον βρει ο δικηγόρος της Lang, και ενώ το single και το video clip έπαιζαν για κανένα δίμηνο. Σιγά μην φοβόταν ο Τζάγγερ κανένα πρόστιμο...

Ώπα, δεν έχει να κάνει με μεγάλους και μικρούς καλλιτέχνες.
Εξάλλου οι μεγάλοι όπως λέτε έχουν τον μισό εγκέφαλο καμμένο από ουσίες.
Και ορισμένοι όταν δεν βρίσκονται σε κάποιο τριπ, έχουν λιγότερο ενδιαφέρον και από τον Τέρυ Χρυσό.
Άρα μπορεί να τους κολλήσει κάποια μελωδία που μπορεί να άκουσαν οπουδήποτε και μόλις βγεί στην επιφάνεια να νομίζουν ότι είναι δικιά τους.

Απάντηση: Re: Να πώς γίνονται κάποιοι δίσκοι πλατινένιοι......

Και ορισμένοι όταν δεν βρίσκονται σε κάποιο τριπ, έχουν λιγότερο ενδιαφέρον και από τον Τέρυ Χρυσό.
Άρα μπορεί να τους κολλήσει κάποια μελωδία που μπορεί να άκουσαν οπουδήποτε και μόλις βγεί στην επιφάνεια να νομίζουν ότι είναι δικιά τους.

Ρε σύ τζιμάκο και εγώ τώρα τελευταία ,αυτό έχω αρχίσει να παθαίνω.Λές να αποτυπώσω την εμπειρία μου ηχητικά.???:flipout: :flipout:

Σπυράκο, εγώ με κάτι χειροποίητες τεκίλες που παίζω τώρα τελευταία θα γράψω τη μουσική στους στίχους σου.
Κιθαρίστα έχουμε, για τύμπανα θα βάλουμε ντραμ μασίν, μας λείπουν τρεις γυμνόστηθες σαξοφωνίστριες για να κάνουμε το μεγάλο μπαμ.

είπα, εάν πρόσεξες, συνειδητώς.

Το τι μπορεί να ανασύρει το μυαλό στην επιφάνεια, άγνωστο...
Για ποιο λόγο για παράδειγμα να πάρει ο Χάρισον, στον κολοφώνα της δόξας του, και να κάτσει να αντιγράψει το 1970 ένα χιτ σινγκλ που κάποιες ...Chiffons (ποιος να τις θυμάται τώρα) είχαν κάνει το 1963; Κι όμως ασυνειδήτως το έκανε!

Η συνείδηση και το ασυνείδητο στη κόκα, στην ηρωίνη παίζουν περίεργα παιχνίδια.
Σε ότι έχει να κάνει με τις Chiffons όποιος έχει ασχοληθεί λίγο με τα γυναικεία φωνητικά στα sixties τις ξέρει πολύ καλά.
Όταν κάνω βουτιά σε εκείνη την εποχή το lucky me παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο.
Δεν είναι Shirelles αλλά είναι πολύ κοντά τους.

Απάντηση: Re: Να πώς γίνονται κάποιοι δίσκοι πλατινένιοι......

Σπυράκο, εγώ με κάτι χειροποίητες τεκίλες που παίζω τώρα τελευταία θα γράψω τη μουσική στους στίχους σου.
Κιθαρίστα έχουμε, για τύμπανα θα βάλουμε ντραμ μασίν, μας λείπουν τρεις γυμνόστηθες σαξοφωνίστριες για να κάνουμε το μεγάλο μπαμ.

Εγώ κρουστά . ( τουμπερλέκι , τάπερ , κλπ ) :flipout:

studio, διαφημηση,τουρνε, ραδιοφωνα,συναυλιες...

τι νομιζες οτι μονο με τα ταπερακια του Δημητρη του Ντοκατζη θα κανετε επιτυχια?

αντε χαλαλι σας η συμφωνια μας 70% εγω 30% εσεις

και τα κοριτσα κερασμενα απο μενα