Να το συζητήσουμε λίγο?

Συμφωνω με το πιο πανω του Μιχαλη.

Φιλε ermis01 αυτο που ακουσες στο studio δεν θα ειναι απαραιτητα και αυτο που θ' ακουσεις στο χωρο σου, παντως εγω για 20 τμ θα προτιμουσα ενα
καλο ηχειο βασης........καλη τυχη.

Ενας πολυ ευελικτος συνδυασμος ειναι ενα καλο ηχειο βασης και αργοτερα αν δεν καλυπτεσαι απο το χαμηλο, το ταιριασμα με ενα sub θα σου δωσει το χαμηλο που ψαχνεις. Επισης ετσι εχεις μεγαλυτερη ευελιξια στη ρυθμιση (συχνοτητα,φαση,ενταση)κατι που σε ενα δαπεδου παιζεις μονο με την τοποθετηση στο χωρο.

Re: Απάντηση: Re: Να το συζητήσουμε λίγο?

Άλλο το πάνελ....:worshippy:
Τα δαπέδου όμως που κατά 99% θα έχουν την οπή ανάκλασης πίσω κ με τον όγκο τους, θα έχουμε μάλλον φαινόμενα μπουμαρίσματος, ειδικά αν τα ηχεία είναι κοντά στον τοίχο, στις γωνίες...
Το καλύτερο πάντως είναι το άκουσμα τέτοιων συνδυασμών στον χώρο μας. Έτσι μόνο θα καταλάβουμε τι γίνεται...

99% πισω?
τα περισσοτερα δαπεδου σε αυτη την κατηγορια τιμης, εχουν το bass reflex μπροστα. δεν επιμενω ως προς το δαπεδου αλλα ισως ειναι πιο σιγουρη λυση.
το ηχειο βασης με sub με ριχνει...βγαινει λιγο απο τη φιλοσοφια δικαναλης μουσικης. σαν να εχεις ενα καλο whiskey και να το πινεις με coca cola.

Όχι απαραίτητα.

Οι χαμηλές συχνότητες δεν είναι κατευθυντικές, οπότε δε χαλάει η στερεοφωνική εικόνα.

Χώρια που για τους εντελώς σκληροπυρηνικούς, υπάρχει και η λύση των δυο sub (μικρότερων βέβαια)...

Εγώ πάλι είμαι της άποψης να κοιτάξεις σε ηχείο δαπέδου, λόγω του χώρου σου. Πιστεύω ότι μπορεί να σου προκύψει άχαρος ο συνδυασμός ηχείων βάσης και sub, να μη δέσουν. Άσε που τα sub μπορεί να γίνουν ενοχλητικά ακόμη και σε μέτριες εντάσεις στους γείτονες -αν υπάρχουν- και μετά να μη μπορείς ούτε να ακούσεις, ούτε να το αντιμετωπίσεις.

Όπως βλέπεις πάντως κι από τις απαντήσεις, υπάρχουν αρκετές λύσεις κι έχει την ομορφιά του και το ψάξιμο μέχρι να καταλήξεις!

Να πω και την εξτρεμιστική άποψη;
Τα μικρά μάγκνεπαν, είναι στα όρια του budget σου!

Τώρα βαράτε...

Re: Απάντηση: Να το συζητήσουμε λίγο?

Όπως βλέπεις πάντως κι από τις απαντήσεις, υπάρχουν αρκετές λύσεις κι έχει την ομορφιά του και το ψάξιμο μέχρι να καταλήξεις!

Ακριβως, ολη η ομορφια ειναι το ψαξιμο γιατι οταν τελικα στησεις το συστημα σου και περασει λιγος καιρος θα αρχισουν σκεψεις
περι ...αναβαθμισης...(απλα το αναφερω γιατι ολοι το εχουν παθει αυτο...)

Οπως και να 'χει πρωτα ακου καλα (αν μπορεις στο χωρο σου) και μετα αγορασε.:singer:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Να το συζητήσουμε λίγο?

99% πισω?
τα περισσοτερα δαπεδου σε αυτη την κατηγορια τιμης, εχουν το bass reflex μπροστα.
Όσα έχω δει κ παλιότερα αγοράσει σε αυτή την κατηγορία τιμής είχαν 1-2 τρύπες 'αναπνοής' πίσω...magnat, quad, audio spectrum, heco, tannoy, yamaha,

Δες κάποια εδώ : http://www.homecinema.gr/index.php

Υπάρχουν κ την οπή μπροστά, όπως energy, whaferdale, kef, b&w, focal.

