Nabilosat Enigma2 Black Hole - DM800 v0.10

Οι ενδείξεις δείχνουν ότι δεν είναι θέμα μνήμης, οπότε δεν χρειάζεσαι το swap. Κάτι άλλο φταίει.
Τις λίστες καναλιών με ποιον τρόπο τις πέρασες? Είναι νέα settings ή παλαιότερο backup?
Είναι το backup που είχα πάρει από το προηγούμενο image,αλλά το θέμα είναι επειδή κατά καιρούς μου το έκανε και επανήλθε χθες το βράδυ που βλέπαμε Sakis,είπα να περάσω ένα νεότερο image μπας και φτιάξει.

Για να επιβεβαιώσεις το πρόβλημα θα φλασάρεις τον δέκτη με άλλο Image. Πέρασε Newnigma ή Gemini και σκάναρε χειροκίνητα τους δορυφόρους σου.

Από πότε εμφανίστηκε το πρόβλημα?

Λοιπόν τα crash logs που βλέπω στον σκληρό είναι.
1.27/1/09
File "/usr/lib/enigma2/python/Plugins/Extensions/MediaPlayer/plugin.py", line 591, in copyDirectory
self.copyDirectory(x[0][0]
2.25/2/09
enigma2 crashed on Thu Feb 26 01:31:45 2009
enigma2 CVS TAG: D2008.09.26.22.00.00
enigma2 checked out from server:[email protected]:/cvs
please email this file to [email protected]
oop
[EPGC] 64272 bytes for cache used
It's now Thu Feb 26 00:46:05 2009
[timer.py] next activation: 1235602065 (in 99996 ms)
It's now Thu Feb 26 00:46:05 2009
[timer.py] next activation: 1235602065 (in 99992 ms)
[EPGC] start cleanloop
[EPGC] stop cleanloop
3.12/4/09
enigma2 crashed on Sun Apr 12 13:26:51 2009
enigma2 CVS TAG: D2008.09.26.22.00.00
enigma2 checked out from server:[email protected]:/cvs
please email this file to [email protected]
e 591, in copyDirectory
self.copyDirectory(x[0][0])
File "/usr/lib/enigma2/python/Plugins/Extensions/MediaPlayer/plugin.py", line 591, in copyDirectory
self.copyDirectory(x[0][0])

Τα 2 σημερινά με το νέο image δεν τα έχει,τι να πω.
Τώρα για τα παραπάνω που είναι παλιότερα άμα βγάζετε άκρη...
Αν συνεχίσει θα κάνω αυτό που λες Άλεξ.

Re: Απάντηση: Nabilosat Enigma2 Black Hole - DM800 v0.10

Δεν κάνω τίποτα,εκεί που βλέπω μου βγάζει αρχικά μαύρη οθόνη και γράφει η τιβι "χωρίς σήμα ελέγξτε το καλώδιο και μετά πράσινη οθόνη και κολλάει.:AFADF0:

μιπως δεν εχει κρασαρει για να μην υπαρχει κρασλογκ?οταν λες μετά πράσινη οθόνη και κολλάει δεν κανει restart?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Nabilosat Enigma2 Black Hole - DM800 v0.10

μιπως δεν εχει κρασαρει για να μην υπαρχει κρασλογκ?οταν λες μετά πράσινη οθόνη και κολλάει δεν κανει restart?
Δεν κάνει τίποτα μένει κολλημένος μέχρι να βγάλω το φισάκι του ρεύματος από πίσω του.Αυτή τη στιγμή στην οθόνη του γράφει την ώρα που ξανακόλλησε 22.54.
Δηλαδή άλλο το κρασάρισμα κι άλλο το κόλλημα;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Nabilosat Enigma2 Black Hole - DM800 v0.10

Δεν κάνει τίποτα μένει κολλημένος μέχρι να βγάλω το φισάκι του ρεύματος από πίσω του.Αυτή τη στιγμή στην οθόνη του γράφει την ώρα που ξανακόλλησε 22.54.
Δηλαδή άλλο το κρασάρισμα κι άλλο το κόλλημα;
οταν κρασαρει κανει restart το enigma 2 απο μονος του δεν κανεις κατι εσυ.αφου εχεις usb γιατι δεν βαζεις experimental στην flash και οποιο αλλο image θες με το barry allen plugin?

Γιατί όπως είπα είμαι δεν έχω εντρυφήσει πολύ στο αντικείμενο και το πάω σιγά σιγά:grandpa:,ίσως υπερβολικά.Βέβαια δεν έχω και τέτοιες απαιτήσεις μέχρι στιγμής τουλάχιστον για να αλλάζω images.
Απλώς ήθελα ένα καλό σταθερό image χωρίς προβλήματα,γιατί και τα αναλογικά κανάλια τα βλέπω μέσω του δέκτη για καλύτερη ποιότητα εικόνας λόγω δύσκολης περιοχής λήψης με την κεραία uhf.

