Να σας πω και εγω τον πονο μου...

Mapras10

Established Member
7 March 2008
204
Λεμεσό / Κύπρος
Εχω μια LG 42" 3D LED, την αγορασα πριν 5 χρονια αν δεν κανω λαθος, ουτε ενα προβλημα, κανει ακομα την δουλεια της αλλα ΔΕΝ προκειτε να ξανα αγοραζω LG με τιποτα! Ο λογος ειναι ενας, για καποιους ασημαντος για εμενα σημαντικος. Δεν αναγνωριζει το DTS ηχο και εχω κουραστει στο να μετατρεπω με "popcorn mkv audioconverter" τον ηχο απο 1080p ταινιες. Μεχρι 720p καλα τα παμε και οχι παντα εξαρταται. Αρα μαυρο δαγκωτο απο εμενα η Life-Good.

Τωρα ζω Αγγλια και ειναι καιρος για αλλαγη. Εχω ψαξει λιγο το θεμα αλλα οχι πολυ βαθια οποτε εχω καποιες αποριες.

1) Εχει κι αλλες μαρκες που εχουν το ιδιο προβλημα με το DTS και αν ναι ποιες;

2) Διαθετω απο 800 εως πολυ μαξ 1000 αγγλικες λιρες για αγορα νεας, καπου στις 55-65 ιντσες και να ειναι 4Κ Ultra.

3) Αξιζει να πας σε OLED παρα σε LED (αν και το θεωρω λιγο αδυνατο να βρω με τα λεφτα και αυτα που ζηταω).

Αυτα , ευχαριστω και απολογουμαι αν σας κουρασα.

Mapras10 σχετικά με το θέμα του ήχου....σίγουρα υπάρχουν μοντέλα που το κάνουν (αν και δεν γνωρίζω πια) δεν είναι θέμα της lg αλλά του συγκεκριμένου μοντέλου. Το Dts είναι πολυκαναλο format ήχου, από τα 2 ηχεία της Tv έτσι κι αλλιώς χάλια θα ακούγεται, υπάρχουν και αρχεία που δεν έχουν dts ήχο online για αυτό το λόγο (έτσι θα λύσεις το πρόβλημα σου), μια άλλη λύση είναι να συνδέσεις τον πύργο σου ή αν έχεις τον πύργο σε άλλο δωμάτιο, έστω ένα παλιό laptop μέσω hdmi στην tv και το πρόβλημα σου θα λυθεί επίσης. Ξέρω ότι υπάρχουν tv που παίζουν αξιοπρεπώς αρχεία βίντεο και κάνουν decode ένα κάρο formats αλλά γενικά αν θες πολυκάναλο ήχο πάρε έναν receiver 5.1 να τελειώνεις, αν δεν θες receiver κατέβασε αρχείο με άλλο ηχητικό format.

Για το θεμα του 4K....Σε τι απόσταση από την τv θα κάθεσαι και θες 4Κ? Γενικά είναι πολύ νωρίς ακόμα για 4Κ. Αν τώρα ντε και καλά θες 4Κ έχε κατά νου ότι με 800λιρες 4Κ tv με hdr της προκοπής δεν παίρνεις. Θα σου έλεγα να δεις την κλασική Oled της lg την 910 σε full hd που είναι από τις καλύτερες tv που μπορείς να πάρεις σε λογικά χρήματα. Νομίζω πριν μερικούς μήνες την είχε προσφορά στο currys στις 1200λιρες. Τώρα το γυρίσανε πάλι στις 1400λιρες με 5 χρόνια εγγύηση όμως.

Eυχαριστω Teddy για την απαντηση σου.