Δες κάποια εδώ : http://www.planetav.gr/view_prod.ph...2c0c3&secref=cc26476b7d83619559941eee3602ea2e

Έχεις δίκιο όμως με το 99% το παραείπα...:a0210:

Γεια σας και πάλι. Μερικές διευκρινήσεις πάνω σε αυτά που αναφέρατε:

- Τα ηχεία όπως θα στηθούν θα έχουν πίσω τους ένα περιθώριο 60-80 εκ. Είναι ικανή η απόσταση για αποφυγή μπουμαρίσματος?

- Όντως κι εγώ φοβάμαι πολύ το ταίριασμα sub με βάσης, γι αυτό αν καταλήξω σε βάσης θα είναι τα ηχεία και τίποτα άλλο.

- Guybrush τι ακριβώς προτείνεις και γιατί σε έστησαν στον τοίχο?!

- Συμφωνώ 100% ότι η διαδικασία έχει την ομορφιά της, αλλά σε λίγο καιρό που θα έχω κλατάρει πλεόν, με βλέπω να μπαίνω στο πρώτο μαγαζί που θα συναντήσω και να αγοράζω με κλειστά αυτιά ότι βρω μπροστά μου!

Σήμερα το πρωί βγήκα πάλι στην γύρα κι επισκέφτηκα 4-5 μαγαζιά. Όλοι μου απάντησαν "αν στον χώρο σου χωράνε δαπέδου γιατί να πας σε βάσης?" ΕΚΤΟΣ από ένα πολύ γνωστό μαγαζί στην στοά Φέξη που μου είπε: "στον χώρο σου οπωσδήποτε βάσης/ δαπέδου για 40-50 τ.μ. και άνω/ εκτός αν πας σε δαπέδου με 5'' woofer, και πάλι θα είσαι οριακά".
Εκεί άκουσα τα βάσης Chario Premium (νομίζω το 1000) και ένα 3-δρομο της Coral, πολύ ωραία και τα δυο με το Coral να έχει πιο γεμάτο μπάσο.

δεν εχω ακουσει καθολου τα κοραλ...παντως παιρνοντας μια βασικη κατευθυνση, μπορεις να αρχισεις να εμπιστευεσαι τα αυτια σου.

Last edited:
Τα μάγκνεπαν παίζουν πολύ ωραία.

Αλλά για να τα κάνεις να παίξουν, θες σωστό χώρο (συμμετρία) και να φτύσεις αίμα σε ενισχυτικά και tweaks.

Είναι για hardcore καταστάσεις...

HECO ETYT, Ρ. ΦΕΡΑΙΟΥ 31, Ν. ΨΥΧΙΚΟ, 210.6741.363

ξεκινας απο τον αντιπροσωπο και προχωρας...

- Συμφωνώ 100% ότι η διαδικασία έχει την ομορφιά της, αλλά σε λίγο καιρό που θα έχω κλατάρει πλεόν, με βλέπω να μπαίνω στο πρώτο μαγαζί που θα συναντήσω και να αγοράζω με κλειστά αυτιά ότι βρω μπροστά μου!

Προς Θεου ... οχι τετοια:eek:

Απάντηση: Re: Να το συζητήσουμε λίγο?

Γεια σας και πάλι. Μερικές διευκρινήσεις πάνω σε αυτά που αναφέρατε:

- Τα ηχεία όπως θα στηθούν θα έχουν πίσω τους ένα περιθώριο 60-80 εκ. Είναι ικανή η απόσταση για αποφυγή μπουμαρίσματος?

- Όντως κι εγώ φοβάμαι πολύ το ταίριασμα sub με βάσης, γι αυτό αν καταλήξω σε βάσης θα είναι τα ηχεία και τίποτα άλλο.

- Guybrush τι ακριβώς προτείνεις και γιατί σε έστησαν στον τοίχο?!

..............

- Μην περιμενεις απο καποιον να σου πει με βεβαιοτητα οτι θα παιξει καλα στα 80 εκ. ενω δεν θα παιξει στα 50 εκ. Αυτο θα το δεις μονος σου στον χωρο σου.

- Εαν το φοβασαι ξεχνατο

Θα κανεις ακροασεις στα μαγαζια και αφου σου εχει καει ο εγκεφαλος θα σταματησεις να ακους οτιδηποτε και μετα απο 3-4 ημερες θα προσπαθησεις να φερεις στο μυαλο σου ενα και μονο ηχειο ,
ε αυτο θα αγορασεις.

Μην ψωνισεις με συγχυση , δεν σε κυνηγα κανεις.
Καλη συνεχεια.

Last edited: