Nα το τολμησω ?

σωστόςςςς....
βλεπω και σωστούς προσανατολισμούς:grinning-smiley-043...
αλλά και κάτι ...δαχτυλιές...:bigcry:

Οι δαχτυλιές ήταν αναπόφευκτες, construction γαρ..

Έφυγαν όλες μαζί στο τελικό σκούπισμα / γυάλισμα.. :D

Δε μιλάω....

Αυριο θα συνεχισω. Αν τελειωσω το ενα, θα ξεκινησω και τριψιμο να δω τι γινεται.
Μετα αγοραζω ρουτερ, και βγαινω στον δρομο για το κοψιμο...

Να σου πω την αλήθεια και εγω για να αποβάλλω τη σεγα χρειαστηκα πολύ τριψιμο...
Μαθαινεις στη πορεία και δουλευεις πιο μεθοδικά με περισσότερη προεργασία, καταλληλότερα εργαλεια και λιγοτερο κόπο

Αν εχεις κράνος με ζελατίνα ειναι μια καλή επιλογή
και να φορας γυαλια-μάσκα εχεις ακόμα αυτιά και μαλλια
+ καθαριζεται πιό ευκολα από τα γυαλια
Γενικά το κρανος ειναι ιδιαιτερα χρήσιμο
εχω φτιάξει ηχείο παλιότερα και επαιζε πολύ καλα

Αλλά αν δε εχεις σκοπο να επεκταθείς σε κατασκευες, τι να το κάνεις το ρούτερ?

χικς

Καλημερα και καλη εβδομαδα.

Μου πηρε περιπου 5 ωρες για να κοψω τα ξυλα (για το ενα ηχειο)

Στην πρωτη φωτο, μολις τα ειχα ντανιαρει, και τα ειχα κολλησει.

Στην δευτερη, υστερα απο ενα "χαιδευμα" με το τριβειο. Θελει πολυ πολυ ακομη
attachment.php

attachment.php

Δαχτυλιδι φυσικα :flipout:

Εχω δισκοκηλη, αλλα προσεχω.
Η μεγαλυτερη ταλαιπωρια ηταν το κοψιμο των ξυλων μιας και το εκανα στο πλατυσκαλο της εισοδου (εξω απο το σπιτι δλδ) για να μην τα καλω ολα χαλια.
Το τριψιμο το εκανα στον πισω κηπο. (ηταν βραδυ, εχει και γκαζον, τελειο καμουφλαζ...)
Γενικα, η σταση της μεσης ηταν λαθος. Χρειαζομουνα κανα 3 λεπτο καθε φορα που σηκωνομουνα για να ισιωσω...

Ειμαι παντως πολυ αισιοδοξος. Σημερα κιολας θα ψαξω για τα υλικα που θελω για το φινιρισμα. Αμα μου κατσει....

Αυτό το τρίλεπτο που λες, κάτι μου θυμίζει...:bigcry:

πάντως και να μη σου κάτσει τέλεια...εσύ καθισμένο θα το βλέπεις...:grinning-smiley-043

Μαλλον εχω συμβιβαστει με την ιδεα οτι δεν θα ειναι ολοιδια.

Επι της ευκαιριας, μια ερωτηση:

Το στοκαρισμα, "επιτρεπεται" ?

edit
Και μια ακομη.
Επειδη το τριβειο δεν χωραει μεσα (για τα πλαινα), φανταζομαι οτι κανενα προβλημα δεν θα υπαρχει αν θα μεινει ετσι. Σωστο ?

edit
Και μια ακομη.
Επειδη το τριβειο δεν χωραει μεσα (για τα πλαινα), φανταζομαι οτι κανενα προβλημα δεν θα υπαρχει αν θα μεινει ετσι. Σωστο ?

μόνο εσύ θα το ξέρεις ότι δεν θα είναι ολόιδια...:grinning-smiley-043
στοκάρισμα επιβάλλεται.
εγώ χρησιμοποιησα σύμφωνα με τις οδηγίες σιδηρόστοκο.
Το εσωτερικό...δεν θα το δει κανείς...-bye-

Από το να υπάρχουν άγριες ανωμαλίες, όλα επιτρέπονται..

edit
Και μια ακομη.

Να μην σου πω ότι κάνει και καλό..

Μπορει, αλλα αφου θα μπει εκεινο το πισοφυλλο (καλα το λεω ή εχω μπερδευτει με τις κεραμοσκεπες?), συν το μαλλι...

Moλις βρηκα (και μαλιστα πολυ κοντα μου εδω στο γραφειο) το "υλικο" του εξωτερικου φινιρισματος και μου εφυγε ενα αγχος μιας και δεν ηξερα αν υπαρχει πλεον. (τελευταια φορα το ειχα δουλεψει πριν καμμια 10+ χρονια).

42 εκατοστα εσωτερικο υψος (κραταω μια πισινη, δεν θυμαμαι μηπως μου ειχε πει 40 ο Μανωλης), συν 44mm το συνολικο παχος των πανω και κατω πλευρων.

1cm διαφορά από το υπολογισμένο σχέδιο χαλάει πολύ τα στάσιμα. Αν σου εχει δωσει οδηγίες ο μανώλης πρέπει να τις ακολουθήσεις στον πόντο. το ιδιο ισχυει και για τις θέσεις woofer & bass reflex. πέρα από τςι εξομοιώσεις, αυτο το εχω διαπιστώσει και στην πραξη με μετρήσεις

επισης πισσόφυλλο αν βαλεις παντου το μπασο θα πνιγεί. η χρυσή τομή ειναι αυτή στην οποια ειχε καταλήξει ο μανωλης, συνεπώς και στα μονωτικά χρειάζεται να τηρηθουν οι οδηγίες

Oι οδηγειες θα τηρηθουν βεβαια.

42 ειναι τελικα το υψος που μου εχει πει ο Μανωλης.

Θυμιστε μου λιγο....

Η μπαφλα "αγγαλιαζεται" απο την δεξια / αριστερη πλευρα, και ο πατος / καπακι αγγαλιαζει μπλαφλα ?