Οσο αφορα το θεμα ηχου πιστευα οτι εχει θεμα η LG γενικα οποτε λαθος μου αν ειναι απλα σε μερικα μοντελα. Προσωπικα κατεβαζω παντα mkv αρχεια για ταινιες-σειρες και βλεπω στην Tv μεσω σκληρου δισκου. Τυχαια χθες παραγγειλα μια sound bar με 5.1 την οποια θα ενωσω με Optical Cable στην τηλεωραση. Για να δω αν καταλαβα, τωρα θα λυσω το προβλημα ηχου που ειχα η καμια σχεση επειδη ειναι μεσω της τηλεωρασης που θα φευγει για να παει στην sound bar;

Τωρα για την αγορα, η αποσταση που θα ειμαι ειναι 3-4 μετρα. Aυτη που λες ναι ειναι στα 1400 αν και την βρηκα και σε 1200 με 1 χρονο εγγύηση.
Αν μπορεις απαντησε μου σε αυτο...
Βλεπω μια ταινια στα 1080p η στα 4Κ, που θα εχω καλυτερη αποδοση εικονας; Σε μια OLED Full HD 1080p η σε μια 4Κ Ultra HD;

Τωρα θα μου πεις ξερεις πολλες ταινιες στα 4κ η αληθεια ειναι πως οχι αλλα σταδιακα θα εχει.

Και κατι ακομα, μια φιλη της γυναικας μου ειναι manager σε μια αλυσιδα εδω που λεγεται Hungry Horse. Ειχαν στον τοιχο αυτο το μοντελο LG 65EF950V ενταξει μονο που δεν την αγκαλιασα. Εμεινα μαλακας με την ποιοτητα εικονας. Και το αλλο που μου εκανε τρομερη εντυπωση, ειχαν πανω στον πρωτο οροφο αυτο εδω το μοντελο Sony VPLVW350ES 4k, εχω δει πολλα πανια αλλα τοσο μεγαλο και τοσο καθαρο δεν εχω ξαναδει. Απλα απιστευτο! Και εβλεπα απλα μπαλιτσα απο το BT Sport HD

ΑΝ ειναι να δωσεις 1400 ευρω , καλητερα να κανεις την υπερβαση και να πας σε OLED Full HD 1080p αν μπορεις ....στης 55'...
μερα με τη νυκτα με της αλλες

Η Oled θα φαίνεται πολύ καλύτερα και ειδικά από την απόσταση που θα είσαι. Μην ασχολείσαι ακόμα με το 4Κ.....όταν θα είναι η ώρα για 4Κ θα βουίξει ο τόπος εδώ στο forum....αλλά ακόμα δεν...

Τώρα για τον ήχο....5.1 θα πει 5 ηχεία + 1 subwoofer οποτε με sound bar δεν θα ακούς 5.1 dts, dolby true hd, dts master audio και αλλα τετοια πολυκαναλα καλουδια.

Προσοχη....αν το soundbar γραφει στο κουτι οτι παιζει 5.1 εννοει προφανως οτι κανει decode το σημα οποτε θα ακους ηχο.....απλά δεν γίνεται να ειναι 5.1, πως να είναι? αφού είναι soundbar.

Oποτε σιγουρα η OLED για την ωρα και θα συμφωνησω μαζι σας.

Εγω την 4Κ την σκεφτηκα μονο και μονο επειδη ξερω πως τρεχει η τεχνολογια και δεν θα αγοραζω καθε 6μηνο αλλη tv.

Το τοπ απο οσο βλεπω ακουω και καταλαβαινω ειναι μια 4κ OLED αλλα δεν με παιρνει οικονομικα.

Σε κανα χρονο μπορει να πεταχτουν σαν τα μανιτάρια τα 4Κ αλλα ας ζησουμε το σημερα που μπορουμε και το αυριο βλεπουμε.

Ωραια θα το σκεφτω θα δω προσφορες κτλ και θα κοιταξω σιγουρα το μοντελο που θα παρω να μην ειναι σαν το προηγουμενο με το θεμα DTS.

Θα σας ενημερωσω οταν εχω νεα, ισως και απο βδομαδας.

4k oled θα σου την πρότεινα αν καθόσουν στα 2,5μ για την 65" αλλά και κάθεσαι στα 4 και είναι πανάκριβες ακόμη. Τώρα σχετικά με την φίλη τις γυναίκας σου.... μπορείς να της πεις να την αγοράσει αυτή και καλά για τον εαυτό της και να της δώσεις τα χρήματα και θα γλιτώσεις πάρα πολλά χρήματα!!! Ένας φίλος μου που ζει Ελβετια είχε γνωστή μια κοπέλα που δούλευε στα media markt και έκανε αυτό που σου είπα και την πήρε με σχεδόν 40% έκπτωση!!!

Ο 4κ προτζεκτορας είναι όνειρο ακόμα......7000ε και.....

ΑΝ τελικα παω εδω καλα ειμαστε; Μονο θα ηθελα καποιος να μου πει αν 100% ειναι ΟΚ το μοντελο με DTS sound. Γιατι δεν ξερω κατα ποσο μπορω εδω στην Αγγλια να μπω με το USB και να δοκιμαζω στα μαγαζια. Θα το δοκιμασω στη χειροτερη αλλα ρωταω αν ξερει καποιος.

http://www.johnlewis.com/lg-55ec930...3d-glasses-and-2x-3d-clip-on-glasses/p1719631

Μην μου δειξετε κατι με περισσοτερα γιατι ειμαι ηδη σε υπερβαση!

A μαλιστα το ειδα!

Την βρηκα εδω 200 λιρες πιο φτηνη αλλα με 1 χρονο εγγύηση.

http://www.rlrdistribution.co.uk/viewproduct.asp?pid=17987

1200 με ενα χρονο η 1400 με 5 χρονια; Πφφφ... θα το σκεφτω!

Οσο αφορα το DTS για το μοντελο αυτο εχεις ιδεα teddy;

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Στα χαρακτηριστικα της λεει

Supported Audio Format --> AC3(Dolby Digital), EAC3, HE-AAC, AAC, MP2, MP3, PCM, DTS, RA, WMA αρα μια χαρα.

Supported Video Formats --> DivX HD

Τa mkv αρχεια φανταζομαι παιζουν κανονικα σωστα;

Αφου σου είπα για αυτό πιο πάνω. για πολυκαναλο ήχο θες πολυκαναλο ενισχυτή. Πως θα ακους ηχο που προοριζεται για 5+1 ηχεια απο 2? Για απλο decoder το αν έχει η οχι δες το στα specs, ή αν δεν το λεει πηγαινε με το στικακι σου να το τεσταρεις στο μαγαζι. Αλλα και να μην γινεται αυτο σου ειπα και αλλες λυσεις πιο πανω.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

http://avclub.gr/forum/showthread.p...και-ένα-κάρο-φρου-φρου-και-αρώματα?highlight=

διαβασε λιγο και αυτο.

Ωραια θα τα διαβασω και θα δω αυτα που λες. Σορρυ απλα εχω κουραστει τρελα με αυτο εδω το θεμα των DTS στην LG που εχω.

Attachments

• 13282817_482503668610285_1139014572_o.jpg
    13282817_482503668610285_1139014572_o.jpg
    48.1 KB · Views: 118
Αποφαση επαρθη !!

Αν βρω χρονο σημερα η αυριο θα παω να την δω λιγο στο μαγαζι και να την αγορασω. Παρολο που βλεπω λιστα μεγαλη εδω θα τιμησω το Currys που ειναι σοβαρο και εμπιστο, επισης τα 5 χρονια εγγυησης ειναι μεγαλο + εστω και αν γνωριζω πως αν δεν σου κανει μαλακια στις πρωτες μερες μαξ μηνα δυσκολα θα στραβωσει μετα!

https://www.google.co.uk/shopping/p...iIMAKHQJJDuAQ2SsILg&ei=s-NIV82MLaLAgAaCkrmADg

Λοιπον μαγκες !!!

Βημα1.

