Να τα δώσω ή οχι... ;

bill8k

Established Member
11 February 2012
242
:huh2: Εχω 2 μηχανές, CANON EOS 450D και την NIKON D5100. Την 1η την πήρα πριν 2-3 χρονια αν θυμάμαι καλά, μου την έκαναν δωρο επειδή ηξεραν οτι μου άρεσαν οι DSLR και ημουν και φοιτητής σε μια σχολή εκεινη την περίοδο. Την 2η την πήρα το καλοκαίρι του 2012 (πρίν 7 μήνες περίπου) γιατι ηταν να δουλεψω σαν φωτογράφος σε κλαμπάκια. Εβγαλε λιγη δουλειά, αφου μονο σαν φωτογράφος δεν δουλεψα εκεινη την περίοδο. (καθε αλλη δουλεια παρα αυτη).

Το θεμα ομως δεν ειναι τα σώματα. Δεν θελω να τα δώσω. Έχω πακέτα τα φλας τους μαζι. Τα flash είναι τα: canon 430ex ii και nikon sb-700 (που το πήρα μαζί με την μηχανή πριν 7 μήνες). Εχω - και εγω - καποια οικονομικά κενά που θελω να κλείσω. Το θέμα ειναι οτι τα flash, σε αντίθεση με τα σώματα που έχουν την σχετική φθορά, είναι σαν καινούργια. Ουτε σκόνες ουτε γρατζουνιές. Τίποτα. Τα εχω ολα μαζι σε μια βαλίτσα της nikon και ειναι πεντακάθαρα. Τα κουτιά τους ειναι καινούργια, άθικτα.

Θα τα δίνατε; εχουν βεβαια μια κάποια συναισθηματική αξία, γιατι αγαπάω τον εξοπλισμό μου αλλά ειναι και το οικονομικό.

Πόσο θα τα δίνατε εσεις, κάντε μια εκτίμηση.

Αν κατάλαβα καλά, θες να δώσεις μόνο τα flash; Γιατί δεν πουλάς όλο το σύστημα Canon και να μείνεις με Nikon;

Η canon... ήταν η πρώτη μου :flipout: Τα θελω τα σωματα, εχω δωσει ποσα λεφτα, εχω και τα battery grip επανω. Εξ' αλλου τις περισσότερες φορές, εγω κρατάω την nikon και δινω στην αδελφή μου την canon. Ειναι μικρότερη μου - και μικρή - αλλά αρκετά μεγάλη για να βγαζει καλύτερες φωτογραφίες απο εμενα. Το 'χει. τι να κάνουμε. :D

Πραγματικά ομως, εχω δεθει με τα σωματα και θελω να τα κρατήσω.

Δύσκολο το ερώτημα σου.
Γιατί μόνο εσύ μπορείς να το απαντήσεις, με βάση τις προτεραιότητές σου.
Φωτογραφικά καθαρά, αυτό που έχει νόημα είναι να δώσεις το Κάνον σύστημα σαν σύνολο και να κρατήσεις το Νικον. Δεν έχει νόημα να διατηρείς πολλά συστήματα. Αν θές να το χαρίσεις βέβαια στην αδερφή σου αυτό είναι άλλο θέμα, αλλά δεν έχει νόημα να το κρατάς για σένα.
Το ΣΒ700 μετά είναι ένα τρομερό φλας. Και το φλας είναι ανάλογα το τί φωτογραφίζεις, απο χρήσιμο μέχρι απαραίτητο. Εκεί μετά μπαίνει το οικονομικό θέμα βέβαια, οπότε αν πρέπει να φύγει, φεύγει... Ένα μηχανάκι είναι και σαν αυτό υπάρχουν και άλλα. Το δίνεις, κάνεις υπομονή λίγο καιρό, και όταν μπορέσεις ξανά παίρνεις άλλο.

Επίσης μην ξεχνάς οτι μπορείς άνετα να χρησιμοποιήσεις και τα δυο φλας και στις δύο μηχανές. Χάνεις μόνο τα αυτόματα καλούδια και πρέπει να τα λειτουργήσεις στο manual mode. Δηλαδή να ρυθμίσεις εσύ την ένταση στο 1/1, 1/2, 1/4 κ.ο.κ. της δύναμης του. Έτσι έχεις και πλήρη έλεγχο, μαθαίνεις και δυο τρία πράγματα παραπάνω.

Επομένως μπορείς, να χαρίσεις την Κάνον στην αδελφή σου που θέλεις και που είναι και σωστό άμα τις αρέσει και ασχολείτε, να κρατήσεις εσύ την Νίκον και να δώσεις και το ένα απο τα δύο φλας. Το πιό, αποφασίζεις εσύ. Το Νίκον φαντάζομαι θα το πουλήσεις ακριβότερα που σε καλύπτει στο οικονομικό, αλλά θα πρέπει να μείνεις εσύ με το μανουαλ.

@AlexTheodin

Ποσο πεφτει η τιμή στα μεταχειρισμένα περίπου; Πόσο δηλαδή θα έδινες εσύ πακέτο την canon (σωμα, grip οχι αυθεντικό, flash canon) και ποσο θα έδινες το 700αρι της nikon? Αυτο ειναι κυριως το προβλημα μου, δεν ξερω ποια ειναι μια λογική τιμή για να τα δώσω.

Κανε ένα search στο ebay. Αν το παρακολουθήσεις 2-3 μερες θα δεις ενδεικτικες τιμες