Γιατί όπως είπα είμαι δεν έχω εντρυφήσει πολύ στο αντικείμενο και το πάω σιγά σιγά:grandpa:,ίσως υπερβολικά.Βέβαια δεν έχω και τέτοιες απαιτήσεις μέχρι στιγμής τουλάχιστον για να αλλάζω images.
Απλώς ήθελα ένα καλό σταθερό image χωρίς προβλήματα,γιατί και τα αναλογικά κανάλια τα βλέπω μέσω του δέκτη για καλύτερη ποιότητα εικόνας λόγω δύσκολης περιοχής λήψης με την κεραία uhf.

Νομίζω το πρόβλημά σου είναι στα settings.
Το Nabilo δεν φταίει, είναι σταθερότατο.

Όπως ήδη σου είπε ο Alex, κάνε ένα χειροκίνητο σκανάρισμα.
Μετά δοκίμασε να φτιάξεις νέα settings με το Dremboxedit 3 (να θυμηθείς να βάλεις New Enigma2 Settings στα options) "κατεβάζοντας" πρώτα τις νέες υπηρεσίες από τον 800 και κατόπιν δημιουργόντας νέα μπουκέτα που τελικά θα "ανεβάσεις".

Ok dimfil,αυτό θα κάνω.Χρειάζεται να ξανά φλασάρω το image ή επάνω σε αυτό;

Νομίζω ότι και πάνω σ'αυτό δεν θα υπάρχει πρόβλημα.
Μάλλον όμως θα πρέπει να τσεκάρεις την επιλογή για να σβηστούν τα υπάρχοντα όταν θα κάνεις τη χειροκίνητη αναζήτηση ώστε να καταλήξεις (κατά το δυνατόν) με λιγότερα "πειραγμένα" settings.

Τώρα βέβαια, αν έχεις κέφι και καμμιά ώρα για "σκότωμα", μπορείς να φλασάρεις από την αρχή για να είναι "φρέσκο" και και να κάνεις όσα είπαμε δουλεύοντας από εδώ και στο εξής με αυτά.

Προσοχή: Στο Dreamboxedit3 επιλέγουμε New Enigma2 Settings οπωσδήποτε...

Πώς μπορούμε να δούμε βίντεο από το youtube στον δέκτη μας? Έχει κάποιο plugin το Nabilosat και πώς γίνεται?

Re: Απάντηση: Nabilosat Enigma2 Black Hole - DM800 v0.10

Πώς μπορούμε να δούμε βίντεο από το youtube στον δέκτη μας? Έχει κάποιο plugin το Nabilosat και πώς γίνεται?

το youtube player plugin αλλα πρεπει να τρεχει και το vlc στο pc

το youtube player plugin αλλα πρεπει να τρεχει και το vlc στο pc

Απλά το ανοίγω το VLC στον υπολογιστή κι αυτό είναι όλο ή πρέπει να κάνω και κάποιο είδος σύνδεσης μεταξύ τους??

πρεπει να εχεις και το vlc plugin στον dream.αυτο στο pc θα ειναι ο server και στον dream ο client

Για να επιβεβαιώσεις το πρόβλημα θα φλασάρεις τον δέκτη με άλλο Image. Πέρασε Newnigma ή Gemini και σκάναρε χειροκίνητα τους δορυφόρους σου.

Από πότε εμφανίστηκε το πρόβλημα?

Πέρασα το gemini 4.20 kai to Ccam 2.0.11,αλλά έβαλα αυτόματα τους δορυφόρους κι όχι χειροκίνητα (δεν ξέρω αν παίζει κι αυτό σοβαρό λόγο),δεν έβαλα ούτε έφτιαξα καμία λίστα καναλιών και πάλι τα ίδια,μετά από 20-40 λεπτά πράσινη οθόνη.
Θα δοκιμάσω μια τελευταία πριν το πάω για σέρβις με το newnigma2v2.5, αυτή τη φορά θα προσπαθήσω να κάνω χειροκίνητη αναζήτηση.

Απλά το ανοίγω το VLC στον υπολογιστή κι αυτό είναι όλο ή πρέπει να κάνω και κάποιο είδος σύνδεσης μεταξύ τους??
Πάνο, υπάρχει ολόκληρο θέμα με το you tube στον Dreambox, όπου αναλύονται όλα με το νι και με το σίγμα..

Πέρασα το gemini 4.20 kai to Ccam 2.0.11,αλλά έβαλα αυτόματα τους δορυφόρους κι όχι χειροκίνητα (δεν ξέρω αν παίζει κι αυτό σοβαρό λόγο),δεν έβαλα ούτε έφτιαξα καμία λίστα καναλιών και πάλι τα ίδια,μετά από 20-40 λεπτά πράσινη οθόνη.
Θα δοκιμάσω μια τελευταία πριν το πάω για σέρβις με το newnigma2v2.5, αυτή τη φορά θα προσπαθήσω να κάνω χειροκίνητη αναζήτηση.
Ναι, δοκίμασε. Αν τελικά χρειαστεί service φρόντισε να έχεις περασμένο το original firmware (για κάθε ενδεχόμενο)

Τζίφος και με αυτό τα ίδια,αύριο πάει για σέρβις,τι να πω δεν μπορώ να φανταστώ κάτι άλλο.
Πέρασα το newnigma με χειροκίνητη αναζήτηση και χωρίς ccam σε ελεύθερο κανάλι αλλά δεν...