Παω σημερα στο Currys (τυπου Πλαισιο) εδω στην Αγγλια αποφασισμενος να αγορασω την LG 55EG910V Smart 3D 55" Curved OLED TV μετα απο αρκετη μελετη online και μετα απο αρκετη βοηθεια απο το φορουμ. Μπαινω μεσα βλεπω την συγκεκρημενη που ηταν ακριβως διπλα απο μια Samsung 4K Led. Ηταν 2 πωλητες εκει, οταν τους ειπα οτι θελω την OLED Full HD με εβλεπαν λες και ειμαι εξωγήινος και μου λενε δεν εχουμε πουλησει ουτε ενα κομματι στο μαγαζι απο αυτη εδω και εχουμε δωσει μονο λιγες σε ολο το Ηνωμενο Βασιλειο. Επισης μου πιεσανε σε σημειο αηδιας να παω στην 4Κ LED οχι για λεφτα (πιο φτηνη ηταν 100 λιρες) απλα και μονο οτι ειναι καλυτερη αφου μου την εδειχναν στο 1 μετρο. Οταν πηγα πιο πισω στα 5-6 μετρα εγω εβλεπα πολυ καλυτερη την OLED και τους ειπα. Η αληθεια ομως ειναι πως ξενερωσα παρα πολυ με την OLED γιατι το μαυρο ειναι μαυριλλα αγρια, οι λεπτομεριες δεν υπαρχουν. Ακομα και το μπλε σκουρο η το πρασινο γινοντε αρκετα μαυρα. Παρολο που την θεωρησα πολυ καλυτερη απο την 4Κ LED απογοητευτικα, περιμενα κατι ανωτερο.

Βημα 2.

Τους βαζω να μεταφερουν αυτο το μοντελο LG 55EG960V Smart 3D 4k Ultra HD 55" Curved OLED TV διπλα απο τις αλλες 2 τηλεωρασεις που ειχα ηδη και καλα τεσταρει. Ημουν ΠΟΛΥ περιεργος να δω αν και αυτη η OLED που ειναι 4Κ θα ειχε το ιδιο θεαμα με το μαυρο. ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ. ΟΝΕΙΡΟ η εικονα και απο κοντα και απο λιγο πιο πισω ακομα και απο τα 4-5 μετρα (τοσο εχω και σπιτι) παλαβωσα απλα! Και λεω εγω, αφου δεν προκειτε να αλλαξω τηλεωραση τα επομενα ΣΙΓΟΥΡΑ 7 χρονια γιατι να μην παω και 4Κ και σε OLED. Επειδη δεν εχει σημερα 4Κ ταινιες σειρες κτλ; Αυριο μετα απο 2, 3 χρονια θα εχει, και ηδη στην Αγγλια με το BT Sport HD που εχω παιζουν 4Κ τους αγωνες και ειμαι και αρρωστος με αυτα και οχι μονο, SKY, Netflix etc αρκετα αλλα θα εχει στην πορεια ακομα πιο πολλα. Το θεμα τωρα θα μου πειτε οτι μετα τα 3 μετρα δεν βλεπεις διαφορες αλλα αποφαση επαρθη και η αγορα εγινε!

Βημα 3.

Αυριο θα την εχω με free delivey επειδη δεν την ειχαν εκει. Το ξερω πληρωσα πολυ περισσοτερα απο οσο ελεγα, 800 λιρες αρχισα το θεμα εδω για μια 4Κ LED, τμετα απο βοηθεια απο εσας πηγα σε OLED Full HD και τελικα εφτασα σε αυτο το θηρίο. 2300 λιρες ηταν, πληρωσα 2000 λιρες με 5 χρονια εγγυηση και θα εχω 10 λιρες επιστροφη για καθε γκολ που βαζει η Αγγλια στο Euro χαχα.

Τι εχετε να πειτε για αυτο το μοντελο;;

Attachments

• 13334259_482978388562813_1524889694_o.jpg
    13334259_482978388562813_1524889694_o.jpg
    78.2 KB · Views: 81
  • 13287880_482978398562812_1092152599_o.jpg
    13287880_482978398562812_1092152599_o.jpg
    163.9 KB · Views: 80
Αυτή είναι η καλύτερη τηλεόραση που μπορούσες να αγοράσεις την δεδομένη στιγμή :firstprize:
Καλοθέατη σου εύχομαι.

Θα πάρεις και 20 λίρες πίσω απο την πορεία της Αγγλίας στο Euro.. Not bad.. :p

Ευχαριστώ πάρα πολύ. 2 γκολ? ΧαΧα όχι ότι ελπίζω από αυτούς αλλά πιστεύω να πανυγηρισω 7+ γκολακια. 2-1 τους Ρώσους, 1-1 με τους Ουαλους, 3-0 τους Σλοβενίας και μετά βλέπουμε. Νταξει πλάκα κάνω χαβαλές θα είναι.

Χάρηκα που έκανα καλή επιλογή